Burnout! Het vervolg

09-02-2011 17:27 3009 berichten
Alle reacties Link kopieren
Burnout? Het begin.



Hier kunnen we verder. Verder met onze verhalen, verder met troostende woorden, verder met goede adviezen, verder met 'klagen', verder dingen van ons afschrijven. Kortom verder met het schrijven over ons leven met een burnout en het herstel daarvan.
Alle reacties Link kopieren
Maris, welkom terug! Ben blij te lezen dat het meeviel!
Alle reacties Link kopieren
Vanochtend de stad in geweest, viel toch nog tegen. Voor m'n dochter wel in 1 winkel geslaagd, met leuk spul thuis gekomen. Maar toen moest ik eigenlijk ook nog op zoek naar goeie nieuwe handschoenen voor mezelf en probiotoca voor mezelf. Omdat ik voor beide dingen niet in de 1e de beste winkel die ik binnen ging kon slagen ben ik dus nog 4 winkels afgegaan (2 sportzaken en 2 reformwinkels). Ik was echt kapot daarna. Zag het niet eens zitten om naar het station te lopen (vanwaar de bus richting huis vertrekt). Dus het stukje naar het station ook maar een bus gepakt (die halte was iets dichterbij). Al met al een vermoeiend uitstapje.



Afgelopen donderdag kreeg ik nog een (goedbedoelde) preek van iemand van de dansgroep waar ik die avond dus toch even heen ging. Ze zei al dat ze merkte dat ik positiever overkwam dan de weken ervoor, maar dat ik echt moest oppassen dat ik niet over m'n grenzen heen zou gaan. (waar een van jullie me ook al voor waarschuwde van de week). Ben wel blij met zulke lieve/bezorgde mensen om meheen, maar ik zal toch zelf moeten uitvinden wat ik aankan. Dat is toch een kwestie van uitproberen, ik kom er vanzelf achter of ik te veel doe of niet.
Alle reacties Link kopieren
Maris, welkom thuis! Lekker, met je eigen theetje in je eigen beker op je eigen bank!



5x5, ik herken wel wat aan je post. Je hebt nou eenmaal in je kop dat je die handschoenen gaaat kopen, je verwacht dat het neit zo moeilij kwordt omdat je denkt in de eerste winkel te slagen, en dan lukt dat niet. En dan alles uit de kast om het wel te laten slagen en jezelf daarin voorbij rennen (lopen...sjokken...). Ook weer dat eerste signaal van vermoeidheid negeren, want je MOET die handschoenen. Ineens is het dan een moetje.

Wel heel goed dat je nu doorhebt dat het teveel was, het min of meer accepteert, en ik hoop dat je nu niks meer doet vandaag.



ik loop alwéér in een nieuw setje kleren vandaag... het is wel een beetje schandalig hoor, ik heb zoveel dingen waar nog een kaartje aan zit omdat ik nog geen tijd heb gehad ze aan te trekken. En die uitverkoop overal helpt ook al niet mee.
Alle reacties Link kopieren
Maris, gezellig dat je er weer bent. Ik ben erg benieuwd naar je reisverslag.....



Toffe, wel echt thuis blijven hoor! Een longontsteking mag je echt niet onderschatten. Beter nu even wat langer thuis blijven en rusten zodat je straks ook weer steviger in je schoenen staat.



5x5, jij blijft ook al zo sukkelen met je gezondheid. Hou het wel in de gaten hoor je darmklachten. Van heel dichtbij heb ik dit meegemaakt. Het begon met darmklachten/diarree en ze werd nooit serieus genomen omdat ze niks konden vinden. Jaren later pas en na vele ziekenhuisonderzoeken werd cu vastgesteld. Zij heeft daardoor ook reumaklachten en nog heel wat meer dingen erbij. Je raakt daardoor ook volledig uitgeput.

Zodra je steeds zo moe bent, doe je teveel.

Uit jouw verhalen is te lezen dat je de signalen van je lichaam soms wel eens negeert. Je wil zo graag....

Volgens mij ben je gewoon nog erg veel aan het vechten tegen jezelf en de acceptatie dat je een bo hebt.



Lief, wat stoer en ontzettend goed van je dat je in een rokje naar je werk bent gegaan. Alleen maar een goed teken, je begint steeds beter in je vel te zitten.

En iedereen mag gewoon zien, dat je een leuke vrouw bent!

Grappig hé, hoe mannen kunnen reageren als ze je van een vrouwelijke kant zien. Eigenlijk ook wel een groot compliment als ze rood worden en ze je nog eens extra nakijken

Is ook wel ontzettend goed voor je zelfvertrouwen.

Heb je ook nog wat kunnen slapen vannacht?



Abc, hoe is het vandaag met je? Ben je nog steeds moe?

Je hebt wel erg netjes verwoord tegen Verhuisd.



Wat de Ggz betreft vind ik het wel lastig. In deze regio staat die instelling toch wel bekend als het "gekkenhuis" en je merkt nog steeds dat veel mensen denken dat je gestoord bent ofzo als je daar naar toe gaat. Heb er zelf ook wel een dubbel gevoel bij.

Waar ik nu naar toe ga is ook een landelijke instantie met psychologen maar zij zijn niet gespecialiseerd in de diepere problematiek bij traumaverwerking.

Heb nu door de emdr de eerste fase bijna afgerond. Maar nu de rest nog. De wachttijden bij het Ggz zijn ongeveer een half jaar.

Maandag maar eens bellen hoe de status is op dit moment.
Alle reacties Link kopieren
Lief, jij hebt jezelf ook al zo heerlijk verwend. Dat hebben we gewoon verdiend
Alle reacties Link kopieren
Bobdebouwer, hoe is het vandaag met je? Heb je nog steeds erge last van je kaak? Kun je wel een beetje fatsoenlijk eten?



Sannie, hoe is het met je? Je vriend ging toch voor drie maanden naar het buitenland? Red je het allemaal?



Annemie, hoe is je tweede werkweek gegaan? Gaat het nog steeds zo goed?



Lief, eigenlijk ben je best wel eigenwijs hoor. Las net nog eventjes je verhaal over dat je van de week toch nog door bent gegaan met werken. Terwijl je duidelijk wist dat het tijd was om te stoppen. Volgende keer meteen aan je "Lief tijd" denken!



Fame, lees uit je verhalen vooral dat jezelf op de laatste plaats zet. Je zit ook in een lastige en een zware situatie.

Alleen als je de dingen wil veranderen en nooit meer een bo wil krijgen, zal je toch echt alles anders moeten gaan doen.

Wat doe je als je echt zo uitgeput raakt, dat je echt niks meer kan? Want dit kan wel gebeuren als je zo door blijft gaan.
Alle reacties Link kopieren
Hoi!

Vandaag gaat het ietsje beter, antibiotica lijkt aan te slaan. Zwelling is minder groot en minder pijnlijk, eten gaat iets beter.



Het lukt me alleen niet om positief te blijven vandaag. Ik wil wel, maar het lukt niet.



Heb een kleine wandeling gemaakt, maar kwam uitgeput thuis, herkennen jullie dit?



Maak me zorgen over van alles, wat situatie ook niet helpt. Of het met m'n kaak beter gaat, of gesprek bij huisarts maandag over medicatie goed verlopen zal, of gesprek dinsdag bij psych goed zal gaan, of ik ooit de juiste medicatie krijg...ik weet het...loslaten...maar ik vind dat zo moeilijk.



Ben nu vooral moe maar kan niet slapen.
Alle reacties Link kopieren
Zonnestraaltje, je klinkt opgewekt vandaag. Voel je je ook zo?



Annemie, ben je lekker aan het genieten van je weekend of ben je ingestort?



BobDeBouwer, ooit gaat het echt beter. Toen ik net thuis was schreef ik hier ook eens dat ik het me niet voor kon stellen hoe het zou zijn om me weer goed te voelen en inmiddels heb ik dat goede gevoel weer gehad. Ik heb er nog regelmatig slechte dagen tussen zitten, maar ze overheersen niet meer. Zolang ik maar heel rustig aan doe en goed naar mijn lichaam luister komt het echt goed. En dat geldt voor jou ook. Je moet geduld hebben en jezelf de tijd geven. Na een kleine wandeling uitgeput thuiskomen is herkenbaar hoor. Ik was soms al totaal op als ik alleen de was in de wasmachine gedaan had of de vaatwasser had uitgepakt.



Ik voel me wel goed vandaag. Ben nog steeds moe, maar ik heb afgelopen nacht goed en lang geslapen (van 21:30u tot tot 9:00u) en dat heeft me goed gedaan. Vanavond dus maar weer op tijd naar bed. Dan moet ik wel streng zijn voor mezelf, want er komt schaatsen op wat ik heel leuk vind en graag wil zien, maar dat duurt tot na één uur, dus dat moet ik maar niet helemaal kijken als ik komende week goed wil doorkomen. Vandaag lekker een dagje thuis beetje gerommeld, paar wassen gedaan, boodschappen gedaan en gekookt. Ik heb vanmiddag bijna een uur met mijn broer aan de telefoon gehangen. Was heel prettig, moeten we eigenlijk vaker doen, maar we zijn beide geen bellers dus komt er niet vaak van.



Toffe, hoe voel jij je nu? Heb je medicijnen gekregen voor je longontsteking?
Sorry, het lukt me nog niet om uitgebreid te reageren, te moe. Weinig slaap, vriendinnen die bellen hoe het was, bezoekjes, opruimen, wassen etc. Hopelijk morgen.
Alle reacties Link kopieren
Rustig aan Maris, komt wel weer!



Ik heb nu weer een genietmomentje! Ben voor het eerst sinds tijden weer muziek aan het luisteren op youtube. Heb ik in tijden niet gedaan! Laatste tijd weinig behoefte gehad aan muziek of een film/serie.



Toch een teken dat er wat meer ruimte in m'n hoofd ontstaat!
Alle reacties Link kopieren
Als ik het zo hoor moet jij morgen maar even rustig aan doen maris. We weten dt je terug bent, het is geen Moetje hè, bijlezen en reageren.

Ik zal je een samenvatting geven:



Toffe heeft een longontsteking

Abc en ik zijn energetisch gecrashed en nu weer in wederopbouw

Zonnestraal zit nog middenin de energetische crash

Annemie gaat vrolijk door met haar opleiding; moe maar gelukkig

5x5 is iets verder dan abc en ik met opkrabbelen uit energetische dip, maar heeft lichamelijk wat tegenslag door gewijzigd medicijngebruik.

Fame en Bobdebouwer zijn nieuw (Fame bo sinds september en BdB paniekaanvallen)
Alle reacties Link kopieren
quote:lief_29 schreef op 12 februari 2011 @ 21:22:

Als ik het zo hoor moet jij morgen maar even rustig aan doen maris. We weten dt je terug bent, het is geen Moetje hè, bijlezen en reageren.

Ik zal je een samenvatting geven:



Toffe heeft een longontsteking

Abc en ik zijn energetisch gecrashed en nu weer in wederopbouw

Zonnestraal zit nog middenin de energetische crash

Annemie gaat vrolijk door met haar opleiding; moe maar gelukkig

5x5 is iets verder dan abc en ik met opkrabbelen uit energetische dip, maar heeft lichamelijk wat tegenslag door gewijzigd medicijngebruik. + ben erg m'n grenzen aan het verkennen en loop er nog regelmatig tegenaan.

Fame en Bobdebouwer zijn nieuw (Fame bo sinds september en BdB paniekaanvallen)
Alle reacties Link kopieren
Sorry Lief, ietsie aangepast
Alle reacties Link kopieren
Hallo Allemaal,

Maris: Fijn dat je weer terug bent. Je hoeft je niet te veronstchuldigen dat je niet gelijk de hele dag hier bent. De belangrijkste info hebben we, je hebt het redelijk goed gehad en je bent weer heelhuids terug, de rest horen we morgen wel. Nu ben jij even belangrijk. Dus rustig aan!



Toffe: Waardeloos een longontsteking, echt niet gaan werken hoor, anders zit je er straks 4 weken mee.



Lief: Wat goed dat je weer wat meer bezig bent met je uiterlijk, dat is echt wel een teken dat je weer wat meer in het hier en nu begint te komen hoor.



Abc: Fijn dat het weer iets beter met je gaat, wat me wel opvalt is dat het nu weer al het tweede weekend is wat je niet echt lekker ingaat. Misschien toch doordeweeks nog te druk?

Als je maandag het gesprek aangaat met je baas, ga je dan een andere dag thuiswerken?



5x5: Het is inderdaad wel typisch dat je gelijk weer aan de diarree bent, maar het zou misschien ook nog een virus kunnen zijn, wat door stom toeval nu precies gelijk loopt?

Probeer het maar even los te laten, als het volgende week nog zo is, dan is het vroeg genoeg om je zorgen te maken. (heel makkelijk gezegd hoor)



Zonnestraal: Je klinkt weer iets beter dan van de week, klopt dat ook? Wat je zegt over de ggz, klinkt heel bekend, hier is het ook dat je daar pas heen gaat als je echt gek bent. Toch moet je dat loslaten hoor, als je er eenmaal bent zie je dat iedereen er komt. En voor degene die je er op aankijken, hoop ik niet dat ze het zelf nog eens een keer nodig zullen hebben. Ik ben zelf bij psyq, ik vind dat ze daar ook goede traumaverwerking hebben. Ik ben ook bij Delta geweest, en daar vond ik het bar slecht, dus het is ook maar net waar je je op je gemak voelt. Wat verwacht je van de ggz? Zou je overwegen om in deeltijd te gaan?



Bob de bouwer: Het klinkt heel bekend, dat je zelfs na een klein stukje lopen al helemaal kapot kan zijn. Accepteer het maar, het hoort erbij, en als je je zelf er voor op je kop gaat geven kost het alleen maar meer energie, en die kan je nu wel beter gebruiken.



Ik had vanmiddag even een inzinking, ik was boodschappen aan het doen, en ik voelde me opeens helemaal leeg lopen. Echt weer de bekende vermoeidheid, dat je het liefst een deuntje zou willen huilen. Ik denk dat ik me van het weekend dus echt maar rustig ga houden. Ik vind het nog steeds heel erg leuk, en ik heb het echt goed naar mijn zin, maar het is wel echt zwaar.
Alle reacties Link kopieren
ff een leuk filmpje, moest wel lachen



http://www.youtube.com/watch?v=-NvrJPsxf1Q
Alle reacties Link kopieren
5x5

Dat lijk ik wel op mijn werk, vlak voor de bo diagnose!
Alle reacties Link kopieren
quote:annemie800 schreef op 12 februari 2011 @ 21:37:

Lief: Wat goed dat je weer wat meer bezig bent met je uiterlijk, dat is echt wel een teken dat je weer wat meer in het hier en nu begint te komen hoor.

Volgens mij komt het ook een beetje door mijn sport, ik voel me daar ook zelfverzekerder door.

...

Ik had vanmiddag even een inzinking, ik was boodschappen aan het doen, en ik voelde me opeens helemaal leeg lopen. Echt weer de bekende vermoeidheid, dat je het liefst een deuntje zou willen huilen. Ik denk dat ik me van het weekend dus echt maar rustig ga houden. Ik vind het nog steeds heel erg leuk, en ik heb het echt goed naar mijn zin, maar het is wel echt zwaar.Doe je voorzichtig. Reageer je wel meteen als je dat voelt? Je kunt het je haast niet veroorloven om niet naar je lichaam te luisteren.
Alle reacties Link kopieren
quote:lief_29 schreef op 12 februari 2011 @ 22:09:

5x5

Dat lijk ik wel op mijn werk, vlak voor de bo diagnose! Haha, hierom moet ik ook lachen hoor
Ik heb net op hyves even een kort vakantie-verslagje geschreven! Ga nu lekker naar bed, mn eigen vertrouwde bed, mmmmmmm die heb ik gemist zeg. Tot morgen! Truste
Alle reacties Link kopieren
En dit is waar ik elke week zoveel plezier in heb (normaal gesproken dan, en gelukkig komt dat weer een beetje terug)



http://www.youtube.com/watch?v=rpcT0SWHH0s



http://www.youtube.com/watch?v=EgfzpVvw ... re=related



http://www.youtube.com/watch?v=__MFHgpEFwM



(sorry hoor, ff spammen ) misschien vinden jullie het wel helemaal niet om aan te horen
Alle reacties Link kopieren
Bobdebouwer, hoe frustrerend het nu ook is de vermoeidheid hoort er echt bij. Als je zo weinig slaapt, dan is het ook wel logisch dat je het moeilijk vind om positief te blijven.

Hopelijk krijg je maandag andere slaappillen van de huisarts of anders misschien ook sintjanskruid proberen.

Heb ze zelf ook in de kast staan maar nog nooit gebruikt, weet dus ook niet of het helpt.



Abc, wat heerlijk dat je vannacht zo goed hebt geslapen. Hopelijk lukt dat nu ook weer. Jij maakt er gewoon een Abc relax weekend van. Super!

Vind je mij iets opgewekter klinken? Ik ben nog steeds moe maar ik heb gisteren een super gezellige avond gehad. Het was echt de eerste keer sinds jaren, dat ik genoten heb tijdens een verjaardagsfeestje. Normaal ben ik erg stil en onzeker en durf dan ook niet zoveel te zeggen. Maar nu ging het allemaal vanzelf.



Maris, doe maar even lekker rustig aan.



5x5, leuk die filmpjes. Het dansen ziet er erg gezellig uit.

Die kat....hahahaha



Annemie, je hebt ineens ook zoveel stappen gezet dan is het ook wel logisch dat je nu moe bent. Ook jij rustig aan hoor.

Wat verwacht ik van Ggz? Ik verwacht dat zij me de juiste handvatten kunnen geven waardoor ik mijn emotionele geremdheid, dichtklappen/geslotenheid, wantrouwen in onbekende situaties/omgeving en de controle durf los te laten.

Merk wel dat ik langzaam aan het veranderen ben en mezelf op emotioneel gebied soms een klein beetje durf open te stellen.

Maar weet totaal niet hoe ik daar mee om moet gaan.

Zoals de therapeute tegen me zei, heb ik te lang door een gekleurde bril gekeken. En nu moet ik leren om die opvattingen, aangeleerde gedragspatronen door mijn verleden los te laten en te veranderen.
Alle reacties Link kopieren
quote:annemie800 schreef op 12 februari 2011 @ 21:37:

Abc: Fijn dat het weer iets beter met je gaat, wat me wel opvalt is dat het nu weer al het tweede weekend is wat je niet echt lekker ingaat. Misschien toch doordeweeks nog te druk?

Als je maandag het gesprek aangaat met je baas, ga je dan een andere dag thuiswerken?





Vorig weekend was ik ziek (geweest) en daardoor lamlendig, dit weekend heb ik last van mijn etentje en de slechte nacht daar achter aan. Er is dus wel elke keer een verklaring voor. Ik heb afgelopen nacht weer lang en goed geslapen en dat scheelt al heel veel, voel me weer een stukje beter dan gister. Maar je hebt wel een punt hoor. De weekenden zijn mijn moeilijkste dagen, dat is al jaren zo en hoewel het nu al wel een stuk beter gaat, moet ik juist dat goed voelen hoe het gaat en waar dat van komt. Wat bij mij ook meewerkt dat dat moeilijkere dagen zijn is dat mijn vriend dan natuurlijk ook thuis is en ik dan heel erg op hem gericht ben en mezelf vergeet. Ik kan nu een beetje ontspannen als ik alleen ben, maar als er iemand bij me is (wie dan ook), dan kan ik niet ontspannen en mijn rust pakken. Dat heb ik ook aangegeven bij mijn coach en zij vond dat een goede analyse en daar gaan we mee aan de slag.



Ik heb mijn werkdag van dinsdag naar maandag gezet, dus ik heb het er niet bij gedaan. Dinsdag heb ik de hele dag dus voor mezelf met als afsluiting 's avonds yoga. Woensdag ziekenhuis en CSR en donderdag weer ziekenhuis (intake). Best een spannende week dus.



Fijn dat het goed gaat met jou en dat je het nog steeds leuk vindt. Dat je een beetje instort in het weekend vind ik niet eens zo raar. De overgang van maanden thuis naar ineens weer volledig naar school is natuurlijk voor iedereen groot.



5x5, ik zal later naar je filmpjes kijken. Vriend zit nu muziek te luisteren, dus dan kan ik er toch niks van horen. Wel heel goed dat jij weer ruimte in je hoofd hebt om er naar te kijken en luisteren. dat is toch weer een stap vooruit.



Zonnestraaltje, ik vind je inderdaad wat opgewekter klinken, kan niet echt zeggen waardoor dat komt, is meer een gevoel van me. Je klink niet meer zo wanhopig en vechtend, net alsof je het een beetje begint te accepteren ipv er constant tegen te vechten. Het slechte/zware beeld van de GGZ herken ik ook wel. Dat was voor mij denk ik ook nog een grotere stap geweest dan de stap naar de psycholoog.



Fijne dag allemaal.
Ik heb een paar vakantiefoto's op hyves gezet

Heb zó lekker geslapen! Was om 23u vertrokken en werd om 10.30u wakker. Heerlijk! Nu nog in pyjama op de bank, vanmiddag komt mn beste vriendin nog even langs, verder geen plannen. Voor de hele week niet, wel blij mee, ook geen afspraken. Geen één moet-je dus! Ja, mn boeken moeten terug naar de bieb, en er moeten boodschappen in huis komen. Maar dat is te overzien
Alle reacties Link kopieren
Ik wil ook op vakantie of toch minimaal zon en warmte hier.



Goed dat je een rustige week hebt, lekker rustig houden en nagenieten van je vakantie.
Ik kan natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken, maar ik vond dit wel meevallen. De reis is wel iets duurder dan bijv. Egypte of Turkije, maar het is daar nu ook warmer, ruim 30 tov ruim 20c. En het leven is daar niet duur, je gaat uit eten voor 15 - 25 euro totaal (2 personen, eten + drinken). Uitstapjes maak je met lokale taxi's voor een paar euro (wij niet gedaan, zag ik niet zitten nu) bij het zwembad koop je een cocktail voor een euro, je laat je masseren voor 6 euro etc. Ik heb altijd last van een winterdip, maar zo'n weekje zon geeft me altijd een enorme energieboost voor die periode, dat was ook de reden dat we dit geboekt hadden (in augustus al gedaan)



Hoe is het met de rest?

Doen jullie allemaal op deze zondag?

Lief aan het schrijven aan haar debuut, Annemie aan het bijkomen (je doet het zo goed!! Echt heel knap) Abc aan het bijkomen en voorbereiden op spannende week, 5x5 op de pot? Hier ook diarree, beide! (maar kan ook weer overgang naar NL zijn.) Probiotica heb ik trouwens gewoon bij de etos gekocht!



Oh vriendin loopt de achterdeur in, doei!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven