Geld & Recht alle pijlers

salaris gezin

21-10-2012 19:02 470 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dit topic meer geopend uit nieuwsgierigheid, hoeveel geld komt er maandelijks binnen en hoeveel kinderen hebben jullie of jij? En is dit voldoende of te weinig om rond te komen ?
Alle reacties Link kopieren
quote:herfstappeltaart schreef op 22 januari 2017 @ 07:20:

[...]



De situatie van veel mensen is ook verre van ideaal. Maar er wordt zo vaak uitgegaan van mensen met een goede opleiding en dito baan. Helaas zijn er genoeg mensen in deze maatschappij die niet in staat zijn (ik heb het niet over te lui of anderszins), om hoger opgeleid te raken dan mbo. Het is moeilijk om als alleenstaande met een lagere opleiding aan een baan te komen waarbij je je eigen broek kunt ophouden, er wordt toch (ook in de discssie hier) vaak genoeg gewezen op de financiële noodzaak om samen te werken omdat je anders niet fatsoenlijk kunt wonen, hoge huren, dure hypotheken enz. Wat betreft de financiele afhankelijkheid van niet werkende vrouwen: dit is inderdaad een nadeel. De maatschappij zou ook anders kunnen worden ingericht ol dit gebied (basisinkomen voor iedereen bijvoorbeeld).

En als we nu eens heel eerlijk om ons heen kijken....hoe afhankelijk zijn we niet allemaal van elkaar? Werkende ouders van de oppas-oma of het kinderdagverblijf, partners van het inkomen van hun wedefhelft (ja ook als je allebei werkt, want bij velen dondert het financiële imperium in elkaar als er 1 werkloos raakt) werknemers van hun werkgever. Enz,

En je opmerking over de "staatsruif" vind ik erg van minachting getuigen voor mensen die daar noodgedwongen in terecht komen. En wat te denken van de door de overheid gesubsidieerde kinderopvang? Ook staatsruif. Kinderbijslag? Ook staatsruif. Mensen die bewust kinderloos zijn vinden het soms ook niet terecht dat ze meebetalen aan andermans kinderwens.

Die staatsruif betalen we allemaal en we gebruiken hem allemaal.

Daar komt bij dat er genoeg vrouwen zijn die na een scheiding gewoon fulltime aan het werk gaan in de thuiszorg bijvoorbeeld dus echt niet allemaal de bijstand in.

Ik denk dat we met z'n allen eens moeten ophouden de keuzes van anderen zo genadeloos af te kraken en wat meer open moeten staan voor andere zienswijzen.

De maatschappij is niet zwart/wit en de ideale situatie bestaat niet. helemaal mee eens herfstappeltaart.
quote:JoostIsAndersGeaard schreef op 22 januari 2017 @ 09:14:

[...]





Dan heb je het toch goed? Het gaat erom dat je je leven zo kan inrichten dat het voor jou werkt.



Ik vind het knap als mensen met een inkomen onder de 2000 netto een gezin met drie kinderen weten te draaien en toch nog sparen of op vakantie.

Boven een bepaald bedrag is dat niet moeilijk meer. Maar dat betekent niet dat daar geen schulden zijn en mensen met geld om kunnen gaan.

Ik werk in de financiële sector, meeste hebben hbo/wo en in mijn functie wordt goed verdiend. Vaak ook door partner. Maar wordt ook weleens moe over de oppervlakkigheid van sommigen die alleen maar kunnen praten over wat ze nu weer gekocht hebben of waar ze nu weer heen gaan met vakantie.



Jezelf vergelijken met anderen heeft sowieso weinig zin. Daar wordt je niet gelukkiger van.





We hebben het zeker goed. Altijd maar meer word je niet gelukkiger van denk ik. En ja als ik bij die vriendin kom met dat vrijstaande huis en al die ruimte binnen en buiten denk ik ook weleens van goh dat lijkt me ook heerlijk.

Maar haar man werkt zon beetje 7 dgn per week, zelfs op vakantie moet de laptop mee. Dus echt zaligmakend is dat ook weer niet
Alle reacties Link kopieren
Kom eens meepraten in het consuminder topic. Wij willen altijd maar minder

Consuminderaars, knieperds en mustachians - deel 5
Sosa, volgens mij was het punt van Zalmsnipper vooral dat hij/zij niet gelooft dat jouw man het wellicht ook prettig zou kunnen vinden om minder te werken of te stoppen met werken.
Ik denk dat zaken best wat aangedikt zijn. Heb in mijn leven op veel verschillende inkomensniveaus geleefd.



Inmiddels verdien ik erg goed vind ik zelf. Ik werk 36u, af en toe onregelmatige diensten en verdien netto rond 2800 meestal, daarnaast doe ik losse diensten elders, dat levert zo'n 20-250 op en geef ik cursussen, het ligt eraan hoe vaak ik het inplan. Maar dit jaar zal ik er denk ik 150-200 per maand gemiddeld mee halen. Zelf vind ik het een fijn idee om meerdere stromen van inkomsten te hebben. Beide bijbaantjes kan ik als het moet uitbreiden. Mijn man werkt twee dagen. Kan ivm gezondheid ook niet meer en is ooit bij studie vrijwillig teruggegaan in uren. Nu verdient hij nog 1200 maar hij gaat binnenkort terug naar 70%. We redden het hiermee heel goed. We sparen het salaris van mijn man ongeveer per maand, hebben een leuk koophuis..... Ik voel me gezegend, dat we door minder werken van mijn man niet in de problemen komen en we niet perse onze leefstijl aan moeten passen. We willen graag kinderen. Zoals het er nu naar uit ziet, zal hij een groot deel van de zorg op zich nemen
quote:NYC schreef op 22 januari 2017 @ 09:31:

Sosa, volgens mij was het punt van Zalmsnipper vooral dat hij/zij niet gelooft dat jouw man het wellicht ook prettig zou kunnen vinden om minder te werken of te stoppen met werken.



Ja. Zo las ik het ook. Maar in de post stond ook ern heel stuk over vrouwen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. En daarbij opgeteld dus dat het ondenkbaar zou zijn dat mijn man minder zou willen werken.

Slaat nergens op
quote:Sosa85 schreef op 22 januari 2017 @ 09:20:

[...]





We hebben het zeker goed. Altijd maar meer word je niet gelukkiger van denk ik. En ja als ik bij die vriendin kom met dat vrijstaande huis en al die ruimte binnen en buiten denk ik ook weleens van goh dat lijkt me ook heerlijk.

Maar haar man werkt zon beetje 7 dgn per week, zelfs op vakantie moet de laptop mee. Dus echt zaligmakend is dat ook weer nietHelemaal mee eens. Vooral dat dikgedrukte stukje. Veel ruimte binnen (bijvoorbeeld dat je altijd je ouders of goede vrienden kunt laten logeren, zonder dat je zelf op de bank hoeft te gaan liggen of met matjes hoeft te slepen) en ook buiten (veel bomen en daardoor eekhoorns en vogels in de tuin in plaats van uitkijken op de betegelde tuintjes van de zij- en achterburen) dat lijkt me echt ontzettend zalig. Maar niet als daar tegenover staat dat je (allebei) zestig uur in de week moet draaien om de hypotheek en het onderhoud van het huis te kunnen financieren.
zo eens! Dan liever ons rijtjeshuis en genoeg tijd met de kinderen!

Ik geniet ook zo dat wanneer ik werk ik opeens een foto geappt krijg van man die met kind op de kinderboerderij/speeltuin/waardanook is. Daar kan geen villa tegenop!
Alle reacties Link kopieren
Vrije tijd is kostbaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:MaryCrawley schreef op 22 januari 2017 @ 00:37:

[...]



Mijn man is per 1 januari parttime gaan werken omdat hij zo'n goed verdienende vrouw heeft. Waarom zou dat ongeloofwaardig zijn?Hier nog een vrouw met parttimende man. Ik werk fulltime en verdien 9.500 netto. Hij 2.500 voor ongeveer drie dagen. Hij is donderdag en vrijdag thuis. Vrijdagmiddag ben ik meestal ook. thuis. Huishouden doen we samen met de huishoudster. De kinderen worden drie dagen opgevangen. Prima toch?
Lijkt me meer dan prima! Wauw wat een salarissen ook!!
Alle reacties Link kopieren
quote:Sosa85 schreef op 22 januari 2017 @ 09:58:

Lijkt me meer dan prima! Wauw wat een salarissen ook!!Ja, ik heb erg veel geluk gehad een paar jaar geleden, toen er iemand werd gezocht voor een pioniersfunctie. Ik had toen nog geen kinderen en heb heel veel tijd besteed aan het opzetten van een goed werkende 'branche' in NL.
quote:JoostIsAndersGeaard schreef op 22 januari 2017 @ 09:51:

Vrije tijd is kostbaar.Absoluut. Dan maar liever een iets kleiner of goedkoper huis en vaker naar het bos gaan dan dat je een groot en duur huis hebt met een lap grond erbij maar nauwelijks tijd om van al die ruimte te genieten. En vaak betekent juist een dikbetaalde baan dat je op vrije tijd moet inleveren. Afspraken met zakenpartners of klanten. Het staat dan toch al gauw in het teken van werk. En al helemaal als je dat in combinatie doet met een duur huis/hoge hypotheek etc dan kun je niet zonder gevolgen al die afspraken maar skippen om van je vrije tijd te genieten. Het heeft dus wel een keerzijde. Met een baan die goed verdient gaan vaak verplichtingen en verantwoordelijkheden hand in hand en die zijn vaak niet of niet goed overdraagbaar waardoor er ook een enorme last op je schouders kan komen liggen. Ik zou die druk denk ik niet aan kunnen.
quote:herfstappeltaart schreef op 22 januari 2017 @ 07:58:

[...]





Ik heb sowiso het gevoel dat de antwoorden hier slecht gelezen worden (niet alleen door jou). Men vervalt in herhaling zonder op de inhoud van het antwoord in te gaan

Ook dit vind ik nogal ehhh apart. Jij gaat zelf nu juist niet in op de inhoud. Bij je eerdere reactie op mij reageerde je vooral over iets anders en en nu al helemaal niet inhoudelijk.



Reageer eens op het punt dat kopen vaak goedkoper is dan huren, op de zekerheid die je inbouwt met 2 banen en de stress die de afhankelijkheid met zich meebrengt. En de stress bij de werkende partner dat die persoon geen ruimte heeft minder te gaan werken en meer tijd met evt kinderen door te brengen. Dat is wat ik zie namelijk. Als we het dan over de inhoud hebben.
Niet iedereen WIL minder werken he, en niet iedereen ervaart stress van een drukke baan. Het is zo persoonlijk
quote:Sosa85 schreef op 22 januari 2017 @ 10:36:

Niet iedereen WIL minder werken he, en niet iedereen ervaart stress van een drukke baan. Het is zo persoonlijkJa dat snap ik. Dat is nou net mijn punt, dat als je dit soort dingen de ene kant op beredeneerd dat het net zo goed de andere kant op kan.
Alle reacties Link kopieren
quote:JoostIsAndersGeaard schreef op 22 januari 2017 @ 09:14:

[...]





Dan heb je het toch goed? Het gaat erom dat je je leven zo kan inrichten dat het voor jou werkt.



Ik vind het knap als mensen met een inkomen onder de 2000 netto een gezin met drie kinderen weten te draaien en toch nog sparen of op vakantie.

Boven een bepaald bedrag is dat niet moeilijk meer. Maar dat betekent niet dat daar geen schulden zijn en mensen met geld om kunnen gaan.

Ik werk in de financiële sector, meeste hebben hbo/wo en in mijn functie wordt goed verdiend. Vaak ook door partner. Maar wordt ook weleens moe over de oppervlakkigheid van sommigen die alleen maar kunnen praten over wat ze nu weer gekocht hebben of waar ze nu weer heen gaan met vakantie.



Jezelf vergelijken met anderen heeft sowieso weinig zin. Daar wordt je niet gelukkiger van.Ik denk dat het niet alleen draait om inkomen, maar vooral om wat eruit gaat aan vaste lasten en wat er over blijft om van te leven. Mensen met een hoger inkomen hebben vaak ook veel hogere lasten en houden netto misschien wel net zoveel over als iemand met minder inkomen maar ook minder lasten. Daarom is het ook zo lastig om te vergelijken denk ik. En het gaat er daarnaast ook om wat je levens standaard is. Je omgeving, de regio waar je woont etc. In onze omgeving zie je echt niet veel mensen die meer dan 3500 netto samen hebben in te komen. Maar kan me voorstellen dat dat in andere delen van NL heel normaal is. Daar zijn de huizen dan ook veel duurder. Waar ik woon kun je makkelijk een leuke woning kopen op 1 modaal inkomen en een gezin onderhouden. Onze netto hypotheek is maar 445 euro, daar kun je hier niet eens een sociale huurwoning voor krijgen (die kosten meestal tussen de 500-600 euro) en particulier zit je al richting 800-1000 euro per maand. Met zulke bedragen kun je idd met 2000 euro moeilijk rondkomen.....
quote:MaryCrawley schreef op 22 januari 2017 @ 10:49:

[...]



Ja dat snap ik. Dat is nou net mijn punt, dat als je dit soort dingen de ene kant op beredeneerd dat het net zo goed de andere kant op kan.



Dan zijn we het dus eens denk ik.

Voor ieder werkt wat anders, er is wat mij betreft geen goed of fout in deze.
Alle reacties Link kopieren
quote:NYC schreef op 22 januari 2017 @ 09:07:

[...]





Want geen enkele man ziet het zitten om minder uur te werken of te kunnen stoppen met werken? Waarom zou dat zo geslachtsafhankelijk zijn? Ik ken ook mannen die bijvoorbeeld ver voor hun pensioen bijvoorbeeld een zaak of bedrijf hebben verkocht om eerder van hun pensioen te kunnen genieten. Te kunnen reizen, tijd aan hun hobby's te besteden etc. Dat kunnen sommige mensen zich misschien ook niet voorstellen maar niet iedereen is zo verknocht aan zijn baan om dat bij voorkeur 24/7 en tot hun 85e te doen. Ik denk eerlijk gezegd dat dat zelfs de uitzonderingen zijn. (Zeer gepassioneerde onderzoekers op een specialistisch gebied bijvoorbeeld). Waarom geloof jij het niet dat Sosa's partner zou stoppen met werken/minder uur zou maken als dat zou kunnen?



Ik heb het niet over mensen hun schaapjes op het droge hebben.



Mijn stelling is dat het vaak (altijd?) de vrouwen zijn die er voor kiezen thuis te blijven of een minimale baan te hebben, terwijl de partner fulltime werkt voor een modaal salaris.
Alle reacties Link kopieren
quote:NYC schreef op 22 januari 2017 @ 09:31:

Sosa, volgens mij was het punt van Zalmsnipper vooral dat hij/zij niet gelooft dat jouw man het wellicht ook prettig zou kunnen vinden om minder te werken of te stoppen met werken.



Nee, dat was mijn punt niet. Ik heb het over vrouwen die thuisblijven, daarmee hun onafhankelijkheid verzwakkend, zonder dat zij (of hun partner) genoeg eigen vermogen hebben het een hele tijd uit te houden. Dat risico. En ja dat zijn vaak vrouwen.



En ja ik snap dat niet iedereen 9500 euro netto verdien capaciteit heeft, maar recente werkervaring in een mbo baan helpt heel veel als je er opeens alleen voor komt te staan.
Jammer dat je niet gelooft dat mannen ook best minder willen werken. Rare visie
Alle reacties Link kopieren




Mag.
Mn man zorgt dat het binnen komt, ik dat het er weer uit gaat. Eerlijk verdeeld.

Doen we al 30 jaar zo. Als hij weg wil gaat hij maar, maar dan laat ik hem wel partneralimentatie betalen, en de helft van zn pensioen gaat ook naar mij. Dus dat gaan we dan maar niet doen.
Wat een wantrouwen en veroordelingen hier. Het is helemaal niet vreemd dat sommige mensen een heel hoog inkomen hebben. Ieder bedrijf en iedere instelling heeft een of meerdere directeuren en zeker in de randstad, waar de meeste bedrijven zich bevinden, heb je dus ook veel meer mensen met een heel hoog inkomen. Wij hebben ook een torenhoog inkomen maar dat is niet alleen opleiding gerelateerd maar heeft ook te maken met leeftijd en hoe je bezig bent met je werk. Je hebt mensen met een lage opleiding die voor zichzelf beginnen en er een enorm inkomen mee genereren.



Dat mensen die 70 uur per week werken geen vrije tijd hebben en altijd moe zijn is een vooroordeel. De mensen die dat doen hebben vaak een hoog energieniveau en gaan veel effectiever met hun tijd om. Het zijn vaak doeners die niet houden van op de bank hangen maar dan liever gaan sporten of tijd besteden aan hobby, kinderen o.i.d.



Binnen de randstad fokt iedereen elkaar ook enorm op als het gaat om uitgaves dus moeten de inkomsten ook omhoog en wordt er dus veel gewerkt. Al die bezwaren over alles van één inkomen te doen vind ik zo paranoïde. Heerlijk toch als je elkaar ontlast door een pact te sluiten dat de één werkt en de ander kinderen en huishouden doet. Dan heb je een minder groot huis, een klein goedkoop autootje en vakantie in Nederland, wat maakt dat uit als daar tegenover staat dat de tijd die je samen hebt kwaliteitstijd is.



Op het gevaar af dat alle werkende stellen met kinderen over me heen vallen, ik zie als absoluut voordeel dat er meer rust is in zulke gezinnen. Geen gehaast 's morgens omdat je zelf op tijd op je werk moet zijn, er is tijd om te luisteren, kinderen kunnen meteen naar huis na school en dan is er ook iemand voor ze, als partner van werk thuiskomt kan ook iedereen aan tafel.



Iedereen kan altijd in de bijstand terecht komen en als je daar naar wil leven en handelen is dat prima maar dat is wel je persoonlijke angst en om van daaruit mensen die een andere keuze maken altijd maar als dom/naïef af te schilderen is absurd. Ik denk dat dit soort reacties vaak voortkomen uit een vorm van jaloezie. Blijkbaar hebben deze mensen minder vertrouwen in hun partner en relatie, zijn ze altijd bang dat ze zichzelf tekort doen of dat hun partner hun tekort doen. Vertrouwen is minder waard dan je eigen spaarrrekening. Samen al je geld op één rekening storten zie je eigenlijk ook nog maar zelden, je woont samen, je houdt van elkaar, je hebt samen kinderen, je deelt alles met elkaar behalve je geld. Daar zit ook al wantrouwen in want stel dat de ander dan meer geld uitgeeft dan de ander, dat kan natuurlijk niet, een gunfactor is blijkbaar absoluut not done binnen een relatie.
quote:NYC schreef op 22 januari 2017 @ 10:06:

[...]





Absoluut. Dan maar liever een iets kleiner of goedkoper huis en vaker naar het bos gaan dan dat je een groot en duur huis hebt met een lap grond erbij maar nauwelijks tijd om van al die ruimte te genieten. En vaak betekent juist een dikbetaalde baan dat je op vrije tijd moet inleveren. Afspraken met zakenpartners of klanten. Het staat dan toch al gauw in het teken van werk. En al helemaal als je dat in combinatie doet met een duur huis/hoge hypotheek etc dan kun je niet zonder gevolgen al die afspraken maar skippen om van je vrije tijd te genieten. Het heeft dus wel een keerzijde. Met een baan die goed verdient gaan vaak verplichtingen en verantwoordelijkheden hand in hand en die zijn vaak niet of niet goed overdraagbaar waardoor er ook een enorme last op je schouders kan komen liggen. Ik zou die druk denk ik niet aan kunnen.Eens! Ik zou er ook niet gelukkig van worden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven