Starten met Citalopram

27-08-2014 08:55 816 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dat is de bedoeling...



Straks heb ik een afspraak met de dokter, die mij op advies van de psychiater Citalopram gaat voorschijven ivm een angststoornis en een beginnende depressie.

De angststoornis heb ik al zeker 10 jaar en ik heb goede en slechte perioden, maar helemaal weg is het nooit. Ook heb ik vreselijk veel lichamelijke klachten, waarschijnlijk door de altijd aanwezige spanning in mijn lijf.



Sinds de geboorte van mijn dochter gaat het echt niet goed. Eerst kreeg ik een postnatale depressie die helaas pas laat werd vast gesteld. Waardoor behandeling dus pas laat op gang kwam en ik al erg diep zat. Uiteindelijk ben ik er zonder medicijnen uit gekomen, maar de angst en paniek is nooit weg gegaan. De paniekaanvallen had ik wel redelijk onder controle, maar de angstgedachten kon ik niet stoppen, maar het was leefbaar.

Nu sinds een paar weken is de paniek ook weer volledig terug en zit ik weer thuis. Iedere ochtend is de angst voor een nieuwe dag er weer. En ik ben het zo zat, dat vechten tegen alles.



Na een afspraak met de psychiater vindt zij het tijd om nu dan maar aan de AD te gaan. Ik ben al 10 jaar bezig met verschillende therapieën en mezelf door de dagen heen worstelen. Ik wilde nooit aan de AD, maar nu weet ik even niet welke andere oplossing er is. Ik moet namelijk wel voor mijn kind zorgen en dat lukt niet. Zij raakt over haar toeren als ze bij mij is omdat ik zo gespannen ben en veel huil. Ik kan ook niks van haar hebben en val snel uit tegen haar. Ik heb al te veel aan mezelf.



Maar ik zie dus zo vreselijk op tegen het beginnen met de Citalopram. Wat gaat het doen met mij? Krijg ik veel last van de bijwerkingen? Lukt het me wel om me door de komende weken heen te slaan? Wat als het niet aanslaat? Ik ben bang voor de mallemolen van verschillende AD's proberen. Opbouwen, afbouwen, bijwerkingen etc.

Hopelijk kan ik hier mijn hart een beetje luchten en wellicht heeft iemand ervaring?
Alle reacties Link kopieren
Oh nog even voor de dames met hoofdpijn: mijn HA gaf aan dat ik af en toe best gewoon ibuprofen kan slikken als de hoofdpijn niet meer te doen is, bij incidenteel gebruik kan het volgens hem geen kwaad!
Alle reacties Link kopieren
Je klinkt toch echt al anders hoor Raio, zo op het scherm. Dat ophogen lijkt me ook ontzettend spannend, maar grote kans dat je je daarna weer beter gaat voelen. Je kunt helaas niet anders dan er recht doorheen gaan.



Levin5, wat fijn dat je gesprek met de vervanger toch mee viel en dat je niet je verhaal opnieuw hoefde te doen. Geeft ook weer vertrouwen toch. Jammer dat je psych niet de juiste is voor je :( Lastig hé die zoektocht naar de persoon die jou verder kan helpen. Heb je zelf een idee waarmee je geholpen zou kunnen zijn? Ben je meer op zoek naar een coach? Of zijn er onverwerkte zaken die je nog een plekje moet geven? Heb je meer baat bij iemand die lief voor je is, of juist iemand die je een flinke duw in de juiste richting kan geven? Is je huidige psych vrijgevestigd of aangesloten bij een maatschap?



Mindfullness ken ik wel. Ik vind het wel prettig, maar gun mezelf geen tijd om het echt te doen. Heb je een iphone of iets dergelijks? VGZ heeft een hele fijne app die je in ik dacht 5 weken mindfullness leert. Ik moet meer 'gedwongen' worden om stil te staan, daarom ga ik eens per week naar yoga. Dat is erg fijn. Wil het het liefst thuis ook doen, maar dan komt dat mezelf geen tijd gunnen weer om de hoek kijken.



Wat spannend dat je ook weer een paar uurtjes gaat proberen te werken. Top meid!!
Alle reacties Link kopieren
Iedereen heeft het over moeilijke ochtenden, bij mij zijn het juist de avonden die lastig zijn. De hele week al paniek in de avond pff...



De dag was verder ok. Vanmiddag met de kinderen heerlijk een paar uur gewandeld in het park. Woon in een grote stad met bijbehorend groot park, waar je zo een paar uur kunt doorbrengen. Dochter heeft in elke boom geklommen en zoon heeft moddersoep gemaakt in zowat elke plas die we tegenkwamen. Op dit soort momenten ben ik dan vrij zorgeloos en geniet ik ook oprecht.



Idd fijn dat ik zo snel terecht kan bij de psych. Het bellen viel mee, het gesprek verliep eigenlijk heel soepel en het eerste contact voelde goed. Ik heb er ook wel vertrouwen in deze keer. Heb namelijk samen met de poh- ggz gezocht naar iemand die bij me past. Hij kent veel therapeuten en heeft me gewoon gevraagd wat voor iemand ik zoek. Voor mij was het belangrijk dat het een vrouw is en dat ze niet te zakelijk is maar makkelijk om tegen te praten. Ik ben namelijk echt geen prater en klap enorm dicht, niet zo handig bij therapie. Mijn vorige psych, een man, kon daar niet mee omgaan en ik schoot daar echt niet op. Nu gaat dat hopelijk beter.

Zitten jullie ook in de tweede lijn? Ik heb een verwijzing voor specialistische zorg, en daardoor krijg ik alles vergoed. Wel fijn!

Hapto kost me namelijk ook aardig wat, dus al die extra kosten zit ik niet op te wachten.



Ik twijfel nog of ik naar de arts moet gaan over ophogen van de AD. Ik merk nog te weinig effect vind ik zelf maar misschien verwacht ik teveel?



Wou nog even zeggen dat ik het best wel fijn vind om hier te schrijven.. De herkenning helpt me. voor jullie allemaal en zet m op.
Alle reacties Link kopieren
Bleggh zo'n slechte nacht gehad... Maar een paar uurtjes geslapen.

Vanmorgen voel ik me super onrustig en blijf mezelf bezig houden. Vanmorgen zoon naar de opvang gebracht, al naar de bouwmarkt geweest, hele huis gepoetst en alvast verse bolognesesaus gemaakt voor vanavond. Zometeen dochter naar een kinderfeestje brengen en dan zit ik alleen op de bank. Aan de ene kant heerlijk, maar ben ook bang dat de stilte me aanvliegt. Herkenbaar voor jullie?

'Gelukkig' moet ik straks ook nog naar fysio dus dat houdt me ook nog even bezig.



Hoe is het met jullie vandaag?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Bibaatje, wat naar dat je zo'n slechte nacht hebt gehad. Hoe is het nu? Is je dochter al naar het feestje?

Kun je misschien iets leuks gaan doen om jezelf af te leiden? Lekker in een boekwinkel of een tuincentrum rondstruinen?

De kans is groot natuurlijk dat als je bang bent dat de stilte je aanvliegt, dat dat dan ook gebeurt. Omdat je je er van te voren al druk om maakt. Hopelijk valt het mee en voel je je inmiddels al wat rustiger. Het is gewoon zo rot, dat onbestemde gevoel, je weet niet wat je met jezelf aan moet.

Wat betreft ophogen.. Volgens de HA die ik gisteren dus sprak, hoef je na ongeveer 6 weken niet te verwachten dat er nog iets veranderd. Voor die tijd zou je in ieder geval iets van verschil moeten merken.



Ik ben ook in de weer geweest vanmorgen. Boodschappen gehaald voor de rest van de week, gestofzuigd, de bedden verschoond, een was gedaan.

Ik heb ook niet goed geslapen vannacht. Ik was onrustig en zweette me rot. Sinds ik begonnen met met de cita heb ik af en toe zo'n zweterige nacht, bah.

Maar ondanks dat ik me vannacht al een beetje druk maakte om het feit dat slapen niet echt lukte, dus dat ik me vast slecht zou voelen vandaag, valt het hartstikke mee. Ik kon ook even lekker rustig wakker worden want dochter riep pas om kwart over 9!



Ik heb nog even gekeken naar mindfulness, het lijkt me heerlijk om te doen, maar die cursussen zijn wel prijzig zeg. Daar schrok ik van. Ik heb in ieder geval die app van VGZ gedownload welsie. Maar zoals jij ook al zegt, nu nog mezelf de tijd gunnen om het te doen. Of zin maken.
Alle reacties Link kopieren
Balen dat jullie zo'n slechte nacht hebben gehad! Ik heb wel redelijk geslapen, maar veel te kort. Had vanmorgen alweer een afspraak. Dus moest dwars door de regen en de storm.. Kost me nog meer moeite dan normaal.. Fijn om te lezen dat ik al beter "klink" Welsie! Merk zelf nog steeds niks, of in ieder geval te weinig naar mijn zin.



Kreeg net de rapportage van de bedrijfsarts en daar schrok ik eigenlijk van.. Bij de te verwachten verzuimduur staat 15 tot 26 weken.. Een half jaar!! Moest er erg om huilen op een of ander manier, maar aan de andere kant is het fijn om serieus genomen te worden.



Bibaatje, ik hoop echt dat je nieuwe psych bij je past. Denk ook dat het zinnig kan zijn om na te denken over verhoging van je medicatie. Ik vind het zelf ook heel spannend, maar merk gewoon te weinig verbetering nog. Kan het leven nog niet aan nu. Hoe gaat het nu, dochter al de hort op? Ik ben sinds kort aan het legpuzzelen geslagen om uit m'n hoofd te komen. Grote puzzel, 1000 stukjes en dom stukjes leggen. Geeft rust.



Wat heb je een drukke ochtend gehad Levin! Knap wat je allemaal voor elkaar krijgt hoor! En fijn dat de dag minder vervelend is begonnen dan je verwachtte van tevoren. Weet niet of er een buurthuis of volksuniversiteit bij jou in de buurt zit? Daar bieden ze ook vaak mindfullness aan voor iets schappelijker prijzen.
Alle reacties Link kopieren
Ik breek even in in jullie topic. Veel ggz instellingen bieden Mindfullness aan die vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Je weet dan zeker dat je "goeie" Mindfullness krijgt en er niet voor hoeft te betalen. Juist bij depressies is Mindfullness gebleken effectief en mag daarom via een ggz instellingen gegeven en vergoed worden. Soms werkt dit zelfs beter dan gesprekken bij een psycholoog, helemaal als je dit al vaker hebt geprobeerd. Misschien zit er dus een instelling bij jullie in de buurt waar je terecht kunt.
water en zand
Alle reacties Link kopieren
Ik kom ook weer even buurten hier. Wat vervelend dat slechte slapen. Ik heb er zelf ook erg last van. Wordt ook niet anders lijkt het. Verder voel ik ook nog niets van de medicatie (wel bijwerkingen), maar ja ik zit natuurlijk ook nog in de opstartfase.



Vanochtend naar de HA geweest voor ophoging en ga nu naar 20 mg. Ben benieuwd. Ook voor het eerst weer even koffie wezen drinken op het werk, best spannend. Maar voelde wel als een overwinning. Een paar weken geleden moest ik er niet aandenken om daar naar toe te gaan. Alleen voel me nu weer totaal uitgeput.



Levin wat fijn dat je toch zo'n goeie ochtend heb gehad, ondanks het slechte slapen. Fijn dat het al zo'n stuk beter met je gaat.



Raio heel vervelend dat je nog geen verschil merkt, hoop dat je het met ophogen naar 30 mg wel wat gaat merken. Toevallig ben ik ook aan het legpuzzelen geslagen. Heb vanochtend weer een nieuwe gekocht. Ik vind het ook lekker om ff nergens aan te denken en gewoon puzzelen.



Bibaatje wat vervelend dat je dat gevoel hebt als je alleen bent. Wel herkenbaar van die stilte, daarom zet ik altijd de tv ofzo aan. Zodat het net lijkt alsof ik niet alleen ben.. Voor mij werkt dat wel een beetje. Alleen daar heb je 's nachts in bed niet zoveel aan.



Alle reacties Link kopieren
Hallo meiden,



Na maanden dubben ben ik overstag gegaan en ga ik vanmiddag mijn eerste dosis Citalopram ophalen. En aan de ene kant heb ik opluchting dat ik de beslissing heb genomen maar ik vind het ook zo ontzettend eng. Ben bang voor de bijwerkingen de eerste weken. Ik voel me al waardeloos, laat staan dat het eerst nog erger wordt
Alle reacties Link kopieren
@modder: klopt idd, goeie tip! Mijn ggz biedt t idd ook aan.



Ha lolala, balen he die bijwerkingen... Ga vanaf morgen weer 10 Mg omhoog en ben best een beetje bang.. Hoeveel weken slik jij ze nu? Supergoed dat je naar je werk bent geweest, mooie overwinning! Ik vind vooral het accepteren dat het niet gaat allemaal nog echt heel moeilijk..



Welkom hier maeve, we weten er alles van hier zo ondertussen, dus schrijf lekker mee.. Welke dosering heb je opgehaald? Kun je wel je rust pakken de komende weken? T is behoorlijk zwaar. Of dat kan het zijn, het kan ook zo zijn dat je geen last hebt van bijwerkingen. Succes. De eerste pil heb ik jankend ingenomen, dus snap je angst heel goed!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb 20 Mg meegekregen. Eerst voor twee weken en dan evalueren of we doorgaan.



Mijn werkgever is heel goed, geeft me alle vrijheid. Maar mijn werk is juist momenteel ook hetgeen wat ik nog wél leuk vind en waar ik energie van krijg doorgaans. Dus ik weet nog niet in hoeverre ik echt de ziektewet inga of ga minderen met werken.

Hangt af van hoe de bijwerkingen zijn.



Ik vind het klote als ik lees dat het slapeloosheid kan veroorzaken terwijl ik juist al zo'n slaapissues heb. Gebruik ook in slechte weken al oxazepam om nachtrust te krijgen.



Ik krijg de medicijnen overigens voor een depressie. Het gaat soms heel goed met me maar steeds vaker ook heel slecht. Ik kon alleen heel goed doen alsof en de vrolijke Frans uithangen, tot ik begin deze week begon met huilen en 15 uur doorging met huilen. Compleet met smeken om opname en platspuiten etc. Heel gênant :'(
Alle reacties Link kopieren
20 mg ineens is heftig. Ik heb t ook op die manier gedaan en had er eerst geen oxazepam bij. Heb veel bijwerkingen gehad, vooral heel erg suf. Hou daar wel rekening mee. T wordt wel gauw minder, maar t is wel pittig. Ook een beetje uitproberen welk inname tijdstip je kiest. En vooral doorbijten. Het kan lang duren voor je iets positiefs merkt, word er soms ook erg moedeloos van.



Hier ook depressie en vrolijke Frans tot ik instortte en alleen nog maar urenlang kon huilen (zonder smeken om opname en platspuiten overigens ) wel een herkenbaar verhaal dus.. Wanneer begin je?



Mijn eerste pil vond ik eng en na een uur kreeg ik rare warme armen en benen, hoort er allemaal bij..
Alle reacties Link kopieren
Heb 'm maar meteen met het avondeten ingenomen. Heb wel het idee nu duizelig te zijn, maar dat had ik de afgelopen dagen ook al een beetje. Je gaat natuurlijk overal op letten natuurlijk, dus moet me verhoeden niet van alles in te beelden.



Waar ben ik aan begonnen...



Hoe lang ben jij nu bezig dan? En merk je al verschil?
Alle reacties Link kopieren
Goede tip modder! Bedankt. Ik ga eens even zoeken.



Hai maeve, veel succes de komende dagen. Het is best pittig, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Het kan zijn dat je depressie eerst erger wordt, maar het hoeft niet.

Ik herken het hoor, ik lette ook op alles wat ik voelde in mijn lijf. Ik was er de hele tijd mee bezig. Hopelijk valt het allemaal mee, want niet iedereen krijgt bijwerkingen. En als je er wel veel last van krijgt dan is het echt een kwestie van doorzetten. Soms zo moeilijk, maar in mijn geval echt de moeite waard. Ik had het jaren eerder moeten doen.

Maar heel goed in ieder geval dat je de stap hebt genomen! Heb je ook therapie?



Raio, ik kan me voorstellen dat het even schrikken was om de verzuimduur zo zwart op wit te zien staan. Zo'n lange tijd... Heftig hoor. Maar zo zie je maar dat ook de bedrijfsarts vindt dat het niet zomaar iets is. Je hebt een depressie en je moet echt de tijd nemen om jezelf weer op de juiste weg te krijgen. Die dag dat je weer aan het werk gaat komt echt wel weer, wie weet sneller dan je denkt. Morgen start je met 30mg toch?



Hier een prima dag. Weinig angst of andere nare gedachten. Wel moe, maar niet extreem. Gewoon een "normale" dag eigenlijk. Niks op aan te merken. Veel in huis gedaan, gezellig met dochter geknutseld en even samen op bed gelegen. Lang geleden eigenlijk dat een dag zo vanzelf ging....
Alle reacties Link kopieren
hallo allemaal, welkom maeve, ik hoop dat je hier de steun vind die je zoekt. Zal vast wel, met zoveel lotgenoten om je heen. Ik hoop dat je zo min mogelijk bijwerkingen hebt en je snel weer wat beter voelt. Klinkt heftig, zo'n breakdown als jij afgelopen week gehad hebt.



Wat heerlijk Levin5, dat jou dochter zo lekker lang slaapt. Vanmorgen was het hier half 6, en daarna was ze wel rustig bij ons in bed, maar toen ging de kat miauwen en was het gedaan met de rust. Gelukkig is mijn man met haar naar beneden gegaan, maar echt geslapen heb ik niet meer. Dus een lange dag vandaag.



Hier gaat het best aardig, zo nu en dan komt mijn roze olifant om de hoek kijken. Zo noem ik de akelige gedachten die me plagen. Vervelend, maar kon er ondanks dat ik op kantoor was, goed over praten met mijn man (via de mail). Nu heel erg moe, merk nog weinig van de vitamine D eerlijk gezegd. Zo wel graag dagen willen slapen.



Overigens heel herkenbaar bibaatje, dat je jezelf blijft bezighouden. Vroeger ging ik heel graag in bad, maar nu durf ik dat op een of andere manier niet... bang dat mijn gedachten me dan komen pesten. Gisteren zag ik een opmerking op facebook: Je hoeft je gedachten niet altijd te geloven. Hmmm.... eentje om te onthouden. Nu nog de praktijk, die is toch weerbarstiger. Want welke gedachte geloof je dan wel en welke geloof je dan niet. En mag je daar dan zomaar in kiezen. En niet zeggen: Volg je gevoel... want daar kan ik echt helemaal niks mee.... die uitspraak maakt het alleen maar erger en maakt mij alleen maar angstiger. Herkenbaar voor iemand?
Alle reacties Link kopieren
Volg je gevoel... Ik heb al een half jaar therapie waarin ik dus leer om weer bij mijn gevoel te komen en niet mezelf achter dat masker te verschuilen en maar te overleven.

Heel eng vind ik dat, want ik zie mijn gevoel als een doos van Pandora.



Vannacht geen minuut geslapen. Had enorm rusteloze benen en armen en kon gewoon niet stilliggen. In mijn hoofd was het ook hyper druk.



Uiteindelijk pas tegen zevenen rust in mijn lijf en geslapen tot kwart over tien. Niet zo fijn dus.



Nu voel ik me trillerig, maar dat kan goed van de vermoeidheid komen.

Ik durf in deze staat niet het huis uit eigenlijk
Alle reacties Link kopieren
@Bella: Ja, ik ken de term Kutjanus, is een waar real life begrip van me geworden

Net als De Wet van Wuiles



Goed zo'n pa, die verdient iedereen. Sterkte met de Citalopram, ik ken het. Bij mij werkte het na ophoging van 20 naar 30 mg goed. Duurde wel een weekje of 6.



En inderdaad erg herkenbaar: de ochtenden.... als ik die toch eens kon overslaan....
Alle reacties Link kopieren
Tip voor Mindfullness - ik heb geen aandelen



Kijk eens naar de mobile app 'Headspace.com'. Eerste 10 (meditatie) sessies zijn gratis, daarna betalen. Ik heb er veel aan. Mediteren, maar heel praktisch en niet zweverig. Proberen waard!
Alle reacties Link kopieren
*breekt even in* Als voormalig Citalopramgebruiker wil ik jullie alleen even een hart onder de riem steken!

*breekt weer uit*
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Wat goed dat jullie hier schrijven hoe het gaat. Ja het is niet niks wat ik heb meegemaakt, maar wil ook aangeven dat het dus ondanks alles ook weer goed kan gaan. Er is licht aan het einde van de tunnel zeg maar



Ochtenden waren voor mij het ergste, gevolgd door de avonden wanneer ik een drukke dag had gehad. Ik heb cognitieve gedragstherapie gehad met veel exposure oefening voor mijn angst.



Citalopram is niet leuk, maar als het aanslaat dan haalt het wel de scherpe kantjes ervan af. Zeker in combinatie met therapie. Ik zette mijn boosheid "waarom kan ik niet normaal zijn" aan de ene kant over in motivatie: knokken. Aan de andere kant in acceptatie, iedereen heeft wel wat, de een spuit insuline voor suikerziekte, ik neem een pilletje voor mijn angst/depressie.
Alle reacties Link kopieren
Goeiemiddag allemaal! Ben net terug van intake nieuwe psych en heb er wel een goed gevoel bij. Het voelde heel professioneel ofzo en ze prikte ook meteen door een aantal dingen heen.. Wéér janken natuurlijk.. Vind het zo moeilijk om alles op een rijtje te zetten en dan zo'n samenvatting wat er allemaal speelt terughoren is wel zwaar. Voelde me in ieder geval gehoord en serieus genomen. Heb een bak vragenlijsten meegekregen ook. Vanavond beginnen met de 30 Mg inderdaad... Maak me nu al zorgen over de komende dagen en hoop zo dat het gaat werken.



Levin, wat fijn dat je een lekkere dag hebt gehad die zo vanzelf liep. Ben echt heel blij voor je. Ben je al aan het rondkijken naar een nieuwe psych? En zit je nog steeds eerste lijn?



Welsie de uitspraak "volg je gevoel" kan ik ook niks mee. Ik weet namelijk helemaal niet wat het zegt. En de dingen die mijn gevoel nu zeggen zijn donker en stom. Dus daar heb ik echt helemaal niks aan. Hoe voel je je vandaag? Roze olifant op afstand?



Maeve, voel je je al wat beter? Ik ben de eerste dagen ook niet mijn huis uit gekomen. Al mijn sensoren stonden aan ofzo, ik was onwijs onrustig. Op je vraag: ik slik nu 6 weken 20 Mg en merk er zelf nog niks van. Mijn omgeving wel, af en toe hoor ik dat ik lichter aanvoel als het ware. Voor mij niet genoeg, dus vanavond begin ik met ophoging.



Pollewop, sorry, ben t even kwijt. Slikte jij nou voor angst of voor depressie? En wat betekent "goed" voor jou? Ik weet gewoon niet hoe ik moet merken of het goed gaat. Vind de dagen nog steeds een grote worsteling.. Ga wel even die app checken, klinkt fijn.



Yzer, dankjewel!



Sterkte allemaal vandaag, ik ben kapot na mijn ochtend, ga maar even op de bank liggen voor de verandering
Alle reacties Link kopieren
Therapie is altijd vermoeiend raio. Ik ben ook altijd kapot na een sessie. Zoveel emoties die weer de revue passeren en dingen waar ik eigenlijk helemaal niet meer over wil praten en diep diep weggestopt heb.



Jammer dat je na 6 weken zelf nog niks merkt.



Zijn jullie allemaal ziek thuis, of werken enkelen van jullie nog?



Ik worstel daar namelijk enorm mee, mijn werk is juist hetgeen waar ik zo blij mee ben en ik denk dat structuur en bezig zijn mij meer helpt dan thuis met mijn ziel onder mijn arm zitten.



Ik voel me nu eigenlijk wel prima. Moe natuurlijk van een nachtje doorhalen, maar aan de andere kant heel helder en actief. Heb zelfs gestofzuigd en was opgeruimd. Trots 😄
Alle reacties Link kopieren
He maeve, de eerste pil is achter de rug! Als je er zo rusteloos van wordt, is het dan niet beter om de pil 's ochtends in te nemen? Dan heb je kans dat je 'snachts wel slaapt.

Want van hele nachten doorhalen voelt geen mens zich beter....



Fijn dat je nieuwe psych beviel raio. Een eerste indruk is belangrijk. Ga je wekelijks? Oja die vragenlijsten, daar kun je je wel even een uurtje mee vermaken denk ik.

Het komt vast goed met de ophoging, probeer je je er niet te druk om te maken. Al snap ik het helemaal hoor! Ik hoop echt dat het meevalt...



Bedankt Pollewop, daar ga ik ook eens naar kijken! Hier in de buurt kon ik niets vinden bij ggz oid. Maar als de thuis oefeningen me bevallen dan ga ik toch maar eens verder kijken naar een goede cursus. Als het me helpt, is het de investering waard.



Ik ben rond aan het kijken naar een andere psych. Ik heb er 2 gevonden die me erg aanspreken. Maar.... Helaas worden de sessies bij allebei niet vergoed. Dan wordt het wel een duur grapje. Ik zit nog steeds eerstelijns inderdaad.

Maar ik heb een medicatieadviesgesprek (is dat 1 woord?) gehad met een psychiater bij een centrum waar psychologen en psychiaters samenwerken. Ik vond de sfeer daar erg prettig. Misschien kan ik de HA nog een bellen of dat een optie is, al schijnen de wachtlijsten daar wel lang te zijn.



He Welsie, wat herkenbaar van dat in bad gaan. Ik ben denk ik al bijna een half jaar niet in bad geweest. Te bang dat ik, zodra ik rustig zit onrustig word. Stom hè.. Ik spring nu liever even snel onder de douche en zelfs dat vind ik lastig. Te veel tijd om na te denken.

Fijn dat je zo goed met je man kunt praten, dan blijf je er in ieder geval niet alleen mee in je hoofd zitten.

Als ik mijn gevoel zou volgen zou het helemaal een zooitje worden hier denk ik, dus nee, voor mij werkt die uitspraak ook niet.



Hoe gaat het met jou bibaatje, iets beter geslapen?



Fijne avond allemaal, ik ga een uurtje sporten straks. Nu niog helemaal geen zin in, maar m'n vriendin komt me meeslepen.
Alle reacties Link kopieren
Raio: voor depressie en gegeneraliseerde angststoornis. Twee jaar geleden begonnen van 0 naar 20 mg. Maand of drie geleden van 20 naar 30 mg. Goed betekent bij mij: de dag niet als één worsteling ervaren. Wakker worden en bed uit durven. Blijft nog wel lastig, de ochtend. De zware, lege, grijze mist in me is weg, ik ben helderder in hoofd, niet meer uren huilen, meer gevoel in me, het heftige piekeren is verminderd. Je merkt het zelf wel, als het gaat aanslaan. Bij mij zagen vriendinnen het echter al sneller dan ikzelf: minder lege blik in ogen, stem minder traag en minder somber. Toen had ik zelf nog helemaal niet dat gevoel.
Alle reacties Link kopieren
Beste meiden,

ik heb vandaag citalopram meegekregen van de huisarts. Ik ben me echter rotgeschrokken van de bijsluiter.. Ik durf niet... Ik ben al zo angstig..

Maar ik wil me zo graag beter voelen. Ik ben nog maar 24, ben ik hier niet te jong voor?? Ik ben zo bang om me nog slechter dan dit gegaan voelen! En ik heb het in de ochtenden zo zwaar, terwijl het van m'n huisarts S avonds in moet nemen.

Ik sluit me graag aan bij dit topic...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven