Het grote topic voor alle kattenverhalen.

14-06-2014 22:04 2094 berichten
Een nieuw, vers topic voor alle belevenissen met katten! Deel hier de capriolen die je pluizige huisgenoot uithaalt (of uithalen, misschien heb je er wel meerdere ) en klets gezellig mee over deze mooie bijzondere dieren!



Stel hier eventueel je vragen over katten, schrijf over de gebeurtenissen van alledag en foto's van de beauties zijn ook altijd welkom
quote:Bieb2.0 schreef op 28 juli 2014 @ 18:08:

Haha Antiope. Net of hij zegt "zet dat water nou es uit!"



Vandaag in The middle of nowhere de scooter geparkeerd en een dikke kilometer over een onverharde weg gelopen om bij de ezel opvang op Corfu te komen.

Begin van die weg kwam een iets te dikke (!) Griekse poes uit de bosjes ons luid miauwend welkom heten.

Ze heeft een kwartier schreeuwend naast me gelopen vriend zei al.. Dus het ligt aan het soort. Mijn Griekse monster is ook zo lawaaiig



http://www.corfu-donkeys.com/Dutch/HomePage.htm

Geweldig om te zien daar.

We zijn rondgeleid door een Franse student diergeneeskunde, die deed daar soort van vrijwilligerswerk en tegelijkertijd moest hij voor zijn studie iets in het buitenland doen.



Wat een geweldige vakantie heb je daar. Ezels vind ik ook zo leuk. Ik zal zo eens op de site kijken.

(En Corfu is sowieso al een heel mooi eiland).
Alle reacties Link kopieren
quote:Splinter_ schreef op 28 juli 2014 @ 17:25:

Wat een droppie! Hij ziet er nog heel jong uit.

Is het ene oogje nou ook gevlekt? Dat kan ik net niet goed zien.



Hij is een jaar oud! Maar inderdaad voor een kater van 1 aan de kleine kant. Toen ik hem kreeg had hij ook ondergewicht, dus hij mag nog wat dikker worden ja. Gaat niet zo snel... Zijn oogje is niet gevlekt trouwens, alleen bij zijn neusje Hij wordt steeds zwarter naar zijn staart toe



En... Hij kwam met een merel vandaag . Arme beestje leefde nog. Vriendin en ik hebben Monster het arme beestje weten te ontfutselen, in een kartonnen doos met een doek erover gelegd maar het mocht niet meer baten. Ondanks dat hij niet echt wonden had is hij waarschijnlijk toch aan de schok overleden.
Schok? Ik denk ribben gebroken en inwendige bloedingen.

Maar niet leuk idd.

Ik laat mijn monster tegenwoordig maar zelf de zaken afhandelen. Zo'n vogel overleeft bijna nooit en dat is wel de snelste manier.
Alle reacties Link kopieren
Hier niet hoor, hier wordt er lekker lang gespeeld. Naast dat het me bij lange na niet de snelste manier lijkt is het ook nog eens ontzettend naar om naar te kijken en komen er overal veren te liggen.
Zijn hier eigenlijk meer katten met een groente en fruit obsessie?



Mijn oudste is dol op groente en fruit, maar dan ook echt. Blijft er wat rauwe andijvie achter in het vergiet? Feest! Pel je een mandarijn of een banaan? madam heeft de schillen al te pakken voor je tijd hebt om naar de vuilnisbak te lopen. En ik snap het niet, elke kat die ik ken, en dat zijn er best veel, gaat op de loop voor mandarijn en sinaasappelschillen, waarom is die van mij er dan dol op? Ze eet ze niet op maar knaagt er wel aan als een hond op een bot. Fruit zelf eet ze wel op, ook mandarijn als ze de kans krijgt. Herkenning?
Wat grappig mrssippi.

Nee ik ken dat verder niet. Alhoewel de dikke hier wel olijven lust.
Ik ben dus nu op vakantie in Griekenland en bij ons appartement loopt een ienimini poesje.

Helemaal allenig.

Ze krijgt hier water en brokjes en ze zijn 4 weken geleden bij de dierenarts geweest want ze kwam gewond aanlopen. En de wond in haar nek werd een dik vies abces.

Waarschijnlijk gegrepen door een hond.

Griekse meneer hier zegt dat ze toen pas 2 weken was

Arm frutsel.



Maar ze is een lieve knuffel
Wat ontzettend zielig! Ik zou daar echt niet tegen kunnen om dat aan te zien. Twee weken toen ze mogelijk werd aangevallen door een hond? Lijkt me toch dat een hupsje van 2 weken dat niet overleeft... Verschrikkelijk dat dieren onder deze omstandigheden moeten leven. Heb er geen woorden voor.



Kun je haar niet meenemen?
Alle reacties Link kopieren
Geen fruit/groente obsessie hier. Brood is hier de favoriet . Als het maar even kan jat hij het gewoon van je bord af terwijl je aan het eten bent (of uit je handen...). Hij eet het ook niet echt op, hij scheurt het gewoon aan stukken. Hij vindt de structuur leuk denk ik ofzoiets...



Als leuke aanvulling, meneer komt nu met stukjes stukbrood aangelopen. Ik denk dat er iemand aan het bbq-en is
quote:mrssippie schreef op 02 augustus 2014 @ 17:59:

Wat ontzettend zielig! Ik zou daar echt niet tegen kunnen om dat aan te zien. Twee weken toen ze mogelijk werd aangevallen door een hond? Lijkt me toch dat een hupsje van 2 weken dat niet overleeft... Verschrikkelijk dat dieren onder deze omstandigheden moeten leven. Heb er geen woorden voor.



Kun je haar niet meenemen?



Had ik graag gewild.

Ik weet ook hoe het moet, heb eerder een poesje meegenomen maar vriend wil echt niet.

We zijn nu weer thuis en poes is daar gebleven.

Ze zorgen daar wel voor de poes, dus deze heeft nog mazzel vergeleken met een hele hoop andere daar

Ze is nu een week of 7











Dit is ze.

Ze heeft veel ham gehad de afgelopen week

En ik heb een doos brokken bij de receptie achtergelaten.

Ze geven haar daar eten (de eigenaresse en haar partner) en zalven de wond in haar nek ook iedere dag.
As we speak zit mijn eigen Griek verveeld te wachten tot ik de snoepjes uit de la pak.



Alle reacties Link kopieren
Tja, zoals zovelen kan ik over mijn leven met poes een boek schrijven.

Hij was door alle ellende een constante factor die troost bracht.



Hij had op man's smoking gekotst. Dus moest er een uur voor de trouwerij een nieuw pak geregeld worden. Denk dat hij mij gewoon duidelijk wilde maken dat die man om te kotsen is.;-)



Mijn moeder heeft een hartaanval , beroerte & medicijn vergiftiging gehad met als hersenbloeding als gevolg gehad. Iedere keer hebben we afscheid genomen omdat we dachten dat het einde naderde. Thuis troostte poes mij en kon ik bij hem uithuilen.



Met een 8 maande oude baby ,poes ,hond & 1 tas ben ik met de trein naar mijn ouders in Rome gegaan na mijn scheiding. Ex had gedreigd mij kapot te maken en mij alles af te nemen. Poes heeft uren lang met zijn pootje door het deurtje van zijn kooi op mijn been gehouden. Net of hij wilde zeggen alles komt goed. Hond zat de hele reis met zijn hoofd op mijn schoot.



Kortom een hele dierbare vriend, mijn kindje.
Mooi, Dessii, hoe je steun kunt hebben van je beestjes.



Bieb, prachtige foto van je zwarte monster!
quote:Bieb2.0 schreef op 06 augustus 2014 @ 11:48:

[...]



Had ik graag gewild.

Ik weet ook hoe het moet, heb eerder een poesje meegenomen maar vriend wil echt niet.

We zijn nu weer thuis en poes is daar gebleven.

Ze zorgen daar wel voor de poes, dus deze heeft nog mazzel vergeleken met een hele hoop andere daar

Ze is nu een week of 7



[img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 7c7a0059fb[/img]



[img]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 6678_n.jpg[/img]



Dit is ze.

Ze heeft veel ham gehad de afgelopen week

En ik heb een doos brokken bij de receptie achtergelaten.

Ze geven haar daar eten (de eigenaresse en haar partner) en zalven de wond in haar nek ook iedere dag.



Leuke foto, zo aan het zwembad. Maar zij heeft inderdaad nog mazzel, ze wordt nog verzorgd.

Maar de 2 Grieken hadden wel een mooi yin en yang duo gevormd .



@Mrssippie : mijn panter houdt alleen van panterkattenvoer.

Heb ooit wel een kat gehad die gek was op al het mensenvoer (ook koekjes bijvoorbeeld) maar hij werd echt wild van aardappelschillen.



@Dessii: mijn ervaring is ook dat katten je stemming erg goed kunnen aanvoelen. Zo bijzonder. Fijn dat jouw katten je zo getroost hebben in moeilijke tijden.
Alle reacties Link kopieren
Heb sinds twee dagen ook een poezekind in huis. Ze was eigenlijk ook over en anders was ze naar het asiel gegaan. Ze is nog heel jong (net zes weken) maar heeft nu al die typische poezehouding. En beschouwt mij en de kinderen als haar butlers.



Zodra iemand gaat zitten word je ingezet als zacht kussen om op te liggen. Doe ik een spelletje op de tablet doet ze vrolijk mee. Probeert het eten van ons bord te pikken. Als ik een boek wil lezen klimt ze op schoot en gaat heerlijk in beeld zitten. Onze veters, wapperende jurkjes en blote benen kan ze heerlijk in klimmen.



Maar oh wat is ze toch leuk :-)
Lief hè, nooitmeerverliefd! Ik ben bang dat je nickname straks niet meer klopt hoor.



Pas trouwens op met dat klimmen in je jurkje en benen. Nu is dat nog leuk, maar als je het haar nu niet afleert doet ze het straks ook nog als ze 4 kilo weegt. En dan is het toch een stuk minder leuk.



Heb je info / kennis over hoe je een kitten moet opvoeden? De leeftijd die ze nu heeft is nog heel belangrijk voor haar socialisatie enzo. En omdat ze al bij haar moeder weg is, ligt die schone taak nu bij jou.

Dus.....succes met opvoeden!
Alle reacties Link kopieren
Ja we hebben even op internet gekeken. Inmiddels een plantenspuit standaard in de aanslag. Dat in de benen klimmen zijn we aan het afleren. Doet ook gewoon zeer



Ze is een echte knuffelkat en zit graag bij een van ons op schoot.

Verder hebben we haar al kennis laten maken met het konijn van de buren (die loopt daar los in de tuin en kan via een gat in de schutting ook bij ons komen)



Omdat ze nu nog heel ieniemienie klein is mag ze alleen onder toezicht buiten spelen. Onze tuin is helemaal afgeschermt en dan down we even een plank voor het gat in de schutting)
Alle reacties Link kopieren
Wat een mooie foto's zijn er weer geplaatst (die bij het zwembad is cool!) en nooitmeerverliefd, ik denk inderdaad dat je nick niet meer klopt ik ben ook nog steeds stapelverliefd iedere keer als ik naar onze kater kijk.



Poezenmans heeft de Felix Crunchy&Soft die hij zo lekker vond afgezworen, hij viste alleen nog maar het lekkere eruit en de rest liet hij liggen, om dan vervolgens te miauwen om nieuw voer. Erg zonde dus. Ook was zijn voerbak (Ikea schaaltje) veel te groot en dan droogt het voer alleen maar uit. Dubbelzonde!



Net dus naar de huisdiersuper geweest (ook voor nieuwe houtkorrels) en we hebben daar twee nieuwe kleine voerbakjes (1 voor brokken 1 voor natvoer) gekocht en hij krijgt nu weer Perfect Fit InHome.



Ook nog Whiskas-kauwsticks meegenomen en heb Poezenmans net een rund-kauwstick gegeven, hij heeft dus weer gesmuld!



Voer van Whiskas moet hij niks van hebben maar de kauwsticks en snoepjes van dat merk is hij dol op. En Catisfactions vindt hij ook niet te versmaden!



We hebben nog steeds heel veel plezier van het cat activity fun board, zo leuk om hem daarmee bezig te zien!
Alle reacties Link kopieren
dessii, wat mooi dat je zoveel steun kunt hebben aan je kat... Hier hetzelfde. Toen ik een paar jaar geleden door een heel moeilijke periode (zware depressie) ging had ik zoveel steun en troost aan de huiskatten... Ik zal nooit vergeten hoe bijzonder dat was.



Het trouwpak verhaal moest ik wel even om lachen, sorry!



Bieb2.0 Je Griek is echt prachtig
quote:blue_lagoon schreef op 07 augustus 2014 @ 17:10:

Bieb2.0 Je Griek is echt prachtig

Dank Ik ben ook zwaar verliefd op hem.





Whiskas zachtvoer is hier ook geen succes.

Ik was het weer vergeten en had bij Kruidvat een aanbieding meegenomen. 24 zakjes

Mijn oude dame eet het wel maar de Griek dus niet..
Alle reacties Link kopieren
quote:Bieb2.0 schreef op 07 augustus 2014 @ 17:19:

[...]



Dank Ik ben ook zwaar verliefd op hem.





Whiskas zachtvoer is hier ook geen succes.

Ik was het weer vergeten en had bij Kruidvat een aanbieding meegenomen. 24 zakjes

Mijn oude dame eet het wel maar de Griek dus niet..



Dat kan ik me voorstellen!

Haha, dan heeft de oude dame flink wat te eten de komende tijd

Zachtvoer van Whiskas weet ik niet maar de brokken moet hij niet. Maar de Perfect Fit vindt hij prima!
Even Uppen met een foto van mijn een beetje sjacho kat.

Hij kan nu niet op schoot..daar staat de laptop.

Met veel gemopper en geduw tegen de laptop is hij maar naast me gaan liggen.



Alle reacties Link kopieren
Dag kattenbaasjes! Wij hebben het huis pas verbouwd, niet alleen voor ons, ook voor de twee poezen: ze hebben naast onze deuren hun eigen deurtjes gekregen omdat onze nieuw deuren vanzelf dichtvallen (vierkante openingen in de muur) en de dames vinden het geweldig! ik loop door de deur en naast me komen twee katten achter elkaar door hun eigen doorgang!

En ze hebben ook een nieuw toilet gekregen: De bak staat nu in een soort van la op wielen die in de meterkast schuift. In het voorpaneel zit een zelfde doorgangetje. Top oplossing: poezen meer privacy en ze lopen in de la de korrels van hun pootjes, scheelt veel stofzuigen!
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
Haha Bieb2.0, wat een leuke foto!

Oudblond, klinkt als een geniale constructie!



Vannacht met mijn benen onder me geslapen, heel ongemakkelijk, want meneer Poes lag ook op bed en had het hart niet om hem weg te sturen of wakker te maken. Dus zodat Poezenmans alle ruimte had en relaxt kon liggen heb ik echt letterlijk opgevouwen in bed gelegen, haha!
Alle reacties Link kopieren
Blue_lagoon: ja echt wel en ook esthetisch. Vanbuiten ziet het er gewoon uit als een wand en als ik de bak uitschep, trek ik gewoon de la open.

Slapen 'om de poezen heen' kennen wij ook. Mijn kleinste monster heeft sinds een tijd mijn nekrol ingepikt: ze duwt gewoon mijn kussen naar beneden zodat ik lager ga liggen en madam ligt dus boven mijn hoofd. Soms rustig, maar zo nu en dan wordt ik wakker omdat ze mijn haar probeert te 'wassen'.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven