Baby's maart/april 2016

17-04-2016 14:23 2831 berichten
Alle reacties Link kopieren
2 weken terug ben ik bevallen van een prachtige dochter. Ik heb al een zoon van 19 maanden.

Het lijkt me leuk om te schrijven met andere moeders over de eerste periode met je kind.



Ik zal beginnen. Dochter is een heerlijk kind dat nog lekker bij me wil zijn. Slapen in bed of box wil maar kort lukken, op mij kan ze uren slapen. Heel gezellig maar lastiger omdat ik al een kind heb rond lopen. Lang leve de draagdoek dus haha. Zoon heeft dit ook de eerste 11-12 weken gedaan dus hoop dat dit met haar ook tijdelijk is met het oog op de crèche. Verder drinkt ze goed aan de borst en komt 's nachts nog voor 2 voedingen.

Mijn zoon is super lief voor haar. Nog geen teken van jaloezie en hij wil steeds kusjes geven aan haar.



Lijkt me leuk ervaringen te delen!
@despie: wat goed! zoon hier boert gelukkig ook heel makkelijk, erg prettig. hier volgens mij een keer een lachje gezien twee dagen terug, maar was zo slaperig dat ik niet meer weet of het nu echt was, of dat ik het me heb ingebeeld



@oorlel: dank! kon het al niet vinden wij hebben gisteren en vandaag een rustige dag gehad qua krampen (*klopt af want we moeten nog de nacht in*), dus ik kijk het nog even aan



@laury: bedoel je dat je weer naar osteopaat wil?



@fleet: knap! dan voel je je volgens mij een multitaskende supermoeder



@bobo: nog geslapen?



Hier een goeie dag. Zoon wil niet ingebakerd worden, maar we hebben nu het voedingskussen ontdekt als hulp om hem weg te leggen. Zo voelt hij zich toch geborgen, maar kan hij nog wel bewegen. Hij hangt er heerlijk ontspannen tegenaan. Hij slaapt daardoor een stuk meer, en doordat hij half zittend in slaap kan vallen heeft hij minder last van krampen. Hij slaapt nog steeds veel op me, maar het is ook heel fijn dat ik hem nu weer weg kan leggen en even de handen vrij heb.



Verder lijkt hij moeite met het leegdrinken van de flessen te hebben, dus ik ga zo ook eens de M-speen van Difrax proberen.



Ik heb gisteren en vandaag voor het eerst sinds oktober weer op m'n paard gezeten. Wel spierpijn van, maar het was zalig! (en heel fijn om even iets voor mezelf te doen)
@despie wat lekker dat ze nu minder last heeft !

Man zegt ook wel eens voor de grap nou nou als je door blijft gaan dan ga je naar mama hoor haha en zodra ik hem pak en bepaalde manier vast houd istie stil



Ik had bij de vorige voeding de nutriton weggelaten.. resultaat 2 poepbroeken in half uur tijd en hoop spugen maar wel minder krampen.. om gek van te worden !

@laura speen maat m was hier een succes drinkt die wel sneller leeg als er geen nutriton bij zit uiteraard want dan is t minder dik

Toch maar weer terug naar een half schepje !



Contact gehad met therapeut die gespecialiseerd is in het Kiss syndroom bij een andere praktijk. Woensdag komt hun fysiotherapeut hier aan huis en dan moet ik maandag de 9e daarheen voor de specialist maar t is iig iets
Alle reacties Link kopieren
Nee helaas niet geslapen. Hij bleef wakker, ik heb er maar het beste van gemaakt en gezellig gespeeld en samen gelachen. Sinds zijn eerste lach, lacht hij nu heel regelmatig, naar alles en iedereen. Geweldig schattig! (Zelfs met geluid, kan ook spontaan andere nieuwe geluidjes voortbrengen)



Helaas is er na deze gezellige vroege ochtend een dag met hevige krampen en heel veel huilen aangebroken.. en heel weinig slaap, waardoor er nog meer gehuild wordt. Begin af en toe zelfs te twijfelen of er misschien nog iets anders is dan alleen de kramp..



Laury; datzelfde effect had het weglaten van de nutriton hier ook. Op dit moment krijgt zoon voeding tegen spugen, maar ook daar zit johannesbroodpitmeel in dus de krampen zijn weer erg aanwezig. Zelfs wanneer ik de voeding mix met gewone voeding. Ondertussen moet hij zo hard persen om te poepen dat hij alle melk alsnog uitspuugt.



Plannen voor het weekend zijn kijken bij de voetbalwedstrijd van mijn vriend, lekker wandelen en koffiedrinken in de stad, ook komt er nog kraambezoek.. Laten we hopen dat de zon zich ook nog wil laten zien..
@bobo ja balen is dat hè nu weet ik dat de reflux bij hem wel aan z'n nek te wijten is maar dan nog.. wat hier wel werkt mbt poepen is iets meer water in de fles doen

Ook las ik ergens dat de flessen aanmaken met bepaalde thee (venkel of rooibos ?) tegen de krampen helpt !



Hier is dat zo'n dingetje lichamelijk ongemak door die rot nek, gevolgd niet in kunnen slapen en nog verdrietiger worden door de vermoeidheid de prullies



Morgen gaan man bij z'n ouders in de tuin werken, ik ga erop uit met mn ouders en de kleine lekker even rondje in de stad ergens wat drinken even lekker weg thuis
@laury. Ik zou niet zoveel vastklampen aan osteopaat en dat soort taferelen. Je weet gewoon vaak niet wat ze hebben die kleintjes. Hij is nog maar pas op de wereld. Dat onrustige hoort erbij en is zo herkenbaar. Als hij straks drie maanden is dan is er al een wereld van verschil. Ik heb drie maanden lang met onrustige baby op de bank gezeten. Niet ieder dingetjes is medisch te verklaren. Gaat over, echt.
@bloempje hij heeft het Kiss syndroom.. dus 'gelukkig' zijn we er nu achter wat er aan de hand is in z'n lijfje. Als het alleen om het onrustige ging dan waren we ook geen actie gaan ondernemen we hebben niet echt een makkelijke bevalling achter de rug en hij heeft flink klem gezeten.



Kreeg net de doomoo Seat binnen, hij ligt vaak bij ons op de bank op ons of op te voedingskussen, nu hierop gelegd en t ventje slaapt ! Logisch want dat ding vormt zich naar zijn lijf haha hopen dat dit m af en toe wat rust kan geven hier 3 goede poepbroeken vandaag ! Wat kan dat opluchten voor zo'n ventje haha ik blijf dus mooi 130cc water doen ipv 120 !
Ik heb negens het Kiss-syndroom zien staan namelijk?
quote:bloempje188 schreef op 29 april 2016 @ 21:50:

Ik heb negens het Kiss-syndroom zien staan namelijk?Alles wat ik opnoemde, dat is t Kiss syndroom. Vandaag nogmaals door de osteopaat die gisteren is geweest bevestigd. Zou t niet zo noemen of verzinnen als t niet zo was helaas !
Despie en Laura, klinkt voor jullie beiden als een goede dag, fijn om te lezen! Despie, hoe voel je je nu mentaal, al beter?



Bobo, wat heftig... Heb je het idee dat er meer kan zijn? Hier merk ik dat dochter de klassieke bewegingen maakt die horen bij kramp, verder kan ik niets aan haar ontdekken. Ze heeft heftige krampen, maar langzaamaan duren de aanvallen minder lang en heeft ze die niet meer iedere dag. Ik wacht die 12 weken af, maar ik vermoed zelf dat dan de aanvallen verleden tijd zijn. Als ik zie wat het verbeterd is sinds de kraamweek... Hoe is dat bij je zoon?



Ik ben niet bekend met de osteopaat. Ik hoop alleen maar dat je zoon geholpen kan worden Laury, of dat hij er snel overheen groeit. Goed wel dat het bedje bevalt!



Dochter heeft na twee mindere dagen, met weinig slapen overdag en gewoon niet lekker in d'r velletje te hebben gezeten, vandaag een rustige dag gehad met veel slaap en geen krampen. Fijn voor haar, maar ook voor de oudste, heb vandaag lekker met haar kunnen keten, knuffelen en lachen. Ze heeft geholpen met de was opvouwen en zij heeft op het trapje toegekeken hoe ik kookte en heeft ze stukjes courgette gesnoept. Die trekt normaal heel veel naar haar vader, maar deze week is ze van mij. Ze heeft zich uitgebreid laten knuffelen en kussen en heeft heerlijk met me op de bank gelegen. Normaal is ze wat afstandelijker, dus ik heb het er echt van genomen. Was een topdag vandaag.
@fleet wat fijn zo'n dag daar kun je dan altijd lekker op teren als t even wat minder gaat vind ik ! Wie weet is het veranderd en is de 2e nu ook echt naar jou gericht ! Wij gaan de nacht in, slaap lekker allemaal !
Zóu kunnen wat de oudste betreft. We hebben wel wat achter de rug samen. De eerste negen maanden kon ik er niet voor haar zijn zoals ik wilde vanwege mijn depressie. Drie maanden later was ik zwanger van #2. Net nadat ik de eerste ongemakken voorbij was, begon ik te groeien en werd ik lichamelijk beperkt leuke dingen te doen met haar. Nu heb ik mijn lijf terug, zit ik lekker in mijn vel en voel ik me tegenover haar nu eindelijk de moeder die ik wil zijn. Vrolijk, geduldig, begripvol en lekker keten en kuiten met haar. Ik hoop het in ieder geval. Al weet ik dat ze een echt papa's meisje is, net als ik altijd ben geweest. Maar dat is zo'n mooie band, heel speciaal. Dat gun ik haar en mijn man gewoon. Maar het is nu erg leuk en hoop dat het begin is voor meer.



Veel succes vannacht, voor iedereen!
Wat mooi dat het nu zo goed gaat Fleet, ook dat je nu bij de tweede lekkerder in je vel zit



Laury, mijn neefje heeft Kiss gehad. Maar volgens mij lieten ze toen wel enige tijd tussen de behandelingen in zitten omdat het lijf ook zelf moest kunnen herstellen



Hier heeft zoon vannacht van 22:00-03:00 geslapen. Toen een fles en om 06:00 weer wakker voor een fles. Hij ligt nu heerlijk bij me in bed Hij heeft nog steeds twee keer per dag krampen, maar het maakt me gelukkig iets minder radeloos waardoor ik er meer ontspannen mee om kan gaan.
Alle reacties Link kopieren
Fleetfox: Eerlijk gezegd denk ik dat het gewoon kramp is. Ook hier alle typische signalen.



Misschien dat de voeding wel meespeelt. We hadden er net een periode met minder kramp opzitten en nu plotseling weer heel veel.. Maar dat slecht drinken is a-typisch voor mijn zoontje. Ook zit er opeens minder tijd tussen de flessen. Wie weet is er sprake van de welbekende sprongetjes..
@laura heb je gelijk in, hij was gisteren ook zo verdrietig en onrustig dus wss nawerking van de behandeling. Wat fijn dat t beter gaat !
Alle reacties Link kopieren
Fijn Laury dat er een diagnose is. Geeft een hoop rust lijkt me en dat je de onrust beter kunt accepteren.



Hier is dochter verkouden en heeft een ontstoken oogje. Erg sneu dus! Gelukkig lijkt ze niet heel veel last te hebben alleen vannacht was ze wel wat benauwd.

Verder heeft ze vandaag zonder problemen 3 uur in haar bedje geslapen dus ben super trots!
Ben nog niet helemaal bijgelezen, ga ik zo doen.



Hier een rustige dag achter de rug. Jongste dochter was gisteren en vandaag echt een voorbeeldige baby. Tevreden, alleen af een toe een huiltje als er iets aan de hand was/is en goed geslapen. Als ze wakker is, ligt ze lekker om zich heen te kijken. Zelfs 's avonds valt de onrust erg mee. Nu maar hopen dat het zo blijft!



Hoop voor jullie ook op een rustige avond en nacht.
Alle reacties Link kopieren
Laura, best een goede nacht voor jullie geweest. Hopelijk weer zo eentje!

Laury, fijn dat er een diagnose is. Dan kan ernaar gehandeld worden. Hopelijk is er snel effect.

Odsm, naar he als ze verkouden zijn. Hier is zoon nu ook verkouden. Hier helpt het om het bedje/matrasje bij het hoofd te verhogen. Fijn dat ze zo lang in haar bedje heeft geslapen.

HMQ, wat heerlijk zo'n ontspannen dagje! Op naar meer van dat soort dagen.



Hier gaat het wel goed. Nu ben ik ook ziek geworden pff.. Maar gaat al beter. Zoon wil vooral in de ochtend en avond op me slapen. In de middag lukt het wel in z'n wieg. Heerlijk hoor dat knuffelen.. Al is het niet altijd even praktisch.

In de nacht gaat het nog erg wisselend. Ene nacht 6u achter elkaar en dan weer maar 4u. Dus elke nacht is weer afwachten.
Hier op advies van huisarts over op koemelk vrije voeding van hero.. resultaat na 3 flessen, geen gillend kind 1.5u na fles wat ligt te verkrampen..

Gisteren avond half 11 z'n fles op en kwam net over 4 pas !

Scheelt ook dat hij in z'n babynest tussen ons in ligt misschien ? Wie weet ik hoop iig dat het hem meer rust brengt na de voeding
Laura, fijn dat het toch al wat beter gaat. Hoop dat het zo goed blijft gaan voor jullie. 's nachts hakt er er zo in...



Bobo, dat zou ook kunnen. Ik dacht er laatst ook aan toen dochter twee minder lekkere dagen had.



Odsm, ach jeetje, ook al ontstoken oogjes. Wat sneu. Kunnen ze zo'n last van hebben!



HMQ, lekker!



Tulpblaadje, beterschap. Wel fijn te horen dat ondanks je griep alles wel goed gaat.



Laury, fijn! Volgens mij zit jullie mannetje snel een stuk beter in zijn velletje.





Hier een goede nacht gehad, dochter heeft van 18:00u - 00:30u zonder fles gekund en zich pas weer om 05:00u gemeld. Ze heeft wel vrijwel niets geslapen overdag, dus hoop dat ze vandaag wel wat meer aan haar slaap toe komt.



De lunch voor schoonvader was ehm... niet zo goed verlopen. Gelukkig was het er niet druk. De oudste moest eerst huilen omdat de jas uit ging, daarna omdat ze moest wachten en niet uit het stoeltje mocht, daarna dat ze de chocomel niet in één keer mocht opdrinken (groot glas, ze bleef maar tanken ). Daar werd de jongste wakker van met vrijwel geen slaap, dus die was ook totaal uit haar hum. Net toen de oudste rustig was, begon zij dus. Die middag nog kraamvisite gehad dus toen de jongste eindelijk sliep om 19:00u ben ik ook direct in slaap gevallen op de bank. Om half één bed in gedoken en pas weer om 07:00u wakker geworden. Klokje rond geslapen dus.



Vandaag gaan we nergens heen, krijgen wel om 14:00u kraamvisite, maar vandaag kan de jongste lekker op bed slapen en de oudste gaan we ook proberen weer neer te leggen voor een dutje. Doorgaans wil ze dat niet meer, maar gisteren merkten we goed dat ze het toch nodig had. Op naar een betere dag, zullen we maar zeggen.
@fleet jeetje dat was een druk dagje haha! Hier vandaag niets op de planning man wil naar z'n ouders toe met de kleine maar totaal geen zin in haha wil liever gewoon lekker niets doen !
Pfff Fleetfox, drukke dag gisteren. Hopelijk even bijkomen vandaag.



Laury, geven jullie pepti nu? Of iets anders?



Hier een rustige nacht gehad. Dochter ligt op me te slapen na de ochtendfles, net een paar krampjes gehad. Misschien zo even met zijn allen naar de kinderboerderij.
@honey ja maar dan van hero was volgens arts net zo goed alleen ff kijken of die evt ik vergoed word

Hier besloten lekker met vrienden te wandelen naar een eet tentje in t bos. . Flink stuk maar wel lekker !
Jeetje Fleet, dat klinkt wel als een drukke lunch.

Fijn dat het zo goed gaat HMQ



Zoon had hier van de week twee nachten aan één stuk vijf en zes uur geslapen nadat we hem voor het slapen gaan in bad hadden gedaan. Gisteravond niet gedaan en vannacht kwam hij weer om de drie uur, wat op zich ook nog wel te doen is. Maar sluit niet uit dat ik hem vanavond toch weer in bad doe



Hier gisteravond ook het eerste lachje gezien Wij wonen niet zo ver van het strand, dus denk dat ik hem zo meeneem en lekker ga flaneren over de boulevard
Oh, lekkere plannen dames! Ik denk dat we de oudste ook nog naar buiten jassen als het bezoek is geweest. We hebben haar maar even op bed gelegd, ze is toch nog niet helemaal toe aan een hele dag wakker zijn. De jongste heeft weer flink last van krampen gehad en man en ik hebben de huisarts overwogen. Morgen bellen we even of een gesprek nuttig is. De oudste had er helemaal niet zoveel last van, dus ik wil inderdaad even zaken als allergie uitsluiten of dat we er goed aan doen over te stappen naar de krampjesvoeding. Even sparren over wat wijs is.



En och, ja, het was een pittig dagje maar man en ik zijn er altijd gelukkig snel overheen en lachen er dan weer om. Zeker nu ik vroeg en goed heb geslapen. Ik kan er niet zo mee zitten gelukkig.



Laura, lekker toch, even je kleintje in bad doen? Tip: Welterustenbad van Weleda. Dat is te krijgen bij De Tuinen, is een olie die je in het badje doet. We hebben het vaak gebruikt bij de oudste. Bizar hoe snel en diep ze daar toen van in slaap viel. Zelf heb ik het ook eens gebruikt en heb me toen een nacht goed geslapen joh!



Ik ren morgen naar de winkel Fleet

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven