Entertainment alle pijlers

Married at First Sight

01-03-2016 17:07 2871 berichten
Ik kan mij van vorig jaar ook een programma herinneren van stellen die ook met elkaar gingen trouwen voor het altaar. Het programma werd niet zo goed bekeken. En de 2 stellen die bij elkaar kwamen door wetenschappelijk onderzoek, zijn uiteindelijk gescheiden.

Ik ben benieuwd in hoeverre dit programma nog vernieuwend is.

Ik ga wel kijken. Wie ook?





Hieronder meer uitleg:

Het nieuwe RTL 4-datingprogramma Married at First Sight is niet weggelegd voor types met bindingsangst. De singles passen wetenschappelijk gezien perfect bij elkaar, maar moeten wel meteen met elkaar trouwen als ze elkaar willen ontmoeten.



Voor iedere vrijgezel die wel eens wat anders wil proberen dan gewoon een afspraakje, is er nu Married at First Sight. Een groep single mannen en vrouwen heeft zich aangemeld voor dit nieuwe datingprogramma van RTL, gepresenteerd door Peter van der Vorst. Ze worden door wetenschappers aan elkaar gekoppeld. Niet op gevoel, maar op basis van grondig onderzoek.



Fysieke en mentale kenmerken

Een bioloog, een psycholoog en een seksuoloog lichten de kandidaten door op fysieke en mentale kenmerken. Op basis daarvan wordt een profiel gemaakt, waarbij de ideale partner wordt gezocht. Tot nu toe allemaal leuk en aardig, maar er zit een addertje onder het gras: de kandidaten krijgen op de testdagen te horen dat het gaat om een wettelijk huwelijk, waarbij ze hun partner pas voor het altaar ontmoeten.



Onderzoeken

Zodra de kandidaten van de eerste schrik zijn bekomen, onderzoeken de wetenschappers de vrijgezellen. Kunnen ze koppels vormen van degenen die bereid zijn mee te doen? Want als ze 'ja' zeggen, weten ze dat ze over een paar weken trouwen met een partner die ze nog nooit ontmoet hebben, maar die volgens de wetenschap wel de prins(es) op het witte paard is.
quote:S0LEIL schreef op 01 maart 2016 @ 22:26:

[...]





Het verschil is dat deze kandidaten er zelf voor kiezen om hieraan mee te doen.

Bij het uithuwelijken zijn het de ouders die de keuze voor ze maken.

Maar uithuwelijken is meestal ook niet onder dwang: de bruid en bruidegom zijn het er dan wel mee eens dat hun huwelijk op deze manier tot stand komt. Maar ik denk wel dat de verwachting van zo'n huwelijk niet over liefde gaat, maar over economische stabiliteit. Samen een team zijn dat de kinderen een goede toekomst geeft. En dan sta je er natuurlijk heel anders in, dat kan best werken.



Ik vind dit een raar programma, de kandidaten verwachten een huwelijk gebaseerd op liefde, maar laten zich op een hele rare manier uithuwelijken. Gaat niet werken denk ik, behalve als ze per ongeluk verliefd op elkaar worden. Helaas is daar geen wetenschappelijke formule voor...
quote:S0LEIL schreef op 01 maart 2016 @ 23:14:

[...]





Ook wel handig soms, iemand die alle rollen op zich kan nemen.

Is de baan wel iets geworden?Ja ik heb er uiteindelijk anderhalf jaar gewerkt en toen besloot ik weer te gaan studeren.
Alle reacties Link kopieren
Bram (38) en Patty (32) trouwden met elkaar terwijl ze elkaar voor het eerst zagen in het programma Married at first Sight. "Onze huwelijksnacht? Die houden we liever privé."



Gisteravond zagen ruim een miljoen mensen in het tv-programma Married at First Sight hoe Bram de Jong en Patty Christiaanse na hun eerste match met elkaar gaan trouwen. RTL Nieuws interviewde het kersverse stel.



En: hoe waren de reacties na de eerste uitzending?

Bram: "Vanuit mijn omgeving heb ik heel leuke reacties gehad. Super! Op sociale media las ik ook wel vervelende en flauwe reacties. Maar daar trek ik me niets van aan. Het is zo makkelijk om op Twitter los te gaan op iemand die je niet kent."

Patty: "Oh, ik heb ontzettend veel reacties gehad. Niet normaal. Alleen maar onwijs lieve en leuke reacties. Mensen vonden dat ik mezelf was gebleven en echt was zoals ik ben. Een mooi compliment."



Jullie zijn vast heel teleurgesteld in de liefde, als je met zo'n programma meedoet.

Bram: "Helemaal niet. Ik heb meerdere relaties gehad en samengewoond. Ik ben niet verbitterd in de liefde ofzo."

Patty: "Ik ben ook niet teleurgesteld in de liefde en heb ook een lange relatie gehad."



Maar waarom ga je dan voor een miljoenenpubliek trouwen met een wildvreemde?

Bram: "Ik hou er wel van om gekke dingen te doen. Om leuke uitdagingen op te zoeken. Dat is dit. Je leeft maar een keer. En ik denk altijd maar zo: je kunt op je bek gaan, maar het kan je ook altijd iets moois opleveren."

Patty: "Al mijn vriendinnen zijn gesetteld. Sommigen hebben al kinderen. Ik ben eigenaresse van een kinderopvang in Ulvenhout en heel druk met werken. Ga niet naar de kroeg ofzo om mannen te ontmoeten omdat ik heel druk ben. En Tinder vind ik ook niets. Ik vond dit programma wel een leuke manier om iemand te ontmoeten."



Toen jullie elkaar voor het eerst zagen wat dacht je toen: lekker ding?

Bram: "Ik was meteen heel enthousiast toen ik Patty zag. Ze heeft een heel lieve uitstraling. Maar ze is ook stoer. Een heel leuke vrouw, dacht ik meteen."

Patty: "Ik zag bij Bram meteen die pretogen. Dat vond ik heel leuk. Hij is een echte knuffelbeer, daar hou ik van. Ik schrok wel even toen ik die kale kop zag. Ik had nog aangegeven dat ik op mannen met veel haar val".





Dacht je ook meteen: daar wil ik wel mee trouwen?

Bram: "Ik wist dat niet van tevoren dat ik met Patty moest trouwen. Ik dacht dat het ging om een datingprogramma. Maar aan het eind van de dag kwam presentator Peter van der Vorst met de mededeling dat ik moest trouwen met een volstrekt onbekende match. Ik heb het met familie en vrienden besproken. Het is namelijk nogal wat en wilde geen gedoe: ik ben leraar en heb een eigen onderneming. Maar uiteindelijk heb ik de minnen en plussen tegen elkaar afgewogen en het toch gedaan. Ik vond het echt een uitdaging."

Pattty: "Ik heb even getwijfeld. Mijn vader is ernstig ziek dus het is best heftig om dan nu van alles op je nek te halen. Maar onze match was volgens de deskundigen zo sterk dat ik het aandurfde: trouwen dus maar."



Waarom hebben de deskundigen van het programma (een bioloog, psycholoog en seksuoloog) jullie gekoppeld?

Patty: "Volgens de deskundigen zijn Bram en ik de perfecte match. We houden allebei van reizen, hebben dezelfde hobby's, en onze karakters passen bij elkaar. We hebben zelfs deels hetzelfde dna. Volgens de deskundigen zou het best eens kunnen dat onze verre verre voorouders ook met elkaar zijn getrouwd."



Hoe was jullie huwelijksfeest?

Bram: "Een super dag. Met vrienden, familie alles erop en eraan. Echt een geweldige dag."



En: hoe was de huwelijksnacht?

Bram en Patty: "Daar gaan we helemaal niets over zeggen. Wat we hebben gedaan laten we lekker privé."



Zijn jullie nog steeds getrouwd?

Bram en Patty: "Dat mogen we niet zeggen. Dat is de afspraak die we hebben gemaakt met het programma. Iedereen die dat wil weten moet naar het programma kijken."



http://www.rtlnieuws.nl/n ... hrok-wel-dat-hij-kaal-was
Alle reacties Link kopieren
Vorige week gemist maar nu kijk ik mee
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
Waarom doet iemand in vredesnaam mee met zo'n programma.
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
Ik kijk ook weer!!
Alle reacties Link kopieren
Hoe kan een schoonheidsspecialiste zulke ongelijke wenkbrauwen hebben?
Alle reacties Link kopieren
quote:miss011 schreef op 08 maart 2016 @ 21:35:

Hoe kan een schoonheidsspecialiste zulke ongelijke wenkbrauwen hebben?Ja dat vraag ik mij ook af.
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
Ze is verlegen maar gaat wel met haar hoofd op haar tv
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
quote:miss011 schreef op 08 maart 2016 @ 21:35:

Hoe kan een schoonheidsspecialiste zulke ongelijke wenkbrauwen hebben?



Gekke inplant, stagiaire laten oefenen, ik kan wel wat verzinnen.



Maar, geen directe familie? Zouden ze dan indirecte familie zijn? En wat is direct en indirect?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind die patty en Bram zo leuk! Lijken me echt sympathieke mensen die hier voor open staan.



Nathalie lijkt gesloten en beetje arrogant. Ik ben erg benieuwd of dat gaat werken!
Alle reacties Link kopieren
Patty en Bram vind ik inderdaad ook heel leuk. Het enige waar ik aan twijfel is of zij niet stiekem een beetje een huismus is en hij iets avontuurlijker. Verder hebik er wel vertrouwen in.



Die Nathalie vind ik ook niet zo, heel erg op uiterlijk gericht en ik ben bang dat ze haar 'man' niet knap genoeg gaat vinden. Terwijl ik hem wel een leuke open uitstraling vind hebben. Zij is zonder haar en make-up niet lelijk, maar ook zeker niet heel bijzonder.
Alle reacties Link kopieren
Nathalie gaat niet vallen voor haar partner denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Ojee. Eerdere vriendjes anabolentypes...

Ik ben bang dat Yori niet ordi genoeg is.
Alle reacties Link kopieren
In patty en Bram zie ik wel een match. Heb ook het idee dat ze wel voor inhoud kiezen, niet enkel voor uiterlijk en bereid zijn te gaan investeren in een relatie. Dit itt tot Nathalie, die haakt volgens mij al af als zijn hoofd haar niet aan staat.



Tot zover mijn ongefundeerde mening
Ik spreek toch geen Chinees?!
Alle reacties Link kopieren
quote:Banaantje123 schreef op 08 maart 2016 @ 21:55:

Nathalie gaat niet vallen voor haar partner denk ik.Dat denk ik ook.
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
Patty vind ik wel echt heel leuk. Zou zo een vriendin van me kunnen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind die Nathalie echt euhm tja. Trouwens dit programma is ook al op net5 geweest toch? Patty heeft echt een mooie jurk, leuke meid ook.
Alle reacties Link kopieren
quote:gemini2011 schreef op 08 maart 2016 @ 21:55:

Ojee. Eerdere vriendjes anabolentypes...

Ik ben bang dat Yori niet ordi genoeg is.Nathalie wil gewoon een zelfde type als ze altijd uit kiest, even fout, maar dat het op wonderbaarlijke wijze nu wel goed gaat tussen hen. Tja...
Ik spreek toch geen Chinees?!
Alle reacties Link kopieren
Eens. Patty en Bram wordt vast wel wat, maar Nathalie en Jordi? Dat wordt niks, ik heb nu al medelijden met Jordi. Ik bedoel, ik ben echt bang dat hij niet 'knap' genoeg gevonden wordt.
Ik ben hier al sinds 2003, maar dat schijnt Viva niet te kunnen weergeven
Oh komt het vandaag? Ik keek toevallig gister het eerste deel terug. Ik ben wel benieuwd naar het tweede deel. Kijk wel morgen terug. Vinden jullie het wat?
Alle reacties Link kopieren
quote:-tinkerbell- schreef op 08 maart 2016 @ 21:57:

[...]





Nathalie wil gewoon een zelfde type als ze altijd uit kiest, even fout, maar dat het op wonderbaarlijke wijze nu wel goed gaat tussen hen. Tja...



Inderdaad en zich dan altijd afvragen wat er toch verkeerd gaat in haar relaties. Maar wel op zogenaamd foute mannen vallen.

Foute mannen zijn leuk om naar te kijken of voor een ONS, maar niet als serieus relatiemateriaal.

Kan me ook voorstellen dat Yori af gaat knappen op haar gebrek aan inhoud.
Alle reacties Link kopieren
Ordinaire bruidsmeisjes
Ik ben hier al sinds 2003, maar dat schijnt Viva niet te kunnen weergeven
Alle reacties Link kopieren
doe het nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet
Ik ben hier al sinds 2003, maar dat schijnt Viva niet te kunnen weergeven
Alle reacties Link kopieren
Haar blik spreekt boekdelen. Ik ben benieuwd....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven