Gezondheid alle pijlers

Pap 3a

21-03-2008 11:38 1453 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een aantal weken geleden een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Ik heb "gewoon" meegedaan aan het bevolkingsonderzoek en ging er zomaar vanuit dat alles wel ok zou zijn. Ik kreeg de uitslag en dat bleek pap 3a te zijn. Twee weken erna nam de huisarts nog een kweekje af wat werd onderzocht in het ziekenhuis. Ook dat bleek pap 3a te zijn. Omdat het te onrustig was, werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik moet nu in April de eerste keer naar een verpleegkundige voor nog een uitstrijkje en een vaginale echo en dan een week erna naar de gynaecoloog voor een baarmoedermond / halsonderzoek. Ik ben er vrij nuchter onder. Blij dat het ontdekt is en ik denk maar, in het ziekenhuis zit ik op de goeie plek. Toch.....ik heb wat info gelezen op internet die me dan aan de andere kant ook weer zorgen geeft. Ik las zelfs dat ik sommige gevallen de baarmoeder verwijderd wordt. Ik ben 31 en heb nog wel een kinderwens. Heeft iemand ervaring op dit gebied? Ik zelf denk, de onderzoeken doen in April en niet teveel paniek...Wie heeft er tips of info? Alvast erg bedankt!
Dank je!

Zo vervelend dat afspreken steeds en afwachten. Blegh.

Heb je al een afspraak staan?
Vandaag braaf gebeld, 12 augustus afspraak
Goedzo!
Alle reacties Link kopieren
Bonuhbakkie, goed nieuws!!! Kan me goed voorstellen dat je opgelucht bent met een Pap1. Was je trouwens lang weg met die narcose. Dacht dat het vorige keer iets minder dan een half uur duurde onder plaatselijke verdoving.



Silvershadow, goed dat de afspraak is geregeld. Als jij nou ook voor pap1 gaat dan volg ik jullie daarin over een half jaar op
Folllow your dreams, they know the way
Lijkt me een heel goed voornemen!
Ik weet het niet stardust want ik sliep

Ik was zo bang van tevoren. En heb bij beide ingrepen ook dorminogwat gehad. Om gevraagd zelfs. Heb geen tijdsbenul gehad. Ik weet wel dat als ik weer iets moet doen, ik mooi ga slapen. Verder weinig last

Vd narcose gehad.
Alle reacties Link kopieren
Dat dorminogwat krijg ik ook idd. Ik heb alleen nog steeds geen datum. Vorige week dinsdag is nu wel aangegeven dat ik echt binnen 4 weken geholpen moet worden, daar zijn er nu nog 3 van over... Ik wacht wel hoor



Ik kreeg trouwens ook nog de keuze voor een ruggenprik maar inmiddels besloten toch echt voor die narcose te gaan.
Folllow your dreams, they know the way
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik ben net zwanger geworden (5 weken) fantastisch nieuws, maar nu heb ik net te horen gekregen dat m'n laatste uitstrijkje niet goed was. Pap 3a met HPV & vaginale flora disbalans (gardnerella bacterie).



Flink geschrokken, maar probeer niet te doemdenken. Volgens huisarts moet ik me niet teveel zorgen maken. Ik probeer dus rust te pakken & gezond te leven. Doorverwijzing gekregen naar een gynaecoloog (19 aug).



Betekent waarschijnlijk meer controle, maar hoeft niet te betekenen dat er direct een behandeling nodig is (die schadelijk kan zijn in de zwangerschap).



Heeft iemand ook ervaring met afwijkend uitstrijkje tijdens de zwangerschap? Alvast bedankt voor de support!
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat vervelend zeg. Vooral niet op google gaan zoeken hoor.

Nog even geduld dus nog tot de 19e. Wachten duurt lang
Alle reacties Link kopieren
Bonuhbakkie, dank je wel!



En inderdaad er staat zoveel op internet, soms wordt je er sneller bang dan wijzer van. Alleen lastig om neiging te onderdrukken 'alles' te willen weten.



Geduld is een schone zaak.. Maar ook wachten duurt lang..!



Gelukkig voel ik me verder vrij goed (behalve vandaag dan, maar ja..)
Nee geen ervaring maar ga inderdaad niet op Google. Je specialist kan je duidelijkheid geven. Als het alarmerend was geweest hadden ze echt wel actie ondernomen.

Gefeliciteerd!
Alle reacties Link kopieren
Doortje, gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat ontzettend balen dat dit er nu tussendoor komt

Google is zeker geen goed medium om te zoeken naar antwoorden op dit gebied want dan maak je jezelf echt helemaal gek. En als jij je er niet prettig bij voelt kun je altijd aan de huisarts vragen of hij je voor de zekerheid niet wil doorsturen naar een gynaecoloog?



Hier heb ik eindelijk een datum. Volgende week wo. ga ik onder narcose. Vorige keer mocht ik een half jaar lang niet zwanger raken dus in ons geval, geen terugplaatsingen ook. Maar nu mag ik wel als na 6 weken het wondje genoeg is hersteld. Omdat het nogal snel is teruggekomen moet ik maar zo snel mogelijk mijn kansen op een (doorgaande?) zwangerschap vergroten.... Ben benieuwd
Folllow your dreams, they know the way
Alle reacties Link kopieren
Dank voor de lieve reacties!

@stardust, ik zal voor je duimen



De huisarts heeft me inderdaad direct doorverwezen naar de gynaecoloog. Ben er wel rustig onder nu. Over anderhalve week staat de afspraak, ben erg benieuwd!!
Alle reacties Link kopieren
Pffff, even van me af schrijven hoor!



Ik moet vanmiddag naar de gynaecoloog en woensdag wordt ik geholpen. En ik schijt hem nu al 80 kleuren stront.



In december had ik bloedverlies tijdens de seks. Ik was hier zo bang van. Alles laten checken. Toen werd mij verteld dat alles goed was (heb ook alle soa's en uitstrijkje laten testen). Echter bleek de Pap veel later te zijn gekomen. Hier heb ik nooit wat te horen van gekregen. Bleek dus pap3a te hebben. Na half jaar nieuw uitstrijkje, bleek ik pap3b te hebben. Onrustiger dus. En dat terwijl ik juist geen bloedingen meer heb sinds januari tijdens de seks. Het voelt zo raar dat ik me goed voel en er toch iets mis is. Vanmiddag gesprek in het ziekenhuis en ben me toch zenuwachtig.



Blugh!



Iedereen hier verder ook veel sterkte en succes. Wat een onzekerheid allemaal hè, dat is al zo erg.
Alle reacties Link kopieren
Hi Lexie, klote dat ze het toen hebben laten liggen. Krijg je morgen de colposcopie? Dat valt wel echt mee hoor. Is niet heel spannend. En hoe was je gesprek maandag?



Hier morgen de lisexcisie, onder narcose dus bring it on. Mag als eerste dus hoop niet dat de artsen net zo slecht wakker worden als ik 's morgen vroeg hahaha.
Folllow your dreams, they know the way
Alle reacties Link kopieren
Doortje, jij hebt volgende week de afspraak staan toch?
Folllow your dreams, they know the way
De colposcopie valt inderdaad reuze mee, het is vaak je angst voor iets wat je niet kent/weet wat je zo onrustig maakt.



-Stardust- heeeeeeeeeel veel succes morgen, voor je het weet ben je weer lekker thuis



Ik heb morgen de tweede controle na mijn lisexcisie.



Sterkte allemaal!
Fijn Stardust dat je als eerste mag! Lekker slapen en als je wakker wordt is alles achter de rug



Hoe gaat t Lexie. Niks aan , maar wel mooi snel allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Thanks meiden



Succes morgen SilverShadow. Hoe lang moet je wachten op de uitslag?
Folllow your dreams, they know the way
Geen idee. 1 tot 2 weken denk ik
-Stardust- hoe is het gegaan, hoe voel je je? En datzelfde geldt ook voor Lexie002, hoe is het met jou?



Vanmorgen de controle gehad. Hele aardige (voor mij alweer de derde) gynaecologe. Ik gaf aan dat ik sinds de lis excisie niet meer ongesteld was geworden dus heeft ze ook een inwendige echo gemaakt. Het blijkt dat mijn baarmoedermond na de lis meteen weer dicht gegaan is en verkleefd is. Er kon nog wel vocht (waarschijnlijk oud menstruatievocht) gezien worden. Baarmoedermond zit dus goed dicht maar is op zich geen groot probleem. Zolang ik geen klachten heb hoeft er niets meteen gedaan te worden. Mocht mijn uitstrijkje niet zo goed zijn willen ze alsnog een lis gaan doen zodat ik ook van het oude bloed af ben. In principe moet dit weer opgenomen worden door mijn lichaam. Ik moet vanaf nu de pil door blijven slikken, dus geen stopweek meer inbouwen.



Over twee weken de uitslag dus even afwachten hoe het zich hier verder ontwikkelt.
Alle reacties Link kopieren
Nou, de colposcopie gehad en er zijn 2 biopten af genomen. Deze gaat de patholoog nader onderzoeken. Hoor over 2 weken hier van de uitslag. Blugh, precies als ik in Ibiza zit. Maar het is niet anders. Uiteindelijk viel het inderdaad mee. Ben echt een schijterd, maar ze waren allemaal super lief. Merk alleen dat ik gelijk teveel wil doen. Was vandaag opeens zo moe, maar dat zullen voornamelijk de emoties wel zijn. Hoelang daarna zijn jullie weer gaan werken?
Ik ben vanuit het ziekenhuis doorgegaan naar kantoor :-)
Alle reacties Link kopieren
Haha kijk! Ja het probleem is dat ik ook in de zorg werk met psychiatrische cliënten. Zondag wil ik weer gaan werken, maar zie er heel stom ook tegen op.
Alle reacties Link kopieren
Lexie, dat wachten is altijd vervelend. Na een colposcopie ben ik ook altijd de volgende dag weer gaan werken. Daar had ik niet veel last van. Lisexcisie neem ik wat meer tijd voor. Lekker Ibiza. Wij gaan over 4 weken. Maar kunnen ze je niet net wat sneller berichten of juist er na?



Silvershadow, maar kan er dan helemaal geen menstruatiebloed weg? Wanneer krijg je de uitslag?



Hier is de operatie goed gegaan. Geen dormicum gekregen vooraf omdat ik nog moest kiezen tussen narcose of ruggenprik. Wel 'grappig' want heb nu heel die ok afdeling eens goed kunnen bestuderen hihi. Heerlijk geslapen en wakker gemaakt op de OK en was meteen klaarwakker ook. Ik mocht al vrij snel van de verkoever door naar mijn kamer. Werd als eerste geholpen en om 16:00 mocht ik naar huis. De arts was nog op de ok. Over 2 weken hoor ik de uitslag weer en dan hoor ik ook hoe de operatie is gegaan en hoeveel ze weg hebben gehaald. Ik weet nu alleen dat het nu voorspoedig is gegaan en that's it. Ik ben nog wel moe en duf. De pijn is goed te dealen met paracetamol. Ik pak nog ff lekker mijn rust en dan nu afwachten.
Folllow your dreams, they know the way

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven