Werk & Studie alle pijlers

Vertel je je baas dat je een sollicitatiegesprek hebt?

21-10-2016 13:14 30 berichten
Alle reacties Link kopieren
De vraag in de topictitel zegt het eigenlijk al. Je solliciteert naar een baan bij een andere werkgever en wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Vertel je het je leidinggevende? Wat als het gesprek plaatsvindt onder werktijd: met welke smoes neem je vrij?
Nee, zou ik niet vertellen. Pas als ik mijn baan ga opzeggen omdat ik die andere heb gekregen zou ik het zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Nee ik vertel het niet, al helemaal niet als je nog een tijdelijk contract hebt. Gewoon, ik neem een middag vrij wegens priveafspraak. Of ik wil een middag vrij, klaar.
Alle reacties Link kopieren
Alleen als ik al weet dat mijn contract niet verlengd wordt, dus over het algemeen niet.
Je kan toch gewoon zeggen: 'Hoi, ik wil .... een snipperdag'. Je vertelt je baas toch niet alles wat je in je prive leven doet. En als je vraagt waarom, dan zeg je gewoon ik heb een prive afspraak
Alle reacties Link kopieren
Ligt een beetje aan de situatie. Ik heb ooit best een tijd vantevoren te horen gekregen dat mijn contract niet omgezet zou worden naar een vast contract (ik werkte destijds in de culturele sector) omdat alle subsidies werden geschrapt.

Toen ben ik wel gaan zoeken naar een nieuwe baan en vertelde ik mijn baas als ik een sollicitatie gesprek had.
Alle reacties Link kopieren
In principe vertel ik dat niet nee. Tenzij je al ver van te voren weet dat je contract niet verlengd wordt, anders vertel ik niks.

Gewoon zeggen dat je een vrije middag wilt.
Alle reacties Link kopieren
Bij mijn werkgever kun je niet zo kort van tevoren een snipperdag opnemen, dat maakt het wel wat lastig. En het sollicitatiegesprek is in een andere stad waar ik een uur voor moet reizen, dus ik kan ook niet voor een "doktersafspraak" gaan
Nee, zeker niet zeggen. Gewoon vrij nemen.
Als je je baas als referentie hebt vermeld dan zeker wel.
Ik zou vrij nemen onder een 'afspraak' en het niet zeggen
Nee natuurlijk ga ik dat niet zeggen. Je hoeft geen reden op te geven om een dag vrij te vragen.
Alle reacties Link kopieren
Nee, dat vertel ik niet. Als je een sollicitatiegesprek hebt me t veel reistijd zou ik vragen om een gesprek aan het begin of einde van de dag. Dan mis je maar een paar uur. Daarvoor vraag je vrij. Als er naar de reden wordt gevraagd zou ik aangeven dat het een priveafspraak betreft.
Alle reacties Link kopieren
Nee, natuurlijk vertel je dat niet je hoeft ook geen reden te hebben. Zeg gewoon dat het privé is. Problem solved.
Alle reacties Link kopieren
quote:iblamecoco schreef op 21 oktober 2016 @ 13:25:

Bij mijn werkgever kun je niet zo kort van tevoren een snipperdag opnemen, dat maakt het wel wat lastig. En het sollicitatiegesprek is in een andere stad waar ik een uur voor moet reizen, dus ik kan ook niet voor een "doktersafspraak" gaan

Hoezo niet?

Spoed is spoed toch?
Alle reacties Link kopieren
quote:*nightsky* schreef op 21 oktober 2016 @ 13:34:

Als je je baas als referentie hebt vermeld dan zeker wel.Op cv zetten: referenties op aanvraag. Je gaat toch niet zomaar alle info vermelden? Je dient toch de huidige werkgever van tevoren op de hoogte te stellen dat hij/zij een telefoontje kan verwachten ofzo? Anders is het toch raar?
Alle reacties Link kopieren
Ik zet ook 'referenties op aanvraag' omdat ik niet wil dat er zomaar ineens gebeld wordt. Sommige bedrijven doen dat al voordat ze je uitgenodigd hebben. Nee, dankjewel.
Alle reacties Link kopieren
Nee joh niks zeggen. Je moet toch wel een dagje vrij kunnen regelen?
Ligt eraan, ik heb het twee keer wel gedaan:

- Ik was nog te naïef en eerlijk, kon wel gelijk opstappen en zat zonder werk want de sollicitatie werd niks.

- Ik wist dat mijn werkgeefster me niet kwijt wilde maar zij wilde ook niet tegemoetkomen aan mijn vraag naar flexibelere tijden en hoger salaris. Heb daarna mijn solicitatiegesprek afgezegd want heb mijn wensen ingevuld gekregen.



Als een dag vrij krijgen op korte termijn onmogelijk is je evt. ziek melden.



Ik heb ooit mijn beroep gemaakt van solliciteren, schreef iedere week minstens een brief en heb in één jaar vier werkgevers gehad. Referenties heb ik altijd op aanvraag neergezet en ze nooit op hoeven geven net zomin ik ooit mijn diploma's enz. heb hoeven laten zien. Ben nu overigens al 10 jaar bij dezelfde werkgever.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou er niets over zeggen totdat je een baan hebt gevonden die bij je past en waar je zeker van weet dat je contract etc goed zit :-)
Alle reacties Link kopieren
Ligt echt aan je werkgever. Ik werk voor de overheid en daar kan je makkelijk open kaart spelen over sollicitaties. Bij andere werkgevers heb ik dit nooit gedaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik één keer aan een werkgever verteld dat ik in een sollicitatieprocedure zat, ik wilde nl. weten of hij akkoord ging met het laten vallen van concurrentiebeding.

Hij werd toen heel boos, want hij vond dat hij daar niks vanaf hoorde te weten. Is nooit meer echt goed gekomen.

Heb de nieuwe baan overigens wel gekregen, dus het ongemak was maar van korte duur. Maar ik ga zoiets dus nooit meer doen.



Schat in of je het kan maken om te zeggen dat je vrij wilt om privé redenen zonder extra toelichting. Als dat niet kan zou ik zelf niet zo snel zeggen dat ik zelf naar de dokter moet. Evt. kan je een begrafenis / ziek familielid uit je mouw toveren. Zoiets is vaak toch op korte termijn pas bekend en dan hoef je zelf niet voor ziek door te gaan.
Alle reacties Link kopieren
Nee, geen ouwe schoenen weggooien voor je nieuwe hebt.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Ja, ik vertel het hem wel. Sterker nog, ik heb het em in de afgelopen maanden meerdere malen gemeld. Ook gevraagd of ik hem als referentie mocht opgeven, vond hij prima.

Als ik vrij vraag, om ergens op gesprek te gaan, ben ik ook eerlijk in dat het gaat om een sollicitatie. Tot nu toe, was het geen probleem.
Afspraak met de loodgieter of de elektricien bij je thuis?

Waarbij je uiteraard niet weet wanneer die vent precies komt en je dus wel de hele dag of een halve dag vrij moet hebben.



Afspraak bij één of andere specialist in 't ziekenhuis in die stad?



Of anders alsnog het gesprek proberen te plannen op een dag dat je niet werkt of na de werkuren.



Tenzij je contract nu al ten einde loopt, zou ik het toch écht niet zeggen.

Bij de meeste bedrijven worden ze er toch echt niet happy van.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven