De giller van de dag

08-06-2007 09:48 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
08 Juni 2007

Jongeren houden huis op Eendracht

Een zeiltocht met probleemjongeren uit Rotterdam is deze week uitgelopen op wangedrag. De Sociale Dienst wilde 29 probleemjongeren doorzettingsvermogen en discipline bijbrengen via een trip met de driemastschoener De Eendracht.



Op de heenweg naar Engeland werden al vernielingen aangericht in hutten. Een groep van vijf jongeren werd agressief en beroofde een opvarende. Ook werden de kapitein en de bemanning bedreigd.



Direct na aankomst in de haven van Great Yarmouth besloot de kapitein terug te varen. In Rotterdam werden de vijf raddraaiers door de politie gearresteerd
Alle reacties Link kopieren
Mischien is het een idee om gewoon straffen uit te delen aan probleem jongeren, ipv goedbedoelde softe aktie`s te bedenken om onze probleemjongeren op het rechte pad te krijgen ?
Alle reacties Link kopieren
Misdaad loont dus wel, ze hadden deze beter aan kunnen bieden aan mensen die wel de best doen.
Alle reacties Link kopieren
Trip betaald door Sociale Dienst Rotterdam



Probleemjeugd sloopt Eendracht

door Fred PruimROTTERDAM - Een 'disciplinetocht' van Rotterdamse probleemjongeren op de klassieke driemastschoener de Eendracht is eerder deze week ontaard in chaos en wangedrag. Aan boord vonden vechtpartijen, vernielingen en zelfs een gewelddadige beroving plaats.





De kapitein voelde zich zo ernstig bedreigd, dat hij de reis al snel afbrak en koers zette naar de thuishaven Rotterdam. De vernielzuchtige jongeren werden direct overgeleverd aan de politie.

Een aantal van de in totaal 25 jongeren van allochtone afkomst, allemaal tussen de 15 en 19 jaar oud, had tijdens de tocht naar het Britse Great Yarmouth vernielingen aangericht aan het scheepsinterieur. Zo sneuvelde een gedeelte van de inventaris van verschillende hutten.

Intimidaties



Als klap op de vuurpijl beroofde een groepje van vijf opvarenden op volle zee een jonge medereiziger. De knul werd ingesloten en met geweld van zijn bezittingen ontdaan. De kapitein van het 60 meter lange klassieke zeilschip en de bemanning werden herhaalde malen bedreigd en geïntimideerd. Ook vonden diverse vechtpartijen plaats.



De trip was georganiseerd en betaald door het Jongerenloket van de Rotterdamse Sociale Dienst. De probleemjongeren waren geselecteerd door medewerkers van de dienst en afkomstig van diverse resocialisatieprojecten voor 'risicojeugd'. De reis was bedoeld om de jongeren discipline, doorzettingsvermogen en teambuilding bij te brengen.

Volgens Maureen Overdevest van de Eendracht waren de jongeren in Engeland van boord toen werd ontdekt dat er vernielingen waren aangericht. "Toen ze die nacht ook weer huishielden, besloot de kapitein om direct terug te gaan naar Rotterdam. De veiligheid aan boord van het schip was in gevaar. De Eendracht is natuurlijk geen hufterproofkazerne."



Die beslissing zette nog eens extra kwaad bloed. "Het gedrag werd van kwaad tot erger. Samen met hun vier begeleiders slaagden we er in ze enigszins in toom te houden. In Rotterdam stond de politie klaar om ze in te rekenen" , aldus Overdevest.



Alle reacties Link kopieren
Toen ik dit bericht vanmorgen op het nieuws zag, moest ik in eerste instantie hard lachen  :D

Wanneer heeft nederland nou eens door dat reisjes en tripjes niet helpen tegen wangedrag ?

En hoelang moet de belastingbetaler nu nog mee betalen aan deze onzin ?

Ik vind het onverstelbaar dat geitewollensokkenfiguren iedere keer weer de kans krijgen om hun softe goedbedoelde plannetjes uit te voeren.

En iedere keer loopt het op niets uit, en is het weer weggegooid geld.

Dit keer ook nog eens vernielingen aan een schip, wat ook weer gerepareerd moet worden.

De geitenwollesokjes onder ons zijn weer een illusie armer.

Belonen, uitjes en "leerzame" tripjes werken niet.



Toch maar eens iets anders uitproberen ? internaatjes bouwen en ze daar wat discipline bijbrengen mischien ?
Alle reacties Link kopieren
Wat een geld verspilling, zeiltochtjes naar engeland???



Veel gezinnen kunnen net rond komen en moeten weg in eigenland. En een stel rotjong mogen gratis gezellie op een boot naar Engeland.



Asso morakaantjes mogen vlinders gaan vangen in Marokko en de Nederlandse staat betaald.



Wat vreemd dat heel veel mensen op Geert Wilders hebben gestemd:?



Nee ben absoluut geen fan van Geert maar met dit soort dingen gaan steeds meer mensen op die gek stemmen.
Alle reacties Link kopieren
In Spanje waren een paar weken geleden een aantal jongeren met gedragsproblemen enz ontsnapt uit een instelling. Ze waren tussen de 14 en 17 jaar oud. Op hun weg kwamen ze een kinderboerderij tegen en daar hebben ze allemaal dieren mishandeld en uitgemoord. Konijnen, paarden, geiten enz. Verschrikkelijk wat ze met die dieren hebben gedaan. Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik er aan denk... ;(

VOlgens mij zit er bij dat soort mensen een kabeltje los en dat is niet te genezen volgens mij..
Alle reacties Link kopieren
Een giller? Zo zie ik het niet.

Het is toch triest dat een goedbedoelde actie zo ontaardt?

Ik snap sowieso niet dat ze voor zo'n grote groep maar vier begeleiders hebben. Het gaat wel om een groep probléémgevallen. Dan heb je veel meer begeleiders nodig. Dat red je toch nooit op zo.

De volgende keer deze gastjes inderdaad maar naar een hufterproofkazerne dan.
Het is mij: shaHla :) (Iranian version)
Alle reacties Link kopieren
Het gebeuren zelf is natuurlijk geen giller, maar het feit dat nederlandse instellingen, in dit geval de sociale diens van Rotterdam, nog steeds niet doorhebben dat deze idd goedbedoelde aktie`s niet werken vind ik wel een giller, ze blijven maar denken dat deze jongeren dmv een uitstapje op het rechte pad komen

Blijven proberen geitenwollesokjes !! 
Alle reacties Link kopieren
Noem me een geitenwollensok, maar ik snap de intentie van de bootreis. Je moet namelijk het hele bericht lezen en niet dat eruit pikken wat weer richting soft gedoe wijst. Er is gemeend deze jongens iets te leren. Jammer genoeg is er wederom gefaald door inschattingsfouten. Er had meer en steviger begeleiding moeten zijn gezien deze groep. En het had dan inderdaad iets op kunnen leveren. Wat ook jammer is dat dit ook hier niet opgepikt wordt is dat het om vijf van de negenentwintig jongeren gaat die zich dusdanig misdragen hebben dat ze gearresteerd zijn.

Laten we vooral niks meer met lastige jongeren ondernemen en blijven brullen over straffen en terugsturen (ook altijd een leuke in dit soort discussies). Gelukkig heb ik nog een andere kijk erop en zet o.a. mijn zoon zich daarom in voor de jongeren. Je kunt de doelgroep niet wegdenken, opsluiten en zult er dus iets mee moeten. Maar er zal dus ook genoeg, ervaren, personeel moeten zijn om dit soort dingen tot een succes te maken.

Dit is dan mijn geitenwollensokkenmening.
Alle reacties Link kopieren
'Sociale dienst betaalde disciplinetochtje niet' Uitgegeven: 8 juni 2007 16:20 Laatst gewijzigd: 8 juni 2007 16:34 ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) eist van dagblad De Telegraaf een rectificatie op de voorpagina. De krant schreef vrijdag dat Rotterdamse probleemjongeren zeilschip de Eendracht zouden hebben gesloopt. De Sociale Dienst zou de zeiltocht hebben georganiseerd en betaald. De betrokkenheid van de gemeente Rotterdam bij de organisatie van deze reis is pertinent onjuist, aldus de wethouder. "De gemeente heeft deze reis niet geïnitieerd, betaald of begeleid." "Het Jongerenloket van de gemeente Rotterdam heeft op verzoek van de Eendracht bemiddeld bij het werven van jongeren voor deze reis", zei hij in een reactie.
Zuss duimt zich suf voor Bambi. Het gaat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!
Alle reacties Link kopieren
Ach, de Telegraaf zat een beetje naast de waarheid....doet 'ie anders nooit.
Alle reacties Link kopieren
Heel triest zoiets. Zeker dat de media al weer op de loop is gegaan met het verhaal en allemaal dingen schrijft die niet kloppen. Kan je het achteraf allemaal gaan rectificeren, maar de teerling is geworpen.



Girl64, misschien kan je je eens verdiepen in de cijfers. Opsluiten helpt zulke jongeren ook niet. Bewezen is trouwens ook dat rondrennen in de wildernis met z'n allen niet werkt.



Als je meer wilt weten over een mogelijk effectieve aanpak, zodat je hier wat beslagener ten ijs komt dan klakkeloos overnemen wat de Telegraaf schrijft, google dan maar eens op 'What works'.
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Waarom laten ze die jongeren niet gewoon wat nuttigs doen ipv ze een reisje aan te bieden. Ik wil ook wel even op kosten van een instantie naar Engelnad varen.

Volgens mij kan je ze beter een mooi schip als de Eendracht laten bouwen zodat ze na afloop ook nog iets hebben waar ze trots op kunnen.
Alle reacties Link kopieren
Lolotte, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind jou geen geitensok. Helaas zijn veel van de begeleiders van dat soort projecten dat wel. Die willen populair zijn bij de jeugd en denken dat te bereiken door veel te tolereren. Ik ken een ander verhaal over een boottocht met dergelijke "kinderen". Het kwam er op neer dat het hele zooitje een week lang heeft liggen blowen op een bootje op zee. Inclusief de begeleiding. Als zo'n groep hard maar rechtvaardig aangepakt wordt kan een project als nu op de Eendracht een heel goed resultaat opleveren. De tocht waar dit topic over gaat is inderdaad pure geldverspilling van het ergste soort.:@
Alle reacties Link kopieren


Waarom laten ze die jongeren niet gewoon wat nuttigs doen ipv ze een reisje aan te bieden. Ik wil ook wel even op kosten van een instantie naar Engelnad varen.

Volgens mij kan je ze beter een mooi schip als de Eendracht laten bouwen zodat ze na afloop ook nog iets hebben waar ze trots op kunnen.
Het was, voor zover ik uit de berichtgeving tot nu toe kan opmaken, niet als snoepreisje bedoeld. Er wordt gesproken over discipline aanleren etc. Dus de intentie werkelijk iets met die jongens te doen.



Maar ben het wel met je eens dat je meer bereikt door ze zelf iets te laten opbouwen. Dan hebben ze er inderdaad meer binding mee en zullen minder snel over gaan tot slopen. Ook zullen eventuele slopers dan te maken krijgen met de rest van de groep opbouwers.

Plannen voor jongeren moeten niet buiten jongeren om bedacht worden, er moet samengewerkt worden met inbreng vanuit die jongeren.



Boarder, jij ook geitenwollensok?;)

Alle reacties Link kopieren
Geen geitenwollensokken voor mij. Ben alles behalve sociaal voelend maar gebruik soms gewoon gezond verstand
Alle reacties Link kopieren
He! geitenwollensokjes !  :D

Dit hele project hàd een succes kunnen worden als een gedeelte van deze jongeren de boel niet verziekt had.

Idd het waren 29 jongeren, waarvan er 5 de reis zo verziekt hebben dat alles uit de hand liep, en een vernielde boot eerder huiswaards moest keren.



Wat vonden die overige 24 jongeren hiervan ? Die gedroegen zich kennelijk wel naar behoren,

Ik stel het me dan zo voor, er zijn er 5 die de boel verzieken, 24 die dat niet doen,

Konden die 24 jongeren die 5 niet tot de orde roepen ?

24 tegen 5...had toch moeten lukken lijkt mij,

Ik denk eerlijk gezegd dat ze allemaal hebben lopen kl*ten, en dat die 5 de echt strafbare feiten hebben gepleegd, en dat daarom die 5 gearesteerd zijn.
Alle reacties Link kopieren
gearresteerd met 2 x r dus  :)
Alle reacties Link kopieren
Ohh ja, logisch, die vijf zetten de boel gruwelijk op stelten en dús zullen de anderen hier wel medeschuldig aan zijn. En dus stappen we over de hiërarchie heen die in dergelijke groepen bestaat, de kans dat zij wel in toom gehouden konden worden door de begeleiding waardoor de rotzooi wat hun betreft binnen de perken is gebleven en zelfs de kans dat die jongeren zelf geen zin hadden de boel te verkloten.

Gewoon er vanuit blijven gaan dat dergelijke jongeren stuk voor stuk door en door slecht zijn en vooral niet twijfelen aan de opzet en dus begeleiding van het geheel.

Ik zie het als een jammerlijk mislukt project, waar wel weer van te leren valt.

Jammer dat dat leren klauwen vol geld kost dat heel wat beter anders besteed had kunnen worden. Ik vind het signaal wat afgegeven wordt: als je maar crimineel en vervelend genoeg bent dan mag je vlinders vangen in Marokko of met een mooie boot naar Engeland of whatever totaal fout en supergeitenwollensokkerig.
Alle reacties Link kopieren
Jammer dat dat leren klauwen vol geld kost dat heel wat beter anders besteed had kunnen worden. Ik vind het signaal wat afgegeven wordt: als je maar crimineel en vervelend genoeg bent dan mag je vlinders vangen in Marokko of met een mooie boot naar Engeland of whatever totaal fout en supergeitenwollensokkerig.
En, wat is jou voorstel om dit soort jongeren proberen op het rechte pad te brengen?



Laat me raden; opsluiten?
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren
Jammer dat dat leren klauwen vol geld kost dat heel wat beter anders besteed had kunnen worden. Ik vind het signaal wat afgegeven wordt: als je maar crimineel en vervelend genoeg bent dan mag je vlinders vangen in Marokko of met een mooie boot naar Engeland of whatever totaal fout en supergeitenwollensokkerig.
Als je maar crimineel genoeg bent wordt je opgepakt. En wordt langdurig gevolgd. Als je minder crimineel bent wordt ingegrepen en gezocht, met jou (en ouders), naar een oplossing. En ook dan wordt er langdurig gevolgd. Ben je nog niet crimineel, maar hangt doelloos rond, dan wordt er (wederom met jou en je ouders) gezocht naar scholing en/of werk. En ook dan wordt er gevolgd. Tenminste zo werkt het hier bij onze hangjongeren. En ik moet zeggen dat er toch resultaat geboekt wordt.



De vlindervangers en bootgangers zijn niet de echte criminelen, maar zitten ergens in de middenmoot, of hangen daar onder. Er wordt gezocht naar oplossingen. En dat kan tegenover sommigen geitenwollensokkerig overkomen, maar niets doen lost zeker niets op.

Alle reacties Link kopieren
He! geitenwollensokjes !  :D

Dit hele project hàd een succes kunnen worden als een gedeelte van deze jongeren de boel niet verziekt had.

Idd het waren 29 jongeren, waarvan er 5 de reis zo verziekt hebben dat alles uit de hand liep, en een vernielde boot eerder huiswaards moest keren.



Wat vonden die overige 24 jongeren hiervan ? Die gedroegen zich kennelijk wel naar behoren,

Ik stel het me dan zo voor, er zijn er 5 die de boel verzieken, 24 die dat niet doen,

Konden die 24 jongeren die 5 niet tot de orde roepen ?

24 tegen 5...had toch moeten lukken lijkt mij,

Ik denk eerlijk gezegd dat ze allemaal hebben lopen kl*ten, en dat die 5 de echt strafbare feiten hebben gepleegd, en dat daarom die 5 gearesteerd zijn.
Hou toch op. Je kan 16-jarigen niet verantwoordelijk stellen voor de orde in een groep. Het zijn grote kinderen, die bij paniek direct naar de leiding kijken.



Blijkbaar weet jij heel goed wat er aan boord gebeurd is. Was je erbij of werk je voor de Telegraaf?



Jammer dat


je mijn posting blijkbaar nog niet hebt gelezen. Of weet je inmiddels al wat 'What works'  inhoud?
oh that purrrrrrrrrfect feeling
Alle reacties Link kopieren




quote: malu3 reageerde



Jammer dat dat leren klauwen vol geld kost dat heel wat beter anders besteed had kunnen worden. Ik vind het signaal wat afgegeven wordt: als je maar crimineel en vervelend genoeg bent dan mag je vlinders vangen in Marokko of met een mooie boot naar Engeland of whatever totaal fout en supergeitenwollensokkerig. Als je maar crimineel genoeg bent wordt je opgepakt. En wordt langdurig gevolgd. Als je minder crimineel bent wordt ingegrepen en gezocht, met jou (en ouders), naar een oplossing. En ook dan wordt er langdurig gevolgd. Ben je nog niet crimineel, maar hangt doelloos rond, dan wordt er (wederom met jou en je ouders) gezocht naar scholing en/of werk. En ook dan wordt er gevolgd. Tenminste zo werkt het hier bij onze hangjongeren. En ik moet zeggen dat er toch resultaat geboekt wordt.

De vlindervangers en bootgangers zijn niet de echte criminelen, maar zitten ergens in de middenmoot, of hangen daar onder. Er wordt gezocht naar oplossingen. En dat kan tegenover sommigen geitenwollensokkerig overkomen, maar niets doen lost zeker niets op.

Goh Lot, mag ik het ook met jou eens zijn.



Dat geroep en geschreeuw vanaf de zijlijn, leuk hoor, maar je roept alleen hoe fout het allemaal gaat. Heb je zelf betere ideeen dan?



Binnen de jeugdbescherming wordt er heel had gewerkt aan projecten voor criminele jongeren, vind er voortdurend toetsing plaats van dit soort projecten en worden de resultaten hiervan meegenomen in het zoeken naar nieuwe oplossingen. Opsluiten helpt niet, dat is uit onderzoek al gebleken. Wat dan wel werkt, daar heb jij ook geen antwoord op. Of wel?



Zo ja, laat het vooral weten want om dat soort geweldige ideeen zit de jeugdbescherming te springen.

Wel even laten zien dat het ook werkt he, anders hebben ze er nog niks aan.....
oh that purrrrrrrrrfect feeling

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven