Buurman met pitbulls

23-05-2015 10:41 321 berichten
Ik heb het al eerder aangehaald in een ander topic maar sinds een maand heb ik een buurman met meerdere pitbulls. Ik heb een oud hondje van bijna 16 maar...over een maand arriveren mijn nieuwe hondjes vanuit een buitenlands asiel. Eentje is een middenslag, de ander klein en getraumatiseerd. Onze voortuinen en paden liggen dicht bij elkaar waar hij ze dan weleens los heeft. Hij heeft me al verteld dat het zijn erf is, zijn gedeelte, en dat ze daar van hem lekker mogen loslopen. Dat betekent voor mij dat als ik mijn honden uit wil laten eerst moet kijken waar zijn honden zijn en dan ook nog hopen dat ze niet ergens onverwacht tevoorschijn komen. Hij zegt uiteraard dat zijn honden niets doen en dat ze goed naar hem luisteren. Jullie snappen dat ik het hier Spaans benauwd van krijg en hoop op goede tips. De huizen zijn van een woningbouwvereniging.
@Star ik heb in elk geval mijn honden aan de riem.



@Marianne ik wil ze niet in de buurt van mijn honden hebben. Het is sowieso al ongelijk als ik ze aan de riem heb en zij niet.
quote:MarianneDavids schreef op 24 mei 2015 @ 15:47:

[...]





Optillen lokt nog meer agressie uit, pas op!



Van de 'aanvallende' hond bedoel je? Ze zijn meestal wel erg mensvriendelijk, dus zullen niet snel de persoon bijten die de hond optilt neem ik aan. En dat de hond die opgetild wordt, meer agressie zal laten zien, dat ben ik met je eens. Maar verandering daarvan zal bij zo'n oud hondje toch niet meer lukken.



TO: o, ik dacht dat dat ook zo'n kleine krullebol was. Tja, dan zou ik het denk ik ontwijken. Of als de honden loslopen even vragen aan de buurman of hij ze even vasthoudt als je erlangs moet. Maar echt ontspannen is het allemaal niet.
Alle reacties Link kopieren
En je was nog niet op de hoogte van deze situatie toen je je hondjes bestelde of aanschafte ?

Dat gezamelijke pad is er pas na die tijd gekomen ? En de honden van je buurman ook ?
Niet geschoten is altijd mis
quote:Bitje93 schreef op 24 mei 2015 @ 16:16:

En je was nog niet op de hoogte van deze situatie toen je je hondjes bestelde of aanschafte ?

Dat gezamelijke pad is er pas na die tijd gekomen ? En de honden van je buurman ook ?



Zij vraagt om tips wat te doen.

En wat bedoel je eigenlijk? TO mag geen nieuwe honden aanschaffen omdat de buurman zijn honden loslaat in de voortuin?
@ Bitje tot aan eergisteren had hij ze achter hun huis, volgens de buurvrouw daarnaast werden of worden de honden niet uitgelaten, hier zit trouwens nog een tuin tussen. En verder is het mijn goed recht om daar ook met mijn hond (en) te leven. Hondjes bestellen klinkt eerlijk gezegd wat denigrerend. Ik heb dit ras vanaf mijn 22e en heb vanaf mijn 27e altijd twee gehad.
quote:miekemv schreef op 24 mei 2015 @ 11:16:

@Nummerzoveel cynisch ja en boze pitbulls willen we natuurlijk niet.



Wie weet ga ik het zo brengen, het is niet zo dat ik niets aan je tips heb hoor maar je legt wel veel bij mij neer vind ik.



Ik was niet cynisch. Als jij open kaart speelt, krijg je begrip. Als je de aanval kiest, krijg je dat niet en heb je straks jaren ruzie. Je wil toch een oplossing die ook voor jou werkt?



En ja, ik leg het bij jou neer omdat jij een probleem hebt. De buurman heeft nergens last van. Jij wil toch jouw probleem opgelost hebben?
@Taedor ja ook een krullenbol hoor ( schapenvacht eigenlijk )maar een reu is wat groter dan een teefje.
quote:Star schreef op 24 mei 2015 @ 15:35:

Een husky is nog minder een huishond dan een pitbull.



Bovendien zijn Husky's honden die enorm veel beweging nodig hebben. Krijgen ze dat niet, dan gaan ze rottigheid uithalen. Ik vermoed zomaar dat dat hier het geval is geweest.



Mijn hond maakt overigens ook deuren open. Als hij ergens niet heen mag, trekken we de klink er uit en die houden we bij ons. Dan kunnen we er zelf zo in, maar de hond niet. (Bijv als er geklust wordt en de omgeving niet veilig is voor de hond).



Maar dat weet je als eigenaar gewoon, dat ze dat kunnen. En dus pas je extra goed op bij de baby.



En verder onderstreept dit exact mijn punt, namelijk dat elk rad potentieel gevaarlijk kan zijn, en dat dit niet perse "vechthonden" hoeven te zijn.
@ Nummerzoveel o de buurman, ja daar heb je gelijk in. Daarom ga ik met deze gemoedstoestand ook niet heen, maar even een beter moment afwachten.
quote:miekemv schreef op 24 mei 2015 @ 16:43:

@ Nummerzoveel o de buurman, ja daar heb je gelijk in. Daarom ga ik met deze gemoedstoestand ook niet heen, maar even een beter moment afwachten.Dat lijkt me verstandig.
Alle reacties Link kopieren
Niet alles gelezen, maar ik heb zelf honden van het type waak/verdedigingshonden, al zijn het vuilnisbakjes. En vanwege hun aard zijn ze territoriaal ingesteld. Buiten hun terrein zijn ze ongevaarlijk maar op hun terrein kunnen ze absoluut vervelend zijn tegen vreemde honden. Onze teef is een sociale hond maar alleen honden die ze goed kent, mogen zomaar op ons erf komen. Onze reu vreet elke hond op die op ons erf komt, zonder aarzelen. Die is veel te territoriaal om daarmee om te kunnen gaan.



Pitbulls kunnen ook sukkels zijn, de territoriumdrift is per hond verschillend. Maar ze zijn wel waakhonden en vanuit hun aard gevaarlijker voor andere honden dan voor mensen. Als ik jou was, TO, zou ik je honden niet zo, hup, bij elkaar gooien. Ik weet niet hoe die pitbulls zijn, sukkelig of toch waakzaam/territoriaal, maar een gedegen kennismaking hoort daaraan vooraf te gaan. Ik weet niet of je buurman ervoor open zou staan maar je kunt overwegen bij de kennismaking de pitbulls te muilkorven. Voor jouw gemoedsrust, en het gedrag van je oudje. Als ze met elkaar overweg kunnen, blijft dat meestal zo. Ik zou er niet vanuit gaan dat ze elkaar niet mogen, ik heb vaak meegemaakt dat honden elkaar onverwachts heel erg leuk vinden. Kijk gewoon naar je honden, en beslis dan of ze samen los kunnen.



Je kunt sowieso een kennismaking doen terwijl je je honden beiden aangelijnd hebt. Alleen denken sommige hondeneigenaren dat een aangelijnde kennismaking stressvoller is dan een losse, ik vind dat onzin. Als ze aangelijnd zijn, kun je ze wegtrekken voordat ze kunnen bijten. Ik weet van mijn honden precies wanneer een kennismaking niet goed gaat, en dat zouden meer mensen moeten leren. De honden het zelf uit laten zoeken, neen, never, jamais, nooit. Onze reu kan dat niet handelen, dan bijt hij een hond de kliniek in. Wij zijn en blijven altijd de baas. Mensen die hun honden maar laten rondrennen en alles zelf laten bepalen, daarvan vertrouw ik de honden voor geen cent. Doe mij maar een herderachtige, mijn honden hebben beide een flinke vleug herder. Die hoef ik niet drie keer te roepen en als dat wel gebeurt, krijgen ze een donderpreek. In de openbare ruimte eis ik gehoorzaamheid, thuis ook, maar ik begrijp de waakhond in ze wel en breng ze niet in situaties die ze niet kunnen handelen. En flierefluiten, mag alleen als er niemand anders in de buurt is, of als we daar toestemming voor geven omdat de honden elkaar kennen.



Wat veel mensen niet weten, is dat kleine hondjes altijd kans maken om gegrepen te worden. Honden hebben namelijk voor dichtbij niet zulke goeie ogen. Hun zicht werkt het best bij bewegende objecten. Sommige kleine honden lijken erg qua formaat en kleur, op een prooidier. En het jachtinstinkt gecombineerd met slechte ogen voor dichtbij, zorgt er soms voor dat ze gegrepen worden. Bv een klein hondje rent achter wat struiken vandaan, grote hond denkt, dat is vast een konijn, en rats. Het instinkt neemt het dan over. Ik weet zeker dat sommige bijtincidenten hierdoor veroorzaakt worden. Wat veel mensen niet weten van staffords en pitbulls is dat ze een sterk jachtinstinkt kunnen hebben. En vaak zijn het adrenalinejunks, the thrill of the chase, kunnen ze soms waarderen. Helaas worden soms kleine hondjes de dupe maar bij vergissing. Ze schudden zo met die hondjes omdat honden van nature zo hun prooi doden. Het jachtinstinct zit veel dieper dan andere, ingefokte eigenschappen. Ze kunnen ook gewoon vechten met andere honden maar kleine hondjes doodbijten, dat is echt combinatie jachtinstinct, slecht zicht, oke, en ze zijn niet al te snugger. Dat is geen agressie. Bewust en expres een gevecht aangaan, dat is agressie. Onze reu is wel zo dus die gaat alleen om met honden die hij lang kent en accepteert.



Maar ik weet niet hoe die pitbulls zijn naar vreemde honden toe en of ze territoriaal zijn, dat zou je eigenlijk aan je buurman moeten vragen. En hopelijk samen een plan maken, ik vind dat niet ongewoon omdat de situatie daarnaar vraagt. Hopelijk wil hij je tegemoet komen. Een advies, ga er niet vanuit dat je precies weet hoe zijn honden zullen reageren. Ik heb al veel onwaarschijnlijke hondenvriendjes gezien, Ierse setter en chihuahua, Boerboel en Border terrier etc en die zijn echt dol op elkaar. Honden zijn geen mensen, en ik denk daardoor, vrij onvoorspelbaar in hun voorkeuren. Succes, ik hoop dat het mee zal vallen!
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Hallo Gladoortje, ik dacht al waar blijf je.

Mijn nieuwe honden ken ik zelf nog niet, hier zit wel een angstig kleintje bij. Er komt nog zoveel opbouw en kennismaking bij kijken voordat ik aan een hoofdstuk pitbulls van een ander toe ben. Van mijn oudje weet ik het al dat hij dat niet trekt en die loopt ook mee schreef ik eerder. Hij is vaak aangevallen en dat risico wil ik niet.

Ik heb zojuist bij de buurvrouw gevraagd of ik daar langs mag lopen als hij ze voor het huis heeft en zij vind het geen probleem gelukkig. Daarmee is de afstand iets groter.
@ Gladoortje aan de lijn alle twee is geen probleem, wel als de een los is en de ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben halverwege ergens gestopt met lezen en weet niet waar de discussie nu beland is. Wel vielen me de volgende opmerkingen op;



- Een stafford die bijt, 'die bijt nu eenmaal' en heeft niets met opvoeding te maken maar met (heb ik het goed begrepen?) raszuiverheid.

- Een stafford moet altijd aan de lijn blijven.

- Het zit nu eenmaal in het ras dat ze andere honden niet makkelijk tolereren.



Ben ik nou gek? Waarom wordt er massaal met deze honden (als huisdier) gefokt als ze 1. niet tolerant zijn, 2. niet lekker hond kunnen zijn want ze zitten altijd vast en 3. horen te kunnen bijten?



Bizar.



Dan begrijp ik spontaan waar het imago dat bij TO ingebakken zit vandaan komt.
Another Tale of Infinite Dreams
Alle reacties Link kopieren
Oh en TO; er komt nu dus een hondje aan dat bij voorbaat al angstig is, begrijp ik? Hoe ga je met dat hondje aan de slag? Of mag die angstig blijven?



-> Overigens credits voor jou dat je ondanks redelijk wat 'aanvallen' in dit topic toch open staat voor de dialoog.
Another Tale of Infinite Dreams
quote:Suushi. schreef op 24 mei 2015 @ 20:39:



-> Overigens credits voor jou dat je ondanks redelijk wat 'aanvallen' in dit topic toch open staat voor de dialoog.Daar sluit ik me graag bij aan!
Alle reacties Link kopieren
Ja da's waar, Mieke. Ik heb alleen een keer meegemaakt dat iemand weigerde zijn honden aan te lijnen terwijl de mijne aangelijnd waren. Ik moest ze fysiek bij mijn honden weghouden. Toen ik vroeg of ze hun honden aan wilde lijnen, kreeg ik naar mijn hoofd dat ik mijn honden juist af moest lijnen omdat de lijn voor spanning zorgt. Ik heb er maar niet naar geluisterd, zo dom. Onze reu had ze echt aangevallen en die is twee keer groter dan hun honden. Ik lijnde niet af voor hun veiligheid. Dat is toch suf? Volgens die mensen kon dat best, eh... het is mijn hond, dat weet ik altijd nog het best.



Hij kan vastbijten en niet meer loslaten, en hij weegt 55 kilo, een enorme beer. Voor mij voelt het alsof ik Mike Tyson uitlaat en dat mensen dan roepen, welneee, hele lieve man is dat, je bent gewoon overbezorgd, zucht. Ja, ik ben bevooroordeeld over mijn eigen hond, hij is een molossermix en is een bullebak. Daarom gaat ie ook niet van de lijn, zomaar met elke vreemde hond. Ik weet dat dat beter is voor iedereen.



Het stel had gewoon geen zin om hun honden aan te lijnen terwijl het dominante, opdringerige honden waren. En ze blijven dat doen omdat zij niet bang hoeven te zijn dat hun honden gebeten worden. En wat als dat wel gebeurt, dan krijgen ze alleen een boete. Dat boeit sommige mensen niet. En een klein gedeelte ziet hun hond graag andere honden najagen en pesten, waarschijnlijk ter compensatie van ervaringen in hun leven, omdat dat lekker voelt.



Dat is dus niet hoe ik met mijn bullebak omga. Die kan gevaarlijk zijn, en dat vertel ik mensen ook. Hij heeft nog nooit een hond verwond, wel een paar keer gevochten, helaas maar dat liep goed af. Hij kiest om te vechten wel honden van zijn eigen formaat, dat moet ik hrm nageven. Ik wil niet hebben dat hij ooit nog vecht of een andere hond bijt. Maar sommige mensen begrijpen hun eigen hond niet, of genieten gewoon van de macht die het geeft. Dat mensen dan bang voor je zijn vanwege je hond, geeft sommigen een prettig gevoel, volgens mij. Ik vind het juist vreselijk maar weet ook dat training niet gaat helpen om zijn agressie kwijt te raken. Dus dat accepteer ik en neem mijn verantwoordelijkheid.



Wat ook vaker gebeurt, honden worden pas volwassen als ze twee zijn, sommige zelfs pas als ze drie zijn en dan zie je pas wat voor honden ze zijn. En dan gaat het vaak mis want dan komt de agressie-aap ineens uit de mouw terwijl ze als pup wel sociaal waren. Dat kan en gebeurt regelmatig. Terwijl dat algemeen bekend is, honden zijn dan pas emotioneel uitgegroeid. Je ziet veel honden, pittige, van rond de 2-3 jaar, die herplaatst worden. Molossers met 3 jaar. Want dan pas blijkt de hond toch te gaan vechten en dat is erg moeilijk te handelen.



Onze reu, we wisten waar we aan begonnen, hij is verwaarloosd en was bijna 3 toen hij bij ons kwam. De vorige eigenaren hebben verschillende redenen opgegeven waarom ze hem wegdeden. Allemaal niet waar. Ze konden hem gewoon niet handelen. En dat is ook hartstikke lastig. Wij zijn al drie jaar bezig met zijn gedrag proberen te beinvloeden en hij is enorm verbeterd. Hij luistert goed. Maar ik weet hoe hij is, hij houdt gewoon van een potje knokken. En dat mag niet, dat weet hij ook maar het blijft een verleiding. Hij heeft ontzettend veel andere kwaliteiten en ik hou verschrikkelijk veel van hem, maar een deel van hem zal altijd Mike Tyson zijn. Dat kunnen we aan maar dat moet je wel eerst erkennen dan.



Ik zou het fijn vinden als mensen met een pittige hond, niet zo beledigd zouden zijn door de vooroordelen. Ze zijn namelijk niet helemaal onterecht. En hou dan zelf de reputatie goed van de rassen, hou ze gewoon bij je. Pittige honden vinden het vooral leuk om andere honden te domineren of na te jagen, dat is niet leuk en niet okee. Zorg maar dat die slechte reputatie eens gaat veranderen en niet door je hond overal los te gooien en dan te roepen dat iedereen onterecht bevooroordeeld is. Het vertrouwen van mensen terugwinnen, doe je niet door ze iets door hun strot te douwen. En ook niet door te klagen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat jouw hond niemand lastig valt, bijt of vecht.



Hou ze bij je, dan kunnen ze niemand bijten. En regel een hondendate op doggydating. Dan weet je zeker dat contact gewenst is. Hondenlosloopgebied betekent niet dat alle honden elkaar moeten ontmoeten namelijk. Misschien dat de vooroordelen dan weer echt vooroordelen kunnen worden. Want zoals het nu gaat, hebben mensen gelijk om bang te zijn voor bepaalde rassen.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
quote:Suushi. schreef op 24 mei 2015 @ 20:38:

Ik ben halverwege ergens gestopt met lezen en weet niet waar de discussie nu beland is. Wel vielen me de volgende opmerkingen op;



- Een stafford die bijt, 'die bijt nu eenmaal' en heeft niets met opvoeding te maken maar met (heb ik het goed begrepen?) raszuiverheid.

- Een stafford moet altijd aan de lijn blijven.

- Het zit nu eenmaal in het ras dat ze andere honden niet makkelijk tolereren.



Ben ik nou gek? Waarom wordt er massaal met deze honden (als huisdier) gefokt als ze 1. niet tolerant zijn, 2. niet lekker hond kunnen zijn want ze zitten altijd vast en 3. horen te kunnen bijten?



Bizar.



Dan begrijp ik spontaan waar het imago dat bij TO ingebakken zit vandaan komt.





Het zullen vast hele lieve honden zijn voor mensen, maar over het algemeen niet met andere honden. Punt.

Net als dat de gemiddelde golden retriever geen goede politie hond zal worden, en chihuahua geen goede blindengeleidehond.



Dat is gewoon een constatering.



Dus nee, ik zou persoonlijk mijn hond niet gezellig met de pitbulls van de buren laten spelen, en mijn chihuahua niet opleiden als blindengeleidehond.



En met betrekking tot hun populariteit; een stafford achtige werkt een stuk pikverlengender dan een poedel. Even zwaar generaliserend gezegd. En zo lang stoere rappers niet met poedels in video's rond hupsen, zullen bepaalde types zich aangetrokken voelen tot dit soort honden..
Ik vind het echt heel mooi hoeveel stafford/pitbull eigenaren hier reageren. En dan inderdaad niet direct op de teentjes getrapt, maar gewoon eerlijk erkennen dat er soms inderdaad problemen zijn met hond-hond agressie.

En niet aanvallend bedoeld, maar ik moet zeggen dat ik nog steeds niet begrijp dat jullie een dergelijk ras willen. Waarom in een dichtbevolkt Nederland het jezelf zo moeilijk maken?

Kan iemand hier misschien een antwoord op geven? Ik weet dat ze voor mensen erg lief zijn, maar dat zijn meer rassen.
Hoi Suushi, ik heb best veel ervaring met angstige katten en honden. Mijn oudje kon in het begin helemaal niets, niet aan de riem lopen, bang voor alles buiten etc. Mijn eerste Pumi ook niet en bij haar kwam het toen ook helemaal goed. Ik ben opgegroeid met dieren, honden ook (Mechelaars) en we hadden altijd grote bereidheid tot het opnemen van de thuislozen en dat heb ik overgenomen. Met de meesten vind ik mijn weg wel. Ik vind het ook echt leuk om te doen, maar ik pretendeer geen Cesar Millan te zijn en ik ken mijn grenzen qua type hond. Ik weet niet hoe het verdere verloop zal zijn en vooral in hoeverre ze als pup gesocialiseerd is, het kleintje dan he? En verder gaan ze als ik aan het werk ben naar een vriendin van me die tevens hondentrainster is. En eigenlijk is het bij mij thuis heel vredig onderling tussen de dieren.



Bedankt trouwens voor de credits.
Ja erg fijn die openhartigheid. Jij noemt ook een stukje gladoortje zoals ik het voel, namelijk:



Zorg maar dat die slechte reputatie eens gaat veranderen en niet door je hond overal los te gooien en dan te roepen dat iedereen onterecht bevooroordeeld is. Het vertrouwen van mensen terugwinnen, doe je niet door ze iets door hun strot te douwen. En ook niet door te klagen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat jouw hond niemand lastig valt, bijt of vecht.



Mijn buurman had eerder mijn vertrouwen gehad als hij met mij in gesprek was gegaan, want zo voelt het, het door je strot geduwt te krijgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bliss91 schreef op 24 mei 2015 @ 14:49:

Dat vind ik lastig te geloven.. een hond die de babykamer opzoekt en zelf deuren opent om er te komen. Wie zegt dat de deur niet gewoon nog open stond of op een kier ofzo. Achja dat zullen we nooit weten het maakt ook niet meer uit het is zoals het is.Onze hond kan dat ook en is ook eens zo voor mij uit de babykamer binnen gelopen. Het is hem zeker niet aangeleerd om deuren open te maken. Zelf met de klinken omhoog (vanwege zoon) krijgt hij ze open. Nu weet hij dat hij die kamer niet op mag en gaat voor de deur liggen. Dus nu maar een extra mandje op de overloop boven. Maar zit hond in mand op studeerkamer boven te snurken naast man en hoort hij onder zoon, dan heeft hij binnen no time de twee deuren open en vliegt nog net niet de trap af van enthousiasme.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een pittige hond om meerdere redenen, ten eerste omdat we in een enorm antikraakpand wonen, al jaren en dat blijft nog zeker twee jaar zo. Hij heeft een bulderende blaf en een afschrikwekkend uiterlijk. De afgelopen drie jaar is er alleen ingebroken helemaal achterin ons pand, waar wij niet kunnen komen. Verder is er nergens ingebroken in onze straat. Dat heeft te maken met onze honden, die regelmatig hun snuit laten zien en horen op ons erf, een oude parkeerplaats, midden in de straat. Hij hoeft niemand te bijten maar wel afschrikken met zijn uiterlijk en blaf. En ze slaan snel aan als ze horen dat mensen het erf oplopen. Dat is ook de bedoeling.



Verder hou ik erg van de grootste hondensoorten. Het liefst nam ik een Ierse setter. Maar die krijgen altijd jong kanker. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een onherleidbare bastaard een grotere kans maakt om gezond te zijn en blijven. Hij heeft geen Hd, Ed en geen andere bot of gewrichtsproblemen en hij is 6. Die gok ging goed.



Maar zijn hondagressie, toen hij net bij ons kwam, had hij die niet. Als molossers herplaatst worden, hebben ze vaak maanden nodig om te wennen. Daarna pas komt hun aard naar boven. Herplaatsen is heel stressvol voor ze. Dus dat wisten we pas na drie maanden na zijn komst. De vorige eigenaren waren daar niet eerlijk over geweest, dat gebeurt vaker, dat wisten we ook.



We wisten wel dat er een goeie kans op hondagressie was. Mijn vriend en ik kunnen allebei vrij rechtlijnig leiding aan ze geven. We zijn beide dominante types en hebben beiden vaker leiding gegeven op het werk. Ik hou niet van dat hele slaafse, een beetje weerstand mag en zelfstandig denken. Ik vind een 'moeilijke' hond een uitdaging om onder controle te krijgen. Altijd vriendelijk trouwens, anders is het slaven drijven. Maar zo ben ik, zo was ik ook in mijn werk, geen gewone jongeren begeleidde ik maar jongeren met een gedragsstoornis.



Noem het machtsgeil, dat mag. Maar het geeft mij een kick als mijn honden perfect luisteren, en dat terwijl ze beiden niet makkelijk zijn. Daar ben ik trots op want dat heeft veel energie gekost. Daarom vind ik het ook vervelend als mensen de reputatie van pittige honden verpesten. Ik krijg juist het liefst respect omdat ze zo goed luisteren en niet omdat ze stoer zijn. Stoer vind ik niet nastrevenswaardig, verantwoordelijk en betrouwbaar wel. Ik kan onze teef bv onder strak appel houden en dat hebben we niet op cursus geleerd.



Het is een heleboel werk om aan de behoeftes van zo'n hond te voldoen en hem fit en happy te houden. Net zoiets als trots zijn op je paard, zo voelt het voor mij. Bruno kost veel geld, moeite, bloed, zweet en tranen maar s nachts ligt hij in mijn armen te slapen. Hij is een hond met een groots karaker en hij is retetrots op zichzelf. Arrogant gewoon. We noemen hem liefkozend de Generaal want hij denkt dat hij overal de baas is. Als we in de wijk gaan wandelen, noemen we dat grappend patrouilleren. Maar hij is ook een ontzettende knuffelkont, gaat gerust op je schoot liggen met zijn 55 kilo als hij je lief vindt. Hij is dol op vrouwen, vrouwelijke visite versiert hij binnen de minuut. Want hij heeft een plukvacht en ziet er ook uit als een teddybeer. En als je het dan nog niet begrijpt, duwt hij zijn enorme kop onder je arm door, knuffel mij!



Ik had liever gezien dat hij helemaal niet hondagressief was, die molossers zijn er wel. Ik moet toegeven dat dat vaak de rashonden zijn. Wat de gezondheid betreft, dat kun je beter aan moeder natuur overlaten maar wat betreft het gedrag, kun je sommige rassen beter niet expres kruisen. Dus wbt het gedrag, hebben we wat pech gehad, dat blijft altijd een gok, en wbt gezondheid hebben we mazzel gehad.



In feite weet je nooit 100% zeker wat voor hond je in huis haalt maar we waren wel voorbereid op hondagressie. We hebben bijna alle afleveringen gezien van Cesar Milan, zo'n tien jaar lang dus, voor we met honden begonnen. En onze eerste hond was een pup, die gedragsproblemen had, en erg moeilijk opvoedbaar was. Helaas bleek ze ook niet gezond en is gestorven voor ze een jaar oud was. Na haar dood ben ik heel veel gaan lezen en leren. En daardoor wist ik wel wat ik moest doen. Ik heb ook heel wat gelezen van het hondenforum.



Maar de praktijk, daarin moet je je wel bewijzen natuurlijk. Gelukkig lukt dat. Daar doen we het voor, en om een ten dode opgeschreven herplaatser een gouden mand te bieden, dat is bonus. En we houden erg veel van ze. Uiteindelijk is hondagressie zijn enige probleem, onze teef kan niet goed met kinderen omgaan. Daar houden we altijd rekening mee en dat kost best wat moeite maar ja, dat is het ons wel waard. Een hond zoals Bruno, die heeft echt karakter en zijn respect moet je verdienen. Dat is voor ons heel waardevol. Hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd. We hebben hem niet voor de stoerheidsfactor, hij heeft een halsband van yak leer zonder studs en ik scheer hem maar twee keer per jaar. Als ik zou willen dat hij heel stoer was, zou ik hem waarschijnlijk continue kort houden want echte vechterds hebben natuurlijk een kortharige vacht. Hij heeft wel een regenjas en die moet aan als het hard regent en boven de 15 graden is, anders krijgt hij broeiplekken.



O ja, allebei onze honden gaan heel goed om met onze andere dieren: katten, konijnen en cavia's. Ze beschermen ze zelfs en wassen ze. Die kan ik urenlang in 1 ruimte laten zonder toezicht. Dat was wel een hele belangrijke voorwaarde. Molossers gaan vaker goed om met eigen dieren. En Shelly is net een border collie met de dieren, die corrigeert bij wangedrag. Maar doet ze nooit pijn. Onze dieren zijn allemaal dikke vrienden, daar hebben we ook geluk mee gehad.



Dat zijn alle redenen waarom we een pittige hond hebben, deels keuze, deels het lot, denk ik. We kunnen ze iig wel onder controle houden en kennen ze goed. Het is zeker niet iedereens cup of tea maar wij willen het en kunnen het. En beleven er veel plezier aan om ze zo goed mogelijk te begeleiden.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een kat die een afgesloten deur open kan maken. Dan moet de sleutel wel in de deur zitten. Ze springt dan steeds omhoog en geeft de sleutel een lel. Net zolang tot hij open gaat, ze blijft krabben aan de kier en hupsakee, kleine Houdini. Ik geloofde het ook niet, tot ik haar betrapte. Sommige dieren zijn gewoon reteslim.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
quote:miekemv schreef op 24 mei 2015 @ 21:08:

Hoi Suushi, ik heb best veel ervaring met angstige katten en honden. Mijn oudje kon in het begin helemaal niets, niet aan de riem lopen, bang voor alles buiten etc. Mijn eerste Pumi ook niet en bij haar kwam het toen ook helemaal goed. Ik ben opgegroeid met dieren, honden ook (Mechelaars) en we hadden altijd grote bereidheid tot het opnemen van de thuislozen en dat heb ik overgenomen. Met de meesten vind ik mijn weg wel. Ik vind het ook echt leuk om te doen, maar ik pretendeer geen Cesar Millan te zijn en ik ken mijn grenzen qua type hond. Ik weet niet hoe het verdere verloop zal zijn en vooral in hoeverre ze als pup gesocialiseerd is, het kleintje dan he? En verder gaan ze als ik aan het werk ben naar een vriendin van me die tevens hondentrainster is. En eigenlijk is het bij mij thuis heel vredig onderling tussen de dieren.



Bedankt trouwens voor de credits.Grappig .. ik lees juist dat je helemaal niet goed met honden kan omgaan. Je haalt getraumatiseerde honden uit het buitenland en dan ga je daar als een angsthaas mee rond lopen. Dat wordt dus helemaal niks. En dat je al aanneemt dat zijn honden agressief zijn omdat het een bepaald ras is zegt eigenlijk al genoeg over je inzicht in honden en hoe er mee om te gaan. Dus je haalt zielige hondjes uit het buitenland (want in nederland zitten de asiels niet vol genoeg of die hondjes zijn natuurlijk niet echt zielig genoeg), en vervolgens weet je helemaal niet hoe je daar mee om moet gaan. Stom vind ik dat. Als er dan honden zijn die mogeljk agressief en ongesocialiseerd zijn; dan zijn het dus dadelijk jouw honden. En door ze angstvallig van andere honden weg te houden omdat jij ze nou toevallig eng vind helpt ook helemaal niet. Doordat jij je angst en zenuwen over brengt op jouw (ongesocialisseerde) honden maakt hun ook angstig en mogelijk agressief; bijten ze straks de honden van de buurman en dan heeft hij het gedaan natuurlijk ... bedankt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven