nieuwbouwhuis

12-12-2014 23:12 2859 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend en ik zijn misschien van plan om een nieuwbouw huis te kopen.

Ik ben mij aan het verdiepen in kosten, dingen waar je rekening mee moet houden enz.

Nu vraag ik mij af zijn er meer mensen die een nieuwbouw woning (redelijk recent) hebben gekocht? Zo ja op wat voor kosten kun je rekenen na het tekenen van de koopakte? Ik lees termen als bouwrente en depotrente.

Wat ik mij verder nog afvroeg was, Stel je ondertekend de koopakte in Maart. Je huis wordt opgeleverd in januari het jaar daarop. Moet je dan al betalen voor je hypotheek? Hoe gaat dit in zijn werk?

Hopelijk zijn er mensen hier op het viva forum die wat ervaringen willen delen.
Alle reacties Link kopieren
Lieve nieuwbouwers, mag ik hier nog aansluiten? Ons huis wordt momenteel gebouwd, de fundering is vorige week geplaatst. De verwachting is dat ons huis eind tweede kwartaal 2017 wordt opgeleverd. We hebben gekozen voor een casco badkamer en keuken en hoewel dat veel vrijheid geeft, is het het ook veel werk om alles uit te zoeken. De keuken hebben we al gekocht, die was makkelijk. Voor de badkamer willen we om geld te besparen liever niet naar een speciaalzaak om daar alles te kopen, maar een beetje "rondshoppen". Ik merk dat ik steeds heen en weer ga tussen "trend" (http://pin.it/mJ6kQMm) en "tijdloos" (http://pin.it/xNjZGGZ). Ik ben zo bang dat iets wat nu "hip" is over vijf jaar ontzettend uitgekauwd is. En bij een woonkamer is dat niet zo'n issue, maar de badkamer moet wel wat langer meegaan natuurlijk. Hoe doen jullie dat? Een mooie oplossing leek me om de badkamer half te betegelen (http://pin.it/kAzNP0U), zodat ik de vrijheid heb om eens een ander kleurtje te kiezen. Hoe dom op een schaal van 0 tot superdom is dat? Heb je in een badkamer met raam, in een nieuwbouwhuis niet veel minder kans op schimmel? Van dat speciale badkamerstuc gebruiken gaat financieel niet lukken denk ik.

Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
quote:Roosjediedeldoosje schreef op 03 december 2016 @ 14:54:

...Ik kom even van mijn meeleesstand af. Als ik je pins open, zie ik je echte naam (voor en achter), ik weet niet of je dat weet.
roxy21 wijzigde dit bericht op 03-12-2016 17:52
Reden: quote aangepast
% gewijzigd
Hope for the best, plan for the worst - Jack Reacher
Alle reacties Link kopieren
quote:Roxy21 schreef op 03 december 2016 @ 17:50:

[...]



Ik kom even van mijn meeleesstand af. Als ik je pins open, zie ik je echte naam (voor en achter), ik weet niet of je dat weet.Of haar achternaam op Pinterest verwijst naar de aanleiding die haar ook in dit topic brengt...
Alle reacties Link kopieren
@leoni gaat bijna gelijk op ja. Hier zitten de dakpannen alweer een maand op. Die waren eerder.

Ze beginnen op te leveren eind jan en dan waarschijnlijk 6 huizen per week. Als laatste op de route dus wij waarschijnlijk begin maart oplevering.



Wij gaan de slaapkamer op zolder meteen gebruiken. Oudste gaat er slapen. Andere kamer komen de wasmachine en droger en verder nog wat kasten etc evt een slaapbankje in toekomst ofzo.

Ff kijken hoe klein t lijkt straks haha.

Jullie natuurlijk grotere zolder dan ons.

Dacht ook pas dat het mooi was als wij op zolder gingen maar dan wil ik wel een badkamertje. Die kosten zullen wel erg oplopen dan.

Dus maar niet.



@shadow wat heerlijk dat het opschiet en mooi wordt! Kan je echt blij zijn met je keuzes.

Waar hebben jullie aanrechtblad besteld?

Wij willen geen composiet maar twijvel nog of die van kvik wel zijn wat we willen.

Wel makkelijker daar meteen.

Al komt al onze apparatuur ook elders vabdaan. Dat scheelt ruim 1000 euro en dan hebben we luxere aparatuur ook!



@ roos welkom, idd via pin ben je niet meer zo anoniem.

Badkamer, wij krijgen een best saaie wat dat betreft. Gewoon witte tegels ( wel iets groter) en grijze op de vloer. Maar het badkamer meubel dan wel weer hout bv.

Ik denk wel eens achteraf hadden we niet heel andere tegels moeten doen. Maar dit is iig relatief tijdloos.

Stukken niet betegelen zou ik niet doen of je moet echt regelmatig opnieuw gaan verven. Het vraagt echt meer onderhoud. Wij laten tot plafond door tegelen.



Alle offertes nu bijna rond.

Geeft ook rust zeg!



Nieuwe bsnk ook definitief vastgelegd en eethoek zijn we ook voor 90 % uit.

Rest van meubels houden we voorlopig. Geld is een keer op.

Ga de hoogglans deuren can dressior wel zelf oververven...die zijn nu rood ( erfenis van ml zijn vrijgezelle woning haha)

Hopelijk lukt dat mooi abders toch nog over katen spuiten.
Hier de badkamer ook best eenvoudig. Wij hebben witte langwerpige tegels met een licht grijze tegel en een muur bij de douche en omvang bad zijn ook van dezelfde tegel.



Jua wij hebben best een grote zolder 40 m2. Nu komt hier wel een warmtepomp installatie, maar als ik het goed heb uitgerekend kunnen we daarnaast nog twee kamers van 13 m2 maken en een kleine badkamer van 1,5 m bij 3,5. De slaapkamers zullen ruimer lijken ivm schuin dak en ik heb alleen de Loop ruimte gerekend. We gaan het eerst uit tekenen op de vloer voor we het definitief maken. Kijken het in werkelijkheid net zo goed plan is al het lijkt op papier.

Gelukkig hoeft het niet gelijk want we hebben genoeg slaapkamers op de 1ste.

Druk bezig trouwens met de meubels en alles erom heen. Fijn dat het bijna klaar is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Roxy21 schreef op 03 december 2016 @ 17:50:

[...]



Ik kom even van mijn meeleesstand af. Als ik je pins open, zie ik je echte naam (voor en achter), ik weet niet of je dat weet.Thanks, bedoel je "Roos Huis"? Dat is niet mijn echte naam, die had ik juist verwijderd voordat ik de links plaatste. Of is dat wijzigen niet gelukt en zie je nog mijn echte "echte naam"? Wel heel fijn dat er zo op gelet wordt!
Alle reacties Link kopieren
quote:suuz393 schreef op 03 december 2016 @ 18:05:

[...]





Of haar achternaam op Pinterest verwijst naar de aanleiding die haar ook in dit topic brengt... Zou je denken?
Alle reacties Link kopieren
quote:Roosjediedeldoosje schreef op 03 december 2016 @ 22:30:

[...]





Thanks, bedoel je "Roos Huis"? Dat is niet mijn echte naam, die had ik juist verwijderd voordat ik de links plaatste. Of is dat wijzigen niet gelukt en zie je nog mijn echte "echte naam"? Wel heel fijn dat er zo op gelet wordt! Ok, mooi! Ik zie ook een foto, of ben je dat niet?
Hope for the best, plan for the worst - Jack Reacher
Alle reacties Link kopieren
quote:Roxy21 schreef op 03 december 2016 @ 23:48:

[...]



Ok, mooi! Ik zie ook een foto, of ben je dat niet?Klopt, dat ben ik echt (en dat is echt mijn brein!), maar die vind ik niet heel herkenbaar. Iemand die mij al kent zal me wel herkennen, maar dat geeft niet. Nogmaals bedankt voor je oplettendheid!
Ben helemaal blij na de inmeetdag in ons nieuwe huis. De slaapkamers waren groter dan gedacht. Alleen de werkkamer van mijn vriend is kleiner dan hij nu heeft dus die moest daar wel aanwennen.

De buren hadden een aannemer mee en die heeft ook nog even bij ons gekeken. Dingen waar wij van dachten dat het best duur zo zijn vielen mee. Waarschijnlijk gaan we nu de helft van de garage bij de woonkamer trekken. Dit bleek veel makkelijker en goedkoper dan verwacht. 19 m2 garage leveren alleen een hoop extra opslag ruimte voor zooi. Nu krijgen de kinderen een mooie speelhoek van ong 3 bij 3. Daar kunnen ze lekker al hun bouwwerken laten staan.

Verder hebben we de indeling van de zolder iets om gegooid want er bleek een afvoer voor een wc te zitten in de CVkast omdat er ontluchting naar het dak op zit. Dan hebben zelfs geen sanidur wc nodig super.

Daarnaast kun we makkelijk op de 1ste verdieping en zolder vloerverwarming plaatsen en de kosten vallen erg mee dus dit gaat er ook komen.

Al bij al kunnen we meer dan we dachten dus dat is mooi. En als klap op de vuurpijl bleek dat de extra m2(bij het kadaster bleek dat wij 13 m2 hadden tov verkoop kavel) zitten in onze achtertuin.
En de uitvoerder noemde een datum voor de oplevering wat een heel stuk eerder is dan tot nu toe was gezegd. Er werd gezegd eind eerste begin tweede kwartaal ende uitvoerder had het over week 10(begin maart). Echt genoeg tijd om te verhuizen
Alle reacties Link kopieren
Klinkt goed Leoni. Fijn dat jullie zo veel kunnen doen en extra grond is natuurlijk nooit vervelend Nu hopen dat alles zo voorspoedig bijft gaan en iplevering inderdaad al zo snel is.



Bij ons staat in de voorlopige inschrijving in het kadaster ook meer m2 aangegeven dan in de verkoopdocumenten. Wij hopen natuurlijk ook dat dat zo blijft



Fijn dat de offertes nu bijna allemaal rond zijn Jua. Nu alleen nog wachten op oplevering an het huis dus.



Welkom Roosje. Leuk dat ze bij julle ook al bezig zijn. Wij hebben de badkamer vanuit de projectleverancier gekocht met wat aanpassingen. Bij ons weigeren ze namelijk casco op te leveren. Dus heb helaas geen tips voor je.



Hoe gaat het met klussen in alle ipgeleverde huizen?



Bij ons zijn ze nu ook gestart. Deze maand worden als het goed is de eerste heipalen al in de grond gezet. Zo leuk. Wel frustrerend om te zien dat de bouw van de fase die na ons in verkoop ging veel sneller gaat. Dit wordt gedaan door een andere bouwer. Maar gelukkig is nu er bij ons ook vooruitgang.
Alle reacties Link kopieren
Weer een stapje verder, de afspraak bij de notaris staat eindelijk vast, we hopen dat de aannemer dit jaar nog gaat starten, zoals er beloofd is. Ik ben niet goed in geduldig afwachten en zou zo graag zelf al wat actie willen ondernemen, nu is het constant wachten tot een ander iets gaat doen. In het huurhuis waar we nu in wonen hebben we het slecht naar ons zin dat speelt ook mee.

Zelfs geen ruimte voor de kerstboom .

Over een jaartje hopen we alles vergeten te zijn en te kunnen genieten van de kerstboom in het nieuwe huis.



@ Leonie, bijna alleen maar meevallers voor jullie dus. Dat is ook wel weer es leuk om te lezen, bij veel mensen gaan er dingen fout, vallen tegen of duren te lang ...



@Jua alles lekker geregeld, dat moet een lekker gevoel zijn.



@Captain kitten, k hoop dat we een beetje gelijk op gaan met de bouw, zou leuk zijn (-; Wanneer denken ze klaar te zijn met jullie huis?
quote:coele schreef op 09 december 2016 @ 09:15:

@ Leonie, bijna alleen maar meevallers voor jullie dus. Dat is ook wel weer es leuk om te lezen, bij veel mensen gaan er dingen fout, vallen tegen of duren te lang ...





Komt waarschijnlijk ook omdat wij een ruime begroting hebben gemaakt en wij de meeste dingen goedkoper konden krijgen dan begroot en sommige dingen via familie of kennissen kunnen regelen.

De planning was echt een verrassing aangezien ze continue zeggen eind 1ste kwartaal begin 2de kwartaal. Wij gingen dus uit van ergens in april met een maand uitloop.



Gelukkig is er beweging in. Zelfs niets kunnen doen moet je je aan overgeven. Als je dat lukt dan is dat erg makkelijk. Heb ik ook moeten leren. Volgend jaar in je nieuwe huis kerst vieren.
Alle reacties Link kopieren
Balen dat jullie niet op jullie plek zitten in jullie huurhuis coele. Dat lijkt me frustrernd. Maar het is wel voor een goed doel. Bij ons zijn ze twee dagen na het passeren ineens gestart met de bouw. Terwijl ze vooraf aangaven in de loop van december te gaan starten. Hoop dat ze bij jullie ook snel na het paseren gaan starten. Zo gaaf om ineens voortgang te zien. Bij ons denken ze Q4 2017 klaar te zijn. Maar dat zal ook een beetje afhangen van het weer. Hopen dat we geen al te strenge winter krijgen dus



Fijn dat jullie zo ruim begroot hadden Leoni. Het zijn altijd leuke meevallers wanneer je meer kunt doen dan vooraf gedacht. En handige familieleden helpen dan inderdaad ook. Leuk dat het bij jullie nu ook al echt dichtbij komt!
Alle reacties Link kopieren
@Captainkitten Misschien domme vraag hoor, maar wat is Q4? Bedoe je daarmee vierde kwartaal?

Onze aannemer denkt 'rond' de zomer klaar te zijn, maar dat is best nog een ruim begrip, weten dus nog niet zo veel.

Wel staat er in de papieren dat het huis binnen 150 werkbare dagen vanaf het starten van de bouw opgeleverd moet zijn.
Alle reacties Link kopieren
Q4 is inderdaad het vierde kwartaal. Ook nog vrij vaag dus

Maar wat fijn dat jullie prognose al voor de zomer is. Dat is in ieder geval een stuk sneller dan bij ons. Bij ons staan meer dan 200 werkbare dagen in het contract. Ze kunnen er dus zelfs 1.5 jaar over doen. Maar daar gaan we maar niet vanuit
Alle reacties Link kopieren
Hoe is t bij iedereen?



Wij hebben de kijkdag met uitgestelde start bouw feest gehad. ( was eerder begin opleverings borrel haha)

Was heel leuk, heel wat toekomstige buren de hand kunnen schudden. De uitvoerder had de borrel ook goed verzorgd.



Natuurlijk was het kijken zelf helemaal leuk.

Maar zo als vaak dacht ik achteraf wel weer had ik nog maar ff dit opgemeten etc.

De woonkamer vind ik nog steeds wat tegenvallen qau maat. We hebben een uutbouw van 1.80 en ben dus erg blij dat we sat gedaan hebben!!

Las hier de tip om je bank op maat met papier te maken voor t beeld en dat had ik dus gedaan en misschien sat t daarom tegen viel.

Of we moeten een kleinere bank nemen haha.



Mijn man vond het overig niet tegenvallen dus misschien heb ik in mijn fantasie de woonkamer te mooi voorgesteld.

De rest bevielen juist wel goed. Gang stuk ruimer dan we nu hebben en het kleinste slaapkamertje is ook echt best ruim!!

In de badkamer hebben we helaas niet goed op de tekeningen gezien dat er naast de douche een best dik muurtje bij de wc zit. Hadden we beter een muurtje laten plaatsen. Nu moet de douche cabine tegen een heel stuk getegelde muur aan. Zonde.

Ook al wat dingen die niet kloppen gezien. Zo hebben we verkeerde kleur vensterbanken en missen we wcd en loze leidingen op zolder.



Bij de buren de dakkapel gezien op zolder en nu twijfel ik ernorm of we ook dat moeten doen ipv dakraam.

Het is toch echt wel stuk ruimer.

Maar ook veel duurder....moet ergens vandaan komen.

Is het de investering waard?
Alle reacties Link kopieren
Vanaf vandaag is het perceel officieel van ons, dat is het laatste stapje wat wij moesten nemen.

Helaas hebben we te horen gekregen dat er dit jaar, logisch want hetjaar is bijna om, niet meer wordt gestart met de bouw.

Toch wel jammer, al hadden ze maar een schop in de grond gezet daar waren wij al blij mee geweest.

Nu maar hopen dat het in januari écht gaat gebeuren.



@Leonie, ik heb een minikerstboompje gekregen van mijn dochter, heel lief, we gaan er dus gewoon het beste van maken in ons tijdelijke huis.



@Captain Kitten, jullie aannnemer heeft het dus ruim genomen met 200 werkbare dagen. Ik heb wel in de gaten dat ze (de de bouwbedrijven) zich goed indekken voor allerlei onvoorziene gebeurtenissen.



@Jua, ik hoor van mensen om mij heen dat de maten meestal meevallen als de meubels er in staan, hopelijk is dat bij jou ook zo.

Achteraf een dakkapel laten plaatsen is vaak voordeliger dan tijdens de bouw direct door de aannemer te laten doen. Ik zou eerst offerte gaan aanvragen bij andere bouwbedrijven.
Alle reacties Link kopieren
@Coele een goede eerste stap. Gefeliciteerd!

En nu wil je natuurlijk dat ze zo snel m9gelijk beginnen haha. Het gaat uiteindelijk vaak hard



Hoop ook dat met meubels maten meevallen. Op funda ook weer eens vergelijkbare ingerichte huizen bekeken. En dan is t wel ruim haha



Dakkapel hebben bewust niet in de bouw gedaan nee. Belachelijk wat ze dan vragen (9000,00 ) hebben al wat offertes.

Knoop maar doorhakken dit weekend.



In jan starten ze met opleveren.

Willen graag de dakkapel graag zo snel mogelijk na oplevering natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
@jua en coele: wij hebben de dakkapel wel in de bouw mee laten nemen. Achteraf goed, want blijkbaar hebben wij een dakconstructie waarbij het achteraf erg lastig en duur is om een kapel in te plaatsen. Mijn advies is dus om even goed na te vragen bij je aannemer wat voor soort dak je hebt, zodat je dit goed uit kunt vragen bij de offertes.

Onze buren moeten nu meer betalen voor de kapel dan wanneer ze het in de bouw hadden meegenomen.
Alle reacties Link kopieren
@suuz wat voor dak hebben jullie dan? Heel speciaal???



Wij hebben een sporenkap , scharnier dak. De makelaar zei eerst ook toen we net huis kochten dat je dan achteraf geen dakkapel kon doen ivm vertikale steunbalken.

Dat zeggen aannemers ook vaak heb ik ondertussem begrepen want ze verdienen er flink op. Hier vroegen ze bv 9000,00 voor een dakkapel!



Op ons dak kan prima een dakkapel achteraf. Meeste nieuwbouwhuizen hebben tegenwoordig een sporenkap, hebben de dakkapel bedrijven vaak mee tw maken dus

.Moet wel wat aangepast worden om de contructie van dakkapel / dak dan goed te krijgen maar dat valt gewoon binnen de dakkapelprijs.

We zijn nu zon 4000,00 kwijt voor zelfde maat dakkapel als vanuit de bouw maar binnen die prijs zit er ook nog een electrisch rolluik erbij.

Scheelt dus zeer veel.
Hier is het druk. We zijn bezig de laatste offertes aan te vragen. We hebben inmiddels ook een nieuws brief gekregen waarin staat dar ons huis waarschijnlijk halverwege maart wordt opgeleverd. Echt dus sneller dan verwacht. Dus de beslissing voor de vloer moest er ook komen en wat te doen met de wanden.

Inmiddels zijn ook alle steigers weg bij het huis en gaat het er als een echt huis uit ziet. De garages worden nu gebouwd.



Over een dakkapel was onze bouwer duidelijk dat wouden ze doen, maar hun gaven zelf al aan dat zeker aan de achterzijde het na de bouw het vaak handiger en goedkoper is. Dit heeft namelijk ook te maken dat wij als partij met een bestaande woning ons niet meer aan bepaalde wetten en regels hoeven te houden. Zo is een vergunning voor een dakkapel aan de achterzijde na de bouw niet meer nodig voor de bouw wel. Daarnaast zijn ze aan bepaalde afmetingen gebonden terwijl wij dat niet zijn.



Jua het is wel fijn een dakkapel. Ik wil er tzt ook een op zolder. Nu is het gewoon nog niet nodig en is een dakraam goed genoeg. Nu moet ik ook zeggen dat ik slecht door het dakraam heen kan kijken omdat hij vrij hoog zit. Dit vind ik niet prettig.



Coele fijn dat je getekend heb en nu lekker de feestdagen vieren met je vast mooie boom.

Dat die werkdagen zijn ruim zijn heeft ook denk ik te maken dat na de magere jaren de specialisten(metselaars, stucadoor en nog een aantal) uit de bouw zijn gegaan en ze kunnen nu gewoon niet aan mensen komen. Hier een bouwer van een ander project al geprobeerd de metselaars van ons project weg te halen.
Ik lees nog mee hoor!

Hier staat er al een half huis, zo snel gaat het!

Ons blokje wordt als eerste gebouwd, de andere 2 straatjes ligt de fundering er net en zijn de kabels zichtbaar

Straks even kijken. De begane grond stond vrijdag al en de kap zou al geplaatst worden. Leuk om te zien.



Minder leuk zijn die eerste facturen...wel handig dat je die digitaal kunt indienen.
Alle reacties Link kopieren
@iedereen ik zal ook nog even wat van mij laten horen. Met ons huis gaat het de goede kant uit. De vloer is beneden gelegd en boven zijn we bijna klaar. De vloer beneden is echt prachtig geworden! We zijn er heel tevreden mee. Afgelopen maandag is de keuken geplaatst. De keuken is ook heel mooi. Alleen zijn er een aantal aansluitpunten niet helemaal goed. Waardoor we daar nog mee aan de slag moeten.

Maar we gaan de goede kant uit! 29 december verhuizen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven