Mode & Beauty alle pijlers

enzymTec definitief ontharen

28-04-2009 21:05 45 berichten
Heeft iemand hier ervaring mee? EnzymTec definitieve biologische haarverwijdering. Is nieuw in Nederland. Wordt al 8 jaar in Zwitserland gebruikt en ook Spanje, Duitsland, enz.

Mijn schoonheidssalon doet deze behandeling. Na lasser en ipl (wat beide weinig/geen resultaat hadden) wil ik dit gaan proberen...



Ben benieuwd of iemand het al gedaan heeft... en natuurlijk of het resultaat heeft.
Alle reacties Link kopieren
Hi Goudvis,



Ik ben er nu mee bezig en erg enthousiast over. Ik doe oksels en onderbenen, nu na 5 behandelingen komt er al bijna geen haar meer terug (geadviseerd werd 10-15 behandelingen, maar aangezien ik niet héél behaard was en mijn haar er kennelijk goed op reageert heb ik er wrs minder nodig). Het is wel een hele uitgave maar ik vind het de moeite waard.



groetjes, Lalie
Alle reacties Link kopieren
O, wacht ff, ik zie nu dat je dit al in april hebt gepost... heb je het inmiddels al gedaan? En wat deed het bij jou?

Ik durfde laser/IPL niet aan... mijn huid is nogal pigmenterig :-) dus was nogal bang voor pigmentvlekken
Alle reacties Link kopieren
ik ben ook geiinteresseerd. kun je er wat meer over vertellen en wat kost het?
IId, ik was in april begonnen. Nu heb ik inmiddels 6 behandelingen gehad en ben erg tevreden! Ik ben er nu wel mee gestopt. Niet alles is weg, maar ik vind het goed zo.

Lekker zeg dat je met 5 keer klaar was. Ga je nog meer doen?



Poeder.. Bikinni-lijn kost 99,- euro per keer. Ik heb hier ergens een prijslijst, dus als je iets wilt weten kan ik het opzoeken voor je.
Alle reacties Link kopieren
@ poeder: ik doe dus oksels (¤79,- per keer) en onderbenen (¤ 199,- per keer). Eerst word je ter plekke geharst en daarna doen ze er een soort sapje op (enzymen) dat met een ionenapparaat (ofzo) 'in' het haarkanaaltje wordt gesluisd. Wat ik wel vervelend vind is dat je steeds 2x moet komen, dus op dag 1 harsen en enzymen, en op dag 2 nogmaals de enzymen (ben je met een kwartiertje klaar, dat dan weer wel). Daar betaal ik dan niet extra voor.



@ goudvis: ik ben nog niet helemaal klaar hoor, maar er komt nu al echt héél weinig haar terug dus ik denk nog 2 of 3 behandelingen (hoop ik, want het is uiteindelijk toch best prijzig).
Ik ben mede gestopt vanwege de prijs. Ben nu 600 euro kwijt voor me bikini-lijn. Het zit er goed uit zo. Die paar haren doe ik wel met de epilator. Dan wordt het van zelf ook steeds minder.



Mijn oksels doe ik namelijk altijd met de epilator en daar is nog heeel weinig haar over.
Alle reacties Link kopieren
@Goudvis, haha, ik heb jaaaaaren geharst, en het haar op mijn benen werd heel rap minder, maar oksels en bikinilijn.... oeps, nee, dat bleef echt een dikke bos shag :-)

Maar idd met enzymtec al heel snel minder, dus nu is het ook in de periode tussen de behandeling nog acceptabel.
Alle reacties Link kopieren
hoe kan dat dan dat het bij jullie minder wordt na epileren/harsen, ik epileer mijn benen toch zeker een jaar of 8, maar geoet echt nog keihard terug en wordt niet minder.



enm ijn wenkbrauwen toch zeker minstens 10,12 jaar, nou groet toch lekker door hoor...
Alle reacties Link kopieren
Hi Groentje, mijn haar werd niet echt minder door harsen, op mijn benen wel (maar dat komt denk ik omdat je met scheren alle haartjes ziet, en met harsen alleen de haartjes die op dat moment groeien?) maar oksels en bikinilijn... pfffff... héle bossen. Nu met het definitief ontharen is dat echt heel snel minder geworden, en de haartjes die weg zijn die zijn ook écht weg. Dus dat scheelt bij mij enórm (de periodes tussen de behandelingen zijn dus ook beter te doorstaan, omdat het niet meer zoveel is: minder het harige-bavianen-gevoel zeg maar)
Alle reacties Link kopieren
Waarom is het zo belachelijk duur? Kun je dat goedje of iets wat erop lijkt niet zelf ergens kopen en dat na het epileren/ harsen erop smeren? Je hebt ook epil-stop en bioxet, moet je ook na het harsen/ epileren erop smeren en het zou dan minder terug groeien. Werkt dat niet net zo goed?
Dit is toch anders. Hierbij worden enzymen ingesluist. Dat insluisen doen ze met een speciaal apparaat (wordt ook door fysiotherapeuten gebruikt vertelde zij). Het gaat om 2 enzymen en een dag later moet dat herhaald worden. Schijnt wel dat ze bezig zijn om de enzymen sterkter te maken, zodat je minder behandelingen nodig hebt, maar voordat het zover is...
Alle reacties Link kopieren
bedankt voor de info, maar dat wordt me toch te duur. Ik houd het nu bij met de epilady en dat is goed te doen, moet het alleen goed bij houden
Alle reacties Link kopieren
lalie, ja dat is wel zo, het groet niet allemaal tegelijk, maar pff, ben echt jaloers op vrouwen waarbij het gewoon heel snel mnder wordt. Heb bikinlijn met elos gedaa, stuk of 10 behandelingen, is niet helemaal weg, maar goed bij te houden met epilady. oksels vind ik nooit zo'n probleem, kan ik altijd heel snel scheren, dus das routine.



maar wordt wel mooier voorgespiegeld allemaal dan het is, definitief ontharen en dat bioxet spul (weet niet meer wie het vroeg) werkt ook niet...
Alle reacties Link kopieren
Zooooo.... iemand vanavond Radar gezien? Dáárom wilde ik mijn bossen niet laten laseren... sjongejongejonge: I rest my case.
Ik heb alleen het voorstukje gezien. Was verbrand toch? Erg hoor, maar dit zijn maar een paar gevallen he. Onkunde van diegene die het doen... wel triest als jij daar net slachtoffer van wordt.



Groentje.. klopt ja.. ipl schijnt ook niet deffintief te zijn. In de loop dr jaren komen er toch weer haren (misschien door hormonen/ouder worden). Tja.. helemaal alles weg gaat volgens mij niet lukken. Ik ben nu tevreden. Niet alles weg, maar wat er nog zit is zelf snel en goed weg te halen. Onverwachts bijv. naar het strand/sauna is opzich geen probleem nu, want die paar haren vallen niet op.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Lalie,



Ik zie dat je vorig jaar bent begonnen met de behandeling, zijn de resultaten nu nog steeds goed? Ik wil er ook graag mee beginnen en het klink allemaal wel goed.



Zijn er nog meer mensen die er inmiddels ervaring mee hebben?



Groetjes
Eijk.. ik heb dus (zoals hier staat) 6 behandelingen gehad en ben daar tevreden over! Niet alles is weg, maar ik vind het goed zo. De rest hou ik bij met de epilator.

Ik heb lasser en ipl geprobeerd, maar met beide was ik niet tevreden/geen resultaat (haar misschien ook iets te licht). Met dit heb ik dus een prima resultaat!
Alle reacties Link kopieren
Ha allemaal,



Ik ben ook érg geïnteresseerd in definitief ontharen; alleen voor mij gaat het om wat haartjes op mn bovenlip. Ik vind het doodeng, omdat het dus wel om een plek in het gezicht gaat.



Ik behandel het nu al jaaaaren (harsen, ontkleuren enz.), maar ik wil er definitief vanaf. Begrijp ik het goed dat jullie niet tevreden zijn over IPL-ontharen? Waar ik woon is er nl. een salon die werkt met ecuri cosmetics en doen aan ipl.



Maar wat zijn de ervaringen? Hebben jullie tips? Mag je tussendoor nog de haartjes ontkleuren of verwijderen? En hoe zit het met zonnen?



Een hoop vragen, maar ik hoop dat jullie me kunnen helpen
Alle reacties Link kopieren
Goudvis, bedankt voor je reactie. Ik heb woensdag een afspraak. Ik heb wel vertrouwen in deze methode.



JuffieS,

Ik begin woensdag en ga ook voor de haartjes om mijn bovenlip en mijn oksels. Ik heb al een intakegesprek gehad en voor mijn bovenlip moet ik 1 keer in de 4 weken. Je wordt dan eerst geharst dus tussendoor ontharen is waarschijnlijk niet nodig. Dat mag ook niet. Ze zeggen dat je er ook gewoon mee in de zon mag. Waarschijnlijk heb ik voor mijn bovenlip 6 behandelingen nodig. Ik moet nu ook om de 4/6 weken naar de schoonheidsspecialist om te harsen dus kan net zo goed enzymtec doen. Ik zal je laten weten hoe het verloopt en wat het resultaat is.
Alle reacties Link kopieren
Graag! :D
ps... tussen de behandelingen mag je abosuluut niet scheren/harsen/epileren. Ontkleuren weet ik niet.
Alle reacties Link kopieren
Hoihoi,



Ja, ik ben nog steeds helemaal blij met mijn onthaarde oksels en bikinilijn, bikinilijn is nu helemaal klaar, oksels nog wat terugkerende haren maar ik gok nog 1 of 2 keer en dan ben ik daar ook vanaf.

Ik heb vorige maand besloten er ook mijn snor mee te doen! Niet dat ik zo'n Ted de Braakhoofd had, maar toch. Omdat ik nog niet zo vaak mijn bovenlip had laten harsen, waren de haarcellen nog niet erg sterk, dus nu 2x laten doen en er komt al bijna niks meer terug!!

Ik wilde mijn bovenlip juist met EnzymTec doen, omdat dat veilig is. Met laser of ipl heb je kans op pigmentverkleuringen.... ieeeeekkksssss, stel je voor: voor altijd een chocomelsnor :-((





En oh ja, ik mag bij mijn schoonheidsspecialiste altijd meteen terugkomen zodra de haartjes lang genoeg zijn om te harsen (ong 2-3 mm), óók als dat eerder is dan 3 à 4 weken. Volgens haar gaat het sneller als de behandelingen elkaar sneller opvolgen, omdat de haarcellen dan minder tijd hebben om zich weer te herstellen van de enzymenaanval.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen Lalie 74,

Ik volg het forum, met belangstelling, ik wil graag mijn behaarde bovenlip en kin laten behandelen. Ik heb een mail gestuurd naar enzymtec voor adressen waar dat mogelijk is ( in de buurt dan). Gisteren pas gestuurd en antwoord kan nog niet. Maar stel dat ik geen antwoord krijg , zou jouw schoonheidsspecialiste dan collega's weten in flevoland of daaraan gelegen provincies die ook met deze techniek werken?

Als ik google met deze techniek en provincie erbij krijg ik leuke buurthuisberichtjes.

Misschien hoor ik wat van je in ieder geval alvast bedankt voor het schrijven hier het trekt mij over de streep heen, laseren leek me niets inderdaad die kans op verbrandingen en verkleuringen.

Iedereen een prettige dag alvast, groetjes Skiffy
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen Lalie 74,

Ik volg het forum, met belangstelling, ik wil graag mijn behaarde bovenlip en kin laten behandelen. Ik heb een mail gestuurd naar enzymtec voor adressen waar dat mogelijk is ( in de buurt dan). Gisteren pas gestuurd en antwoord kan nog niet. Maar stel dat ik geen antwoord krijg , zou jouw schoonheidsspecialiste dan collega's weten in flevoland of daaraan gelegen provincies die ook met deze techniek werken?

Als ik google met deze techniek en provincie erbij krijg ik leuke buurthuisberichtjes.

Misschien hoor ik wat van je in ieder geval alvast bedankt voor het schrijven hier het trekt mij over de streep heen, laseren leek me niets inderdaad die kans op verbrandingen en verkleuringen.

Iedereen een prettige dag alvast, groetjes Skiffy

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven