Herfstmoeders 2006 schrijven verder

02-05-2007 17:09 627 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://www.mijnalbum.nl/Foto=JBPF6R8O" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Oranje en wit, daar zat ik voor de volgende babykamer aan te denken... stiekem al... hahahaha. Vind ik ook mooi dus! Lekker zonnig.



We krijgen straks 3 slaapkamers. 1 van 13 m2 en 1 van 12 m2 en 1 van 6 m2. Dus twee grote en 1 kleintje. Maar t is groot genoeg hoor. En er zit verbouwingsmogelijkheid in, daar heeft manlief allang naar gekeken hahahahahha.
Alle reacties Link kopieren
Hè, Tazz, wat vervelend van J. Kan me voorstellen dat het je toch wel wat zorgen baart, al is dat volgens mij echt niet nodig als je kijkt naar zijn gewicht en gedrag, toch?Ik heb ook altijd begrepen dat je er in ieder geval geen strijd van moet maken. Dus laten eten tot hij niet meer wil. Day heeft ook een tijd na zijn brood niet meer willen drinken. Toen heb ik het ook omgedraaid omdat ik liever wilde dat hij dronk dan brood at.Je gevoel lijkt mij dan ook de beste raadgever.Schema Day:07.00 uur boterham met jam (zoveel als hij wil, gisteren 1/4, vanochtend 3/4) en 200 cc melk (zoveel mogelijk uit beker, rest uit fles)09.00 uur fruit12.00 uur boterham met smeerworst (zoveel als hij wil weer) en 200 cc melk 15.30 uur potje + danoontje19.00 uur 240 cc melk + rijstebloemTussendoor bieden we water en roosvicee aan. Koekje of zo komen we eigenlijk nooit aan toe, dus dat laat ik ook maar zo. Heeft ie nl. niet nodig en zolang hij er niet om vraagt...Vriend en ik hebben vaak ook het gevoel dat we de godganse dag met eten bezig zijn. Het is eten of slapen, heel vermoeiend. Maar ja, zal inderdaad wel een fase zijn. Ik hoor van vrienden met kinderen dat het na een jaar allemaal veel makkelijker wordt.Casio, het gaat nu als een razende, hè? Ik vind het zo gaaf voor jullie!!! Je knalt ook van mijn pc-scherm af, zo happy ben je er volgens mij mee. Lekker van genieten...Day zijn kamertje is lime met aqua, lekker origineel... (in de tijd dat hij geboren werd, lag heel de HEMA vol met die kleuren, ha ha) Maar ik ben er nog steeds heel blij mee, vind het erg fris.Melloo, wat klinkt dat sneu voor je meisje als ze zo moe is. Kan me voorstellen dat dat je aan je hart gaat. Wel goed dat je nu probeert haar te laten liggen. Enne... leuk, op voor je rijbewijs!Brood en melk 's ochtends gaat dus goed bij Day, dit werkt beter voor hem. Eigenlijk is hij altijd heel duidelijk geweest als hij toe was aan iets nieuws qua eten, erg grappig. Had ie als baby al, dat ie gewoon ging krijsen na een fles. Dan wist ik dat hij toe was aan 30 cc meer.Zo grappig trouwens, nu die vriendin van mij weer een klein hummeltje heeft. Alles komt weer terug van toen Day zo klein was. Ik kan haar ook heel veel tips geven, terwijl het haar tweede is. Maar haar oudste is 3, dus zij is heel veel kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Renske en Ronjar, waar zijn jullie???Gaat het wel goed?
Alle reacties Link kopieren
Rebels: Haha ja ben er erg gelukkig mee! Is weer een stapje vooruit he?! En heerlijk: voldoende ruimte voor alles, een tuin...



Voor Tazz: Ontwikkeling in de 10e maand





In bad gaan is allang niet meer alleen een dagelijkse schoonmaakbeurt, maar ook een waterfestijn op zich. Je kind zal het heerlijk vinden om met het water te spelen en te spetteren. Alleen haartjes wassen kan een probleem blijven. Zorg in ieder geval altijd voor een shampoo die niet in de oogjes prikt.



Eetproblemen


Een dagje niet [fgcolor=#0000ff]eten[/fgcolor] is niet zo'n ramp. Belangrijker is dat je kind goed blijft drinken. Weigert je kind stelselmatig om iets te eten, dan kun je proberen om hem door middel van een speeltje af te leiden. Het wil ook wel eens helpen om het eten te 'verstoppen'. Zo krijgt een kind dat een boterham met tomaat eet toch groente binnen en eten stukjes fruit in de yoghurt veel makkelijker weg.

Meestal duurt het maar een paar dagen, waarna je kind alles weer volop eet. Misschien voelde hij zich in de dagen daarvoor niet zo lekker, of had hij gewoon niet zo veel trek. Het zou ook kunnen dat hij zo druk was met het ontdekken van de wereld, dat hij voor zijn geen gevoel geen tijd had om te eten.

Heb je echt twijfels of je kindje voldoende eet, raadpleeg dan het consultatiebureau. Zij zullen je misschien vragen om een dagboekje bij te houden, waarin je per dag opschrijft wat je kind allemaal eet. Vaak blijkt dan alsnog dat je kindje alle benodigde energie en voedingsstoffen binnenkrijgt.





Zelf drinken

Als je kind zich deze vaardigheid nog niet heeft eigengemaakt, kun je nu proberen om je kind uit een beker te laten drinken. In het begin zal het knoeien geblazen zijn. Geef dan maar een bodempje in zijn beker en doe hem een grote slab om.





Er zijn bekers met of zonder tuit. Vaak is een tuit in het begin handig om het drinken te leren, daarna kun je de tuit eraf halen en je kleine gewoon uit de beker laten drinken. Er bestaan tuitbekers die niet lekken, ook al houd je ze ondersteboven. De ideale oplossing voor een echte knoeipot!



Tazz, dit komt van Babyinfo.nl en stond bij de 10e maand, was toevallig even aan t kijken en kwam het tegen.





 



Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!Ja, ik leef nog, hoog tijd om weer eens uitgebreid te reageren. Eigenlijk zou ik nog wel wat kunnen voorbereiden (heb morgen 10minutenavond) maar heb geen zin en heb het forum al veel te lang laten liggen. Ik ga ook maar niet meer overal op reageren dan ben ik over een uur nog bezig en dat is ook weer niet de bedoeling! Casio: gefeliciteerd met jullie huis. Is het dat huis wat je op de groep had gezet? Zag er goed uit!Leuk om alles in te mogen richten.Onze babykamer is ook groen met aqua (mooi toch rebels?) Ik wist al vanaf het begin dat ik felgroen wou en daar is tijdens de zwangerschap aqua bijgekomen. Een felgroene muur, groen klamboe, groen kleedje en dan aqua voor de matrashoes, kussenhoes en wat kleine prulletjes. Zou hem gelijk weer zo maken als ik het over moest doen.Het ‘schema ‘ van Gup: 6:15 fles pap. Daarna spelen in ledikantje, totdat ze er genoeg van heeft en papa wakker schreeuwt. 11:00 uur fruithapje met liga.13:00 boterham met fles melk (gaat maar half op)tussendoor fles yoghurt.18:00 warme hap19:00 bordje pap, tanden poetsen en naar bed.Slapen gaat hier niog steeds tussendoor. Soms valt ze per ongeluk in de box/ wipstoel/ maxi cosi in slaap. Dan laten we haar gewoon liggen. Ze slaapt overdag dus nooit in haar bed….Melloo. Spannend je rijbewijs! Wat een vrijheid straks (als je tenminste ook een auto ter beschikking hebt.)Ik heb pas op mijn 24ste mijn rijbewijs gehaald en daarvoor dus alles prima met de fiets en het ov kunnen doen, maar sinds ik mijn rijbewijs en een auto heb……pff mijn fiets is zo goed als werkloos en ov? Hooguit als ik een keer naar de randstad ga.Nog 2, 5 week dan heb ik vakantie. Nog wel drukke weken, morgen mijn verjaardag vieren in de klas (leuk, maar erg vermoeiend!) morgenavond 10minutenavond, volgende week kleuterfeest, laatste week schoonmaken, opruimen, afscheid groep 8, Schoolfeest…….Zal blij zijn als het 20 juli is.Met Gup gaat het lekker. Haar 2 tandjes groeien mooi. Nog geen andere in zicht. Ze is heel druk papa aan het zeggen (bababababa) Van het weekend heb ik uit voorzorg het ledikantje en de box op de laagste stand gezet. Ze kan goed zitten en staan en voor ik en zij het weet snapt ze hoe ze zich moet optrekken aan de spijlen en kukelt ze eruit. Zal zo ook nog even op de groep reageren.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie schema's. En bedankt voor het stukje Casio! Lief dat je dat hier neergezet hebt!



Denk dat ik me misschien toch een beetje te druk maak, want als ik zo over de dag kijk krijgt hij toch nog wel aardig wat binnen. Heb hem later in de middag nog een flesje melk van 130cc aangeboden en dat heeft hij helemaal opgedronken. Alleen zijn fruit dus niet. Maar wat jij al zei Rebels: hij zit aardig in z'n gewicht (al zie je wel dat hij iets "slanker" aan het worden is, maar komt ook omdat hij nu veel actiever is) en hij is vrolijk en energiek.

Ik zei al: zal misschien wel door mijn eigen achtergrond komen dat ik me er zo druk over maak, maar denk serieus dat dat dus wel zo is. Ook al is het een jongen, ik ben zo bang dat hij ook een eetprobleem gaat ontwikkelen. Stom hé? Maar denk dat hoe meer ik erop zit, hoe groter de kans ook is dat hij een scheef beeld krijgt van eten.

Dus: ik laat het los! J. geeft ook al vanaf zijn geboorte prima aan wat hij nodig heeft en wanneer hij toe is aan iets nieuws, dus daar moet ik hem maar gewoon in volgen.



Melloo, hoe was je theorieles vanavond?



En inderdaad: waar zijn Ronjar en Renske? Denk dat Renske het nu heel druk heeft met die laatste weken voor de vakantie en dat ze hier wel meeleest, maar niet de energie heeft om te reageren. Denk ik...



Ga trauma team kijken, dat vind ik dus altijd hele leuke programma's ;)
Alle reacties Link kopieren
Kijk nou, als je het over de duvel hebt...:P
Alle reacties Link kopieren
hihi, * zet even mijn horentjes weer af*, Tazz je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk nu ook geen tijd om te reageren, maar mijn vingers jeuken en inderdaad: ik heb wel alles meegelezen!
Alle reacties Link kopieren
Verdorie had ik een heel stuk geschreven en wordt t niet gepost... :S



Tazz: Goed dat je t los laat. Het kan maar zo dat J. over 3 dagen weer heel anders gaat eten. En hij krijgt idd nog wel genoeg denk ik hoor op een dag... Dus maak je niet teveel zorgen.



Renske: Leuk weer wat van je te lezen. Logisch dat je erg druk bent zo voor de schoolvakantie! Geeft niets dat je wel meeleest maar niet overal op reageert hoor. Fijn dat het met Gup zo goed gaat!

En ja; t is idd dat huis wat ik op de groep had gezet. :)



Hier ging het vannacht weer slecht. M. had erg last van zn mondje. Er komt vast weer een tandje door binnenkort. Hij is van 12 tot half 2 wakker geweest. Constant met zn vinger in zn mond. Op een gegeven moment is ie zo met zn vinger in zn mond aan t duwen geweest dat t ging bloeden... :S Arm kindje... De druppels hielpen schijnbaar ook niet genoeg. Hij wou alleen in zn bedje liggen als de lamp aan bleef ( dat heeft ie denk ik van mij, ik hield t vroeger ook beter uit in bed met de lamp aan als ik ziek was ) Maar goed, de lamp dus aangelaten en uiteindelijk is ie wel in slaap gevallen en heb ik de lamp weer uitgedaan...
Alle reacties Link kopieren
Goeiemorgen! (nou ja, begon hier eigenlijk niet zo goed en als ik naar buiten kijk is het hartstikke grijs en regenachtig. Blegh! Zo, dat is er uit)



Tazz, schema van Sjakie is ongeveer zo:

07.00 200 ml pap uit fles

08.30 tot 09.30 slapen

09.30 fruithap

11.30 boterham (1 tot 1,5) en 100 ml melk

13.00 naar bed, meestal slaapt hij dan 2 uur

15.00 soepstengel/koekje en 150 ml sap

16.30 potje olvarit en paar happen yoghurt

19.00 200 ml pap

19.30 naar bed



Ehm, dit is dus het ideale schema, maar wijkt nogal eens af. Gisteren gewinkeld, ging erg goed en was gezellig. Sjakie had een half uur geslapen in de wandelwagen en was thuis ook erg moe. Om 18.45 naar bed gedaan, maar helaas werd hij na een half uur weer wakker en wilde niet meer gaan slapen. Drinken ging ook niet zo goed, maar had volgens mij wel honger. Uiteindelijk sliep hij om 22.00, toen was ik het ook echt zat. Helaas ging het vanmorgen weer net zo, niet willen drinken maar toch honger hebben en dan niet gaan slapen. Pfft, vermoeidend!



Wel lekker Tazz dat ie later op de middag nog gedronken heeft. Wel lastig als hij geen fruit lust, ook geen hapjes banaan? Doe ik meestal als we weggaan, dan neem ik een banaan mee en voer hem steeds een hapje. Gaat perfect. En korstjes brood, vind hij dat ook niet lekker?



Hier een redelijk neutrale babykamer, camel met crème en gekleurde aqua accesoires.

Leuk Casio, alles opnieuw inrichten. Foto's op de groep straks hoe het geworden is?



Melloo, hoe ging je theorieles? Lekker als je straks je rijbewijs hebt, ben je een stuk mobieler. Helemaal als er straks een tweede zou komen. Succes!



Tazz, wanneer moet jij eigenlijk weer afrijden?
Alle reacties Link kopieren
Wat zielig Casio, als je merkt dat hij pijn heeft. Helpt zo'n bijtring niet voor hem? Kan merken bij Sjakie dat hij veel minder goed drinkt als er weer een tandje doorkomt. Heeft J daar verder geen last van?
Alle reacties Link kopieren
Is het bij jullie ook zulk baggerweer?? Hier komt het al sinds 06.30 met bakken uit de hemel. Ben het nu al beu binnen. Wil vanmiddag naar een vriendin, maar vriend is met de auto naar het werk. Misschien pak ik de bus wel, denk echt dat ik er even uit moet vandaag.



Tazz, ik begrijp je zorgen wel, maar een eetstoornis is toch niet erfelijk? En ik denk echt niet dat een baby bewust geen eten tot zich neemt, dus probeer het inderdaad los te laten, als het lukt. Het komt echt wel goed met J. Misschien heeft ie toch weer last van tandjes of zo, je weet het gewoon niet met die kleintjes.



Renske, ik ben ook heel blij met de kleuren van het kamertje, hoor! Maar het viel me gewoon op dat het wel echte modekleuren zijn.

Wat lekker dat je bijna klaar bent, nog 2,5 week. Nog even doorzetten dus.

Gup heeft trouwens wel een flinke sprong gemaakt dan, of niet? Zich nu optrekken en zo? Dat doet Day nog niet.

Wel continu op zijn buik draaien, vannacht 3x. En dan gaat ie huilen omdat ie niet meer terug komt. Zijn slaapzak zit nl. onderin onder zijn matras gestopt. Zou ik hem dan niet meer in een slaapzak moeten laten slapen? Maar ben ik bang dat hij dan het hele bed door kruipt? Hoe doen jullie dat?
Alle reacties Link kopieren
Hee Rebels, M. slaapt nog gewoon in een slaapzak hoor. Je moet denk ik alleen de slaapzak niet meer bij het matras in stoppen. Gewoon los laten liggen, dan kan ie zich ook met een slaapzak wel omdraaien, M. lukt het ook. En is het erg als ie zn hele bed door gaat? M. ligt in de slaapzak maar zonder deken erin.. hij ligt dus regelmatig met zn hoofdje de andere kant op maar zonder deken in bed geeft dat niets. En als ze een pyama plus slaapzak hebben hoeft er geen deken over perse.
Alle reacties Link kopieren
En ja, hier ook zulk weer. T regent de hele ochtend al en het onweert al een poosje.

Herfstweer in plaats van zomer! :S

Hoop dat je nog even weg kunt vandaag.
Alle reacties Link kopieren
Renske, heel logisch hoor, dat je nu even geen tijd en puf hebt om hier te reageren. Vind het al harstikke leuk dat je van je laat horen. Wel grappig dat ik dat net schreef gisteravond en toen ik het geplaatst had stond jouw stukje er ook. Fijn dat het zo goed gaat met Gup. Jeetje, zitten en staan, dan is ze ook heel snel gegaan toch?

Succes met de laatste loodjes en rustig aan hé? *;



Casio, wat zielig dat M zo'n last van zijn tandjes heeft! Dat het zelfs ging bloeden, jeetje.. Welke druppels gebruik je? Ik heb spul in huis wat je op het tandvlees kunt smeren en dat verzacht. Werkt hier beter dan die Chamodentdruppels. Zal zo wel even kijken hoe het heet.

Hopelijk is de boosdoener snel door, want dit is wel heel sneu.



Miepje, vervelend dat Sjakie gisteren niet meer wilde slapen. Blijf jij dan altijd heel geduldig? Ik merk dat ik voor dat soort dingen heel weinig geduld heb, had ik eigenlijk helemaal niet van mezelf verwacht.

Sjakie is dus ook lekker dwars momenteel, lastig hoor.

Wel fijn dat het winkelen geslaagd was. En bedankt voor je tip van de banaan, ga ik toch maar weer eens proberen op die manier denk ik!



Rebels, hier precies hetzelfde baggerweer (maar wij wonen ook niet zo heel ver bijelkaar vandaan). Echt verschrikkelijk, ik word er echt bloedsacherijnig van. Wij slapen onder een schuin dak en die regen vanacht maakte zo'n klereherrie! Ook nog slecht geslapen dus. Het is hier nog niet droog geweest, zit echt aan huis gekluisterd. Dapper dat je er toch opuit gaat vanmiddag hoor, maar je hebt ook wel gelijk. Is ook niks op je vrije dag zo.

Over die slaapzak: J. slaapt ook nog in een slaapzak en die stoppen we inderdaad ook onder zijn matrasje 's avonds om te voorkomen dat hij onder zijn dekens vandaag kruipt. Maar J. draait nog niet, dus weet eigenlijk niet hoe je dat dan moet doen. Day draait met ingestopte slaapzak en al op zijn biuk? Je kunt hem misschien ook alleen in slaapzak in bed leggen, zonder dekentjes. Dan gaat hij misschien wel door het bed kruipen, maar kan hij zelf weer terug als hij op zijn buik draait.

Het type anorexia wat ik heb, is overigens wél erfelijk. Volgens mijn (ex) behandelaar is het genetisch bepaald. Mijn moeder heeft ook een soort van eetstoornis, alleen nooit erkend. Maar J. is inderdaad nog zo klein én een jongen, dus dat is niet iets waar ik me nu heel druk om maak.



Weet niet goed wat er is, ik zit gewoon niet echt lekker in m'n vel de laatste tijd en dan ga ik me om alles druk maken. Echt heel irritant.

Er zit me iets dwars, maar kan er niet precies de vinger opleggen wat.

Reageer het af op mijn man, die ook alleen maar zijn best doet en harstikke lief is. Ik weet het niet...

Maar daar is dit topic helemaal niet voor bestemd, dus hou er verder over op.



J. wilde vanmorgen weer geen fruit. Hij gaat zelfs huilen als ik met het lepeltje aankom. Verder maar niet aangedrongen. Maar kijken hoe het vandaag verder met eten gaat.
Alle reacties Link kopieren
Rebels, leuk zo’n kleintje bij een vriendin. Begint het dan alweer erg te kriebelen? Hoe gaat het trouwens met de voorbereidingen voor de bruiloft? Zie je het allemaal een beetje zitten?Heb je geen dekentje meer over Day heen naast de slaapzak? Ik doe altijd iets over meisje heen, als het heel warm is alleen een lakentje straks instoppen. Draaien doet ze hierdoor bijna nooit in bed. Zonder deken er overheen, is het voor haar niet warm genoeg.Renske, vervelend dat het zo druk is, gelukkig nog maar eventjes doorzetten! Dus Guppie slaapt overdag zo gemakkelijk overal? Fijn hoor!Lief kan met de fiets naar zijn werk, dus straks inderdaad auto tot mijn beschikking! Zal hem ook gebruiken als ik straks weer studeer. ’s Avonds laat ga ik liever niet meer met het ov.Tazz, ik kan me voorstellen dat je met jouw geschiedenis wat geforceerder met eten bezig bent. Het is natuurlijk ook heel moeilijk omdat een beetje los te laten.Maar J doet het volgens mij hartstikke goed en hij ziet erg goed uit! Genoeg reserve volgens mij! Het zal ongetwijfeld een fase zijn en daarna gaat het vast weer wat makkelijker.Topic is ook bestemd hoor voor als je even niet helemaal lekker in je vel zit. Heus niet alleen voor babypraat, ook voor de mama’s. Vervelend dat je je niet helemaal goed voelt. Ook een beetje door de eetproblemen met J, of valt dat mee? Ik reageer dingen ook altijd op man af hoor, zo gaat dat met de mensen die dichtbij je staan. Hij begrijpt het vast wel.Casio, wat zielig dat M vannacht zo’n last had van zijn mondje. Hopelijk komt het tandje snel door.Miepje, fijn dat je zo lekker hebt gewinkeld. Hopelijk zit Sjakie weer snel in zijn ritme. Hij slaapt niet zo gemakkelijk in de buggy? Meisje ook niet hoor!Ik heb het vanmorgen weer flink gehad met meisje en het slapen. Wanneer je naar boven loopt haar kamertje in, wordt ze al overstuur. Het is zo zielig, ze verzet zich er zo tegen. Ik heb haar eventjes zittend laten spelen in bed, dat vond ze prima, maar toen ik haar neer wou leggen werd ze weer overstuur. Voorgelezen, maar kwam niet over het huilen heen. Uiteindelijk is ze na een tijdje huilen in slaap gevallen. Ondertussen kan ik wel met haar mee huilen. Ik vind het zo zielig. Ze wordt al bang als we met haar naar boven lopen. Ik hoop dat ze even lekker doorslaapt, niet te lang, want moet voordat ik rijles heb eigenlijk nog wel even voeden. Theorie was prima, erg rustig, was alleen met een mevrouw van rond de 60. Dat was wel grappig. Ik ken de rij-instructeur nu ook alvast, dat is wel prettig.Ik ben altijd zo’n stresskip, zie altijd op tegen nieuwe dingen, terwijl het achteraf weer meevalt.
Alle reacties Link kopieren
Melloo, wat vreemd dat ze zo overstuur wordt van dat slapen en zich er zo tegen verzet.. Heb eens zitten nadenken wat dat zou kunnen zijn, maar weet het eigenlijk ook niet. Is het geen vorm van verlatingsangst? Dat ze weet dat jij weggaat wanneer ze in bedje wordt gelegd ofzo. Het is wel erg vervelend. Voor jou vermoeiend en voor haar zielig.

Ik heb bij J. altijd een vast ritueel als hij naar bed gaat: rustig naar boven, broekje uit op de commode, saampjes zijn gordijntjes dichtdoen enz.

Hij weet dan echt dat hij moet gaan slapen en stopt bij het gordijntjes dichtdoen altijd al zijn duim in zijn mond. Gaat eigenlijk altijd goed.

Maar ben er eigenlijk zeker van dat jij ook wel van de Rust en Regelmaat bent, dus daar zou het niet aan liggen.

Lastig hoor.. Zal met je meedenken!

Succes met je eerste rijles strakjes, spannend!



Voel me trouwens al een tijdje zo, heeft niet te maken met J. zijn eetprobleempjes. Denk een combinatie van chronisch slaapgebrek, het slechte weer (ben ik ook heel gevoelig voor) en de hormonen.

Over een paar daagjes ga ik stoppen met mijn pilstrip en kijken of ik dan ongesteld word. Zo nee, dan ben ik zwanger ;)

Zo ja, dan stop ik ook definitief met de pil. Heb het idee dat het daar ook erg mee te maken heeft.

Fijn trouwens dat ik hier mijn verhaal ook kwijt kan. Ik heb ook eigenlijk helemaal geen vriendinnen en dat mis ik ook wel eens.

Maargoed, ik hoor J.! Kijken of hij zijn melk wil...
Alle reacties Link kopieren
Tazz: Ik gebruik idd chamodent... Voorheen had ik wel het idee dat t hem hielp maar vannacht hielp niets... Hoorde net van mn schoonmoeder dat ie nu lekker zit te eten en dat ie goed te pas is, gelukkig maar.

Kun je slecht tegen de regen op t schuine dak? Wij hebben dat nu ook nog ( :D ) maar straks niet meer. Ik vind het juist heerlijk om daar bij in slaap te vallen, liefst ook nog met flink onweer... Haha, wat kunnen mensen verschillen he? Ik wist niet dat er verschillende types anorexia zijn trouwens. En wel erfelijk dus... T komt bij meisjes meer voor dan bij jongens toch? Of bij jongens helemaal niet?

Enne: dit topic is wel voor zulke dingen hoor! Als je t liever op de groep zet mag het ook natuurlijk maar je hoeft hier echt niet alleen over de baby's te praten, ook over jezelf. Lastig dat je niet lekker in je vel zit en nog lastiger dat je niet weet waar het aan ligt.... Ik ken het gevoel heeeel erg goed trouwens, maar ik heb dat vooral ( heb er opgelet de laatste tijd ) in de week voor ik ongesteld moet worden...

Hoop dat J. goed eet vandaag, wel zielig dat ie al gaat huilen bij t zien van de lepel...
Alle reacties Link kopieren
Melloo: Wat zielig dat ze al overstuur wordt als je haar naar haar kamertje brengt... Kan me voorstellen dat je er erg verdrietig van wordt ook. Hopelijk slaapt ze nu wel even lekker... Fijn dat t goed ging met je les en theorie! Hoop dat je t gauw haalt.



Tazz: Stoppen met de pil kan idd heel goed helpen... ik ben ook blij dat ik er vanaf ben nu... hoop dat het deze maand allemaal wat beter voelt weer. Misschien geen vriendinnen in t "echte " leven maar je hebt wel je forumvriendinnen hier hoor! ( mag het wel zo noemen toch? t voelt wel zo namelijk )
Alle reacties Link kopieren
Oei, was aan het bijlezen en zag je vraag rebels, of alles goed gaat. Dus ik dacht snel maar even vertellen dat het prima gaat. Voor ik weer niet aan schrijven toe kom.



Ben een beetje druk met sporten, sociaal doen, vakantie regelen en natuurlijk voor al met Em.



Mijn dosis medicijnen is wat omhoog en ik voel me al een tijdje best goed. Fijn dus. Em begint steeds harder zijn best te doen om vooruit te komen. Lukt nog niet, maar ziet er erg grappig uit.



Miepje en Casio, gefeliciteerd met jullie baan en huis! Voor de rest ga ik snel weer even verder lezen en eens kijken of het me nog lukt om te reageren voor Em wakker wordt.
Alle reacties Link kopieren
Bijgelezen en Em slaapt nog!



Mello, ken j het boek, slapen zonder huilen (Is ongeveer de titel). Vrienden van ons hebben er erg veel baat bij gehad. Zij hadden ook een erg slecht slapende dochter. Misschien kun je er eens op googelen.



Tazz, ik vind dat het topic juist ook voor de moeders is. Schrijf het van je af. (is ook beter voor je man ;)). Vervelend dat je niet zo lekker in je vel zit. Ik herken het goed, zo als je weet. Gaan jullie nog lekker op vakantie binnenkort? Dingen die bij mij wel helpen zijn: sporten, afleiding zoeken en goed voor jezelf zorgen. En trek op tijd aan de bel hoor!



Met J. en zijn eten zal het wel loslopen. Ik kan me goed voorstellen dat je je er zorgen over maakt, maar als ik je schema zo lees, is dat echt niet nodig. Ik vind het in stukjes aanbieden van fruit toch wel een goed idee. Geeft toch niet als ie er vooral mee speelt en er een bende van maakt? Lijkt me beter dan dat ie gaat huilen zodra je met een lepeltje aankomt. En anders kun je hem misschien ipv fruit wat 'avondeten' aanbieden. Beetje groente of zo.





Renske, zet hem op, deze laatste dagen!
Alle reacties Link kopieren
Nog de deur uit geweest Rebels? Zie helemaal tegen die regendagen op als onze herfstbabies straks actieve peuters zijn geworden. Denk dat ik dan maar lekker in de plassen ga springen met Em.
Alle reacties Link kopieren
Casio, ik heb precies hetzelfde idee: de week voordat ik ongesteld moet worden is het het ergst: hoofdpijn, strontsacherijnig en neerslachtig..

Ik ken dat helemaal niet van mezelf, voor de zwangerschap slikte ik ook de pil en had ik daar nooit last van. Maar weet wel dat je hormoonhuishouding na de bevalling heel erg veranderd kan zijn. Eigenlijk moet ik nog een week slikken, maar denk erover om iets eerder te stoppen.

Grappig dat jij juist in slaap valt bij regen op het schuine dak en onweer. Ik slaap met oordoppen in en hoor nog altijd alles, zo irritant!

Als die druppeltjes zelfs niet hielpen bij M zitten ze wel flink dwars zeg! Zie je ook al iets onder de oppervlakte zitten? Gelukkig dat hij wel lekker aan het eten was.

En je hebt gelijk: ik zie jullie ook wel een beetje als mijn vriendinnen hoor!

Vind het echt heel fijn, dit forum en de groep!



Ronjar, fijn om te lezen dat het zo goed gaat met je en dat de hogere dosis medicatie dus aanslaat! Volgens mij ben jij een harstikke leuke moeder: lekker knoeien met eten, stampen in de plassen :)

Mij lijkt het ook zo leuk om straks als J. wat groter is met dit soort weer lekker te knutselen. Grote vuilniszak over de tafel en dan lekker kliederen met verf, klei, papier en lijm.

Denk ook inderdaad dat ik wat meer ga Rapleyen met hem. Had hem gisteren al wat losse rijst gegeven op zijn kinderstoelblad en dat vond hij reuze interessant. Gewoon 's avonds ook een bordje geven met de groente die wij ook eten. Nu speelt hij er nog vooral mee, maar misschien wil hij het over een tijdje dan ook wel eten. Ik ben niet zo panisch voor rotzooi en rommel gelukkig, daar hebben we water en zeep voor denk ik altijd maar!

En wat betreft afleiding zoeken heb je ook helemaal gelijk. Ik weet ook dat dat ook een oorzaak is van mijn gevoel nu. Doe heel weinig voor mezelf en op de dagen dat ik thuis ben met J. kom ik ook niet verder dan de AH.

Jammergenoeg kan ik vrijwel geen sporten beoefenen door mijn been (anders had ik het wel geweten!) maar zwemmen zou wel een optie zijn.

Ik merk wel dat ik mijn negatieve gevoelens gelijk weer ga uiten in mijn oude valkuil: mezelf dik voelen en meer bezig zijn met niet-eten.

Dat zie ik nu gelukkig wel zelf in en hoop toch wel dat ik inmiddels voldoende ervaring en kennis heb om dat te voorkomen.

Nou, genoeg ego-geklets!



Rebels,  ben je nog weggeweest? Hoorde op het nieuws dat er in West-Brabant grote wateroverlast is. Geen last van gehad hoop ik?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben vanmiddag naar een vriendin geweest. Het werd al vrij snel droog toen we liepen. Haar baby is nu 11 dagen en wat een schatje. Dan gaat het zeker kriebelen, Melloo. Nog maar één menstruatie en dan gaan we ervoor. Spannend, hoor.

Ben niet zenuwachtig voor de bruiloft, heb er alleen maar heel veel zin in! Nog maar 5 weken en een beetje, gaat echt snel nu.



Tazz en Ronjar, dikke *; voor jullie, jullie doen het hartstikke goed. En Tazz, misschien is het inderdaad een idee om lekker te gaan zwemmen. Mag je wel aqua-joggen of zo? Wellicht leer je daar ook wat meiden kennen. Idee?



Geen wateroverlast hier, wel in dorpen in de buurt. Ziet er heftig uit op het journaal!
Alle reacties Link kopieren
Melloo, wat zielig zeg dat ze al begint te huilen als je naar haar kamertje loopt. Lijkt inderdaad op verlatingsangst. Sjakie heeft er af en toe last van, maar gelukkig niet dagelijks. Misschien is dat boek handig wat Ronjar (geloof ik) zei, dat je het daarmee kan doorbreken. Hoe is het vanavond gegaan? Lastig hè dat je dan met voeden zit, vooral als je haar wil laten slapen maar zelf wegmoet.

Hoe is je eerste rijles gegaan?? Spannend hoor! Ben voor zulk soort nieuwe dingen ook altijd zenuwachtig hoor. Grappig die vrouw van 60 op theorieles!



Tazz, vervelend dat je niet lekker in je vel zit. Je kunt hier altijd met ons erover praten hoor! Helpt vaak al als je het even van je af kunt praten. Heb er zelf vaak last van als Sjakie een rotdag heeft, dan ben ik 's avonds helemaal kapot en reageer ik het af op m'n man. Die snapt het gelukkig meestal wel.

Hoop dat het al een stuk helpt als je stopt met de pil. En lekker wat voor je zelf doen af en toe, zoals zwemmen. Is natuurlijk ook leuk om het samen met J te doen! (hoewel, beetje lastig als je niet met de auto kan)

Raar zeg dat J echt geen fruit van een lepeltje wil. En groente gaat wel beter? Misschien wat fruit door de yoghurt doen, of van die speciale fruitreepjes of potje fruityoghurt van olvarit, dan krijgt hij toch z'n nodige fruit binnen. En verder proberen om het los te laten, waarschijnlijk is het een fase en hij is verder goed op gewicht én vrolijk.



Rebels, lekker dat je even weg bent geweest met Day. Dat breekt de dag weer een beetje hè. Erg leuk hè, zo'n klein hummeltje. Dan krijg ik er ook weer zin in hoor! Als ik nu ergens zie dat er een baby geboren is krijg ik gelijk weer de kriebels, dan denk ik helemaal terug aan de kraamweek en hoe het was om zo'n klein babytje in m'n armen te hebben. Dus wie weet, duurt het bij ons ook geen jaar meer voordat we gaan beginnen :D

Leuk dat jullie ook zo gauw gaan beginnen (ben je al weer op controle geweest? bij de gyn?) Trouwdag schiet echt op! Lekker joh. Wanneer kun je je trouwjurk ophalen?

Wij stoppen de slaapzak van Sjakie ook niet meer onder z'n matras, want dan kan hij ook niet terugdraaien. Gaat eigenlijk heel goed. Ik stop hem nog wel onder een lakentje, soms blijft ie op z'n plek liggen, maar meestal ligt hij er bovenop de volgende morgen. Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt, maar als hij slaapt vind ik alles best!



Casio, morgen contract tekenen of wordt het toch later?



Ronjar, jij en Em allebei lekker in je vel, super toch! Net als Casio (volgens mij) zei, je lijkt me een leuke moeder! Alle herfstmoeders natuurlijk, maar zie jou al helemaal voor me: samen met Em in de plassen stampen! Gewoon lekker gek doen ;)



Melloo, B is vandaag precies 9 maanden hè!



Sjakie is vanavond heerlijk gaan slapen. Vandaag overdag ging het redelijk, melk drinken niet zo goed, maar slapen wel.

Morgen wordt het huis van m'n zwager en schoonzus opgeleverd. Ze krijgen echt een groot huis en wat leuk is, ze gaan zo'n 200 meter van ons vandaag wonen! Erg leuk, want ze hebben ook 2 kleine kindjes (3,5 en bijna 2) Kan Sjakie over een tijdje lekker met ze spelen en ik koffiedrinken met schoonzus.

Een vriendin van mij (niet eentje die ik wekelijks spreek, misschien meer soort kennis) krijgt over een paar weken een baby. Nu vroeg ze gisteren of wij het erg vinden dat ze voor een jongetje dezelfde naam hebben als Sjakie, want die naam hadden ze bij de 1e ook in gedachten (is een meisje geworden). Vind het niet zo erg, ze woont hier niet in de buurt en zo vaak zie ik haar ook weer niet. Dus, als het een jongetje wordt, dan weet ik de naam al :P (hmm, kan ook tegen haar zeggen dat Sjakie een geweldig leuke naam is ;))



Renske, succes met de laatste loodjes! Ben je trouwens vandaag jarig of binnenkort (je ging je verjaardag op school vieren las ik toch?)



Zo, genoeg gekletst!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven