Jeuk (bijna net zo erg als pijn)

07-06-2007 20:15 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Mijn zoon is 1. Hij heeft al sinds hij 2 maanden was last van eczeem en na lang proberen, dokteren en vogelen zijn we erachter dat hij alergisch is voor koemelk, kippenei, tarwe en pinda's (dit laatste bleek na alergiebloedtest).



Sinds we deze dingen uit z'n dieet hebben geschrapt, ziet z'n huid er veel minder vurig uit, maar het blijft maar jeuken en afschuwelijk droog.



We hebben via de dermatoloog al een speciaal anti-krabpak van zijde aangeschaft (kost € 312, maar werd gelukkig voor een groot deel vergoed) en smeren hem dagelijks in met Vaseline/Parafine. De opengekrabde stukjes smeer in meestal in met Bepanthen en als z'n huid er echt lelijk uitziet smeren we hydrocortison.



Toch helpt het allemaal geen moer, het zijn allemaal lapmiddeltjes en het lijkt wel of de droogte (en dus de jeuk) van binnenuit komen.



Zijn er meer mensen die dit herkennen en heeft iemand een (gouden?) tip wat we kunnen doen?



Oja, ik was de kleren al een tijdje met Neutral waspoeder, maar ook dit lijkt geen verschil te maken. Ik zit zo langzamerhand met mijn handen in het haar... Zeker met dit warme weer is het geen lolletje om te zien dat hij zichzelf zo zit te krabben dat een korte broek of tshirt eigenlijk geen mogelijkheid zijn..



Bedankt alvast!!



Groetjes Eem
Takes a second for your life to change
Alle reacties Link kopieren
Eem, het duurt zo ie zo een hele tijd voordat echt alle voedingsmiddelen waar je zoontje niet tegen kan uit het lichaam zijn verdwenen. En omdat het lange tijd belast is, is zijn lichaampje wat zwakker en duurt herstel dus langer.



Tips heb ik verder zo snel niet. Als ik iets weet zal ik het opschrijven.



Succes ermee.
Alle reacties Link kopieren
Probeer paardenmelk eens. Het is wel prijzig, maar het schijnt positief op de darmflora te werken, waardoor eczeemklachten verminderen (dat schijnt met elkaar in verband te staan). ´t Smaakt wat typisch, maar niet echt vies of zo, een beetje naar gras.



Informeer eens bij een paardenmelkerij wat de mogelijkheden zijn, er zijn ook wel zalfjes op basis daarvan te krijgen, wieweet helpt het.
Alle reacties Link kopieren
Neeeeeee geen paardenmelk!!!! Dat is ook niet goed voor een ikindje met o.a koemelk allergie.



Zoonlief heeft ook koemelkallergie. En ik heb het o.a. ook. (en nog van alles erbij) Maar ik heb zelf een aantal maanden paardenmelk gedronken ivm eczeem en psoriasis. Daar zou het ook goed voor zijn, helaas bij mij niet. En waarschijnlijk ook omdat er toch iets in zit wat je niet mag hebben als koemelkallergie patient. Sorrie kan er zo snel niet op komen hoe het heet.



Je kunt het ook navragen bij de dieetiste. Ik had dat toen ook gedaan, voor mijzelf maar vooral voor mijn zoontje. Of dat misschien een optie zou zijn (kan niet tegen koemelk en soja).

Maar dat mocht hij absoluut niet hebben. Iets met een ei-wit ofzo dacht ik.
Alle reacties Link kopieren
Vreselijk een kind met jeuk :(

Mijn zoontje (6 mnd) had ook veel last van eczeem. Geen koemelk allergie of zo.

Wij hebben een week lang consequent 2x per dag gesmeerd met hydrocortison.



Eerder waren we er heel voorzichtig mee en ook gesmeerd met allerlei andere vette smeerseltjes (vaseline zalf, bepanthen, olie enz).



Tot ik weer s bij de huisarts was die werd een beetje boos over dat aarzelende gesmeer met hydrocortison.



Dus op haar advies een week lang alleen hormoonzalf en verder niks.

Bij mijn zoon heeft het geholpen, de eczeem is weg en is tot nu toe weggebleven.
Alle reacties Link kopieren
Neeeeeee geen paardenmelk!!!! Dat is ook niet goed voor een ikindje met o.a koemelk allergie.

Maar dat mocht hij absoluut niet hebben. Iets met een ei-wit ofzo dacht ik.
Ah, oké, wist ik niet. Zal vast een paardenmelkeiwit zijn :)



Wellicht dan inderdaad een idee om te vragen bij een diëtiste gespecialiseerd in allergieën, die zal er ongetwijfeld meer van weten.
Alle reacties Link kopieren
ik heb zelf eczeem en ik word gék van vasaline op m'n huid.

Heb zelf een samengestelde creme van het ziekenhuis. Carbomeer-vaselinecreme. Zit wel vaseline en parafine in, maar voelt heel verkoelend.

Moet ook specifiek met alle ingrediënten apart gemaakt worden. Bij de apotheek is regelmatig geprobeerd om het 'sneller' te maken, door 2 producten te vervangen door 1 kant en klaar product en dáár krijg ik dan weer eczeem van :( Inmiddels staat zowel bij de dokter als bij de apotheek in de computer dat dat niet mag, maar als ik ooit naar een andere apotheek moet, weet ik zéker dat het weer mis zal gaan.



De zalf komt van de dermtologie van het UMCG
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Beste dreamer,



Jouw zalf klinkt mij heel goed in de oren. Vooral omdat het verkoelend is. Die vaseline lijkt mij met dit warme weer ook geen lolletje (kan je warmte niet goed kwijt), maar mentholpoeder (verkoelend) droogt juist nog verder uit.



Zou jij me kunnen helpen aan de precieze naam van de zalf en de ingrediënten? Woon in Den Haag, dus het UMCG is niet bepaald om de hoek :)



Alvast hartstikke bedankt!
Takes a second for your life to change
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de reacties gelezen dus misschien zitten mijn tips er al tussen.

Mijn zoontje heeft al vanaf vlak na zijn geboorte eczeem (nu bijna 3 jaar).



Tips:

Uierzalf

Balneum Badolie

Inderdaad wassen met Neutral, en vooral niet teveel gebruiken! De wasmachines van tegenwoordig spoelen niet met veel water.

Veel buiten met je kindje (buitenlucht doet wonderen).

Niet roken in de buurt van je kind (voor zover je dat al deed).

Niet te vaak in bad (2-3 x per week max.).

Zo min mogelijk suikerprodukten.

Geen polyester kleding (irriteert en zweet, zeker met dit weer). Zoveel mogelijk katoen.



Verder.... Mijn zoon kon absoluut niet tegen de paraffine/vaseline zalf van de dokter. Toen ik uierzalf gebruikte ging het een stuk beter.



En de magic word is uitproberen. Het is echt een gevogel om uit te proberen wat voor jouw kindje werkt (hoeveel producten ik al niet heb uitgeprobeerd..)



Na verloop van tijd wordt het echt minder. Mijn zoon zit nu niet meer helemaal onder, maar alleen in zijn holtes (knie, armen, polsen, etc).

Ze kunnen er ook overheen groeien.
Alle reacties Link kopieren


Ik heb de reacties gelezen dus misschien zitten mijn tips er al tussen.





Ik bedoelde natuurlijk ik heb de reacties NIET gelezen.

Wat ik trouwens vorige week van de huisarts heb gehad lijkt tot nog toe ook goed te werken. Dat is koelzalf, en dan degene zonder rozenolie (mijn zoon kan ook niet tegen rozenolie, of welke vorm van parfum dan ook).



Dat was ik nog vergeten te zeggen. Vermijd alles waar parfum in zit. En dat is veeheel....
Alle reacties Link kopieren
Hola

Hoe herkenbaar. Vooral als kind heb ik heel veel last gehad van eczeem. Al de zalfjes werkten niet meer en ik moet zeggen dat ik het meeste heb gehad aan zeewater en yoghurt.

Ik ging in bad met Fenjal badolie of met zeezout. Ik had veel last van eczeem rond mijn ogen. Mijn moeder legde dan demake-up watjes met yoghurt op mijn ogen. Dat hielp super tegen het droge branderige gevoel.

Misschien eens proberen. Het kan in ieder geval geen kwaad.

Succes
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vroeger veel last van eczeem gehad en wat bij mij hielp om mijn huid te onderhouden was:

# wassen met zemelen (natuurdrogist) of zemelenbad van het Kruidvat eigen merk (bruine fles).

# niet te vaak in bad of onder de douche, dit droogt enorm uit.

# Na het douchen of aan het eind van het douchen insmeren met babyolie (Kruidvat) Dit doe ik trouwens nog steeds dagelijks

# In perioden van erge eczeem smeren met hormoonzalf.



Mijn dochtertje van 2 begint het te krijgen op haar wangen. We zijn er net een paar dagen achter dat het ook van pindakaas komt. De hormoonzalf helpt bij haar ook niet, helaas. Dus we behelpen ons met vaseline. Gelukkig lijkt ze er geen last van te hebben.



Succes
Alle reacties Link kopieren
Eem

misschien kan jouw dermatoloog (neem aan dat je die hebt) contact opnemen met het UMCG? Ik geloof niet dat ik de speciale samenstelling nog heb. Misschien m'n zus wel, die gebruikt 'm ook en woont in Enschede.



Wat ik trouwens zelf op aanraden van dermatologe nog gebruik, af en toe want enorm duur, is eucerinolie voordat ik onder de douche ga insmeren.

Ze noemde ook nog een ander eucerinproduct, bodymilk voor na het douchen. Ik weet niet de exacte naam meer, maar iets met pH 5 oid. Is bij de apotheek te koop  en .. schrik niet, € 19,95 per flesje. Vond ik zó duur dat ik het niet heb gekocht, maar een klein kind gebruik je natuurlijk minder voor per keer. Bij mij zou zo'n flesje in een week op zijn en het wordt niet vergoed.



Sterkte er weer mee

je hebt in de topictitel staan dat het bijna net zo erg is als pijn, jeuk, maar dat ligt er maar aan waar de jeuk is en waar de pijn, is mijn mening.

Kijk maar hoe mensen tekeer gaan, als ze 1 muggenbeet hebben. Stel je dan je nek eens voor, vol met muggenbeten en je hebt mijn nek :(
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Oh Eem, wat sneu voor je kindje :( Dat is echt mijn grootste nachtmerrie. Dat mijn zoontje mijn eczeem krijgt. Want jeuk is niet bijna net zo erg als pijn, het is minstens zo erg. Vooral omdat je er geen pijnstiller tegen kunt slikken.



Ik heb zelf ook extreem veel last van eczeem en ben ook al van kinds af aan aan het dokteren. Weinig echt goede tips dus ondanks alle ervaringen. Maar wat iemand hiervoor al zei het is vooral uitproberen. Er zijn ook verschillende soorten hormoonzalven (ook hormoonloze trouwens elidel bijvoorbeeld, maar ik weet niet of dat al bij kinderen mag) en ik reageer van alle hormoonzalven het beste op de cutivate.



En inderdaad is te zuinig doen met hormoonzalf soms juist ook niet goed aangezien de huid dan als nog niet de kans heeft om te herstellen.



Veel sterkte ermee.



Groetjes,

Phoenix
Alle reacties Link kopieren
herkenbaar helaas.



Mijn zoontje zat ook vanaf de geboorte al onder de eczeem (hij werd dus echt geboren met eczeem) en mijn dochtertje kreeg het met een half jaar ook helaas.

Ook hier smeren we hydrocortison, alleen mogen wij dit juist van de dokter geen week achter mekaar smere, maar moeten we 2 of 3 stopdagen per week inlassen. Wat wel bewijst dat het niet heel goed is die hormoonzooi en toch kunnen wij hier echt niet zonder. 't Is gewoon kiezen tussen twee kwaden denk ik. Mijn zoontje heeft het nu nog alleen in de knie en elleboogholtes met warm weer en dochtertje in het gezicht. Maar 2 jaar geleden had hij een keer ernstig onststoken eczeem door een verkeerd meegegeven medicijn van de apotheek :@. Het was echt verschrikkelijk, want niks hielp (vaseline, cremorvaseline, zeewater, zon, alleen katoenen lange kleding, wassen met neutral of wat dan ook) en voor wij door hadden dat de hydrocortison deze keer anders van samenstelling was (creme voor natte eczeem ipv zalf voor zijn droge eczeem).... En maar krabben en maar bloeden, echt heel zielig.

We hebben zelfs daar een arts bezocht, maar dat hielp ons ook niet verder. Eenmaal thuis hebben we direct een verwijzing voor de dermatoloog gevraagd en gekregen en die schreef ons een medicijn voor (ik meen Fucidin) wat we twee weken continu moesten smeren. En dit is dus mijn GOUDEN TIP! Het was een iets sterkere hormoonzalf dan hydrocortison en het was een wondermiddel! Zijn eczeem verdween als sneeuw voor de zon en is ook heel lang niet meer teruggekomen (wel een jaar lang niet!). Nu heeft ie er dus wel weer last van, maar alleen met warm weer en dus alleen in knie- en elleboogholtes en het is goed behandelbaar met hydrocortison. Bovendien zat hij voor de Fucidinkuur echt van top tot teen onder de eczeem dus dit vinden wij hier een 'piece of cake'.

Ik zou ook een vragen om een verwijzing met een dermatoloog, het heeft ons in elk geval heelveel goeds gedaan.
Whatever, I do what I want
Alle reacties Link kopieren
Bah, nu dit weer, wat vervelend voor jullie en je mannetje.



Ik heb een vriendin met een zoontje met eczeem, hormoonzalf hielp bij hem niet meer en nu heeft ze iets van homeopatische chinese zalf ofzo. Als het goed is, zie ik haar vanmiddag en dan zal ik wel ff informeren voor je.



Sterkte verder en knuffel voor je kleine ventje.



Groetjes Mamaloo
Alle reacties Link kopieren
Fucidin is een antibiotica creme hoor!  Mijn dochtertje had het voor een huidinfectie. Misschien dat jij het daarom ook kreeg, omdat de huid geinfecteerd is.

Anyway, doe maar even een google search en daar staat het allemaal.



Ik heb zelf ook veel huidproblemen gehad, ook eczeem. Bij mij hielp elidel en protopic creme goed. Maar het is per persoon verschillend. Ik heb ook licht therapie gehad, maar dat doen ze volgens mij niet bij kinderen. Vaseline en uierzalf is vreselijk! zeker in de warmte, maakt de kriebel alleen maar erger.....!



Sterkte ermee in ieder geval!
Alle reacties Link kopieren


Bah, nu dit weer, wat vervelend voor jullie en je mannetje.



Ik heb een vriendin met een zoontje met eczeem, hormoonzalf hielp bij hem niet meer en nu heeft ze iets van homeopatische chinese zalf ofzo. Als het goed is, zie ik haar vanmiddag en dan zal ik wel ff informeren voor je.



Sterkte verder en knuffel voor je kleine ventje.



Groetjes Mamaloo
Hier moet je echt mee uitkijken. Er zijn diverse "chinese zalfjes" op de markt. Een ervan heb ik ook ooit geprobeerd en die werkte perfect. uiteindelijk bleek er sulfaat en antibiotica in te zitten.
Alle reacties Link kopieren


Fucidin is een antibiotica creme hoor!  Mijn dochtertje had het voor een huidinfectie. Misschien dat jij het daarom ook kreeg, omdat de huid geinfecteerd is.

Anyway, doe maar even een google search en daar staat het allemaal.



Ik heb zelf ook veel huidproblemen gehad, ook eczeem. Bij mij hielp elidel en protopic creme goed. Maar het is per persoon verschillend. Ik heb ook licht therapie gehad, maar dat doen ze volgens mij niet bij kinderen. Vaseline en uierzalf is vreselijk! zeker in de warmte, maakt de kriebel alleen maar erger.....!



Sterkte ermee in ieder geval!







Nou ben ik even nieuwsgierig. Ik heb ook Elidel en Protopic geprobeerd maar ik werd gek van het brandende gevoel wat de creme veroorzaakte. Had jij daar geen last van?



Lichttherapie heb ik ook een aantal maal gehad en reageer daar ook goed op. Maar dat lijkt me voor kleine kinderen vrij lastig toepasbaar. Je kunt moeilijk als moeder in die cabine erbij gaan staan lijkt me.



Groetjes,

Phoenix
Alle reacties Link kopieren
Hoi eem,



Zag je bericht over een geboorte kaartje, klopt dat nog? ik kwam ergens de titel zij maakt het verschil tegen of hij als het een jongen is..



Gr Marije



ps had je toegevoegd als vriend omdat ik wou reageren, ben net lid en nog een beetje onhandig:) gr
Ik leef in mn eigen wereld, maar dat geeft,niet ze kennen me daar:)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven