nieuwbouwhuis

12-12-2014 23:12 2859 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn vriend en ik zijn misschien van plan om een nieuwbouw huis te kopen.

Ik ben mij aan het verdiepen in kosten, dingen waar je rekening mee moet houden enz.

Nu vraag ik mij af zijn er meer mensen die een nieuwbouw woning (redelijk recent) hebben gekocht? Zo ja op wat voor kosten kun je rekenen na het tekenen van de koopakte? Ik lees termen als bouwrente en depotrente.

Wat ik mij verder nog afvroeg was, Stel je ondertekend de koopakte in Maart. Je huis wordt opgeleverd in januari het jaar daarop. Moet je dan al betalen voor je hypotheek? Hoe gaat dit in zijn werk?

Hopelijk zijn er mensen hier op het viva forum die wat ervaringen willen delen.
Alle reacties Link kopieren
Luis welkom!

Wat komt er veel hij kijken hè?!

Wat ik jammer vind is dat er, op fora na, weinig informatie te vinden is over meerwerk kosten bij nieuwbouw. Waar moet je aan denken en wat zijn gemiddelde prijzen.....



Djoels hoe bevalt het jan jullie huis?



De bedragen die hier voorbij komen vind ik vrij hoog.....

Wij hebben incl. Uitbouw een extra bedrag van ¤17500, na uitbouw nog ¤8000 over.

Ik dacht dat de vloeren enz, niet uit de hypotheek mocht......

We gaan de echte afwerking: muren, vloeren,gordijnen, tuin en wat inrichting...zoveel mogelijk van spaargeld betalen.

Ons huis is nu heel compleet qua inrichting en dit gaat mee naar het nieuwe huis.

Qua keuken hebben wij, incl minderwerk ¤4900, ¤7500 berekend. Wij gaan voor een zeer complete IKEA keuken (die ik al ontworpen heb) en een composiet werkblad. Achterwand willen we met speciale verf verven.

Qua badkamer heb ik ¤2500 extra gerekend. Voor andere tegels, eventueel een bad en alle aansluitingen hiervoor, douchewanden (inloopdouch) en badkamermeubel.

De rest is meerwerk zoals stopcontacten, loze leidingen, tapkast, wasdrogeraansluiting, muur verplaatsen....
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik schrijf ook graag mee!! Wij (vriend en ik) hebben een huis gekocht. Inmiddels deadline meerwerk gehad en alshet goed is gaan ze in september bouwen!! Ben heel benieuwd hoe onze verdere communicatie met de aannemer gaat lopen, hoor dat daar in nieuwbouwprojecten nog wel eens gedoe over is.
Alle reacties Link kopieren
quote:sterrenmunt1 schreef op 21 juli 2015 @ 12:20:

Hoi,



Ik schrijf ook graag mee!! Wij (vriend en ik) hebben een huis gekocht. Inmiddels deadline meerwerk gehad en alshet goed is gaan ze in september bouwen!! Ben heel benieuwd hoe onze verdere communicatie met de aannemer gaat lopen, hoor dat daar in nieuwbouwprojecten nog wel eens gedoe over is.



Leuk!!! In L.?



@Fonteyn dankjewel en heel leuk om jouw lijstje te lezen. Ik heb qua inrichting e.d. echt totaal geen creatief voorstellingsvermogen (hoewel ik wel een creatief beroep heb, echt heel vreemd), jij wel?
Alle reacties Link kopieren
Welkom Sterrenmunt, en gefeliciteerd met jullie huis! Hoop dat alles voorspoedig voor jullie zal verlopen!



Fonteyn, alles wat (nagel)vast is mag uit het bouwdepot betaald worden. Een zwevende vloer mogelijk niet, maar vloeren die verlijmd zijn mogen sowieso. Wij betalen in feite ook al het meerwerk uit eigen spaargeld, het was voor ons alleen financieel een stuk gunstiger om alles te financieren en ons spaargeld daarop in mindering te brengen, dan alleen te lenen wat nodig is, en de rest met ons spaargeld te betalen. Wat denken jullie uiteindelijk kwijt te zijn aan meerwerk + afwerking van je woning? En voor hoeveel m2 huis en tuin is dat dan? Want als je nog tips hebt om geld te besparen dan hebben we daar allemaal wel oren naar.
Alle reacties Link kopieren
quote:Luisindepels schreef op 21 juli 2015 @ 14:03:

[...]





Leuk!!! In L.?



@Fonteyn dankjewel en heel leuk om jouw lijstje te lezen. Ik heb qua inrichting e.d. echt totaal geen creatief voorstellingsvermogen (hoewel ik wel een creatief beroep heb, echt heel vreemd), jij wel?Ik vind Floorplanner (website) trouwens heel handig om het huis in te delen. Je kan je plattegrond ook in 3D bekijken, en dat geeft mij een veel beter gevoel voor ruimte/doorloop. Het geeft je alleen geen inzicht in wat er precies moet komen te staan, maar wel waar het ong. moet komen, en je kan meubels/muren/vloeren wel kleurtjes geven.
Alle reacties Link kopieren
Floorplanner is echt tof.



Huis en tuin daarin ontworpen.



Wij hebben de zolder zelf ingedeeld , en slaapkamer met een dakkapel en ook een inloopkast . Met floorplanner exact kunnen kijken hoe en wat we het wilde gaan doen , hoe moest het bed en waar kwam dan de wand etc.

Uiteindelijk alles ook zo gebouwd . Is echt super mooi geworden .



Ik lig er nu in bed



Ik ben zo gelukkig in ons nieuwe huis . Het is hier fijn , alle ruimtes zijn geweldig . Als ik in de keuken zit denk ik ' wauw dit is het leukste plekje in huis ' en als ik in bad lig denk ik het ook ,



Nu de tuin af is en ik 's avonds in mijn veranda zit , kaarsen aan , lampionnen in de bomen , houtkachel aan denk ik ' Nee dit is het leukste plekje van ons huis '



Kortom , een hoop keuzes waren het, hard werken , veel klussen , veel geld , maar het is het zoooo waard!
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
quote:Luisindepels schreef op 21 juli 2015 @ 14:03:

[...]





Leuk!!! In L.?



@Fonteyn dankjewel en heel leuk om jouw lijstje te lezen. Ik heb qua inrichting e.d. echt totaal geen creatief voorstellingsvermogen (hoewel ik wel een creatief beroep heb, echt heel vreemd), jij wel?



Yes, daar idd!! Ik vind het zo leuk dat ze binnenkort gaan bouwen. Lijkt me heerlijk als je de vooruitgang kunt zien



Nog een heel andere vraag:

Hoe waren jullie ervaringen met het bouwdepot beheren? Was er wel eens gedoe over betalingen, of viel dat mee?



Ik ga morgen mijn hypotheekverstrekker nog even bellen, want mij is nog wel het eea onduidelijk. Maar misschien hebben jullie als ervaringsdeskundigen ook al een idee: Stel dat je in de badkamer een losstaand bad neemt. Dit neem je apart af, bij wijzen van spreken bij de Gamma. Een vrijstaand bad moet je iig kitten. Betekent dit dan dat je het wel uit je bouwdepot kunt krijgen of niet? Hetzelfde geldt voor zo'n schitterend 6pits gasfornuis in de keuken, dat echt onderdeel is van de keuken (wordt ook gekit), maar wat je in theorie ook kunt meeverhuizen natuurlijk.



We zijn er op dit moment niet over uit of we dit überhaupt uit het bouwdepot willen financieren, omdat we wel de middelen hebben om het zelf te betalen, maar ik ben wel benieuwd
Alle reacties Link kopieren
Floorplanner ga ik me later nogmaals aan proberen te wagen, heb het vandaag geprobeerd, maar kwam er nog niet helemaal uit hoe dat werkte..
Alle reacties Link kopieren
Luis,

Ja ik heb dat wel. Heb het huis in mijn hoofd al helemaal ingericht. Zoals ik mezelf ken, zullen de plannen in mijn hoofd aardig overeen komen met de werkelijke situatie straks, ook qua ruimte in de verschillende kamers. Erg leuk, al die plannen maken in je hoofd. Alleen stimuleert het de behoefte om spullen aan te schaffen......



Djoels,

Ik geloof je helemaal! Heerlijk dat je zo geniet. Dat alles is geworden zoals je wilde. Vooral blijven genieten



Amby,

Ik ga eens kijken naar die floorplanner!

Mijn goedkopere oplossingen zijn denk ik niet voor iedereen. Wij willen bijv. voor de tuin(5.1m X 13,5m )kijken naar 2de hands tegels(wel moderne grote 60x60 tegels). Schuttingen willen we met buren aanschaffen, als we het eens worden. Daar naast willen we een stuk gras.

De muren in het hele huis(zonder uitbouw 128m2) behangen met glasvliesbehang en dan verven(gaan we zelf doen). We hebben bij Ikea een vloer gezien die we erg mooi vinden(was niet van plan daar voor een vloer te kijken) ¤12.95 per m2 + ¤2 m2 ondervloer. En dan nog een paar honderd ¤ voor hoge witte plinten. Dit gaan we ook zelf leggen.

De keuken( 3.19m X 2,64m) van ikea met 7 apparaten en dus composiet of graniet werkblad( zoveel mogelijk offertes aangevraagd en dan kiezen waar we het werkblad willen aanschaffen). 1 wand met alleen lage kasten en 1 wand(tegenover elkaar) met alleen maar hoge kasten.

Keuken is incl. werkblad rond de ¤7500.

Plaatsen van de keuken doen we zelf. Het werkblad wordt met een specialist samen geplaatst.

Gordijnen hebben we nog veel liggen en hangen, wel wil ik wat verduisterende rolgordijnen bij kopen(bij ikea, goede ervaring mee).

Voor de rest van de in richting nemen we veel mee van dit huis. Wel wil ik flink wat meubels onder handen nemen met verf! Dat ga ik in de loop van het jaar doen. Andere meubels gaan we langzaam verkopen/weggeven.

Ik ga proberen om niet meer dan ¤5000 eigen geld te gebruiken, wat best een uitdaging gaat worden, maar ddue ga ik graag aan
Alle reacties Link kopieren
quote:sterrenmunt1 schreef op 22 juli 2015 @ 00:16:

Nog een heel andere vraag:

Hoe waren jullie ervaringen met het bouwdepot beheren? Was er wel eens gedoe over betalingen, of viel dat mee? Bij ons werden alle rekeningen die we opstuurden keurig netjes op de afgesproken datum voldaan. Maar ik heb dan ook een heleboel uit eigen middelen betaald (keuken en zo), zodat er eigenlijk alleen een aantal bouwtermijnen vanuit het bouwdepot moesten worden voldaan. En daar was uiteraard geen discussie over mogelijk, die bedragen lagen al vast. Uiteindelijk ging het sparen zó goed dat we zelfs 20K minder nodig hadden uit het bouwdepot dan we vooraf hadden berekend, zodat we met het restant meteen een deel van de hypotheek konden aflossen.
Alle reacties Link kopieren
Djoels, herkenbaar wat je schrijft! Wij wonen nu een maand of vier in onze nieuwe woning. We zijn al helemaal gewend en zouden echt niet meer terug willen naar onze vorige. Maar we verzuchten nog regelmatig tegen elkaar dat we zo gelukkig zijn, en dat het zo'n fijn huis is, en vooral dat we écht geen spijt hebben dat we zoveel kleiner zijn gaan wonen. Dit was echt de beste aankoop ooit.
Alle reacties Link kopieren
@ Djoels en Prik, wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben! Het geeft ons iets om naartoe te leven. En Prik, wat goed van jullie dat jullie nog 20K over hadden aan het eind van de rit, dat gaan wij never nooit halen. Met de dubbele woonlasten houden we momenteel niks over. We hebben nog wel een buffer voor rampscenario's, maar die wil ik hoe dan ook behouden.



@Fontyen, bedankt voor de uiteenzetting, heel nuttig! Ben benieuwd of je het gaat halen met die 5000, lijkt me zeker een uitdaging, maar als je veel zelf kan doen dan scheelt dat zeker. Wij hebben wel wat extra (materiaal) kosten t.o.v. jullie, en moeten meer uitbesteden. Wij kunnen de schutting bijv. niet delen met de buren, en vanwege de vloerverwarming moet er toch zo'n 55m2 komen aan tegels. We willen ook glasvlies, maar daar moet ook zo'n 360m2 van komen, dus met voorstrijk, lijm, behang, verf wordt dat hoe dan ook een duur grapje, want denk niet dat het 1 euro per m2 gaat kosten. :p



@Sterremunt, wij beheren zelf het bouwdepot, en worden dan steekproefsgewijs getoetst, dus uitbetalen an sich zijn geen problemen mee. De tijd zal leren of we achteraf nog gedonder krijgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Fonteyn schreef op 22 juli 2015 @ 00:24:

Luis,

Ja ik heb dat wel. Heb het huis in mijn hoofd al helemaal ingericht. Zoals ik mezelf ken, zullen de plannen in mijn hoofd aardig overeen komen met de werkelijke situatie straks, ook qua ruimte in de verschillende kamers. Erg leuk, al die plannen maken in je hoofd. Alleen stimuleert het de behoefte om spullen aan te schaffen......



Djoels,

Ik geloof je helemaal! Heerlijk dat je zo geniet. Dat alles is geworden zoals je wilde. Vooral blijven genieten



Amby,

Ik ga eens kijken naar die floorplanner!

Mijn goedkopere oplossingen zijn denk ik niet voor iedereen. Wij willen bijv. voor de tuin(5.1m X 13,5m )kijken naar 2de hands tegels(wel moderne grote 60x60 tegels). Schuttingen willen we met buren aanschaffen, als we het eens worden. Daar naast willen we een stuk gras.

De muren in het hele huis(zonder uitbouw 128m2) behangen met glasvliesbehang en dan verven(gaan we zelf doen). We hebben bij Ikea een vloer gezien die we erg mooi vinden(was niet van plan daar voor een vloer te kijken) ¤12.95 per m2 + ¤2 m2 ondervloer. En dan nog een paar honderd ¤ voor hoge witte plinten. Dit gaan we ook zelf leggen.

De keuken( 3.19m X 2,64m) van ikea met 7 apparaten en dus composiet of graniet werkblad( zoveel mogelijk offertes aangevraagd en dan kiezen waar we het werkblad willen aanschaffen). 1 wand met alleen lage kasten en 1 wand(tegenover elkaar) met alleen maar hoge kasten.

Keuken is incl. werkblad rond de ¤7500.

Plaatsen van de keuken doen we zelf. Het werkblad wordt met een specialist samen geplaatst.

Gordijnen hebben we nog veel liggen en hangen, wel wil ik wat verduisterende rolgordijnen bij kopen(bij ikea, goede ervaring mee).

Voor de rest van de in richting nemen we veel mee van dit huis. Wel wil ik flink wat meubels onder handen nemen met verf! Dat ga ik in de loop van het jaar doen. Andere meubels gaan we langzaam verkopen/weggeven.

Ik ga proberen om niet meer dan ¤5000 eigen geld te gebruiken, wat best een uitdaging gaat worden, maar ddue ga ik graag aan



Ik denk dat jullie de vloer gaan kopen die in ons huidige huis ligt... Welke kleur wordt het? Ik vind 'm zelf ook echt prachtig. Mensen die bij ons thuis komen vragen zelfs soms of het echt hout is, wrs vooral door de kleur maar toch.



En oef ja mijn man heeft wel ons hele huis nagetekend in Floorplanner (hij is ontwerper, dus dat kan hij goed), en ik kan onze meubels er wel inzetten.. Maar ik blijf redelijk fantasieloos, haha. Moet maar eens wat woonwinkels af gaan voor inspiratie oid.



Heb ook online een keuken gevonden waar we allebei gelijk 'wow' bij zeiden... Wat was het rekensommetje ook alweer, 50 procent eraf en je hebt een goede prijs?
Alle reacties Link kopieren
Welkom sterremunt,

Ik heb nog geen antwoord op je vragen, wij zijn nog met de financiering bezig.



Amby,

Wij zijn niet overdreven handig, maar een vloer leggen, behangen en verven gaat wel lukken.

Wij hebben trouwens ook vloerverwarming(door het hele huis) met de juiste ondervloer kan laminaat prima, heb ik me laten vertellen. Wij hebben ook over tegels gedacht, maar daar komen we qua kleur niet uit. Van die grote 90x90 tegels vind ik prachtig, maar niet mooier dan een mooie laminaat

Zonder zolder is het muur oppervlak wat wij moeten behangen en verven zo'n 225m2.
Alle reacties Link kopieren
quote:Fonteyn schreef op 22 juli 2015 @ 12:07:

Wij hebben trouwens ook vloerverwarming(door het hele huis) met de juiste ondervloer kan laminaat prima, heb ik me laten vertellen. Laminaat kan, maar houdt wel meer warmte tegen dan andere materialen. Daarom hebben wij voor een pvc-vloer gekozen (we hebben ook vloerverwarming in het hele huis). Doordat die stroken rechtstreeks op de betonnen vloer worden geplakt is er bijna geen warmteverlies. Het is ontzettend praktisch; goed schoon te houden, kan tegen water, zeer slijtvast. En als je een goed merk neemt vind ik pvc zelfs mooier dan laminaat. Het bestaat in zowel hout- als tegelmotieven. Wij hebben 'houten' planken, die bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn.
Alle reacties Link kopieren
Laminaat kán idd, als in, je hebt laminaat wat ertegen kan, maar wij vinden het vanwege het warmteverlies geen optie. Je krijgt lucht tussen beton en vloer wat isoleert, en laminaat zelf geleidt ook niet goed. En bij ons is het ook 'maar' 55m2, dus dat valt qua kosten ook wel mee. In de rest van het huis komt wel gewoon laminaat. We willen even bij bebo parket gaan kijken, die hebben voor 5 euro per m2 laminaat incl. ondervloer en plinten.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben ook vloerverwarming, en gaan zeer waarschijnlijk ook voor een pvc vloer. We vonden dat er echt mooi uitzien!! prik: waar hebben jullie de pvc vloer gekocht? Wij waren aan het kijken naar een moduleo vloer van de roobol, maar roobol wordt bizar slecht beoordeeld op klanttevredenheid.
Alle reacties Link kopieren
quote:Fonteyn schreef op 21 juli 2015 @ 12:11:

Luis welkom!

Wat komt er veel hij kijken hè?!

Wat ik jammer vind is dat er, op fora na, weinig informatie te vinden is over meerwerk kosten bij nieuwbouw. Waar moet je aan denken en wat zijn gemiddelde prijzen.....



Djoels hoe bevalt het jan jullie huis?



De bedragen die hier voorbij komen vind ik vrij hoog.....

Wij hebben incl. Uitbouw een extra bedrag van ¤17500, na uitbouw nog ¤8000 over.

Ik dacht dat de vloeren enz, niet uit de hypotheek mocht......

We gaan de echte afwerking: muren, vloeren,gordijnen, tuin en wat inrichting...zoveel mogelijk van spaargeld betalen.

Ons huis is nu heel compleet qua inrichting en dit gaat mee naar het nieuwe huis.

Qua keuken hebben wij, incl minderwerk ¤4900, ¤7500 berekend. Wij gaan voor een zeer complete IKEA keuken (die ik al ontworpen heb) en een composiet werkblad. Achterwand willen we met speciale verf verven.

Qua badkamer heb ik ¤2500 extra gerekend. Voor andere tegels, eventueel een bad en alle aansluitingen hiervoor, douchewanden (inloopdouch) en badkamermeubel.

De rest is meerwerk zoals stopcontacten, loze leidingen, tapkast, wasdrogeraansluiting, muur verplaatsen....Als meerwerk meteen word berekend bij de aankoop van de woning,zal het goedkoper zijn dan meerwerk na het tekenen van het koopcontract,immers dan ben je afhankelijk van de aannemer/projectontwikkelaar en betaal je de hoofdprijs.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga me er nog eens war beter in verdiepen! Een beetje warmte verlies vind ik niet erg, maar het moet natuurlijk niet te veel zijn.

Ga ook nog eens naar pvc vloeren kijken.

Heerlijk, dat we zoveel tijd hebben om dit allemaal goed uit te zoeken.



Ik ben net trouwens gebeld door de sanitair leverancier voor een afspraak om onze wensen te bespreken.

Wat een onaardige mevrouw zeg
Alle reacties Link kopieren
quote:sterrenmunt1 schreef op 22 juli 2015 @ 13:11:

prik: waar hebben jullie de pvc vloer gekocht? Wij waren aan het kijken naar een moduleo vloer van de roobol, maar roobol wordt bizar slecht beoordeeld op klanttevredenheid.Wij hebben de vloer besteld bij een kleine woninginrichter (i.v.m. privacy zeg ik niet waar), geen keten dus. Maar volgens mij zijn er meerdere goede merken hoor. Het belangrijkste is de dikte van de toplaag, die bepaalt de duurzaamheid van je vloer. Wij hebben er een van het merk Therdex. Maar ik weet dat bijvoorbeeld een vloer van Mflor ook goed is, en zo zullen er ongetwijfeld nog wel meer zijn. Moduleo ken ik verder niet, en ik heb ook geen ervaring met de service van Roobol.
Alle reacties Link kopieren
Hallo allen,



Mijn vriend en ik hebben een kleine maand geleden onze handtekeningen gezet voor een nieuwbouw huis. Het gaat nog wel allemaal een poos duren: de verwachte start bouw is november 2015 en de oplevering circa een jaar later (er worden zo'n 45 woningen in totaal gebouwd). Ik merk dat nu al van alles op ons afkomt; hypotheek (zo goed als rond, dat gaat vooralsnog erg soepel), meerwerk.. ik wil dit topic zeker volgen en jullie wellicht ook lastig vallen met mijn vragen



Groet!
Alle reacties Link kopieren
Welkom iusco! Gefeliciteerd en welkom in het topic. Val ons gerust lastig met vragen hoor, we hebben ze allemaal.
Alle reacties Link kopieren
Hier ligt beneden 70m2 vloerverwarming met laminaat.



Serieus echt perfect heerlijke vloer. Temperatuur gaat echt goed goed.

Warmteverlies is een mooi verhaal om pvc te verkopen.



Vroeger had je hout en dat hield warmte tegen toen kwam laminaat en dát was perfect met met vloerverwarming.



En toen was er pvc en was laminaat niet meer perfect.



Mijn droomvloer blijft een houten vloer , maar de variant met vloer verwarming had even niet onze eerste prioriteit .



Dat wordt wel een spaarobject. Want ik vind dat echt het mooist .



Maar vloerverwarming met de juiste laminaat en de juiste ondervloer is gewoon prima.
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
quote:Fonteyn schreef op 22 juli 2015 @ 13:42:

Ik ben net trouwens gebeld door de sanitair leverancier voor een afspraak om onze wensen te bespreken.

Wat een onaardige mevrouw zeg Tja, onze leveranciers waren allemaal zeer klantonvriendelijk, ofwel tijdens het gesprek al, of daarna. Bijzonder dat ze nu al vóór het gesprek onaardig tegen je gaan doen. Vraag me af of ze wel ooit (klant)vriendelijk zijn, want ik hoor nooit leuke verhalen. Hou ze hoe dan ook scherp in de gaten, want ze maken misbruik van hun positie, en rekenen structureel de hoofdprijs. Zorg er ook voor dat ze geen werk doen wat de aannemer goedkoper kan doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Djoels schreef op 22 juli 2015 @ 16:57:

Hier ligt beneden 70m2 vloerverwarming met laminaat.



Serieus echt perfect heerlijke vloer. Temperatuur gaat echt goed goed.

Warmteverlies is een mooi verhaal om pvc te verkopen.



Vroeger had je hout en dat hield warmte tegen toen kwam laminaat en dát was perfect met met vloerverwarming.



En toen was er pvc en was laminaat niet meer perfect.



Mijn droomvloer blijft een houten vloer , maar de variant met vloer verwarming had even niet onze eerste prioriteit .



Dat wordt wel een spaarobject. Want ik vind dat echt het mooist .



Maar vloerverwarming met de juiste laminaat en de juiste ondervloer is gewoon prima.Wat hebben jullie er dan precies voor laminaat/ondervloer in gelegd als ik vragen mag?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven