Mode & Beauty alle pijlers

Droge en rimpelige huid: gezicht en rond ogen

13-12-2010 21:33 37 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zag net het topic van lala88 over de lijntjes rond haar ogen en dat deed me er aan denken dat ik al een tijdje hier een soortgelijke vraag over heb, maar steeds vergeet om het hier te vragen.



Ik heb, voor iemand van 29, best veel lijntjes en rimpels rond mijn ogen. Bovendien is de huid ook erg droog (heb sowieso een heel droge huid). Er zitten allemaal schilfertjes.



Nu heb ik geleerd dat je je dagcreme nooit rond je ogen mag smeren, maar wat dan wel, om die rimpels tegen te gaan voor zover dat kan en de huid wat vetter te maken?



En als ik dan toch bezig ben: wat voor dagcreme gebruiken jullie? Ik heb een tijdje Myokine van Vicky gebruikt, maar die is uit de handel gehaald en nu heb ik die van Rituals, maar die is niet voldoende, want na een uurtje of 2 voelt mijn huid alweer heel trekkerig. Niet echt fijn voor een dagcreme van 30 euro...



Iemand een tip?
Alle reacties Link kopieren
Je huid moet zo'n 60% vocht bevatten en dat heeft ook te maken met de hoeveelheid water die je drinkt. Ik merk het direct als ik te weinig drink, helaas zit het nog steeds niet in mijn dagelijkse routine om veel te drinken.

Ga naar een schoonheidsspecialiste en vraag om advies, welke creme is echt geschikt voor jouw huid.
Ik smeer mijn dagcreme ook altijd gewoon op m en rond mijn ogen hoor, ik word nu 49 en ik heb nog geen rimpeltje. Er zijn teveel bakerpraatjes. ik gebruik trouwens de dagcreme van de aldi, prima spul
Alle reacties Link kopieren
O ja, als je niet regelmatig je huid schoonmaakt en scrubt of hoe ze dat allemaal ook noemen (exfoliëren?) dan kan je smeren wat je wilt maar duurt het langer voordat de werkzame bestandsdelen in je huid trekken en daar komen waar ze nodig zijn.



(ik was laatst bij de schoonheidsspecialiste en af en toe verteld ze heel uitgebreid over van alles en nog wat. Helaas blijft niet alles hangen)
ik heb van de dermatoloog een allantoine 2% creme verwerkt in lanette creme 1 meegekregen. Is een goede vochtbinder volgens haar maar niet te vettig. Vandaag voor het eerst uitgeprobeerd, smeert iig lekker uit en had geen trekkerig gevoel oid. 100gram koste 28 euro en wordt vergoed door de zorgverzekering!!! haha 1e keer in m'n leven een 'gratis' creme.



clinique vind ik dus echt 3 keer niks!!!! krijg telkens een brandende huid wanneer ik een creme van hun opsmeer en dat is geen goed teken, weggegooid geld!!! gelukkig kan je wel terugretourneren en je geld terug krijgen bij clinique.



als je geen last van puistjes hebt, kan je best af en toe vaseline op je gezicht smeren.
Vaseline op je gezicht?



Had je zin in uitroeptekens vanavond?
Alle reacties Link kopieren
Weet je het niet? Het is het nationale-uitroepteken-dag!!!
Alle reacties Link kopieren
Zweer bij de oogcreme van Clinique!



Rond mn ogen kan ik niets anders verdragen en dat droge, trekkerige gevoel is weg.

Heb daarnaast gewoon een goedkope dagcreme van 15 euro omdat ik alles van Clinique simpelweg te duur vind.
Alle reacties Link kopieren
Ga je wel eens naar Amerika trouwens?

Daar is deze oogcreme ongeveer de helft van de prijs van wat je hier betaald.
Alle reacties Link kopieren
ik heb ook een hele droge huid en gebruik dag en nachtcreme van de bodyshop. Het zijn roze potjes, en echt superspul! Kan het je echt aanraden!
Alle reacties Link kopieren
Biodermal heeft ook een creme voor de vochtarme huid zowel dagcreme als nachtcreme.

Kost 14 euro per potje werkt bij mij super,ik gebruik ook facewash

ervan om mijn huid te schoon te maken.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een droge vochtarme huid en gebruik al jaren 's winters Nutrilogie-2 van Vichy. Er is een nog vettere, nl. de Nutrilogie Extra Rijk. Verder wekelijks een vochtinbrengend masker ook van Vichy, thermaal hydraterend masker. Mijn huid zuigt dit op als een spons. Droogterimpels zijn daarna een paar dagen verdwenen.

Gebruik altijd produkten voor de (zeer) droge huid. En nooit produkten met alcohol. Alles was snel intrekt bevat alcohol.

Ook foundation die speciaal geschikt voor de droge huid. Met matterende foundation op een droge huid lijkt het of je krijt op je gezicht hebt.

Ik gebruik geen speciale oogcreme. Mijn gezichtscreme smeer ik ook rond de ogen.

Zodra het minder koud wordt, stap ik over op de lijn voor de droge huid van de Hema. Is spotgoedkoop en helpt ook prima.
Ik gebruik oogcrème van het merk Clinique.Een potje kost 36 Euro en krijg zelf 10% of soms 20 % korting.Doe daar 2,5

maanden mee en heb daar baat bij.Vind het een fijne crème.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven