de (r)emigranten gaan verder

28-07-2011 12:46 1672 berichten
Alle reacties Link kopieren




Waar ter wereld je ook woont, hier kun je je verhalen over je leven in binnen- en buitenland kwijt.



EDIT (19 oktober 2012):



Abusu: Noorwegen Nederland

Ainne: Ierland

Beleza: Japan

Caramella: Duitsland

Chicha: Tenerife

Discovery: Nederland

Dutchie: USA

Fladder: Nederland

Guiri: Spanje

HKGirl: Hongkong

Keranet: België

Lapin: Zwitserland Duitsland

Lila72: Frankrijk

Liubi: Duitsland Saudi Arabië

Mapleleaf: Canada

Nanien: Italië

Noppies: Oostenrijk

Nymeria: Engeland

Olifantjeinhetbos: Canada

Pompedon: Oostenrijk

Raccoon: USA

Seymour: Canada Nederland

SFO: USA

Snjokorn: IJsland Nederland

Sombrerito: Bolivia

Yette: Nederland
Snjókorn falla, á allt og alla
Oei Snjokorn, dat klinkt niet best van je kat. Hoe gaat het nu? Is ze al oud?



Haha, Lila72, voor man en kind alles voorbereiden en jezelf vergeten. Is het nog goedgekomen met werken?



Ainne, nog gefeliciteerd met je dochters en succes met de feestje. Ik mag zelf over een paar weken weer (2 feestjes).



Vakantie in de sneeuw was heerlijk. Ik begon ziek, dat was wat minder, maar gelukkig knapte ik snel op. Alleen jammer dat zo'n week zo snel omvliegt, voor mijn gevoel waren we er maar een dag of 2. Kinderen zijn inmiddels al weer vorige week woensdag met school begonnen. Het was voor mij weer even wennen, weer vroeg opstaan. Jongste sliep in de vakantie regelmatig tot 8 uur: zalig. Nu weer om 5.45 uur opstaan. Pas met een medemoeder nog even hard staan klagen over de Duitse schooltijden.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Anky dat zijn geen tijden meer!! en tot hoe laat moeten ze dan?

Ik was nog net op tijd klaar om op tijd op het werk te komen het is ook wat dat ik mezelf 'vergeet'. Terwijl dat juist mijn voornemen was voor 2015 om wat aardiger voor mezelf te zijn. Mijn kinderen attenderen me er namelijk op dat ik eigenlijk nooit iets voor mezelf koop/doe maar wel voor anderen. En dat vinden ze dom..... hahaha.... kinderen houden je soms mooi een spiegel voor.



Snjo wat een katte-zorgen hoe is het met je nieuwe poezelief? al wat gewend?



Al een zwemfeestje gehad Ainne? kunnen de Ierse kinderen wat zwemmen? hier in Frankrijk zijn de kinderen niet zo van het zwemmen, maar ja we wonen dan ok op het platteland



Andere wereldwijven hoe is voor jullie 2015 van start gegaan?
Alle reacties Link kopieren
Oh nee Snjo, wat erg! Is het één van je ijskatten? Wat zielig. Hoe kom je achter zoiets eigenlijk, ik bedoel, waardoor ging je naar de dierenarts?



Pfff dat zijn inderdaad geen tijden Anky, vreselijk! Ik sta om 06.30u op en dat vind ik al Heel Erg. Dus jij hebt ook twee feestjes binnenkort? Ach daarna ben je er weer een hele tijd vanaf denk ik dan maar. Wat gaan jullie doen?

Fijn dat jullie vakantie goed beviel, ondanks de zieke start.



Oudstes pool party is aanstaande zondag en Jongstes feestje is dan precies twee weken later. Ze hebben er heeeel veel zin in uiteraard! Ja Lila, de meeste kinderen van hun leeftijd gaan wel op op zwemles. het is niet zo fanatiek als de NLse kinderen, die gaan volgens mij al op hele jonge leeftijd zwemmen, maar over het algemeen gaan ze wel met een jaar of 5/6. Van de 15 die Oudste op haar feestje heeft zijn er maar twee die niet echt kunnen zwemmen. Het zwemgedeelte van het feestje is in het ondiepe gedeelte, daar gaat dan zo'n bouncy castle in.





Jongste was trouwens niet lekker vanmorgen, spierwit, buikpijn, beetje verhoging. Maar ze wilde perse naar school. Ik heb kunnen praten als brugman ("maar dan kun je de hele ochtend met de afstandbediening in je hand zitten") maar mooi niet, ze Moest naar school . Teacher's pet.
Alle reacties Link kopieren
Dat perse naar school willen zal vast nog wel veranderen in de loop der jaren Ainne :-) Die poolparty klinkt al erg leuk.



Het is inderdaad een ijspoezel (die grijze) die ziek is, de andere heb ik in september al in moeten laten slapen vanwege hetzelfde euvel (alleen was het bij haar al een paar jaar bekend en deed ze het best goed op dieetvoer totdat ze ineens heel erg verslechterde).

Kat 1 begon uit haar bekkie te stinken (ammoniaklucht zeg maar), Misty was erg aan het afvallen (en dat gaat zo geleidelijk dat je het pas laat écht merkt) en dronk erg veel, hoopte nog dat het suikerziekte zou zijn maar helaas. De bloedtests kwamen slechter uit dan dat ze lichamelijk laat zien (best verraderlijk dus). Inmiddels al ruim 2 weken aan medicatie (die gemengd moet worden met het voer en 1 x per dag een pilletje) maar ze ging slechter eten (en dan kan ze zich snel vergiftigen).

Nu, vanwege een eigenwijs beestje, voeren met een spuitje en als het lukt een lepel (ja, ze eet met bestek....) want gewoon uit het bakje eten blieft ze niet.



Lila: nieuwe poezel doet heel erg haar best om sociaal te zijn, lief naar Misty toe (kopjesþkopstoten geven) alleen is Misty daar nu niet zo van gecharmeerd. Ik heb ze 2-3 dagen in afzondering gehouden vanwege het dieetvoer van Misty maar dat was drama. Nu eten ze dus beide dieetbrokjes, geeft weer rust in huis. Ze komt regelmatig even een aai vragen in ieder geval.
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Aaaw sneu. Hopelijk knapt ze snel op en doet ze het nog een paar jaar op dit nieuwe dieetvoer.



Alle reacties Link kopieren
Helaas foute boel. Bloedwaardes zijn niet noemenswaardig verbeterd na 3 dagen infusen.... het eind van de maand gaat ze op deze manier niet halen (op een dierwaardige manier)
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Oh shit Snjo, dat meen je niet, wat kut
Wat ontzettend naar .
Alle reacties Link kopieren
Oh Snjo wat een trieste berichten weer afscheid nemen van een huisdier..... laat je d'r inslapen of w8 je voorlopig nog ff af?



Ainne jullie hadden toch ook een jong katje? hoe gaat het daarmee?

Onze jongste kat (boskat) is echt super lief!!! nog nooit zo'n leuke, lieve, slimme kat gehad. sorry andere katten.... Ze is vooral 's ochtends heel aan hankelijk, bijt dan ff in je neus of kin en zo z8..... heerlijk gewoon. Moet er niet aan denken dat er wat met d'r gebeurd. Terwijl ik bij de andere katten heel nuchter ben.



Oh wij gaan eten. Patatjes met een kroket jammie!!! Fijne avond xXx
Alle reacties Link kopieren
Lila: ik kijk het nog even aan (echt per dag bekijken hoe ze zich gedraagt) en zodra ze verslechterd bel ik de dierenarts. Het vervelendst is dat ik de komende dagen tot 5 uur (of langer) werk...



Ik liep net trouwens door het dorp en voor het hotel hier aan het begin (of eind) van de winkelstraat stond een IJslander een telefoongesprek te voeren, met een big smile (voor mezelf dan he) ben ik langs gelopen en ik heb me in kunnen houden om niets te zeggen .



Hier geen patatjes maar wel een kroketje gehaald.
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop dat het niet al te snel gaat voor je, Snjo, maar hopelijk niet te lang voor Misty. Het moet inderdaad geen lijden worden. Bah, niet leuk.

Grappig, die IJslander!



En Lila, sorry, je hebt het verkeerd! Onze Dizzie is al de leukste en liefste (oke, niet de slimste, moet ik toegeven) kat. Nou ja, vooruit, Misty mag op de gedeelde eerste plaats dan.

Het gaat hartstikke goed, het is zo'n lekker ding. Wel een beetje stout momenteel (planten eten, ons 's nachts wakker maken, is allergisch voor dichte deuren en gaat dan staan schreeuwen), maar zal wel aan de leeftijd liggen, denk dat ze aan het puberen is of zo
Alle reacties Link kopieren
Nee hoor Ainne, die van mij zijn het liefst en leukst

Ben ik druk bezig geweest om het nieuwe beestje te socialiseren (wat best goed lukt), kwam ik er een paar weken geleden achter dat het misschien ook wel eens verstandig is om haar op te voeden......
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Hoe is't met de poezebeestjes Snjo?



Disco bijna februari!! Begint het al te kriebelen?



Brrrrr.... 't is hier vies miezerig herfstweer. Heb liever echt wintersweer; vrieskou met een stralend blauwe lucht!!
Alle reacties Link kopieren
Hier ook Lila, geeetver. En weer allerlei sneeuwwaarschuwingen, maar de weerberichten worden hier altijd een beetje overdreven, dus hopelijk vals alarm.

Ik wil LENTE!



Hoe is het met de poes Snjo? Enne opvoeden? Wasdah? Dizzie doet gewoon waar ze zin in heeft en maakt ons nu al drie ochtenden achter elkaar om 6u wakker. Komt ze bij je gezicht zitten spinnen en als ik dan doe alsof ik nog slaap gaat ze me zitten likken. Buiten de kamer sluiten helpt niet, want dan doet ze het bij de kinderen. Opsluiten beneden helpt niet want dan miauwt ze non-stop door. Kei-hard.

Maar het is nog steeds een schatje.



CHICHA! Ben je er nog?

Alles goed in TFS? Ben jij niet binnenkort jarig, februari toch? Nog niet de Grote Dag dit jaar, toch?



Ik ga zo lekker boerenkool eten voor lunch trouwens. Lidl had curly kale in de aanbieding, dus meteen een grote pan gemaakt. Thuis lust alleen Oudste het, dus heb het in porties ingevroren voor op mijn werk. Mmmmmm.
Alle reacties Link kopieren
Ainne ik heb ff op FB gespiekt en het is idd binnenkort DE grote dag voor Chicha maar ze ziet er nog minstens 20 jaar jonger uit!!!

Heerlijk zo'n lekker maaltje mee voor op 't werk. Ik kan mee eten op het werk, voordelig maar niet altijd lekker Maar zelf een heerlijk maaltje koken en op eten tijdens de maaltijd met de bewoners is natuurlijk not done! Vind het dan ook lekker om op vrije dagen een lekker maaltje te bereiden. Vanavond staat er oer-hollandse hutspot op het menu
Alle reacties Link kopieren
Kat ´doet het nog´ , wonderbaarlijk genoeg blijft ze net genoeg eten om niet achteruit te gaan (of ik hier nu echt blij mee ben weet ik niet want je kan elke dag verwachten dat het de laatste kan zijn, best vermoeiend). Ik slaap al een paar nachten op de slaapbank want dan zoekt ze de afzondering niet zo op...



Hutspot vind ik niet zó lekker, de boerenkool klinkt een stuk beter :-)



Opvoeden betekent hier op z´n tijd NEE zeggen, werkt best aardig.
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Awh wat een spanning dan Snjo. Kan de DA niets meer voor haar doen?



Bbrbrbr ik hou helemaal niet van Hollandse pot. Zuurkool kan wel. Maar al dat andere: nee dank je. Broer is helemaal wild van spruitjes stamppot. Getssss



Ja!! Nog een weekje en dan krijg ik de sleutel. Rustig blijven rustig blijven rustig blijven rustig blijven. Dat gezegd hebbende: ik moet gaan inpakken. Ciao
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk Disco eindelijk je eigen stekkie!!



Ik ben ook niet echt van de hollandse pot, maar zo nu en dan heb ik ineens heel erg zin in een stampot of zo De hutspot was heel goed gelukt dus lekker gesmuld. Vandaag staat er snert op het menu. Gister al gemaakt dus dat word smullen. Jammer dat ik geen roggebrood heb voor erbij. Jongste dochter gaat zondag naar concert van Ed Sheeran en blijft maandag in de 'grote stad' dus dan kan ze naar de HEMA op een paar pakjes roggebrood en krakers mee te nemen voor d'r moeke :-)



Heb "ik vertrek" op staan, zo nu en dan leuk om te zien hoe anderen dat proces door komen.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje volgende week al Disco, gaaahaaaf!



Lekker hoor hutspot, ik hou daar ook wel van. Moet ik ook weer eens maken eigenlijk, al vrees ik dat ik alleen mijzelf hier een plezier mee doe. Snert vind ik dan weer ontzettend vies, ieeew, die dikke prut (sorry )



Gisteren op weg naar huis ineens in een heuse sneeuwstorm terecht gekomen en ik moest extra vroeg naar huis omdat Man een cursus had. Uiteindelijk duurde het anderhalf uur voor ik thuis was (normaal hooguit 30 minuten). Het ergste was dat ik mijn telefoon op kantoor had laten liggen. Man was al weg en meisjes alleen thuis. Ze hadden me al gebeld maar ja, geen telefoon natuurlijk. Gelukkig geen paniek of zo. Ze hadden zelf al bedacht dat als ik om 19u nog niet thuis zou zijn dat ze bij de buren zouden aanbellen.

We zijn toen maar gauw een sneeuwman gaan maken en we hebben een sneeuwballengevecht gehouden. Daarna warme chocomel en ze waren weer helemaal happy.

En vanmorgen.... álles weg, gewoon helemaal weg! Raaar weer.
Alle reacties Link kopieren
Adem in, adem uit Disco. Je kan bijna gaan aftellen in uren nu. Spannend!!! Veel succes met het verhuizen.



Dierenarts kan helaas niets meer voor haar doen. Heb het idee dat ze nu wat meer aan het aftakelen is, zondert zich meer af (maar op het moment dat ik dit schrijf, komt ze even brokjes eten....).



Wat fijn dat de meiden niet in paniek raken als ze je telefonisch niet kunnen bereiken Ainne. Hoe was de poolparty eigenlijk?



Qua hollandse pot doe je mij het meest plezier met zuurkool of rauwe andijviestamp.
Snjókorn falla, á allt og alla
Joehoe!! Ben er weer!

Mijn computer was in de reparatie en met mijn telefoon kan ik niet inloggen.

Even bijlezen, tot zo.
Snjokorn, wat zielig... he gets.

Wij hebben momenteel 2,5 katten. De rode jeweetwel-kater, een zwart aanlopertje en zijn zwarte tweelingbroer die ook mee-eet maar die laatste laat ik niet binnen.



Ainne, jaaaaa binnenkort ben ik officieel bejaard! Echt zo niet lekuk.. zo'n rond getal.

Deze week komt er familie over en ook een vriendin uit Nederland.

En na de Carnaval ga ik aan het werk!

Ik weet nog steeds niet of ik er blij mee moet zijn... het gooit de hele planning in de war en man en kind zijn het er niet zo mee eens.

Nou is het maar 4 a 5 uurtjes per dag gelukkig, en ik mag zelf mijn tijd indelen. Klinkt best Ok. Maar hoe het in de praktijk gaat lopen moet ik nog even afwachten.

Het is bij een soort verzekeringskantoor en ik moet bedrijven bellen om een afspraak te maken voor de salespersoon.

Daarnaast ga ik ook de klantenservice doen hier in het zuiden.

Het betaald helemaal niet slecht, ook dat nog.



Lila, ben je nog niet ingesneeuwd? Het is nu echt winter bij jullie he? Hier is het ook best koel, maar niet te vergelijken natuurlijk.

Overdag zo'm 20 graden. Dat vinden we hier koud en iedereen heeft nu winterkleren aan.



Disco, eindelijk je nieuwe huisje! Ik wacht de fotos wel af binnenkort. Succes met het verhuizen.



O, de heks wordt wakker! Even ontbijtje in elkaar draaien
Alle reacties Link kopieren
Aaaargh dus toch dat ronde getal Chicha, bleeeegh! Ik ben nog steeds niet over mijn ronde getal een paar jaar geleden, ik vind het he-le-maal niets, dat ouder worden.

Wel gezellig dat je bezoek krijgt! En jeetje, dus toch aan het werk, nou ja 4, 5 uur per dag is wel te doen toch en kun je ook (gedeeltelijk) thuis werken?



Hoe is het poes, Snjo, heb je haar flink geknuffeld dit weekend?

De pool party was weer supergeslaagd, heb een dolgelukkig kind. En nu zijn we weer lekker van allee verjaardagen af tot eind van het jaar, jippie!



Yuck, ik ben de kou zo zat, was weer -2 vanmorgen op weg naar mijn werk. Ik wil zoohoohoooon!
Alle reacties Link kopieren
Poes doet het buitengewoon goed vandaag, zaterdagavond had ze een flinke dip maar daar is nu niets van te zien. Geen peil op te trekken.

Hier door de kou een lege accu, zaterdag starthulp gekregen van 1 van de buren en toen deed ´ie het weer maar het is weer hommeles nu. Zometeen naar de garage dus.
Snjókorn falla, á allt og alla
Alle reacties Link kopieren
Chicha nog één n8je en dan ben je bejaard Ik vind je wel een super coole bejaarde

Je baan klinkt nog niet eens zo slecht. En het is juist wel goed dat je man en heks ook eens rekening moeten houden met jouw schema En misschien heb je dan ook weer eens wat meer tijd voor ons



Ainne wat fijn dat je meiden zo zelfstandig zijn dat ze niet direct in paniek raken als ze je niet kunnen bereiken. Hebben jullie goed gedaan wat worden ze al groot.......



Snjo hoe is't met poeslief? nog wat op geknapt?

Balen dat je auto niet goed start met deze kou. Hier is het de laatste dagen ook best koud. Maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Beter dan dat kwakkelweer.



Hoe is't met de rest van de wereldwijven?! ik vind het jammer dat viva met de mobiel zo slecht werkt, zit niet zo vaak meer 8er de 'gewone' computer......

Fijne avond xXx

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven