Gezondheid alle pijlers

Ogen verbeteren op natuurlijke wijze

17-11-2008 19:57 93 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi, ik ben momenteel bezig om mijn ogen te verbeteren op natuurlijke wijze. Dit houdt dat je door middel van jezelf goede zichtgewoontes aanleren je zicht kan verbeteren waardoor je steeds een lagere sterkte bril nodig hebt. Heeft iemand anders hiervan gehoord en heeft iemand hier ervaringen mee?



Ik heb een boek van Thomas Quackenbush "Relearning to See" gelezen en een cursus bij hem gevolgd. Op internet zijn nog vele ervaringen te vinden waarbij veel mensen hun zicht hebben verbeterd. Het is niet zo bekend, want omstreden, en een van mijn opticiens was zeer sceptisch, maar toch denk ik wel verbetering te merken. Draag momenteel brillen met lagere sterkte, en ik merk dat ik met een zo'n bril soms toch steeds scherper begin te zien. Het kan wel heel lang duren voordat je verbetering merkt, maar er zijn verhalen van mensen die al na een paar weken verbetering zagen.
Alle reacties Link kopieren
En paar jaar geleden was ik bij de opticien en vroeg ik naar mijn sterkte. Toen zei hij: -3. O dacht ik, dat valt ontzettend mee. Maar toen bleek inderdaad dat er nog een cilinder van -4 (meen ik) bij opgeteld moest worden.
Alle reacties Link kopieren
@ Giselle: dank voor de tip, ik ga er naar kijken. Ik ben al een tijdje bezig om mijn bril weer af te wennen, extra hulp is welkom.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mevrouwdekees schreef op 17 november 2008 @ 22:17:

Pas een keer of drie vermeld.. maar ik heb -8 en -6,75 >:( Dat kan ik toch niet allemaal goed lezen met mijn -10?!
Alle reacties Link kopieren
quote:Luiaard schreef op 17 november 2008 @ 22:25:

[...]





>:( Dat kan ik toch niet allemaal goed lezen met mijn -10?!

Moet je een goeie bril opzetten: een wereld van verschil! :P



Even serieus: ik geloof er geen reet van. Leuk dat het voor jou werkt, maar ik geloof het gewoon niet. Ik weet het nodige van ogen, en dit kan gewoon niet. Denk je nou echt dat als het zo was, niet iedereen gewoon zonder bril ging lopen?
Alle reacties Link kopieren
Pelikaan, er bestaan toch echt mensen voor wie het gewerkt heeft. En de reden waarom niet iedereen het doet is omdat het gewoon niet bekend is. Ik kwam er ook pas achter nadat ik er zelf naar had gezocht op internet. Maar goed. Jij gelooft het niet, en ik weet het niet zeker, maar wil het wel graag proberen, prima toch? Mocht ik verbetering merken, dan post ik het hier.
Alle reacties Link kopieren
quote:Luiaard schreef op 17 november 2008 @ 21:05:

[...]

Matama: ik weet niet hoe slecht je ogen zijn, maar evengoed raad ik je wel aan om met een bril te gaan autorijden hoor. Je wil echt geen ongeluk op je geweten hebben om nog maar niet te zwijgen over wat er gebeurt als ze erachter komen als je met onvoldoende zicht achter je stuur zit. Op je verzekering hoef je in ieder geval niet te rekenen. Als ik achter het stuur zit is dat vaak in het donker, dus heb sowieso altijd wel een goeie bril bij me.



Natuurlijk neem ik geen risico's, maar mijn afwijking is niet dermate groot dat het onverantwoord zou zijn. Als ik niet goed zou zien op dat moment, doe ik het niet. Standaard heb ik in de auto sowieso mijn bril bij me.



Ik heb even niet de tijd om dit inhoudelijk door te lezen, maar mijn verklaring van mijn verbeterde zicht, is ten tijde van mijn 'stress' periode gekomen. Door omstandigheden zat ik minder achter de computer, las ik bijna niet meer en GING ik vaak de buitenlucht in. Met name het laatste vermoed ik, is de oorzaak van de verbetering omdat ik hierdoor vele uren de verte in keek. Geen gefocus meer op korte afstand, maar juist op de lange afstanden. Natuurlijk blijft het dus een presumptie.
Alle reacties Link kopieren
Het werkt ook op oren hoor, eerst had ik een gehoorapparaat nodig, maar dat heb ik weggegooid, toen moest de TV heel hard, maar die hebben we gewoon zachtjes gezet, mijn man praatte ook steeds zachter en nu doen we alles muisstil, we lopen fluisterend door het huis en het gaat soms wel fout hoor....zo ging ik gisteren naar de winkel voor batterijtjes....maar hij bedoelde dus scharreleitjes.....maar ach, het gaat steeds beter!
ik geloof er geen fluit van. Wat ik wel heb meegemaakt is dat mijn ogen ook spontaan iets minder sterk zijn geworden, van -4 naar -3,50 en van -3,50 naar -3,25. Volgens de opticien komt dat vaker voor en heeft dat iets met groeien te maken ofzo. Ik zeg dan ook, ga je tijd aan iets nuttigers besteden.
@Luiaard, als je problemen hebt met lenzen,dan moet je eens naar een échte specialist gaan, en niet naar Hans Anders of het euro-rekje bij de drogist.



www.oculenti.nl



Hier krijgen zelfs albino-babietjes zonnebril-lensjes aangemeten. Nooit geweten dat het bestond.
Alle reacties Link kopieren
quote:moppetoet schreef op 18 november 2008 @ 20:52:

@Luiaard, als je problemen hebt met lenzen,dan moet je eens naar een échte specialist gaan, en niet naar Hans Anders of het euro-rekje bij de drogist.





Aanname die totaal nergens op gebaseerd is..



matamata: van wat ik erover gehoord en gelezen heb is ontspanning inderdaad het sleutelwoord voor het verbeteren van je zicht. Op zich is lezen en computeren ook niet slecht voor je ogen, maar het leidt wel sneller tot slechte kijkgewoontes die dan je ogen weer kunnen verslechteren.
Alle reacties Link kopieren
quote:toetyfroety schreef op 18 november 2008 @ 00:18:

zo ging ik gisteren naar de winkel voor batterijtjes....maar hij bedoelde dus scharreleitjes.....maar ach, het gaat steeds beter!
Alle reacties Link kopieren
Luiaard,



Ik was benieuwd hoe het nu een klein jaar later is afgelopen met je oogoefeningen. Of dat je nog mensen hebt gesproken via je cursus waar het goed heeft gewerkt.
Ik had gehoopt dat deze onzin zou verdwijnen in de krochten van het forum, maar het is helaas weer boven komen drijven.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben verbaasd over het aantal negatieve oordelen op dit forum, het lijkt wel of iedereen zich hier aan het afreageren is.



Dr. bates schreef zijn boek in 1920, en de aandacht voor de methode is sindsdien alleen maar gegroeid.

Die mensen die het allemaal onzin noemen, hebben er nog nooit over gelezen of over nagedacht. Dat laten ze aan de wetenschap over. Dat medische wetenschap het niet gelooft wil niet zeggen dat het niet waar is, enkele jaren terug was er volgens de medische wetenschap geen verband aangetoond tussen kanker en voedsel nu is het de kankerstichting zelf die het verteld. En zo gaat het al honderden jaren, en de mensen die hier negatief reageren geloven het dus pas als de medische wetenschap het heeft aangetoond, wel makkelijk heb je zelf geen hersens nodig.



Ik vind het in ieder geval heel goed dat ze zoiets probeert, alleen een beetje jammer van de positieve energie, gezien de meeste reacties. Dat werkt alleen ontmoedigend.



Ikzelf vind het ook interessant en vond er 15 nederlandse boeken over, toch veel voor een 100 procent onzin idee. Maar goed ik heb deze boeken gekocht en ben de methode zelf ook aan het proberen. Ik ben na wat oefenen meetbaar gewijzigd van -2,75 naar -1,75 maar echt indrukwekkend vind ik het niet, ik heb alleen zelf niet echt de discipline kunnen opbrengen om voldoende te oefenen. Als ik oefen laat ik het regelmatig door opticiens nameten.



Maar goed mocht iemand interesse hebben in deze methode, lijkt me dit forum minder geschikt gezien het aantal negatief gestemden.
Je hebt gelijk hoor kees. Ruggengraatloze aanstellers zijn het, die blinde vinken. Tssssss.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Luipaard, hoe zijn jouw ogen nu na 5 jaar?
Alle reacties Link kopieren
quote:Hoi Luipaard, hoe zijn jouw ogen nu na 5 jaar?
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:evelien025 schreef op 04 augustus 2013 @ 05:03:

Hoi Luipaard, hoe zijn jouw ogen nu na 5 jaar?Als de theorie van Bates had gewerkt bij je, had je kunnen ZIEN dat Luiaard al in geen drie-en-een-half jaar!!!! meer op het forum is geweest
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven