Veganistisch en bbq

05-05-2016 11:45 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Zondag geven wij een BBQ voor vrienden. Eén van hen eet veganistisch en als goede gastvrouw wil ik natuurlijk ook voor hem iets lekker voorzien. Hij is niet erg streng, vindt het bijvoorbeeld niet erg om het rooster te delen met de stukken vlees. Natuurlijk kunnen we gewoon wat groenten roosteren voor hem maar dat lijkt me zo saai.



Heeft er iemand lekker recepten of toffe ideeën om ook hem een smakelijke namiddag te bezorgen? Mijn dank is groot!
http://www.watmaakt.suzette.nu/help-bbq/



https://etenvanmoederaard ... com/2014/05/20/vegan-bbq/



Alsjeblieft
Mijn schoonmoeder is ook veganistisch en doet vaak maïskolf op de barbecue.
Alle reacties Link kopieren
Sommige vleesvervangers van de vegetarische slager zijn ook veganistisch. Die zijn erg goed! Verder zou ik ook gewoon heel blij worden van stokbrood met smeersels, rauwkost met humus om te dippen en lekkere salade.
Maiskolven, gepofte aardappel. Verder spiezen met diverse groente (ziet er leuker uit dan losse plakjes), eventueel aangevuld (gemarineerde) tofu en/of falafel, of eventueel veganistische vleesvervangers.



Verder een paar lekkere salades erbij die veganistisch zijn, moet het helemaal goed komen.
Maiskolven. Geen roomboter erop, maar een sausje van lekkere olie met kruiden.

Portobello champignons.

Afbakstokbrood is meestal plantaardig.

Check of de pindasaus/satésaus vegan is.



Zit er een Marqt of Ekoplaza bij jou in de buurt? Daar zijn veganistische hapjes te koop.



Toetje: ananas van de bbq

(met veganistisch ijs)



Nog veel meer tips voor vegan bbq:

http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-bbq/

http://www.watmaakt.suzette.nu/help-bbq/

http://www.plantaardighei ... etjes-vegan-aioli-la.html
Alle reacties Link kopieren
Dank jullie wel! Hier kan ik wat mee!
Alle reacties Link kopieren
Zelf hou ik van courgette, paprika en tomaat van de bbq. Paprika in 2en of 3en snijden en meteen op de bbq leggen. Courgette marineer ik in olijfolie en daarna wat zeezout erover en voor de tomaat maak ik een olijfolie-knoflook mengels waar ik de gehalveerde tomaten aan de binnenkant mee marineer. Let wel op, bak de tomaten eerst op de halve kant en daarna pas op de schil, andersom werkt het niet ;)
quote:sophiax schreef op 05 mei 2016 @ 11:51:

Sommige vleesvervangers van de vegetarische slager zijn ook veganistisch. Die zijn erg goed! Verder zou ik ook gewoon heel blij worden van stokbrood met smeersels, rauwkost met humus om te dippen en lekkere salade.



Ja, lekker humus.

Gewoon bij de supermarkt te koop.

http://www.ah.nl/producten/product/wi217309/ah-hummus
Alle reacties Link kopieren
Pastasalade is ook altijd een succes bij de meeste gasten en die kan je heel gemakkelijk vegan houden. Verder is houmous en baba ganoush met stokbrood lekker. Wist je trouwens dat niet elk stokbrood veganistisch is? Begreep ik van een vriendin van mij die vegan eet en zij haalt altijd de afbak baguette van delifrance. Ik geloof dat de meeste biologische stokbroden ook wel oke zijn.
- pompoen part

- zoete aardappel in alufolie

- watermeloen part

- ananas part

- banaan in schil

- grote hele champignon (steeltje omhoog)
Alle reacties Link kopieren
quote:Lulu_ schreef op 05 mei 2016 @ 12:06:

Pastasalade is ook altijd een succes bij de meeste gasten en die kan je heel gemakkelijk vegan houden. Verder is houmous en baba ganoush met stokbrood lekker. Wist je trouwens dat niet elk stokbrood veganistisch is? Begreep ik van een vriendin van mij die vegan eet en zij haalt altijd de afbak baguette van delifrance. Ik geloof dat de meeste biologische stokbroden ook wel oke zijn.dit wist ik niet, bedankt voor de tip!
Alle reacties Link kopieren
En bananensaus mag ook niet ontbreken! Lekker bij alle soorten gegrild vlees en groenten en heerlijk op stokbrood. Ik maak hem altijd met 1 geprakte banaan, 100 gr mayonaise, 1tl kerriepoeder en een scheutje slagroom. Als alternatief voor de mayo kan je Remia mayo lijn nemen, die is 100% plantaardig en voor de slagroom een scheutje kookroom van Alpro.
Alle reacties Link kopieren
Wat een lekkere ideetjes. Ik ga ook veganistisch bbq-en dit weekend denk ik!!
Alle reacties Link kopieren
Denk dat je met gepofte aardappels, met allerlei toppings, maïskolf en spiesjes van ui paprika champignon en lang gesneden plakken courgette (vind ik zelf alltijd lekker) al een eind komt..

Iets van edelgist? oid korrels kun je er op strooien ipv kaas.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lulu_ schreef op 05 mei 2016 @ 12:06:

Wist je trouwens dat niet elk stokbrood veganistisch is? Begreep ik van een vriendin van mij die vegan eet en zij haalt altijd de afbak baguette van delifrance. Ik geloof dat de meeste biologische stokbroden ook wel oke zijn.Als het niet vegan is, is het geen stokbrood :-) Een Frans stokbrood bestaat uit slechts meel, water, zuurdesem, zout. Maar om 1 of andere reden denken veel Nederlandse bakker er nog veel meer spullen in te moeten doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva1966 schreef op 05 mei 2016 @ 12:30:

[...]





Als het niet vegan is, is het geen stokbrood :-) Een Frans stokbrood bestaat uit slechts meel, water, zuurdesem, zout. Maar om 1 of andere reden denken veel Nederlandse bakker er nog veel meer spullen in te moeten doen.Helemaal waar! En in ons brood zitten idd allerlei curieuze toevoegingen, van varkensvet tot haar aan toe. Ook een deel van de reden dat ik eigenlijk zo goed als alles bio eet.
quote:Lulu_ schreef op 05 mei 2016 @ 12:06:

Pastasalade is ook altijd een succes bij de meeste gasten en die kan je heel gemakkelijk vegan houden. Verder is houmous en baba ganoush met stokbrood lekker. Wist je trouwens dat niet elk stokbrood veganistisch is? Begreep ik van een vriendin van mij die vegan eet en zij haalt altijd de afbak baguette van delifrance. Ik geloof dat de meeste biologische stokbroden ook wel oke zijn.Let dan wel op welke pasta je koopt: de meeste pasta's hebben als hoofdingredient bloem en ei. Wellicht is het een beter idee om van courgette spaghetti te maken
Alle reacties Link kopieren
Wat ben ik blij dat ik hier advies gevraagd heb, de helft van de dingen die julie vertellen (stokbrood, pasta,...) had ik helemaal niet over nagedacht!
Alle reacties Link kopieren
Van wat ik begreep zijn een aantal biologische, droge pasta's oké als ik me niet vergis. Maar ik eet zelf niet vegan, wat ik weet is van mensen uit mijn omgeving.
Alle reacties Link kopieren
quote:frambloosje schreef op 05 mei 2016 @ 12:37:

[...]





Let dan wel op welke pasta je koopt: de meeste pasta's hebben als hoofdingredient bloem en ei. Wellicht is het een beter idee om van courgette spaghetti te maken

De meeste goedkope pasta's zijn oké (vooral de gedroogde) daar zit uit zuinigheid geen ei in, maar dat maakt niet uit natuurlijk



*edit* ik had toevallig twee soorten gedroogde pasta in huis, dus even gekeken, die van de lidl kan sporen van ei bevatten, zegt de verpakking, maar de ah basic is helemaal ei-vrij (voor de zekerheid zou ik wel even de verpakkingen in de winkel lezen, want het kan best per soort/vorm verschillen)
Alle reacties Link kopieren
Hier kun je van heel veel produkten zien of ze vegan zijn: http://wiki.veganisme.org/index.php/Winkelen
Alle reacties Link kopieren
Humus kun je heel eenvoudig zelf maken met allerlei verschillende smaken! Heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
Veel bijgerechten maar er zitten ook een aantal burgers en worstjes bij die er heerlijk uit zien: https://www.buzzfeed.com/ ... _term=.ou9gan84LY#3125836



En hier nog meer burgers, niet allemaal vegan maar een deel wel. https://www.buzzfeed.com/ ... le-burgers-drool?s=mobile
Liever elitair dan een pauper!
Alle reacties Link kopieren
Persoonlijk vind ik tofu-saté altijd lekker, ik maak wel altijd de marinade zelf (in kant en klare marinades zit vaak trassi of vleesbouillion)

En een pindasaus erbij, als het even kan.

Tempé is ook lekker op de barbeque.

Dit is een handige veganistische mayo om zelf te maken: http://www.veggieleven.be ... se-maken-vegan-mayonaise/

En de dieetmayo van de remia is van zichzelf veganistisch: https://gewoonvegan.nl/remia-mayolijn-100-plantaardig/



Dus die zou je ook kunnen gebruiken voor sausjes en aardappelsalade enzo.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven