Zwanger worden na hersteloperatie sterilisatie man

31-05-2010 15:05 3226 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Er zijn al zo veel topics over zwanger worden, maar er zijn maar weinig topics over zwanger proberen te worden na een herstel operatie van een sterilisatie bij de man.



Wie heeft hier ook ervaring mee of is nu ook aan het proberen om zwanger te raken na een hersteloperatie?



Ik ben 36 jaar en mijn vriend (eigenlijk aanstaande, want we gaan in juli trouwen ) is 39. Hij heeft zich drie jaar geleden laten steriliseren. Hij heeft al twee kinderen.



Ik zelf heb nog geen kinderen en wil vanaf kinds af aan al moeder worden. Na er uitgebreid over gepraat te hebben, heeft mijn vriend besloten om de sterilisatie ongedaan te laten maken. Begin april heeft de operatie plaatsgevonden. Vorige week hebben we de uitslag van de kwaliteit van het sperma ontvangen en dit is goed! 27 miljoen zaadcellen per ml, flinke activiteit en genoeg vloeistof. Vanaf zijn kant staat een natuurlijke zwangerschap niets in de weg.



De eerste "klus"ronde hebben we al achter de rug en niet zwanger. Ik had ook niet anders verwacht. Maar nu wordt het spannend. Eind deze week heb ik mijn vruchtbare periode. Dus op naar ronde 2!



Ik hoor graag ook jullie verhalen en zou het leuk vinden om een actief forum op te starten voor dames die momenteel in hetzelfde schuitje zitten. Kunnen we onze ervaringen uitwisselen en elkaar steunen.



Groeten,

Lady
Alle reacties Link kopieren
Dubbeltje je stelde geen vraag je plaatste een naare opmerking . En ja ik veronderstel veel doe jij toch ook . Maar je moet niet over andere oordelen . We zijn hier om elkaar te steunen en adviezen te geven . En niet om mekaar in de grond te stampen omdat de een mischien een betere relatie dan een ander heeft zo zijn er wel meer dingen waar ik mijn ideeen bij heb ma wie ben ik om te oordelen . Als ik zelf okk niet perfect ben ... mischien moet jij ook is wat dingen voor je gaan houdeb mischien dat t dan wat beter gaat .
Alle reacties Link kopieren
Misschien een rare vraag, maar heeft iemand nog een tip qua merk strak zittende onderbroeken?
Hoi meiden,



Al een tijdje niet gereageerd. Sorry!

Feeeriek? Hoe is de operatie gegaan? Of moet hij nog?

Merk onderbroeken, geen idee mn mian had gewoon zn eigen boxershorts aan.



Esti, jammer dat je toch ongesteld geworden bent!.



Hier gaat het goed, weer aan het werk. Bevalt goed, moet alleen weer even in het ritme komen, van optijd naar bed en er op tijd weer uit ;)

Wat zwanger worden betreft merk ik dat ik er nog wel aan denk, maar gevoelsmatig zoiets heb van laat maar, het lukt toch niet.

Vorige maand had ik echt het gevoel dat het raak zou zijn en na 5 dagen overtijd werd ik nog ongesteld. Dat was zo'n domper. Nu ga ik er maar gewoon van uit dat ik 7 Sept weer ongesteld wordt en dan zien we het wel weer. Ik kan er nu toch geen pijl op trekken met mijn cyclus. Uitgaande van mn vorige cyclus heb ik van het weekend mn eisprong, we zullen zien.We hebben nu allebei zoiets van geen zin is geen zin, eisprong of niet. Het moet wel leuk blijven. 26 sept naar de uroloog, ben eigenlijk ook wel benieuwd wat hij te zeggen heeft.



Anne hoe is het met jou?



Liefsxx
Alle reacties Link kopieren
hallo allemaal!

ik ben nieuw hier op het forum. Spannend hoor al die verhalen van jullie.

Mijn vriend en ik willen ook gaan kijken of we zwanger kunnen worden. Hij heeft van een vorig huwelijk 2 schatten van kinderen. Daarna gescheiden en later een vriendin gekregen die niet tegen anti conceptie kon en def. geen kinderen wilde vandaar een sterilisaie ondergaan. Relatie mislukt. Dat is bijna 4 jaar geleden. Ik ben vandaag bij de huisarts geweest omdat mijn cyclus na het stoppen met de pil heel onregelmatig is. Vandaar dat wij misschien dachten dat Pesa de beste oplossing zou zijn en misschien makkelijker. Maar we moeten van de huisarts toch even wachten om te kijken of we mijn cyclus op gang kunnen krijgen en dan toch een herstel operatie gaan doen.



Heel verhaal sorry



Ik hoop dat het bij iedereen gaat lukken

groetjes
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal



Hier gaat het allemaal goed alleen zodra ik over de operatie begint word me vriend chagrijnig omdat hij er echt tegenop ziet, nog nooit onder narcose geweest enzo dus ik snap het van zijn kant wel.



Hebben net post van ziekenhuis gehad en moeten er 18 september om half 11 zijn dus komt nu wel echt dichtbij!



@ Marijkegalaxy volgens mij moet je eerst een hersteloperatie doen voordat ze met Pesa bezig gaan omdat ze dat altijd als laatste oplossing doen, van wat ik van de arts heb gehoord, of het helemaal waar is weet ik niet!
Alle reacties Link kopieren
Hallo dames . @ feeriek . Ik had gewoon onder broeken van de primarkt gepakt . Zaten goed .



@ marieke wat vervelend . Ja ik hrb een beetje t zelfde ma komt wel weer goed .



@marijkegalaxy . toen ik met de pil stopte omdat mijn man toch geholpen was . Was het Onregelmatig . Dat heb ongeveer een jaar geduurt . En nu ben ik van de 10 x 9 x op de dag af ongesteld . Je moet ook eens proberen om na je lichaam te luisteren ik heb tjjdens mijn eisprong . Dat ik beetje opvliegers heb en dat ik veel moet plassen . Mischien heb jij ook zo je dingetjes . En ikzou niet meteen voor pesa gaan als je mijn dingetjes heb Gelezen dan heb je gezien dat ze dat als laatst doen zoals anne zegt . Als bij mjjn man de zaadjes er in dec nog niet in zitten gaan ze eerst de operatie nog een keer doen en vanuit daar gaan ze kijken tijdens operatie of t werkr werkr t niet dan voeren ze ter plekke een pesa uit . Duss denk dat je man toch eerst de operatie zal moeten ondergaan



@ anne he wat vervelend . Ja ik ben ook b zon emo kip als ik geopereerd moet worden . Dat is bepaalde stress die je dan niet kan uiten . Ma hopelijk svoor hem zakt t een beetje weg .





Gr christa
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames wat is t rustig hier . Ik heb vandaag ff op de kalender gekeken en we moeten eind september potje in leveren en op gesprek . Ben benieuwd . Nu had ik eigenlijk een vraaag . Misxhien moet ik er nog niet aan denken maar vraag t toch . Ik heb in mei een nieuwe elektrische fiets gekocht omdat ik een kunstheup heb . Wat zijn zoal fijne . Stoeltjes die daar eventueel op passen . Als iemand dat weet tenminste . Want alle kinder stoeltjes beginnen vanaf negen maand . En dr zat er 1 bij vanaf 9 maand tot 6 jaar voor achterop heeft iemand ervaring met zoiets . Hoor graag meer . Hoe zjjn ze vooruitgangen . Anne waneer werd je man nou geholpen ? . @ feeriek jou man word toch ook 1 deze dageb geholpen of ? . Gr mij
Alle reacties Link kopieren
Hey Christa



Op 18 september dus nog 3 weekjes wachten!!

En je hebt volgens mij van die dingen waar je maxi cosi achterop de fiets kan doen alleen of die op een elektrische fiets past geen idee, heb hem wel eens gezien van een buurvrouw die dat ook had maar ik vond het zelf er niet echt veilig uitzien ook omdat je baby achterop zit en je er totaal geen zicht op hebt.

Ik ging met de kinderen pas fietsen in een stoeltje voorop als ze goed zelfstandig konden zitten.

@ Feeeriek laat je even weten hoe de operatie is gegaan??ben er nu al zenuwachtig voor terwijl er niks gebeurt bij mij haha
Alle reacties Link kopieren
@ anne oke . Nou hopelijk valt t mee voor hem . En ja t is niet echt een maxi cosi t is gewoon een stoeltje vanaf 9 maanden . Voor achterop . Alleen die van tot 3 jaar is voor voorop ma die tot 6 jaar achterop . Ik heb vroeger veel gefietst met mn neefjes en nichtjes. En ik vond voorop altjjd zo rot omdat als ze in slaap valleen moet je ze ssteeds goed leggen en hangen ze gauw voorover . Als ze achterop zitten dan en ze vallen in slaap liggen ze tegen je rug aan . Wat ik wel een nadeel vind is dat je dan int be begin die oogjes niet kan zien als ze op de fiets zitten hoe mooi ze alles vinden ... alleen die vragen stel ik omdat ik niet zo groot ben . En ik kan niet met mn voetjes bij de grond . Haha . Duss een stoeltje voorop zou denk ik rottig zijn met steeds af en op stappen . Ma denk vraag een beetje rond voor als t ooit raak is want dat waren van die onbenullige dingen waar ik af wn toe wel is aan dacht . Als ik bijvoorbeeld een moeder zag fietsen .... ps : hebben jullie gister nieuws gezien met peter jan rens . En zn 22 jarige vriendin . Wij zaten te kijken en ik zei later tegeb mn man en dan leveren mensen commentaar op ons leeftijd verschil . Hahah zo zie je ma hoe krom sommige mensen zijn . Marieke hoe gaat t bij jou ? . Al wat rust kunnen vinden . Gr mij
Alle reacties Link kopieren
Oja @ marieke rond de tjjd dat je na de uro moet moeten wjj potje in leveren en ik geloof rond 30 sept bij de uroloog komen dus ben benieuwd .
Hoi Meiden,



Hier gaat het goed, ben druk aan het werk. De kids zijn de vakantie beu. Ze willen allebei graag naar school.



Christa, fietsstoeltje is lastig, kan je niet bij fietsenwinkel informeren? Ik heb denk ik wel rust gevonden. Ik ga deze maand uit van een cyclus van 33 dagen. En verder probeer ik er niet veel mee bezig te zijn. We zullen zien, ik ga er in ieder geval vanuit dat ik 7 sept gewoon ongesteld wordt en daarna zien we wel weer verder.. Eerst de 26 het gesprek. Spannend dat we danrond dezelfde tijd gesprek hebben.

Wij hebbengister de factuur van de operatie gehad 2.969 euro, gelijk maar even gedeclareerd bij de verzekering. Ik vind het nu wel spannend of we ook daadwerkelijk goed verzekerd zijn. We zullen zien.



Anne, spannend nog 3 weekjes, hoe is je man er onder?



Liefsxx
Alle reacties Link kopieren
Marieke mijn man is in mei geholpen wij kregen in juni/juli factuur van zelfde bedrag . Meteen gedeclareerd en ongeveer 2 weken later kregen we bericht dat die betaald was door de verzekering . Dus ik hoef me geen zorgen te maken . Verder betalen wij 10 maanden lang 36 euro pp dus ook geen hoge eigen risico . En ja ben benieuwd wat jullie uitslag is . En de onze . Wij hebben een hele makkelijke arts . Ach ja zegt ie het hoeven er geen miljoenen te zijn je heb toch ma 1 zaadje nodig . Dus dat zet ook geen druk is wel fijn . En ja bii ons moeten ze vanaf afgelopen week al weer na school . Gr mij
Alle reacties Link kopieren
Hey dames,



Ook wij hebben net de factuur van het ziekenhuis gekregen. Ook bijna 3000 euro... Pffff. was wel ff schrikken, want we dachten dat hij vergoed werd. Maar moeten hem zelf declareren. Dus afwachten!

Wij hebben van de arts dezelfde mededeling gekregen van de arts. Maar ik vind het wel lastig hoor. Want tot nu toe nog geen resultaten bij ons helaas. Deze maand hebben wij helaas over moeten slaan door omstandigheden. Wel jammer, maar ik hoef in ieder geval deze maand een keer niet in spanning te zitten. Dat is ook wel een keertje lekker. Maar het moet niet te vaak voorkomen hoor. De kans is al zo klein natuurlijk.

We hebben besloten om in december een afspraak te maken met de huisarts, zodat we vanaf januari het via het ziekenhuis kunnen gaan proberen. Maar ik hoop natuurlijk nog steeds op een wondertje, voordat we het traject in gaan.



gr van mij.
Alle reacties Link kopieren
Hoi estie ja wij moesten hem ook zelf declareren ma niet eerst betalen wij hebben meteen door gestuurd . Enne ja wij moeten eind van de maand weer inleveren dus ben benieuwd . Mij maakt t niet zoveel uit of t nu via natuurlijke manier is of via kunstmatige weg hooop alleen dat ik een kindje van me zelf krijg . Maar komt denk wel goed . Moet ook nog eind van de maand weer bloed prikken omdat me leverwaarde te hoog was dus dat moeten ze ook nog js jn de gate houden . Hoe gaat t met de rest is wel rustig de laatste tijd . Ik hoor van jullie gr christa
Hoi Meiden,



Nou de rekening is betaald!! :D Toch wel fijn hoor om dat geregeld te hebben. Nu nog een positieve test.. Helaas tot op heden nog niet hoeven testen. Ik werd vrijdag weer ongesteld :( Ik ging er ook wel vanuit, maar t is tochwel een domper hoor. Maargoed, gister was t al zo goed als over.



Estie, ik hoop voor je dat je tegen die tijd zwanger bent! En voor ons allemaal natuurlijk!



Hoe gaat het met jullie?



Liefsxx
Hoi Meiden,



Nou de rekening is betaald!! :D Toch wel fijn hoor om dat geregeld te hebben. Nu nog een positieve test.. Helaas tot op heden nog niet hoeven testen. Ik werd vrijdag weer ongesteld :( Ik ging er ook wel vanuit, maar t is tochwel een domper hoor. Maargoed, gister was t al zo goed als over.



Estie, ik hoop voor je dat je tegen die tijd zwanger bent! En voor ons allemaal natuurlijk!



Hoe gaat het met jullie?



Liefsxx
Alle reacties Link kopieren
nou die van ons is ook betaald?! haha... alles wel tegelijk he Marieke!

laten we hopen dat we volgende maand allemaal moet goed nieuws komen!
Alle reacties Link kopieren
Dag dames, hier is de operatie inmiddels drie weken geleden. Een bekende die 'in de fertiliteit' werkt heeft ons verteld dat we nog geen beweging hoeven te verwachten vóór 10 weken dus hier hoef ik nog niet te testen . Stiekem maken we er ons wel wat zorgen over hoor, of het wel gaat lukken.
Alle reacties Link kopieren
Feeriek . Geloof niet altijd wat andere zeggen want onze arts zegt dat t al meteen kan iedereen heeft zn eigen oordeel en iedere ziekenhuis zegt zn eigen verhaal . Maar toch succes gr
Estie Fijn dat de rekening ook betaald is!! Inderdaad alles te gelijk :D Nu nog een positieve test ;) Zou wel leuk zijn als we deze maand allemaal zwanger raken.. En dan met Kerst vertellen, haha.. Ik merk wel dat ik er ergens toch rekening mee hou dat het niet meer gaat lukken. Maar ik zou het natuurlijk wel heeel leuk vinden.



Feeriek, hoe is het gegaan> Heeft je man er veel last van gehad?



Liefsxx
Alle reacties Link kopieren
Nou, het is mwah gegaan. De operatie zelf was ok maar de dag erna bij de huisartsenpost. Gaatje wat dichtgebrand had moeten worden en nu dus gehecht, dat was niet zo tof. En toch veel last gehad maar goed, bij mijn partner is dat al een kwetsbaar gebied (andersoortige operatie gehad) dus dat had ik ook wel verwacht. Het is nu drie weken geleden en het is nog niet zoals het hoort. Ben er ook nog wel voorzichtig mee merk ik.

En dat van die zaadcellen, ja, ik weet het ook niet. Het zal wel een reden hebben dat je relatief laat een potje in kan leveren. Dat betekent volgens mij dat het best even kan duren voordat het op gang is. Maar goed, we hadden het er zelf ook al over dat we niet zo goed snappen waarom het zo lang moet duren. De doorgang is vrij, er zijn zaadcellen aangetroffen dus waarom ze nou zo aan het slomen zijn ;)?
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal!!



Hier is de operatie al bijna!!!zijn er beide best gespannen voor maar ook wij hoeven pas na 3 maanden een potje in te leveren dus misschien kunnen ze dan pas echt goed bepalen of het gelukt is of niet.
Anne, Succes vandaag!!.. Hoe laat wordt manlief geopereerd? Probeer wat afleiding te zoeken, dan lijkt de tijd sneller te gaan! Ik hoop dat alles goed gaat en de operatie slaagt (met over een tijdje een positieve test natuurlijk )



Hoe is het met de rest?

Hier gaat het goed, de tun is bijna af :d

En mn zus is over 2weken uitgerekend, maar ik denk niet dat t nog lang duurt. Zondag rommelde t al serieus. Ben benieuwd waarneer de kleine meid zich aandient.



Liefsxx
Alle reacties Link kopieren
Hoihoi marieke . Hier gaat alles wel goed . Volgende week weer potje inleveren . Wij zijn hier ook met wat dingentjes begonnen . xoals de trap dasr lag vloer bedekking op . En die is me man nu helemaal aan t schoonmaken . Dus vloerbedekking eraf en lijmlaag verwijderen . En binnenkort komen ze hier schilderen . En dan nieuee vloer erin ik kan al niet meer wachten haha . Duss heb me zinnen een beetje daar op gezet . Verder is t af wachten ik ben gister weer ongi geworden . Dus weer geen positieve maand . Maar ja ik ben er ook wat minder mee bezig . Ben nu eerst ma aan me huisje aant denken . En we stoppen dit jaar met de camping dus we gaan onze caravan ook verkopen . Dus ben benieuwd . Hoe gaat t met de andere meiden . En de mannen er van gr xxx christa
Alle reacties Link kopieren
Hallo Allemaal,



We moesten gisteren om 10 uur in het ziekenhuis zijn en waren pas om half 9 thuis dus een erg lange dag gehad, gelukkig dat ik wat mensen ken in Tilburg dus heb niet de hele tijd hoeven wachten in het ziekenhuis.

De uroloog was positief over het resultaat en had er alle vertrouwen in dus ben zeer benieuwd over het resultaat als we over 3 maanden het potje in moeten leveren!

Met me vriend gaat het over het algemeen wel goed, hij heeft meer last van zijn schouder omdat hij daar lang op heeft gelegen haha, gisteravond bloedde het nog wel zit ook geen verband op maar ziet er verder wel goed uit gelukkig behalve dat het er erg blauw en paars uitziet haha!



Groetjes en succes met alles, ook wij zijn met de tuin bezig en schuur aan het slopen maar dat zal de eerste dagen nog even moeten wachten tot hij weer wat meer mag bewegen.

xxx Anne

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven