Israel vs de Palestijnen

02-08-2014 00:26 1141 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allen, ik heb even een oprechte vraag over de situatie in Gaza. Ik heb de ontwikkelingen de afgelopen weken wat globaal gevolgd en zoiezo merk ik op dat er de hele situatie in dat gebied heftige voor en tegenstanders kent. Er zijn best wat emoties bij mensen als het op dit onderwerp aankomt. Nu merk ik ook dat er velen toch pro-israel zijn, dit terwijl ik, als ik nu zo de berichtgeving volg, en zo op de feiten op een rij zet ik toch naar de Palestijnen neig. Maar nu vraag ik me dus af, mis ik iets aan info? Hoe kan het dat zoveel mensen de acties van Israel de afgelopen decennia goedkeuren? En ik vraag me ook af wat de reden is dat de hele wereld machteloos toekijkt terwijl er zoveel kinderen het leven is ontnomen de afgelopen weken.

Voor alle duidelijkheid, ik ben gewoon benieuwd naar jullie visie hierover. Ik heb geen zin in pvv-achtige discussies hier. En wat mij betreft gaat het hier ook niet over religies.
Alle reacties Link kopieren
quote:Martin Luther King:

When people criticize Zionists, they mean Jews, You are talking anti-Semitism.



Seymour Martin Lipset. "The Socialism of Fools: The Left, the Jews and Israel", Encounter magazine, December, 1969
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Alle reacties Link kopieren
Aha, ze weten blijkbaar wie de beul van James Foley is. 't Is een .... rapper ...



http://www.youtube.com/watch?v=GUozCY4lhlc
En behoren deze moslims dan tot de "gematigden"? Zijn dus volgens mij net zo eng. De haat spat er vanaf. Vreselijk, en dat kan allemaal maar in dit land. Ik zeg tegen dit soort lui: Oprotten als het je niet bevalt hier. Klinkt heel hard, zoals ik het zeg, maar daar maken deze lui het ook naar. Alleen maar de boel ophitsen. Gadverdamme, overal waar moslims zijn is er gesodemieter. En ze dreigen om hier mee door te gaan. Oppakken en het land uit. Ga maar lekker feest vieren in jullie eigen heerlijke kalifaatjes. Laat in Godsnaam het westen eens met rust.
Alle reacties Link kopieren
quote:Keausje schreef op 24 augustus 2014 @ 11:17:

@Noesa, wat een duivelse rotkop heeft die vent op het bovenste plaatje, is dat die rapper?

Ja dat is rapper Appa (echte naam: Rachid El Ghazoui).

Wat een griezel hè. Hij krijgt een steeds waanzinniger blik in zijn ogen.
quote:Noesa schreef op 24 augustus 2014 @ 14:08:

[...]



Ja, wat een griezel hè. Hij krijgt een steeds waanzinniger blik in zijn ogen.Griezel inderdaad, en wat ik dan niet zo goed begrijp is dat hij met een combat jas aan (plus fanatieke haatblik + haatrimpel boven de neus) anderen verwijten maakt terwijl hij zelf uitspraken doet waarvan de honden geen brood lusten.
Alle reacties Link kopieren
quote:Keausje schreef op 24 augustus 2014 @ 14:19:

[...]



Griezel inderdaad, en wat ik dan niet zo goed begrijp is dat hij met een combat jas aan (plus fanatieke haatblik + haatrimpel boven de neus) anderen verwijten maakt terwijl hij zelf uitspraken doet waarvan de honden geen brood lusten.Vanuit het eeuwige slachtofferdenken is het te verklaren. Wát je ook doet, je bent altijd de underdog. En de ander is altijd de agressor. Ook als je zélf de agressor bent. (Zie ook Hamas.)



Hij en z'n aanhang hangen hun haat en agressie op aan 'hun' slachtofferschap: 'we' laten ons niet meer onderdrukken en we zeggen waar het op staat. We staan in gevechtsmodus.



Appa (IQ 85 vermoed ik), is een raaskal die van alles door elkaar haalt om het hele Midden-Oosten conflict naar zich toe te trekken: hij, z'n aanhang en alle moslims zijn slachtoffer. Van de Joden, de 'ongelovigen', het westen, de regering, Amerika, van de hele wereld (die immers door de Joden geregeerd wordt).

En dat legitimeert haat en agressie. Ze doen alsof het een soort slavenopstand is. Slachtoffers die een imaginaire vijand aanvallen.



En stel (even hypothetisch) we draaien 't om, en iemand gaat -als tegenactie- op de Dam op een podium staan en scandeert onder luid applaus en gejoel: "Fuck de koran!" en "dood aan de islamisten", dan zouden ze dat niet als koekje van eigen beschouwen, maar zich alsnog slachtoffer voelen. Want: zie je wel! We worden onderdrukt en ze discrimineren en beledigen ons.



Maar ook bij het geringste weerwoord zie je deze slachtoffer-reflex al. Alles is een 'aanval'.

En dat is dus groen licht om zelf door het lint te gaan.

.
quote:Keausje schreef op 24 augustus 2014 @ 14:19:

[...]





Griezel inderdaad, en wat ik dan niet zo goed begrijp is dat hij met een combat jas aan (plus fanatieke haatblik + haatrimpel boven de neus) anderen verwijten maakt terwijl hij zelf uitspraken doet waarvan de honden geen brood lusten.Ach ja, je ziet bij de ophitsers sprekers en het publiek een laag iq. Die snappen echt niet waar het om gaat en kritisch naar zichzelf kijken is al helemaal teveel gevraagd.
Alle reacties Link kopieren
Een verslag:



Gaza demo op de Dam: zo extremitisch mogelijk uit de hoek komen



"We komen zo extremistisch mogelijk uit de hoek zodat we iedere gematigde geest van ons vervreemden"
Alle reacties Link kopieren
Ik ben deze week in Israel, paar dagen maar hoor, moet wat dingen regelen, dus ben benieuwd hoe het daar dan is als je er ook echt midden in zit.
.
Alle reacties Link kopieren
Oh wat spannend isa_88. Laat je ons weten hoe het daar is?
Alle reacties Link kopieren
quote:Noesa schreef op 25 augustus 2014 @ 11:50:

Oh wat spannend isa_88. Laat je ons weten hoe het daar is? Zal ik zeker doen. Ben begin volgende week terug dus dan zal ik even mijn verhaaltje doen, hoe ik het daar op het moment vind.
.
Alle reacties Link kopieren
Oh wat fijn. Bedankt alvast. Ben heel benieuwd.
Alle reacties Link kopieren
quote:isa__88 schreef op 25 augustus 2014 @ 11:27:

Ik ben deze week in Israel, paar dagen maar hoor, moet wat dingen regelen, dus ben benieuwd hoe het daar dan is als je er ook echt midden in zit.Ik zat er een paar weken geleden en ik vond het toen goed meevallen. Wat rellen hier en daar. En wat platen met pijlen naar 'bomb shelters'. De mensen zijn er zelf wel erg mee bezig, maar het leven gaat zijn gangetje. Fijne reis trouwens!
Alle reacties Link kopieren
Hier een zeer instructieve toespraak op Hamas TV, die laat zien dat ISIS en Hamas exact dezelfde doodscultus propageren: ze wensen zichzelf dood, als islamitisch martelaar in de strijd tegen de 'ongelovigen' en de Joden.

En uiteraard moeten de 'ongelovigen' en de Joden ook dood:

Hamas TV
Haat

Agressie

Wapens

Hebzucht

Arrogantie







Niemand die begrijpt dat gewoon alle wapens op de wereld vernietigd moeten worden. Niemand die snapt dat door simpelweg respect voor elkaar te hebben alle conflicten kunnen worden opgelost.



Ik kies geen kant in een oorlog. Oorlog is per definitie fout. Met iedere oorlogsdaad wordt het conflict in stand gehouden



Ik geloof niet, maar ik zou willen dat het waar was dat ooit alleen de mensen die in vrede met elkaar kunnen leven overblijven op de aarde.
Alle reacties Link kopieren
Hamas TV:



"De Joden zijn verzameld in Israël, zodat zij makkelijker afgeslacht kunnen worden":



http://youtu.be/9gtnPjYEUEk

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven