Ontevreden seksleven

01-03-2012 21:31 98 berichten
Alle reacties Link kopieren
Beste dames (en mee lezende heren)



Ik zit met het volgende, mijn vrouw (31) (ja ik ben een man (29)) en ik zijn nu bijna 7 jaar samen. Niks te klagen, wat betreft een hoop dingen. Beide een goede baan, leuk huis, auto's voor de deur... Ach materialistisch allemaal prima op orde. Nog geen kinderen en

deze staan wat ons beide betreft ook nog niet in de planning.



Nu komt het probleem, ik vind de seks echt net aan een mager 5je... aan het begin van de relatie vlogen de vonken eraf op een gegeven moment veel stress gehad dus toen liep het wat terug. Maar de laatste jaren is het er niet beter op geworden. Van mijn kant ben ik eerst begonnen met lingerie kopen voor haar dat mij wel mooi leek. Ook weer wat anders, dus heb ik latex kleding

gekocht, hierna weer kant (Marlies Dekkers achtig), hierna weer wat anders.. Ook heb ik schoenen voor haar gekocht. Mijn doel was

om de boel weer spannend te maken. Mijn vrouw droeg de kleding dan een paar keer en daarna belande het achterin de kleding kast, soms als ik erom vraag dan komt het uit de kast. De hoge hakken die ik gekocht heb (samen met haar) die liggen onder het bed en die draagt ze net zo vaak als de kleding die ik gekocht heb. Op een gegeven moment ben ik samen met haar in Amsterdam naar een sekswinkel gegaan, daar hebben we speeltje gekocht, maar ook deze belanden achterin een kastje... vraag ik erom, dan misschien dat we ze dan een keer gebruiken... Ik voel gewoon geen waardering voor de moeite die ik gedaan heb.



Op een moment was bij mij de maat vol, ik wilde mijn vrouw weer terug hebben! (ja ik ga niet opgeven!!) dus ben ik het gesprek

aangegaan. Direct, open, eerlijk... ik heb vragen gesteld van: Wat vind jij van ons seks leven? wat zou jij graag willen? Wat is je grote

fantasie?

Ze vind het wel best, vind het wel goed zo... alleen ik niet!! Nu is het zo dat iedere keer als ik het gesprek aan ga over seks dan barst ze bijna in huilen uit omdat ze onzeker zou zijn over seks.... en dit huilen helpt nu ook niet echt met de situatie. Een huilende vrouw is nou niet echt opwindend! En een duidelijk (voor mij begrijpbaar) antwoord wacht ik dus nog op!!



Dames (en heren) advies over hoe ik hiermee om zou kunnen gaan, zou ik zeer opprijs stellen.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet wel zeggen dat na mijn eerste paar posts ik wel overwogen heb om hier te stoppen met schrijven. De reacties die je soms krijgt... Aan de andere kant, er zijn veel meer positieve reacties waar je wat mee kan, de negatieve moet je gewoon links laten liggen.



Wat ik me wel de laatste tijd afvraag en dat is misschien een stuk van "wat doe ik als er niks veranderd?" Je leest het ene topic na het andere dat de een niet gelukkig is en dan gaat scheiden of uit elkaar... ik heb echt geen idee wat ik zou doen.
Alle reacties Link kopieren
Het is lang geleden dat ik iets van me heb laten horen hier. Nu wil ik even kwijt wat er de afgelopen weken is gebeurd.



Na een aantal keren zelf de therapeut (seksuoloog ) bezocht te hebben was het nu de beurt van mijn vrouw. Omdat ze er in eerste instantie niet te veel voor openstond wilde ik niet teveel vragen over hoe het was... Zij zou naar 3 sessies gaan alleen en dan zouden we daarna een sessie samen doen.



Nu komt de klapper op de vuurpijl, een week voor onze gezamenlijke sessie belt de therapeut mij op en vraagt of de afspraak wel door kan gaan? Mijn verbaasde reactie is van "Hoezo zou het niet doorgaan".... zijn reactie.. je vrouw is hier nog nooit geweest en is niet op de afspraken gekomen....



Toen ik mijn vrouw hiermee confronteerde zei ze doodleuk dat ze naar haar zus is gegaan, want ze zag het nut toch niet van de therapeut.



Ik stond echt volledig versteld.... was er echt stuk van...je vind dat er iets niet goed gaat je probeert het te bespreken, je zoekt er zelfs hulp bij en dan krijg je dit!!!



Inmiddels zijn we ook weer een tijdje verder na dit "incident" en ik moet eerlijk zeggen, ik ben er wel een beetje klaar mee. Het is niet dat ik niet om haar geef, maar ik voel me gefrustreerd en niet begrepen....



Hoe nu verder is de volgende vraag... zij ziet het niet, of wil het niet zien... en ik wordt hier ook niet gelukkiger van...
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend smd!! En ook best wel respectloos naar jou en de therapeut toe! Zeg dan dat je niet wil gaan.



Er is een topic over laag libido, staat dacht ik op de sekspijler. Daar vind je gelijkgestemden.



Succes en sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Je bent 29, Levensverwachting 80. Dus nog circa 51 jaar om je druk te maken, gefrustreerd en niet aan je trekken komen.

Ik heb het 20 jaar volgehouden en achteraf dolgelukkig dat ik eruit gestapt ben.
Alle reacties Link kopieren
Wat respectloos van je vrouw om te zeggen dat ze heen gaat en dan niet blijkt te gaan.



Blijkbaar denkt ze dat ze er met jou niet over kan praten en probeert ze het dood te zwijgen.



Als er geen communicatie is (en die bestaat alleen maar als beide personen participeren) wat is er dan nog wel?
Alle reacties Link kopieren
Wat is er dan nog wel? Als ik dat zou weten...



Als ik het andere topic lees over het lage libido dan lees ik zoveel mensen die ongelukkig zijn waar de partner niet mee wil werken of kan werken (er is verschil).

Maar gevoelsmatig krijg ik dan de indruk dat het grootste gedeelte uit elkaar gaat.



Of ik die stap durf te zetten ik weet het niet....
Wat vreemd zeg, dat ze niet gewoon tegen je gezegd heeft dat ze geen nut zag in die afspraken. Kinderachtig vind ik het ook, ze is toch volwassen? Dan hoef je niet drie keer voor een afspraak te spijbelen, maar zeg je dat je niet wilt gaan en bel je af.



Blijkbaar ziet ze er geen heil in en heeft ze niet de behoefte er samen met jou mee aan de slag te gaan.

Respectloos naar jou, vind ik het ook, door het niet eens bespreekbaar te maken en jou in de waan te laten dat ze wel ging.



Maar goed, daar heb je niets aan.



Heb jij iets aan jouw gesprekken gehad?



Wat je nu verder wilt, is uiteraard geheel en al aan jou. Kans dat er iets gaat veranderen is klein. Wil je dit voor de rest van je leven? Je hebt al veel geprobeerd en zij kan jou niet aangeven wat ze wèl nodig heeft, dat maakt het wel heel moeizaam.
Ik vind het opmerkelijk dat jij je vriendin/vrouw als een soort pop beschouwt die je naar eigen wensen 'geil' kunt aankleden in de hoop de boel 'aan te zetten'.

Ik vind het extra opmerkelijk omdat jullie al 7 jaar bij elkaar zijn.



Ben jij wel zo aantrekkelijk? Moet je zelf niet eens kekke pakjes aan gaan trekken?



En over die seksuoloog: je vrouw vindt/vond de seks wel prima. Jullie communiceren dus niet. Zij niet, en jij niet.



Ik denk dat als jullie niet drastisch en fundamenteel anders met elkaar in gesprek gaan dat die relatie over en uit is. En volgens mij heeft het allemaal niets met de seks te maken, maar speelt jullie probleem op een ander vlak.

Maar misschien zit ik er naast hoor.
Alle reacties Link kopieren
quote:smd1982 schreef op 02 juni 2012 @ 09:54:

Inmiddels zijn we ook weer een tijdje verder na dit "incident" en ik moet eerlijk zeggen, ik ben er wel een beetje klaar mee. Het is niet dat ik niet om haar geef, maar ik voel me gefrustreerd en niet begrepen....



Hoe nu verder is de volgende vraag... zij ziet het niet, of wil het niet zien... en ik wordt hier ook niet gelukkiger van...



Zo, heftig kerel. Ik heb oprecht met je te doen.



Ook ik heb in zo'n relatie gezeten en zij had ook geen zin om mee te gaan naar therapie. Ja, uiteindelijk twee keer, maar dat was meer voor de sier. Ik heb na twee jaar wikken en wegen mijn koffers gepakt. Veel, heel veel verdriet ervan gehad, maar geen spijt.



Ik heb een tijd gedacht -- als de passie weg is, dan kun je dat niet meer terugpraten. Maar daar ben ik toch op teruggekomen. Op dit moment ben ik een interessant boek aan het lezen, Intimacy & Desire, van David Schnarch. Hij schrijft ook aardige stukjes op PsychologyToday.com. Hier is zijn samenvatting van zijn recentste boek: Normal Healthy Couples Have Sexual Desire Problems



Misschien heb je er wat aan.
Ik denk dat een probleem op seksueel vlak best aangepakt en evt opgelost worden, maar dan moeten beide partners wel meewerken.

Op mij komt het over dat TO op zijn manier geprobeerd heeft om zijn vrouw weer te prikkelen tot meer activiteit. Dat dat niet altijd even handig is geweest, is een tweede, hij heeft in ieder geval wel zijn best gedaan.



Als de vrouw van TO dan heel kinderachtig gaat spijbelen voor de sessies, is het wel duidelijk dat zij ook niet bepaald heel erg open staat voor wat TO aangeeft. Ze neemt hem en de sessies niet serieus. Dat is trekken aan een dood paard.
Alle reacties Link kopieren
SMD ik heb dit probleem ook. Ik heb er altijd over gepraat en zij minder.

Ze weet dat ik van seks houd en het vaker wil doen dan 1 x per maand of soms minder. Ik heb er vaak over gepraat en er kwamen voor mij altijd excuses. Dan had ze pijn of iets anders, maar op de momenten dat ze fit was kwam het er ook niet van.

Als ik te opdringerig was in haar ogen, dan werd/wordt ze boos. Dan moet ik haar begrijpen. Maar als ik haar afwees, dan was alles te klein.

Ik begrijp wel veel in je verhaal en uiteindelijk ga je aan jezelf twijfelen en wordt je onzeker.

Ik heb heel veel geprobeerd wat hier ook al is aangedragen. Massage, gezellig op de bank zitten, romantisch doen. Weinig tot niks hielp.



Praten hierover wil ze niet. Je krijgt valse beloftes.

Ik ben wel zover in mijn relatie, er spelen meerdere dingen, dat ik heb gezegd dat ik niet meer mijn best ga doen om haar te helpen veranderen. Ze doet er weinig aan, geen hulp zoeken, dit al heel vaak samen besproken. Dat ik een keuze zal maken of ik dus met haar verder wil op de manier hoe ze nu is en niet met een vrouw die het wel belooft, maar er niets voor willen doen.

Ik praat hier dus wel over een periode van meer dan 5 jaar.

Veel succes SMD.
Alle reacties Link kopieren
Even uit mijn eigen ervaringen puttend: eerste paar jaar is het wel spannend, want je bent verliefd en wil gewoon graag met je vriend zijn. Dat je niet echt seks hebt op een manier die jij graag wilt, neem je voor lief, want op zijn manier is ook prima. Na een paar jaar merk je dat het zo niet verder kan, maar je kan toch als vrouw moeilijk aangeven dat het nooit echt lekker is geweest?



Wat mis je dan als vrouw? Bij meerdere vriendjes heb ik gemerkt dat mijn bevrediging ging om wat de man geil vindt, niet wat ik lekker vindt. Als ik niet hard schreeuw dan denkt hij dat het niet lekker was, maar als ik het stilst ben is het vaak het best. Ze stoppen meteen nadat ik 1 orgasme heb gehad, terwijl ik er liefst 10 wil. Een massage houdt voor de man in 5 minuten een beetje wrijven of juist te hard knijpen. Nooit eens eerst een uur een bad dan eens een uur een gewone massage die dan overgaat in nog eens een uur een erotische massage. Man snapt niet dat ik me niet kan ontspannen als hij tussendoor over alledaagse dingen praat. Hij snapt ook niet dat als het een zooi in huis is en er moet nog veel gebeuren dat ik me niet kan ontspannen. Het zou helpen als hij opruimt. Hij weet niet wat ik precies fijn vind: hij zit teveel aan mijn borst en clit, terwijl mijn nek en binnenbenen veel gevoeliger zijn. Als man me bevredigt, heb ik het idee dat ik moet opschieten omdat hij moe wordt en verder wil naar het gedeelte waar het om hem draait. Ik houd van teder, maar ik houd ook van hard. Alleen hard voor hem betekent als porno, terwijl het voor mij te maken heeft met merken dat hij mij wil, voorspel overslaan en vieze woordjes.



En vertel je dit als vrouw altijd? In mijn ervaring niet. Soms omdat je niet gelooft dat hij het gaat snappen, omdat het gewoon te veel moeite is, omdat je je bloot moet geven en uiteindelijk toch teleurgesteld gaat worden, of omdat je zijn ego niet wilt kwetsen.
Alle reacties Link kopieren
Mooi gezegd Madille! Meeste mannen willen meer seks, en denken dat ze een geweldige minnaar zijn. It takes two the tango!



En waarom zo'n denigrerend topic openen? Om te horen dat het ok is om buiten de pot te pissen? Of om te horen dat het echt aan je vrouw ligt? Het leven bestaat uit het maken van keuzes: take it or leave it! Of je accepteert je huwelijk zoals het is, of je gaat weg. Als je zo over je vrouw praat, zoals hier gebeurt, dan zal de liefde ook niet diep zitten.



Rug recht, pak je ballen vast als een vent en maak een keuze, maar niet hier klagen en zeuren.....
quote:madille schreef op 03 juni 2012 @ 01:54:

Even uit mijn eigen ervaringen puttend: eerste paar jaar is het wel spannend, want je bent verliefd en wil gewoon graag met je vriend zijn. Dat je niet echt seks hebt op een manier die jij graag wilt, neem je voor lief, want op zijn manier is ook prima. Na een paar jaar merk je dat het zo niet verder kan, maar je kan toch als vrouw moeilijk aangeven dat het nooit echt lekker is geweest?



Wat mis je dan als vrouw? Bij meerdere vriendjes heb ik gemerkt dat mijn bevrediging ging om wat de man geil vindt, niet wat ik lekker vindt. Als ik niet hard schreeuw dan denkt hij dat het niet lekker was, maar als ik het stilst ben is het vaak het best. Ze stoppen meteen nadat ik 1 orgasme heb gehad, terwijl ik er liefst 10 wil. Een massage houdt voor de man in 5 minuten een beetje wrijven of juist te hard knijpen. Nooit eens eerst een uur een bad dan eens een uur een gewone massage die dan overgaat in nog eens een uur een erotische massage. Man snapt niet dat ik me niet kan ontspannen als hij tussendoor over alledaagse dingen praat. Hij snapt ook niet dat als het een zooi in huis is en er moet nog veel gebeuren dat ik me niet kan ontspannen. Het zou helpen als hij opruimt. Hij weet niet wat ik precies fijn vind: hij zit teveel aan mijn borst en clit, terwijl mijn nek en binnenbenen veel gevoeliger zijn. Als man me bevredigt, heb ik het idee dat ik moet opschieten omdat hij moe wordt en verder wil naar het gedeelte waar het om hem draait. Ik houd van teder, maar ik houd ook van hard. Alleen hard voor hem betekent als porno, terwijl het voor mij te maken heeft met merken dat hij mij wil, voorspel overslaan en vieze woordjes.



En vertel je dit als vrouw altijd? In mijn ervaring niet. Soms omdat je niet gelooft dat hij het gaat snappen, omdat het gewoon te veel moeite is, omdat je je bloot moet geven en uiteindelijk toch teleurgesteld gaat worden, of omdat je zijn ego niet wilt kwetsen.



Maar hoe zou de man dit in vredesnaam te weten kunnen komen, als jij dit niet vertelt? Dit kan hij toch allemaal ook niet ruiken?

En als je zo duidelijk op een rij hebt voor jezelf wat er aan schort, waarom zou je het dan niet delen?



Ik vind het wel iets vals hebben zelfs, je doet hier alsof het allemaal zo makkelijk zou kunnen zijn. Als hij dit allemaal maar zou doen, zou er niets aan de hand zijn en had jij altijd zin. Maar hem vertellen doe je het lekker niet.

Je weet de oplossing, maar zegt het niet en ondertussen heeft die man, in dit geval bijv TO geen idee en probeert hij de oplossingen die hij kent. Als de vrouw van TO niet hitsig wordt van die oplossingen van hem, is het ook haar aandeel in dit alles om aan te geven waar ze dan wel wat mee kan. Dit schiet toch niet op?



Als de vrouw van TO ook zo'n gebruiksaanwijzing zou hebben, had ze juist aan die sessies aan kunnen grijpen om er iets mee te doen.



Jee, ik ben werkelijk verbaasd dat je zoveel informatie voor je partner verzwijgt, terwijl het voor hem een hoop duidelijk zou kunnenmp maken.

En begrijpt hij het niet, of staat hij er niet voor open, is het weer een ander verhaal. Maar dit kan hij toch onmogelijk allemaal raden? daarin heb je als vrouw dan toch ook jouw verantwoordelijkheid?



Dit is allemaal wel heel makkelijk gesteld zo.
Alle reacties Link kopieren
Niet alle mannen zijn de goede minnaars zoals ze over zichzelf denken. Er was er een die dacht dat mijn klit een deurbel was, en als hij maar hard en langdurig erop duwde dat de wereld vanzelf openging, of met nagelriemen als borstels je vingeren, en dan niet snappen dat je even niet hoeft. Tja, t moet toch weer herstellen. Bij het beffen vergeten dat ze een baard hebben van een paar dagen... Au.. Ãœberhaupt na drie keer likken, denken dat dat voldoende is om een vrouw kant en klaar te krijgen voor drie seconden raggen en dan te melden: best sex ever! Mannen die zeggen dat ze kunnen likken als Lassie moet je echt mijden!! Want dat menen ze ook nog. Uiteraard zijn dit allemaal exen, needless to say... Tried it, didn't like it... Next, niks is voor eeuwig....
Alle reacties Link kopieren
En nee, tepels zijn niet om je radio mee af te stemmen. Tuurlijk krijg je meer geluid bij het draaien, maar dat is niet van genot...
Uiteraard, dan match je gewoon totaal niet.



Maar dit gaat over een relatie. In een relatie waar geen of weinig seks meer is. Als ik Madilles verhaal lees, snap ik het wel, maar om dan vervolgens te zeggen dat ze het maar voor zich houdt, vind ik onbegrijpelijk.



Stel dat de vrouw van TO ook zo denkt. Ze weet eigenlijk wel waar het aan schort, maar zegt niks - dan kan TO dat toch ook niet weten? En probeert hij op zijn manier, met de kennis die hij heeft, het probleem op te lossen. Hij doet toch wel zijn best, lees ik iig. Dat het bij haar niet aanslaat, maar ze er vervogens nul energie in steekt, begrijp ik dan echt niet. Ze kan toch zèggen dat dit niet is wat ze wil en dan aangeven wat ze wél wil? Ze heeft toch een mond gekregen?
Ik heb echt niet allemaal toppers in mijn bed gehad, maar zulke extremen ken ik echt niet.

Een man kan toch ook niet ruiken wat jij wel fijn vindt? Het staat toch niet op je lijf erbij geschreven? Dus zul je je mond open moeten trekken. Zo flauw om die minnaars daar op af te rekenen.



Tijd terug vroeg iemand of ik ietsje zachter wilde pijpen, nou, prima toch? Als hij het niet zegt, weet ik het niet en kan ik er ook niet naar handelen. In plaats van dat hij gaat liggen denken: oeh, deed ze nu maar ietsje zachter dan zou ik het fijner vinden, waarom snapt ze dat nu niet - zei hij het gewoon. Daar kun je dan toch iets mee?
quote:ooijen1310 schreef op 03 juni 2012 @ 09:39:

Uiteraard zijn dit allemaal exen, needless to say... Tried it, didn't like it... Next, niks is voor eeuwig....
Wat Pieter_D zegt, TO.



Ze wil je niet meer.
Alle reacties Link kopieren
@Madille: alsof je over mijn ex spreekt!

Alleen heb ik het wel aangegeven, tot treurens aan toe, maar iets veranderen? Nee.



Tja en dan hou je op een x-moment je mond maar, want het verbetert toch niet en ja, dan hoeft die hele seks niet zozeer meer. Als ik zin had, had ik mijn vingers of mijn vieb en vermaakte ik mezelf wel, had ik in ieder geval meer genot dan met hem.



En dan, na een periode van een aantal jaar waarop de seks op een zeer laag pitje stond, krijg je het verwijt dat het jouw schuld is dat hij zo weinig seks heeft en wordt voor het gemak even vergeten welke moeite je daarvoor ingestoken hebt om de seks anders, leuker, spannender te laten zijn.

Maar dan weer niet mee willen gaan naar een seksuoloog ('gelukkig' zei hij van tevoren al Nee)
Alle reacties Link kopieren
Laat je niet van de wijs brengen smd.



Jij hebt geprobeerd er wat aan te doen. Uit je verhaal maak ik op dat je die setjes en speeltjes niet kocht omdat jij dat nodig had om sex met haar te willen, maar omdat je hoopte dat het haar appetijt zou aanwakkeren. Misschien was het verkeerd en nutteloos, maar niemand is perfect.



Helaas loop je hier tegen de dubbele standaard: een vrouw die geen moeite doet in bed, moet op begrip van haar man rekenen. Een man die geen moeite doet in bed, verdient een schop onder zijn kont.



Sommigen suggereren hier dat je misschien niet zo goed bent ik bed, of er niet goed meer uitziet. Ik daag de eerste man uit om hier te komen posten dat hij geen sex met zijn vrouw wil omdat ze er niet goed in is, er niet goed meer uitziet, een buikje krijgt,...



De essentie is: je vrouw vindt het niet belangrijk dat jij sexueel aan je trekken komt, en ze vindt niet dat zij daar verantwoordelijkheid in draagt. Ofwel slaag je er alsnog in haar her op te voeden (want ze kampt met een gebrek aan empathie, zodat 'heropvoeding' een goed gekozen woord is), ofwel zoek je het beter elders.



Als zij het blijft bekijken als 'ik heb geen probleem, dus is er geen probleem', zal je nooit gelukkig worden.



In het Engels zouden we zeggen:"she takes you for granted". Ze vindt het niet nodig zich in te spannen, ze beledigt je en kijkt hoever ze daarin kan gaan. Bewaak je grenzen als je van de relatie nog iets wil maken, en niet als schoothond wil eindigen.



En voor alle duidelijkheid: ik ga ervan uit dat ze er dus niet wil aan werken. Als ze met een onverwerkt probleem zit, en ze wil er iets aan doen, dan moet je haar natuurlijk bijstaan, steunen en bladabli, bladabla. Maar laat haar niet veel haar problemen cultiveren, ook dat is een machtsmiddel.



Edit: spreekwoordelijke uitdrukking verwijderd die in deze context beledigend zou kunnen zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mayaelf schreef op 03 juni 2012 @ 10:05:

Alleen heb ik het wel aangegeven, tot treurens aan toe, maar iets veranderen? Nee.



Smd: dit bedoel ik dus niet in mijn vorige post. Als zij aangeeft iets anders te willen, of tips geeft waar je niet op ingaat, dan is het wel degelijk je eigen fout. Dan verdien je stokslagen en minstens 10 sexloze jaren.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven