Mode & Beauty alle pijlers

Tea tree middeltjes.

14-04-2010 05:50 45 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht dat we een topic over tea tree producten hadden maar kan hem helaas niet terug vinden .



Ik heb al een jaar of tien last van hardnekkige puistjes en werkelijk elk middel geprobeerd. Nu is al mijn hoop gevestigd op tea tree spulletjes.



Ik heb er heel veel over gehoord en gelezen dus ik ben overstag gegaan en heb wat spulletjes bij de tuinen gehaald.

Nu gebruik ik het zo'n 2 weken en ben tot nu toe erg enthousiast. Ik gebruik een facewash en een cremé van de Tuinen. Het is niet dat ik compleet pukkelloos door het leven ga maar mijn huid is zeker rustiger en niet schilferig (voor het eerst).

Ik ben allergisch voor zepen dus zeep en alcoholvrije producten zijn noodzakelijk.



Wat zijn jullie ervaringen met tea tree? Waar zijn de fijne (enigzins budget) spulletjes te halen en zijn er nog aanraders? Waar is de pure olie goed voor?

Hoor het graag.
Alle reacties Link kopieren
quote:noahtb schreef op 18 april 2010 @ 12:35:

Ik gebruik die van Kruitvat nu een tijdje en ben heel ontevreden.

De facewash droogt enorm uit en m'n gezicht is ontploft naar één grote pukkel. Heb er sinds m'n puberteit niet meer zo akelig uitgezien. Uit frustratie heb ik de hele zooi gegegooit.

Ik ben juist heel tevrede (denk ik) Deze week ben ik het echt goed gaan gebruiken en het is veel minder. Het kan natuurlijk ook komen door de zon, ik ben de laatste dagen veel buiten en ik eet veel minder vettige producten.
Alle reacties Link kopieren
quote:noahtb schreef op 18 april 2010 @ 12:35:

Ik gebruik die van Kruitvat nu een tijdje en ben heel ontevreden.

De facewash droogt enorm uit en m'n gezicht is ontploft naar één grote pukkel. Heb er sinds m'n puberteit niet meer zo akelig uitgezien. Uit frustratie heb ik de hele zooi gegegooit.



Ik ga weer terug naar de spulletjes van de tuinen, wel wat prijziger maar zoals Wendy al zei: ze zijn vaak in de aanbieding.

Roller van dr. Organic? Werkt hij een beetje?Ik ontdek dit topic nu pas, maar ik had ook slechte ervaringen met de tea tree olie van Kruidvat. Als ik het op een puistje smeerde, dan kreeg ik altijd ongeveer 1 a 2 dagen daarna een puist naast de eerste puist, niet iets waar ik heel blij van werd
Semper ubi sub ubi
Alle reacties Link kopieren
quote:noahtb schreef op 18 april 2010 @ 12:35:





Ik ga weer terug naar de spulletjes van de tuinen, wel wat prijziger maar zoals Wendy al zei: ze zijn vaak in de aanbieding.

Roller van dr. Organic? Werkt hij een beetje?



Heb vanmorgen voor het eerst opgesmeerd, dus even afwachten.



Ben benieuwd of het gaan werken. Ik hoop het.

Het is wat prijziger, maar ideaal dat er aanbiedingen waren.

En zoals van de crème, je heb maar heel weinig nodig.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb die roller van Dr. Organic.

Ik vind de olie van Kruidvat iets beter z'n werk doen, maar die stinkt een stuk meer + het is zo'n geknoei met die olie.



De roller werkt makkelijker. Wat ik wel jammer vind is dat er ook alcohol in zit en daardoor krijg ik nog wel eens droge plekjes als ik het vaak gebruik...
Alle reacties Link kopieren
ik heb de acno day and night creme van de sea line collectie (heb hem bij een natuurwinkel gekocht). ook een hele fijne lijn!!!
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik tea tree in een vaginale douche zodra ik kriebels krijg en soms na de seks.



Al die lijnen met tea tree gebruik ik niet, ondanks mijn onzuivere huid. Volgens mijn schoonheidsspecialiste krijg ik pukkels doordat mijn huid droog is, mijn porien samenknijpen en er dus talg opgehoopt raakt. En dáár helpt zo'n lijn niet tegen. Maar op pijnlijke pukkels smeer ik wel vaak een druppeltje pure olie. Werkt prima (ook op wondjes trouwens)!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook aan de tea tree producten begonnen, en het lijkt te werken!



Ik heb van dille&kamille een toner met tea tree, en ik heb de kruidvat scrub gehaald. Verder smeer ik door met de Vanishing cream van lush...



Het kan ook aan de zon liggen, of aan behoorlijke stress vermindering doordat ik nog maar 9 dagen naar mijn huidige werk hoef, dan vakantie en dan een nieuwe baan

Maar mijn puistjes zijn wel een stuk minder geworden!
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd met je nieuwe baan!



De zon helpt hier ook ontzettend, merk het verschil meteen.

Ik ben weer volledig over op de lijn van de Tuinen en dr. Organic. Mijn huid ziet er al een stuk schoner en rustiger uit. Echt grote pukkels zijn er niet meer bijgekomen maar ik heb wel erg last van talgbultjes.

Ik zou gewoon zo graag 1 dag pukkelloos door het leven gaan.
Alle reacties Link kopieren
Dankje!



Ik was na mijn pubertijd eindelijk pukkelvrij... maar toen wilde ik een spiraaltje...

Ik heb mezelf voorgenomen om het spiraaltje een half jaar de tijd te geven om op te houden met het produceren van die vreselijke pukkels, en anders gaat ie er weer uit!
Alle reacties Link kopieren
Noah ga je eigenlijk weleens naar de schoonheidsspecialiste? Heb je een goede huidanalyse laten doen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb héél lang geleden ook wel eens last gehad van puistjes. Van alles destijds geprobeerd, zelfs brandnetelthee *ugh* gedronken.

En op een vakantie kwam ik erachter dat de ordinaire Lux zeep voor mij een uitkomst was
wie van orde en netheid houdt, is te lui om te zoeken.
Alle reacties Link kopieren
@Frizzy:

Ik heb een vette maar vochtarme huid volgens de shs. Als ik agressieve middeltjes ga gebruiken maakt m'n huid alleen maar meer talg aan wat resulteert in nog meer pukkels.

Daarom wil ik alcohol en zuurvrije producten.



Lux zeep? Haha, daar zou ik nooit aan gedacht hebben.

Zeepvrije waslotion van Zwitsal werkt ook redelijk.



Vandaag een goede dag!! Geen grote pukkels, alleen wat rode vlekjes.
Alle reacties Link kopieren
Ahaa. Ik heb een normale maar vochtarme huid. Ingewikkeld hoor dat soort combinaties! Maar ik smeer dus 2x daags een basiscreme die superhydraterend is, en daarna een dagcreme met hoge factor. Het lijkt erop dat het voor flink wat verbetering heeft gezorgd (maar zeker weten hoe het komt weet je nooit natuurlijk).
Alle reacties Link kopieren
Voor mijn huid geldt: minder is beter. Sinds ik alleen nog maar Dr. Organic creme (vind ik ook super Noahtb) gebruik gaat het heel goed eigenlijk, veel (duurdere) producten waren gewoon te agressief. Ik had eerder meer last van vanalles: droge rode eczeemachtige plekken op de wangen, maar ook pukkels op het voorhoofd?

Nog even over Tea Tree, werkt ook prima als luis afwerend middel voor kids..
Perhaps it is better to be irresponsible and right, than to be responsible and wrong. Winston Churchill
Alle reacties Link kopieren
ik had ten tijde van veel stress ook veel last van pukkels, maar vooral van die vreselijke onderhuidse ontstekingen die er paar weken over deden om door te komen. Eigenlijk een jaar of 3 behoorlijk last van gehad.

Inmiddels is het zo goed als voorbij (sinds een maand of 4).

Wat bij mij echt gewerkt heeft is rust. RUST!!!

Rust voor mijn huid. Ik probeerde het ene na het andere product, huismiddeltje enz. om mijn puisten aan te vallen. Had ik een heftigere uitbraak, dan moest er een heftig middeltje (tea tree, calendula-tinctuur oid) overheen, moest ik maar eens extra scrubben, gooide ik er een extra masker tegenaan.

Maar..... ik heb dit radicaal omgegooid en ben gewoon iedere ochtend en avond hetzelfde ritueel gaan uitvoeren. Niks anticiperen op puisten; gewoon iedere dag hetzelfde. Kortom; rust-regelmaat-reinheid voor het huidje!

Ik was mezelf met een hydraterende face-wash (moet gewoon zo'n lekkere gel hebben die lekker gaat schuimen, dan heb ik echt het gevoel dat m'n huid schoon wordt). Gebruik nu een cocos-facewash.

Spray dan met rozenwater (gewoon te koop bij de toko voor geen geld) en smeer mezelf zowel 's ochtends als 's avonds in met een moisturizer (ook cocos). En in de ochtend gebruik ik daarover nog de acno day and night cream van Sealine.

Scrubben doe ik ongeveer 1x per 2/3 weken, maar niet meer met een (agressieve) scrubcrème, maar met zo'n zacht borsteltje. En soms gebruik ik dan nog een creme-kleimasker.

Echt waar; mijn huid knapte binnen 2 weken op en nu ziet ie er zo mooi uit!

Ik ben er blij mee!!!
Alle reacties Link kopieren
Ik up m'n topic maar even.



Star, ik ben het helemaal eens met jou.

Ik gebruik nu al een redelijke tijd teatree spulletjes van de tuinen en ik heb er in 10 jaar niet zo goed uitgezien. De alcohol en zuurvrije spullen drogen alleen maar extra uit waardoor ik nog meer pukkels krijg. Nu ik (vrijwel) alleen nog maar natuurlijke verzorging gebruik en verder niet aanrommel met allerlei rare zuren gaat het veel beter.

Ik ben echt ontzettend blij :-).
Alle reacties Link kopieren
ja, vreemd hoe dat werkt hè noahtb.

Want soms kom ik nog in de verleiding hoor.... dan heb ik opeens weer meer pukkels/puistjes (bijv laatst een reactie op de zon en zonnebrand) en dan voel ik meteen de drang opkomen om er iets op te smeren. Maar.... ik doe het niet meer. Gewoon doorgaan met m'n gebruikelijke routine en dan gaat het het snelst over.
Alle reacties Link kopieren
ik heb de wasgel van kruidvat teatree in huis, evenals de crème

ik had gelezen op internet hier dat die lijn heel goed was van kruidvat

ik vind het niet slecht, maar ben tevredener over clearasil wasgel en crème



maar tgaat hier om de huid in mijn décolleté

ik gebruik het niet voor mijn gezicht omdat het mijn huid te veel zou uitdrogen.



enkele druppeltjes teatree-olie in je witte klei of groene klei (voor de onzuivere vette huid) doen is ook mogelijk

= 1x per week een maskertje

je uitslag kan misschien wel wat erger worden in het begin, maar na een tijd betert het



manuka-olie is ook interessant of manuka-honing

manuka-olie en manuka-honing



via google kan je op sites botsen hoe men het gebruikt in eigengemaakte maskers,...
Alle reacties Link kopieren
Ik heb sinds twee dagen geleden een uitbraak van blaasjes op mijn lippen en rondom mijn lippen (koortsblaasjes cq krentenbaard). Waarschijnlijk doordat ik een paar dagen eerder heftige koorts heb gehad. Heel gezellig allemaal en zou willen dat het Halloween was waar ik ineens met volle overgave aan mee zou willen doen. Non-stop een scary masker dragen dus om mn ellendige plekjes te verbergen ;). Ik heb mijn hele leven al last van koortsblaren, maar heb het nog nooit zo erg gehad! Ik heb al vele middeltjes geprobeerd. En nu ben ik de Tree Tea Oil aan het uitproberen. Zou dit het wondermiddel zijn...



Ik ben vandaag begonnen met tree tea oil van Chi verkregen bij de Tuinen. Ik heb het aangestipt met een wattenstaafje/watje op de plekjes. Per plekje ongeveer 30/40 seconden een beetje gedept/gewreven. Eerst merk je er nog niks van, maar na een paar minuten begint het te branden!! Net als met alcohol/echineaforce druppels. Maar dat vind ik wel fijn, want dan doet het spul tenminste wat ;). En het wordt rood. En even later toen ik in de spiegel keek zag ik dat de olie de plekjes begint uit te drogen. Ik heb het nu 2 keer aangestipt. Mn eerste indruk van de werking van de Tree Tea Oil is goed. Ik update wel even over een paar dagen hoe goed het mij heeft geholpen.



Misschien zijn er nog anderen met positieve of negatieve verhalen over de Tea Tree Oil..
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik black african soap om m'n gezicht mee te reinigen, en dan krijg ik nog steeds meeeters op mijn kin, heel irritant! Op makeupalley las ik bij de reviews van black african soap iemand die dit ook had, en het probleem verholpen had door de BAS op te lossen in water, en vervolgens 30 druppels tea tree erdoor te gooien. Ik vind het het ten eerste vloeibaar veel fijner in gebruik, en vervolgens ruikt t veel lekkerder met de tea tree, maar nog beter is dat de meeeters op m'n kin nog amper zichtbaar zijn!



Misschien heb je hier wat aan als je huid weer wat tot rust is gekomen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven