Log nu in om te reageren
 1. ahhhhhh wat een heerlijk topic dit!!!
 2. Oh wat is die foto van die slapende kuikens leuk! :flirting:

  En wat groeien ze snel! Ik zou ook wel kippen willen, maar dat kan pas in de toekomstige tuin. Die van het koophuis dat we nog niet op het oog hebben X-D
 3. Wat een dotjes :heart:
 4. Mooie kipjes zeg.

  Als ze een donker nachthok hebben straks gaan ze volgens mij niet kraaien.

  Wees jezelf er zijn al genoeg anderen
 5. Boef: 114 gram
  Piep: 123 gram

  Boef niest al een paar dagen en blijft toch wel wat achter in groei, dus we zijn gisteren even naar de dierenarts gegaan. (Dr Google leerde mij over snot bij kippen, waar ze aan kunnen overlijden.) DA dacht niet dat het nodig was, maar zo voor Pasen heeft hij voor de zekerheid een ab meegegeven zodat ik het in ieder geval in huis heb mocht het nodig zijn.

  De kuikens zijn allebei vrolijk, levendig en hongerig, als hij niet zou niezen zou je verder niets merken aan Boef. Nog even wat fotootjes!

  https://s18.postimg.org/sjtb7jawp/IMG_2512.jpg

  (Piep de pagegaai)

  https://s30.postimg.org/4se4m65bl/IMG_2513.jpg
  https://s9.postimg.org/n8hy5mw4f/IMG_2522.jpg

  En Boef met de trademark brutale blik. Vanmiddag ga ik het hok met ren ophalen, wordt vervolgd!
 6. Te schattig :heart:
 7. Van deze heldere koffie krijg je geen aanslag op je tanden

  Zonder koffie zijn sommige dagen wel erg lang. Maar daarnaast zorgt ons bakkie wel voor aanslag en een gelige kleur op je tanden. Daar hebben twee Slowaakse broers iets op gevonden.

  Lees verder

 8. Zo lief! :heart:
  Ze komen ook niets te kort bij jullie :-]
  Boefje, gauw beter worden hoor!
 9. Wat een super verhaal! Krijgen we foto's als de kuikens opgroeien?
 10. Oh ik zat op de 1e pagina :-]. Sorry !
 11. Wat een leuk topic dit zeg, lief hoor :flirting:
 12. Wat een prachtige beestjes! :heart:
 13. Wat lieffff :love:

  Dit is mijn mening en daar zult u het mee moeten doen.
 14. Heb je al met je buren gesproken To?
 15. Aah, Boef begint al steeds meer op een echte kip te lijken :heart:
 16. quote:
  Felix_Urbexicus schreef op 15 april 2017 @ 17:26:
  Heb je al met je buren gesproken To?


  Nog niet. Voorlopig kukelen de kuikentjes niet, ze zijn nog maar vier weken en wellicht zijn het hennetjes. X-D Als ik de buren op straat tegenkom zeg ik het wel.

  Boef: 117 gram
  Piep: 126 gram

  Antibiotica geven aan een kuiken is een stuk lastiger dan ik dacht! 0,4 ml moet Boef oraal hebben, ik heb spuitjes en de dierenarts had het voorgedaan... En ik heb ervaring met het dwangvoeren en medicatie geven aan cavia's. Hoe moeilijk kan het zijn?

  Nou, het is me dus niet gelukt met een spuitje gisteravond. Kuiken WIL NIET, piep piep spartel spartel. Boef maakte zich zo druk dat ie er benauwd van werd en toen durfde ik al helemaal niet meer. Okay, tijd voor plan B. Ik heb het even getest en een paar kleine stukjes brood geweekt in water vinden de kuikens lekker, dus hop, even wat stukjes brood geweekt in de antibiotica... Dat laten ze dus walgend staan na er een keer in gepikt te hebben.

  Uiteindelijk wat meelwormen in kleine stukjes gesneden, ze in de ab gelegd en er daarna wat kuikenmeel bijgedaan. Zo ging het gelukkig wel naar binnen. Piep snapte er niets van waarom zij niet ook mocht, dus die heeft wat gewone meelwormen gekregen. Missie volbracht!
 17. Fijn dat het gelukt is. Lieve foto's :heart:
 18. Dit topic is echt om op te vreten.
  Waar zit je ergens Iliana? Ik wil je wel helpen mocht dat nodig zijn met het dwangvoeren van de AB mocht ik in je buurt wonen.
  Ik ben zelf DA. Werk zelf wel voornamelijk met honden/katten, kippen zijn niet mn expertise... maar heb anders ook een telefoonnummer voor je van een vogelspecialist die elke dag een (gratis) telefonisch spreekuur heeft.
  Wat ontzettend lief en fijn dat je de beestjes opvangt!
 19. quote:
  elisabethrose schreef op 16 april 2017 @ 15:52:
  Dit topic is echt om op te vreten.
  Waar zit je ergens Iliana? Ik wil je wel helpen mocht dat nodig zijn met het dwangvoeren van de AB mocht ik in je buurt wonen.
  Ik ben zelf DA. Werk zelf wel voornamelijk met honden/katten, kippen zijn niet mn expertise... maar heb anders ook een telefoonnummer voor je van een vogelspecialist die elke dag een (gratis) telefonisch spreekuur heeft.
  Wat ontzettend lief en fijn dat je de beestjes opvangt!
  Ooh, deskundige hulp! Ik woon in de westelijke helft van Noord Brabant. (Denk omgeving Roosendaal-Etten-Leur-Breda.) Ik doop nu meelwormen in de antibiotica en zo gaat het goed naar binnen gelukkig, ik heb alleen wel veel meelwormen nodig voor alle ab naar binnen is. :-] Zou je me het nummer van de vogelspecialist willen pb-en? Altijd handig om te hebben!
 20. Boef: 122 gram
  Piep: 133 gram

  Boef niest al minder, dus dat gaat goed. Omdat het toch niet de bedoeling is dat we haar telkens volstoppen met meelwormen wanneer ze ab moet krijgen, heb ik toch nog eens geprobeerd om ze met een pipetje te geven. Ik had gisteren al even geoefend op Piep (met water) en dat ging prima.

  Met Boef was het een stuk lastiger en uiteindelijk heb ik de hulp van mijn man ingeroepen. Ik fixeerde het kuiken met een hand en maakte voorzichtig het snaveltje open, hij spoot de ab druppel voor druppel naar binnen. We zijn er 15 minuten mee bezig geweest, maar het is gelukt!

  Nog even wat fotootjes:

  https://s14.postimg.org/cfmltkzm9/IMG_2531.jpg
  https://s29.postimg.org/oy3ntqvpz/IMG_2569.jpg

  (Het is me eindelijk gelukt om een fatsoenlijke foto van Boef te maken terwijl ze haar op probeert te eten. Gek beest. 8-P)
 21. Je hebt PB Iliana!
  Hartstikke goed dat het gelukt is, het is inderdaad vaak in begin wat onwennig en je bent snel bang zo'n klein breekbaar diertje pijn te doen, maar ze kunnen stiekem best veel hebben en soms moet er gewoon een beetje doorgezet worden ;)
  Goed fixeren is (meer dan) het halve werk.
 22. Boef: 138 gram
  Piep: 157 gram

  Je ziet het nu ook echt goed dat Piep groter is dan Boef. Boef niest niet meer maar krijgt nog wel twee dagen antibiotica. Bij beide kuikens zie je het begin van het kammetje. Ik weet nog steeds niet of het nu haantjes of hennetjes zijn...

  https://s12.postimg.org/k4tic12tp/IMG_2685.jpg
  https://s10.postimg.org/n1v3lpjh5/IMG_2689.jpg

  (Vrees niet, Boef wordt niet echt platgeknuffeld, dat lijkt maar zo! Zieke kinderen worden verwend hier in huis, dochter vindt dat het met kuikens ook zo moet gaan. :love:)

  https://s13.postimg.org/kr4mjvch3/IMG_2697.jpg
 23. Wat een knapperds! :love:
 24. Oooohh!! Wat zijn ze toch leuk..... :heart:

  Nothing happens for a reason
 25. Ik blijf dit een briljant topic vinden. Wat worden ze groot!