Verkrachtingscultuur

30-07-2013 21:30 292 berichten
Alle reacties Link kopieren
De topic titel klinkt een stuk harder dan 'rape culture', de in Amerika (en Engeland) veelgebruikte term om een cultuur aan te geven waarin verkrachting niet bestempeld wordt als de verschrikkelijke misdaad die het is. Maar dit is wat het is. Hierna volgt een heel verhaal om mijn betoog kracht bij te zetten. De gegeven links zijn voor degenen die meer over de achtergrond wil lezen, maar niet noodzakelijk om mijn post te begrijpen. Voor het doel van het topic, zie vetgedrukte tekst op het eind.



Als je het buitenlandse nieuws volgt, dan zijn er de laatste tijd een paar high profile zaken geweest. De zaak van het meisje dat door een groep klasgenoten werd aangerand en verkracht nadat ze buiten bewustzijn was geraakt door het drinken van alcohol (de Steubenville-zaak).

http://en.wikipedia.org/w ... lle_High_School_rape_case

Er zijn foto's van de gebeurtenissen gemaakt en verspreid onder vrienden en klasgenoten. Twee jongens werden uiteindelijk veroordeeld. Deze hebben gedurende de nacht van de verkrachting herhaaldelijk gepraat over wat ze gedaan hadden en noemden dit zelf 'rape'. Ze schepten erover op en toen ze bang waren dat het uit de hand zou gaan lopen, hebben ze hun football coach gevraagd wat ze moesten doen. Die verzekerde hen dat het wel goed zou komen, waarop de jongens zelfverzekerd pochten dat hen niks kon overkomen. Er waren vele getuigen van de misdaad, maar niemand greep in. Toen het meisje aangifte deed, kwamen er veel negatieve reacties uit de lokale gemeenschap: ze had er eigenlijk zelf om gevraagd door zo dronken te worden, etc... Mensen weigerden te getuigen toen de politie ze opriep en het meisje werd online voor van alles en nog wat uitgemaakt. Zelfs toen de jongens veroordeeld werden, waren er grote kranten die stukken publiceerden dat het toch allemaal wel heel zielig was voor de jongens, die een fantastische football carriere in het vooruitzicht hadden en nu voor altijd met een stigma rond zouden lopen.



Al snel verschenen er opiniestukken dat deze bagatelliserende houding veel voorkomt in de 'jock culture'. Sport is erg belangrijk in de Amerikaanse cultuur en als je er goed in bent, levert je dat aandacht, geld en roem op. Een goede athleet wordt voortdurend overladen met bewondering en kan op den duur gaan denken dat hij alles maar kan maken, omdat ie zo'n toffe peer is. En uit de Steubenville-zaak blijkt dat zijn omgeving, inclusief de coaches, dat ook vinden, kortom, er is in die kringen vaak sprake van een 'rape-culture'. Dit artikel zet het goed uiteen: http://www.thenation.com/ ... culture-and-rape-culture#



Maar niet alleen in de sport, ook op de universiteit in Amerika wordt lichtvoetig omgegaan met verkrachting. Op Amerikaanse universiteiten, waar studenten over het algemeen op de campus wonen, kunnen misdaden bij de universiteit aangegeven worden, die vervolgens maatregelen opleggen. Steeds meer studentes doen echter verslag dat toen zij 'aangifte' deden, ze het advies kregen er met niemand over te praten, of allerlei argwanende vragen kregen (hadden ze het zelf niet veroorzaakt?). Hier een overzicht van de lopende problemen op universiteiten: http://thinkprogress.org/ ... ty-sexual-assault-policy/



Gisteren ging het ook helemaal mis op Twitter. Caroline Criado-Perez is een journalist en activiste die succesvol actie voerde dat het 10 pound biljet de beeltenis krijgt van Jane Austen. Haar Twitter timeline stond binnen de kortste tijd vol met bedreigingen, waarvan veel seksueel van aard. Ze zouden haar anaal verkrachten, ze zouden haar hoofd afhakken en dan haar hoofd verkrachten, als ze haar tegenkwamen in een donker steegje..., etc... Op een gegeven moment kreeg Criado-Perez ruim 200 tweets per minuut (!) te verstouwen.

http://www.independent.co ... e-of-twitter-8735415.html

Criado-Perez ging op twitter in op de zogenaamde 'trolls' en deed aangifte. Dat leverde haar weer veel boze reacties op: ze lokte het op deze manier zelf uit volgens andere Twitteraars. Een 21-jarige man werd opgepakt ivm de bedreigingen (die echt niet mals waren), waarop Twitteraars zich weer boos afvroegen of het nou echt nodig was zo'n arme jonge knul een strafblad aan te doen en dat Criado-Perez eens bij zichzelf te rade moest gaan waar ze nu helemaal mee bezig was (wie herkent dezelfde sentimenten uit de Steubenville-zaak?).

Mensen die het opnamen voor Criado-Perez kregen zelf verwensingen naar hun hoofd geslingerd, waarbij ook andere vrouwen diverse verkrachtingsbedreigingen kregen.

Goed, voorzover Engeland en Amerika. Waar vrouwen als Björk, Lady Gaga en Taylor Swift zichzelf absoluut geen feminist vinden. Want als je in Amerika zegt dat je feminist bent, dan krijg je dit soort verbaal misbruik automatisch te verduren.



Gebeurt dit ook in Nederland? Ik denk van wel, maar er lijkt niet veel aandacht voor te zijn in de media (als iemand andere ervaringen heeft, hoor ik dat uiteraard graag). Als je als vrouw op geenstijl.nl terecht komt vanwege het één of andere nieuwtje waar je bij betrokken bent, zal een aanzienlijk deel van de lange lijst reacties gaan over hoe ‘neukbaar’ je bent. Ben je betrokken bij een onderwerp wat de reaguurder niet zint, dan komen de verkrachtingsbedreigingen al snel aan bod. Zo ondervond ook Asha ten Broeke (http://ashatenbroeke.nl/2 ... wenhaat-van-geenstijl-co/). En als ik op Twitter kijk zijn er zat Nederlands sprekende mannen die feministen ‘hoeren’ noemen die nodig eens ‘een beurt’ moeten krijgen.



Wat ik niet snap is: als ik iemand echt niet mag, heb ik er geen seks mee. Waarom willen deze mannen vrouwen die ze haten verkrachten? Al deze zaken hebben één gemene deler: het gaat uiteindelijk vooral om dat deze mannen vrouwen niet als hun gelijke willen zien. Vrouwen zijn volgens hen op aarde om hen te plezieren, of hun behoeften te bevredigen. Als een vrouw niet doet wat jij wilt, verkracht je haar, want daarmee verneder je haar en zet je haar op haar plaats. Dit komt nog steeds voort uit het idee dat een man niet vernederd kan worden door seks te hebben, maar een vrouw wel, want die moeten kuis zijn. Een vrouw moet bovendien vooral niet te lastig zijn en een eigen mening hebben. Als voorbeeld het blog van deze antifeminist: http://j4mb.wordpress.com ... ctory-lose-the-lads-mags/ Wat hij beweert is dat als een vrouw opkomt voor een zaak die haar aan het hart gaat, ze aan het ‘whinen’/zeuren is. Dat zijn hele site volstaat met zeurende stukjes is natuurlijk iets heel anders, dat is gewoon ‘vechten voor de zaak’. Over een bord voor je kop hebben gesproken…



Voor degenen die zich door mijn hele betoog heengeworsteld hebben: mijn dank is groot. Wat wil ik met dit topic? Ik lees steeds meer van deze verhalen en ik maak me zorgen. De verkrachtingscultuur lijkt voort te komen uit een ongeëmancipeerde samenleving. Natuurlijk zijn er mannen die deze houding sterk afkeuren. En er zijn vrouwen die zelf in deze culturele overtuigingen geloven. Ik wil gewoon graag van gedachten wisselen. Denk jij dat er sprake is van een verkrachtingscultuur waarin het slachtoffer (gedeeltelijk) de schuld krijgt? Wie zijn deze mensen die vinden dat je beter kunt zwijgen na een verkrachting? Zijn ze zwakbegaafd? Hebben ze geen opleiding genoten? Hebben ze persoonlijkheidsstoornissen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de samenleving verkrachting massaal afkeurt, zonder eerst te analyseren of het slachtoffer er zelf niet aan bijgedragen heeft? Hoe zorgen we ervoor dat mannen én vrouwen beseffen dat seks alleen plaats hoort te vinden als beide partijen daar mee instemmen? Ik hoor graag jullie ervaringen en meningen.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:medunkt schreef op 02 augustus 2013 @ 10:46:

[...]

En gek, het zijn dan altijd de mannen die seksuele behoeftes hebben, en vrouwen die als ze ook seks willen hebben, aan die mannelijke behoeftes tegemoet moeten komen door zich op een bepaalde manier te gedragen. De logica werkt nóóit andersom.



Ik heb het idee dat ik uit een andere wereld kom, want dit herken ik totaal niet.

In ieder geval uit mijn eigen ervaring niet en wat ik om me heen zie.



Maar het werkt natuurlijk goed door dit soort dogma's de wereld in te slingeren. Als je er in gelooft zie je deze patronen natuurlijk ook overal.

Ergo: als jij als vrouw denkt dat het zo werkt dan werkt het natuurlijk ook zo.

Het vertroebelt de realiteit nogal. Ook omdat je veronderstellingen ronduit vaag zijn doordat ze handelen over zaken als behoeften, gedragingen en belevingen.
quote:strike schreef op 02 augustus 2013 @ 12:26:

[...]





Ik heb het idee dat ik uit een andere wereld kom, want dit herken ik totaal niet.

In ieder geval uit mijn eigen ervaring niet en wat ik om me heen zie.



Maar het werkt natuurlijk goed door dit soort dogma's de wereld in te slingeren. Als je er in gelooft zie je deze patronen natuurlijk ook overal.

Ergo: als jij als vrouw denkt dat het zo werkt dan werkt het natuurlijk ook zo.

Het vertroebelt de realiteit nogal. Ook omdat je veronderstellingen ronduit vaag zijn doordat ze handelen over zaken als behoeften, gedragingen en belevingen.Er is natuurlijk altijd nog zoiets als de natuur en dat vlak je niet zomaar uit, net zo min als een mannen- en een vrouwenbrein die wezenlijk anders zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:strike schreef op 02 augustus 2013 @ 12:26:

[...]





Ik heb het idee dat ik uit een andere wereld kom, want dit herken ik totaal niet.

In ieder geval uit mijn eigen ervaring niet en wat ik om me heen zie.



Maar het werkt natuurlijk goed door dit soort dogma's de wereld in te slingeren. Als je er in gelooft zie je deze patronen natuurlijk ook overal.

Ergo: als jij als vrouw denkt dat het zo werkt dan werkt het natuurlijk ook zo.

Het vertroebelt de realiteit nogal. Ook omdat je veronderstellingen ronduit vaag zijn doordat ze handelen over zaken als behoeften, gedragingen en belevingen.Dus al die links en voorbeelden die ik genoemd heb in mijn OP zijn incidenten en die mensen die menen daar het slachtoffer van te zijn, moeten gewoon anders gaan denken en dat lost t probleem vanzelf op?
Occam's razor
quote:strike schreef op 02 augustus 2013 @ 12:26:

[...]





Ik heb het idee dat ik uit een andere wereld kom, want dit herken ik totaal niet.

In ieder geval uit mijn eigen ervaring niet en wat ik om me heen zie.



Maar het werkt natuurlijk goed door dit soort dogma's de wereld in te slingeren. Als je er in gelooft zie je deze patronen natuurlijk ook overal.

Ergo: als jij als vrouw denkt dat het zo werkt dan werkt het natuurlijk ook zo.

Het vertroebelt de realiteit nogal. Ook omdat je veronderstellingen ronduit vaag zijn doordat ze handelen over zaken als behoeften, gedragingen en belevingen.



Strike, ik parafraseerde de redenering die ik jonge mensen vaak zie ophangen -- ik ben het niet eens met dat dogma, maar het leeft nog steeds, en volgens mij steeds hardnekkiger.



O ik ken die "vrijgevochten" jonge mensen wel waar jij het over hebt, hoor. Alles kan en alles mag .... maar als vrouw ongeschoren oksels hebben, dat kán dan weer absoluut niet. Net zo goed als bepaalde korte kapsels, getver, dat zijn pottenkapsels.

Twee meisjes die met elkaar tongzoenen in de club, dat kan dan weer wel.

Gek toch hé, dat wat jonge mensen in "vrijheid" doen zo ontzettend veel lijkt op wat ze in pornofilms krijgen voorgeschoteld.
Alle reacties Link kopieren
quote:iris1969 schreef op 02 augustus 2013 @ 10:37:

Ik denk dat heel veel vrouwen zich niet realiseren hoe hormoongedreven mannen zijn en hoe ze als gevolg daarvan denken en praten over vrouwen. Ze zouden zich rot schrikken als ze eens een dagje mee zouden lopen in een mannenhoofd of eens een eerlijk mannengesprek hierover zouden horen. Nou...? Sommige vrouwen kunnen er ook wat van, hoor! Ik zag een groepje vrouwen met elkaar kletsen. Het onderwerp was mannen en ze praatten over hen, zoals mannen soms ook over vrouwen praten. Ze hadden niet in de gaten dat ik mee zat te luisteren. Later hadden ze dat wel in de gaten, en kregen een oepsgevoel. Ik ken die vrouwen trouwens wel. Ze zijn over het algemeen beleefd, geen tokkies, maar ze waren in een wat merkwaardige stemming.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand schreef op 02 augustus 2013 @ 10:51:quote:medunkt schreef op 02 augustus 2013 @ 10:46:

Anderzijds zijn we qua sekse-verhoudingen weer enorm ouderwets geworden. Het mannen-zijn-nu-eenmaal-zus en vrouwen-zijn-nu-eenmaal-zo is weer helemaal terug van weggeweest. En gek, het zijn dan altijd de mannen die seksuele behoeftes hebben, en vrouwen die als ze ook seks willen hebben, aan die mannelijke behoeftes tegemoet moeten komen door zich op een bepaalde manier te gedragen. De logica werkt nóóit andersom.Ik heb het 3 keer gelezen en ik snap het nog steeds niet.Ik begrijp dat wel. Zowel mannen als vrouwen hebben seksuele behoeften. Ik denk dat Medunkt bedoelt dat de beschikbaarheid van seks voor mannen en voor vrouwen verschillend is. Het is voor een man i.h.a. moeilijker om een sekspartner te vinden dan omgekeerd. Als een vrouw seks wil, is er altijd wel een man beschikbaar. Omgekeerd is dat minder vaak het geval.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 02 augustus 2013 @ 14:18:

[...]



Dus al die links en voorbeelden die ik genoemd heb in mijn OP zijn incidenten en die mensen die menen daar het slachtoffer van te zijn, moeten gewoon anders gaan denken en dat lost t probleem vanzelf op?



Ik ben niet diegene die 'anders gaan denken' als oplossing ziet. Wel is het denk ik zinnig om zaken te zien zoals ze zijn.

Dat er een hoop mis gaat en niet in de haak is is nog steeds geen algemene maat der dingen. En dat is wat ik proef in dit topic.
Alle reacties Link kopieren
quote:medunkt schreef op 02 augustus 2013 @ 14:35:

[...]





Strike, ik parafraseerde de redenering die ik jonge mensen vaak zie ophangen -- ik ben het niet eens met dat dogma, maar het leeft nog steeds, en volgens mij steeds hardnekkiger.



O ik ken die "vrijgevochten" jonge mensen wel waar jij het over hebt, hoor. Alles kan en alles mag .... maar als vrouw ongeschoren oksels hebben, dat kán dan weer absoluut niet. Net zo goed als bepaalde korte kapsels, getver, dat zijn pottenkapsels.

Twee meisjes die met elkaar tongzoenen in de club, dat kan dan weer wel.

Gek toch hé, dat wat jonge mensen in "vrijheid" doen zo ontzettend veel lijkt op wat ze in pornofilms krijgen voorgeschoteld.



Je suggereert nu alsof er voor mannen geen ongeschreven regels bestaan die hun seksuele aantrekkingskracht vergroten. En dat is natuurlijk niet waar.



Verder is lang haar bij vrouwen nog steeds de norm. Inderdaad. Dit is al eeuwen zo.

Maar betekent dat dan ook gelijk maar dat bepaalde korte kapsels 'pottenkapsels' zijn? Vind ik echt onzin. Ik heb het ook nog nooit gehoord.

Wel zie ik om me heen dat vrouwen met kort haar hun aantrekkingskracht eerder vergroten dan verkleinen.



Ik heb er een beetje moeite mee om dat lange en korte haar als leidend voorbeeld te nemen in deze. Want dat bijna alle mannen kort haar hebben en dat dat op tal van vlakken als wenselijk wordt beschouwd laat je nu maar even gemakshalve buiten beschouwing. Ook het simpele feit dat lang haar een biologisch element is wat vrouwen hebben boven mannen. (Mannelijk haar groeit van nature minder lang. Net zoals vrouwen van nature geen baardgroei ontwikkelen.)

Dat dit een seksuele norm is is dus volledig begrijpelijk.



En het beeld van twee tongzoenende vrouwen is ook een hardnekkig cliché.

En als het waar is: het ontgaat je dan dat vrouwen/meisjes die dat in het openbaar doen eerder het spel (met de toeschouwende mannen) meester zijn dan dat ze er 'slachtoffer' van zijn.
Alle reacties Link kopieren
@Debora, niet zo gek dat er argwanend naar gekeken wordt als het om verkrachting gaat, omdat vrouwen in de vs, vaak valse aangifte van verkrachting doen en slechte seks is geen verkrachting, daarnaast worden er ook mannen verkracht door vrouwen, maar deze mannen worden niet serieus genomen, laat dat eerst maar eens gebeuren, dan praten we wel verder. Daarnaast heerst er een dubbele standaard in het westen. Geweld van mannen tegen vrouwen wordt verwerpelijk gevonden, terwijl geweld van vrouwen tegen mannen wordt getolereerd. Dat is dus ziek! Mede te danken aan het verwerpelijke feminisme
Alle reacties Link kopieren
Rodvliss,



Er zijn legio voorbeelden van vrouwen die veroordeeld zijn voor het plegen van geweld op hun of een man. Het is niet waar dat geweld van vrouwen tegen mannen getolereerd zou worden.



Een verkrachting van een man door een vrouw is lastiger om te bewijzen en komt sporadisch voor. Een man is fysiek sterker, kan zich verweren en een verkrachting voorkomen, maar er zijn situaties waarbij de vrouw de man onder druk kan zetten waarbij hij zich maar beter niet kan verweren. Zijn fysieke overwicht doet er dan niet toe.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Hans, dit klopt dus niet, maar gegevens hierover worden in de doofpot gestopt, omdat feministisch beleid dat graag in ere houdt, omdat mannen altijd daders zijn en vrouwen slachtoffer, sick



Daarnaast wordt geweld tegen mannen door vrouwen normaal gevonden door de maatschappij. Kijk naar het uitgaansleven. Mannen die een vrouw slaan, worden afgezeken of in elkaar geslagen en als vrouwen hier dader zijn, wordt er niets tegen gedaan, dat is een dubbele standaard. Ziek dus!
Alle reacties Link kopieren
*krijgt deja-vu van misandrie-topic*
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 07-08-2013 13:46
Reden: provocerend
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 07-08-2013 13:47
Reden: reactie op provocerende opmerking
% gewijzigd
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
Nou, dat is echt niet zo hoor: dat geweld van vrouwen tegen mannen normaal gevonden wordt. Net zo min als geweld van mannen tegen vrouwen.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Hans ik vraag me echt af in hoeverre jij weet hoe het in het uitgaansleven, festivals, openbare ruimte of scholen gaat. Want dan zul je zien dat toch echt wel het geval is. Zou zeggen wordt wakker
Alle reacties Link kopieren
quote:rodvliss_1 schreef op 06 augustus 2013 @ 20:31:

Hans, dit klopt dus niet, maar gegevens hierover worden in de doofpot gestopt, omdat feministisch beleid dat graag in ere houdt, omdat mannen altijd daders zijn en vrouwen slachtoffer, sick



Daarnaast wordt geweld tegen mannen door vrouwen normaal gevonden door de maatschappij. Kijk naar het uitgaansleven. Mannen die een vrouw slaan, worden afgezeken of in elkaar geslagen en als vrouwen hier dader zijn, wordt er niets tegen gedaan, dat is een dubbele standaard. Ziek dus!Ik ken een man die regelmatig door zijn vriendin in elkaar geslagen werd. Zó erg dat de politie gewaarschuwd werd door de buren. De politie vertelde dat het vaker voorkomt dan mensen denken. Men realiseert zich vaak niet, dat geweld dóór vrouwen tegen mannen ook heel vaak voorkomt.
Alle reacties Link kopieren
quote:MrsStanleyWalker schreef op 07 augustus 2013 @ 12:30:

*krijgt deja-vu van misandrie-topic*

Juist, ik ben ook al gecorrigeerd en er zit maar één ding op: negeer, (ik geloof dat er zelfs een knop voor is).



Maar goed, voor degenen die wél de moeite hebben genomen zich in het onderwerp/topic te verdiepen: het gaat om de verkrachtingscultuur die door zowel mannen als vrouwen in stand worden gehouden en waar vooral het patriarchaat een belangrijke rol in speelt.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
Heb al eerder gezegd Debora, Het Patriarchaat heeft hier geen rol in.
Alle reacties Link kopieren
quote:

MrsStanleyWalker, 7 uur geleden

[...]

Jeetje, mag ik nu ook al niet meer lachen om zo'n halve zool?
You know how I know? Because I reeaally think so!
Het is wss een hele zool. Iets met dubbelnicken.....
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 07 augustus 2013 @ 18:12:

[...]



Juist, ik ben ook al gecorrigeerd en er zit maar één ding op: negeer, (ik geloof dat er zelfs een knop voor is).In de roze balk, rechts van de naam van de gebruiker die je wilt negeren, zie je 4 knopjes. Deze knopjes hebben respectievelijk de functie: negeer, quote, bekijken (in apart venster) en rapporteren (hier staffen genoemd). Bij moderators en bij jezelf ontbreekt de negeerknop. Klik op de knop en klik dan op de juiste button. Alleen de naam doet er toe, niet het bericht van de gebruiker, want alle berichten van die gebruiker worden niet getoond. Je kunt het altijd terugdraaien om welke reden dan ook.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:ThunderassMan schreef op 07 augustus 2013 @ 19:46:

Het is wss een hele zool. Iets met dubbelnicken.....





Ik ben wel van mening dat een (extreem) patriarchale samenleving bijdraagt aan vrouwendiscriminatie of aan sekse-apartheid, zoals in islamitische en sharialanden.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Maar niet in het westen hans, daar gaat dit topic over
Alle reacties Link kopieren
quote:hans66 schreef op 07 augustus 2013 @ 19:58:

[...]







Ik ben wel van mening dat een (extreem) patriarchale samenleving bijdraagt aan vrouwendiscriminatie of aan sekse-apartheid, zoals in islamitische en sharialanden.

Als je die boeken leest van vrouwen die in Saudi Arabië wonen, dan kan ik daar alleen maar heel heel heel erg moedeloos van worden.



Nu is het gewoon een feit dat in westerse landen mannen nog steeds meer verdienen dan vrouwen in dezelfde positie. Hetzelfde geldt overigens voor autochtonen vs allochtonen. Het is min of meer een afspiegeling van wie er nog steeds gediscrimineerd worden, wie niet voor vol worden aangezien, wiens kwaliteiten niet op waarde worden geschat.



Het is hier zeker niet zo erg als in sommige andere landen. Maar ik vond het geen reden om dan te zeggen dat er hier niets te verbeteren valt. Zoals ik in mijn openingspost zei, en zoals diverse posters hier aangaven, wordt een misdaad zoals verkrachting in onze cultuur niet altijd op waarde geschat. Sommige andere posters bevestigen mijn stelling door te zeggen dat we pas over de problemen omtrent de houding tegenover verkrachting mogen praten als valse aangiftes eerst worden opgelost. Alsof de diefstal van mijn eigendommen alleen onderzocht mag worden als eerst het aantal valse aangiftes van mensen die de verzekering willen oplichten tot nul is teruggebracht.

Dat argument heb je natuurlijk nog nooit gehoord. Maar als het op verkrachting aankomt, dan gebruiken een hele hoop mannen dat. En dat is precies de verkrachtingscultuur waar ik het over heb. De vrouwenhaat spat er bij sommigen af.



En Hans, ik lees jouw posts heel graag. Ik denk echt: als alle mannen zoals jij waren, zou de wereld er echt een stuk beter uitzien, vermoed ik.
Occam's razor

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven