Kennispartner ANWB.

17-10-2013 13:35 246 berichten
Alle reacties Link kopieren
Iedereen heeft wel eens vragen of twijfels die met je auto te maken hebben. Bij wie kun je dan terecht zonder dat je naar de garage moet of 1001 goedbedoelde tips uit je omgeving krijgt?



De ANWB wil graag helpen met onafhankelijk, duidelijk en deskundig auto-advies. Door onze jarenlange ervaring hebben we bijna altijd een antwoord. Heb je vragen of twijfels of denk je dat er iets mis is met je auto? Stel dan je vraag hier op het Viva forum en krijg een gratis advies.



In dit forumtopic zal onze kennispartner ANWB jullie helpen met alle vragen over je auto die jullie hebben. Zij hebben speciaal voor Viva Forum een team met specialisten vrijgemaakt, bestaand uit 2 auto-experts Marcel en Erik-Jan en 2 Wegenwachten John en Pieter. Zij zullen online zijn tussen 9 en 17 uur jullie vragen helpen beantwoorden.



Met vriendelijke groet,



CM Viva forum



Voor urgente of moeilijk te omschrijven problemen kunnen jullie ook altijd bellen met de Alarmcentrale 088-269 2888



Voor servicevragen over een lidmaatschap of product staat de ANWB jullie graag te woord via info@anwb.nl of 088-269 2222
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen. (Mr. Visser) (Blijfgewoonbianca)

Bij vragen over beleidskeuzes kun je terecht op het 'vraag het de mods' topic.
Alle reacties Link kopieren
Op vakantie autopech gekregen, door ANWB geholpen. Auto laten maken door de garage die de ANWB heeft uitgekozen, communicatie was heel slecht met de garage ( niet alleen naar ons toe!!). Nieuw onderdeel ingezet, maar nu is de auto weer stuk. Het 'nieuwe' onderdeel, nu is de garage niet even om de hoek. Hoe zit dat met garantie en hoe kan de ANWB ons hier mee helpen??
Alle reacties Link kopieren
@Tia.Dalma Het kan het knopje waarop je drukt zijn wat hapert maar het kan ook zijn dat er slecht contact is met de batterij. De contactpunten waar de batterij tegenaan zit moeten schoon zijn en voldoende de batterij klemmen. Er zitten vaak meerdere knopjes op de afstandbediening, reageren ze allemaal slecht? ^MSquote:Tia.Dalma schreef op 18 oktober 2013 @ 12:59:

Oh handig!

Vraag over de afstandbediening van mijn Peugeot 307 SW met centrale deurvergrendeling.

Ook na het verwisselen van de batterij van de sleutel blijft de vergrendeling erg slecht reageren. Aan een lege batterij ligt het dus niet waarschijnlijk, maar waar dan wel aan?

Kan er een sensor bv vies worden die ik zelf schoon kan maken? En waar zit die dan?
Alle reacties Link kopieren
@bienebeer, Het beste is om contact op te nemen met de ANWB Alarmcentrale. Er zal een dossier van deze zaak zijn zodat ze je hopelijk verder kunnen helpen. Het nummer van de Alarmcentrale is 088-2692888. ^MSquote:bienebeer schreef op 18 oktober 2013 @ 13:02:

Op vakantie autopech gekregen, door ANWB geholpen. Auto laten maken door de garage die de ANWB heeft uitgekozen, communicatie was heel slecht met de garage ( niet alleen naar ons toe!!). Nieuw onderdeel ingezet, maar nu is de auto weer stuk. Het 'nieuwe' onderdeel, nu is de garage niet even om de hoek. Hoe zit dat met garantie en hoe kan de ANWB ons hier mee helpen??
Alle reacties Link kopieren
Heren, zijn jullie er nog?



Ik rijd in een bijna 13-jaar oude Mercedes C. Zo af en toe gaat er een 'SRS'-lampje branden. Dat lampje gaat spontaan aan en ook spontaan weer uit.



Mij viel op dat het lampje vaak gaat branden bij het verzetten van de passagiersstoel. Toen ik dit melde bij mijn garage zag ik ze denken 'heb je weer zo'n blond vrouwtje dat geen verstand heeft van auto's'. Dat is op zich waar , maar het viel mij gewoon op. Ze hebben het nagekeken en kunnen niets vinden.



Toch gaat het lampje nog af en toe aan. Wat is SRS? En is het een probleem dat het lampje af en toe even brandt?
Alle reacties Link kopieren
We zijn er nog hoor Eenhoorn :-) Het "SRS'-lampje heeft te maken met het airbagsysteem. Dat detecteert dus een storing. Die doet zich niet voortdurend voor want het controlelampje gaat ook weer uit. Dat je vermeldt dat het lampje vaak gaat branden als je de passagiersstoel verzet is heel goed, want zo komen we al dichter bij de (mogelijke) boosdoener. In de passagiersstoel zit een sensor die aan het systeem doorgeeft of er iemand zit of niet. Ook de gordelspanners zijn 'aangesloten' op het airbagsysteem.

Het zou goed kunnen dat er soms geen elektrisch contact is met de sensoren of gordelspanners door een onwelwillende stekkerverbinding of een breuk in de draad. Op het moment dat de storing zich niet voordoet, kan je 'm ook niet lokaliseren, maar als de storing gemakkelijk is op te roepen (door de passagiersstoel te verstellen) helpt dat de garage om de vinger snel op de zere plek te leggen. ^EJ
Alle reacties Link kopieren
quote:autoexpert_anwb schreef op 18 oktober 2013 @ 13:20:

@Tia.Dalma Het kan het knopje waarop je drukt zijn wat hapert maar het kan ook zijn dat er slecht contact is met de batterij. De contactpunten waar de batterij tegenaan zit moeten schoon zijn en voldoende de batterij klemmen. Er zitten vaak meerdere knopjes op de afstandbediening, reageren ze allemaal slecht? ^MS





[...]

Ja, ik moet echt zo'n beetje óp de auto gaan zitten om hem open of dicht te krijgen. Ik zal eens kijken of ik contactpuntjes zelf schoon kan krijgen, of is dat echt een klusje voor de garage? (niet urgent of belangrijk genoeg voor de Wegenwacht hoor, het is een luxeprobleen )
Alle reacties Link kopieren
Oke bedankt EJ! V snaar ga ik laten nakijken, als dat brandluchtje nog terug komt dan bel ik de anwb, en koppeling zal ik zelf niet meer testen
Aangezien ik word overgeslagen; nog maar een xtjequote:Ephina schreef op 17 oktober 2013 @ 14:57:

Ik heb ook wel een vraag..

Ik heb net een nieuwe accu en een nieuwe dynamo (kaching.. Au ) . Sinds die tijd heb ik een klein probleempje met de auto ( oude type twingo).



Hij rijdt perfect, maar als ik richting een rood stoplicht ga en afrem, dan valt'ie soms (1/50x) uit. Alsof hij je door de vingers glijdt. De motor is heul zachtjes aan gewoon afgeslagen. Direct daarna wil hij ook ff niet opstarten. 10sec later niks aan de hand. Dit gebeurd vaak een x of 5 achter elkaar, en daarna is't weer klaar. Dit gebeurd dus alleen bij <30km.



Ik heb de garage ernaar laten kijken, er is een of andere sensor vervangen, maar dat heeft niet geholpen. Hij doet dit dus na het wisselen van dynamo en accu.



Enig idee?



PS: Als de auto uit staat, maar wel "aan", zag ik vroegah altijd gewoon een batterij icoontje staan. Sinds de nieuwe accu knippert deze. Verder geen last van. Heeft dat er iets mee te maken?
Alle reacties Link kopieren
@Tia.Dalma Ik weet natuurlijk niet hoe handig je zelf bent. Het is wel handig om te weten of het in de zender of de ontvanger zit in de auto. Heb je nog een afstandbediening die wel goed werkt om dat uit te sluiten? Ook weet ik niet wat de sleutel heeft meegemaakt. Als de sleutel bijvoorbeeld in het water gelegen heeft zal de werking ook steeds slechter worden. Probeer even wat en dan hoor ik wel hoe het gaat. Fijn weekend. ^MSquote:Tia.Dalma schreef op 18 oktober 2013 @ 16:59:

[...]





Ja, ik moet echt zo'n beetje óp de auto gaan zitten om hem open of dicht te krijgen. Ik zal eens kijken of ik contactpuntjes zelf schoon kan krijgen, of is dat echt een klusje voor de garage? (niet urgent of belangrijk genoeg voor de Wegenwacht hoor, het is een luxeprobleen )
Oh, wat een leuk en handig topic! Ik heb wel een paar keer moeten lachen om de berichten van een paar forummers

Sorry dat wij vrouwen soms zo flauw zijn heren van de ANWB, wacht maar als zij met pech naast de weg staan of gekke lampjes zien branden



Leuk initatief!
quote:573g8b schreef op 17 oktober 2013 @ 14:50:

[...]



Top! Eindelijk een paar échte mannen op het forum.



Vraagje. Wat is nou een goed en handig ding om beslagen ramen mee schoon te vegen ipv de condens van links naar rechts te verplaatsen?



En welke kleed meer af, de ronde hals van de lady Margot of die v-lijn van de lady Famke?



Mijn dank is groot.



Mag ik antwoord geven?



Als je voorruit beslagen is doe ik altijd airco aan (drogere lucht geloof ik) en zet ik de ventilator aan van de vooruit. Condens zie je dan heel snel wegtrekken. Je kan ook bij de Halfords een soort zeemsponjes kopen, maar heeft niet mijn voorkeur omdat je strepen trekt (vind ik lelijk)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een vraagje. Mijn auto maakt soms een tikkend bonkend geluidje als ik rijd.De garage zei dat de achterasrubbers van mijn Renault versleten zijn en vervangen moeten worden. Kan ik daar nog een paar maanden mee wachten (ivm geldgebrek) of wordt het dan alleen maar erger (lees duurder) en is het gevaarlijk om er nog even mee door te rijden?
quote:wegenwacht_anwb schreef op 18 oktober 2013 @ 11:05:

[...]



Het uitlaatgaswaarschuwingslampje kan branden (of knipperen) door verschillende oorzaken, maar in alle gevallen heeft het te maken met een storing die betrekking heeft op het milieu. En dat kunnen er veel zijn. De exacte oorzaak is vanaf hier niet te bepalen, het kan variëren van een tankdop die niet goed is afgesloten is tot de motor die overslaat. Merk je dat de auto anders reageert dan anders, bv de motor loopt niet mooi, inhouden, stotteren, afslaan, slecht aanslaan, oplopen van temperatuur, dan raden we je aan om niet verder te rijden en je hulpverlener in te schakelen, of de auto te ontzien tot de afspraak bij je garage volgende week. ^JWDankjewel. Hij slaat inderdaad niet mooi aan.
Alle reacties Link kopieren
Ik gooi hem er nog maar eens in....quote:nomennescio schreef op 17 oktober 2013 @ 15:53:

Ik heb er wel eentje. Als we op vakantie gaan (lang stuk rijden, volbeladen, bergen, airco aan) dan gaat elk jaar weer het lampje van het motorsysteem branden.

Eerste keer was paniek, maar volgens de plaatselijke merkdealer aldaar was het niet erg (c'est rien)

Bij terugkomst heeft onze eigen merkdealer het lampje weer uitgezet. Was vervuiling oid.

Nou, maar elk jaar gaat dat kreng dus weer branden. Wij rijden inmiddels vrolijk door. Toch is het irritant.

Ik tank al geen E10 meer en zelfs geen euro 95 in het buitenland maar euro 98 omdat volgens garage benzine in het buitenland vervuild kan zijn. Maar dat helpt niks aan het eigenwijze lampje.



Jullie enig idee waar dit door kan?
Alle reacties Link kopieren
@Lovestar: Dank je! De eerste middag waren er al vijf pagina's vol geschreven maar we vissen de relevante vragen er wel uit. We moeten wel goed opletten dat we niets over het hoofd zien. Daarom zijn we er bij uitzondering nu even buiten kantooruren.



@Ephina: Sorry, je vraag was nog niet beantwoord. Een auto die tijdens het rijden afslaat vereist diagnose aan de auto zelf. Er kunnen verschillende oorzaken zijn.



@Domblondje: Als rubbers van onderdelen van de wielophanging versleten zijn is het in alle gevallen beter om niet te lang met reparatie te wachten, al is er niet in alle gevallen acuut gevaar.



@nomennescio: Merk je dat als het lampje gaat branden, het vermogen van de motor ook drastisch minder wordt?



Nou dames, prettig weekend, tot maandag!

Erik Jan
anoniem_188153 wijzigde dit bericht op 19-10-2013 20:11
Reden: Tikfout
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:autoexpert_anwb schreef op 18 oktober 2013 @ 12:45:

@Cinna De Wegenwacht bellen voor een lekke band is niet raar en zeker niet als je op een onhandige of zelfs gevaarlijke plaats staat. De Wegenwacht helpt bij het wisselen maar zorgt ook voor veilige omstandigheden. Een lekke band staat bovenaan in de pech top 10! ^MS



http://www.anwb.nl/wegenwacht/nieuws/20 ... chgevallen

[...]





Handig dat veel autofabrikanten geen reservewiel meer monteren en soms zelfs geen thuiskomer meer...alleen zo'n lullig spuitbusje...
Alle reacties Link kopieren
quote:autoexpert_anwb schreef op 19 oktober 2013 @ 19:48:





@nomennescio: Merk je dat als het lampje gaat branden, het vermogen van de motor ook drastisch minder wordt?



Nou dames, prettig weekend, tot maandag!

Erik JanNee hij rijdt gewoon nog normaal. Is wel zwaarbeladen in de vakantie, dan heeft de auto wel wat meer moeite uiteraard om de berg op te komen. Het is een 1.6 station
Alle reacties Link kopieren
quote:Lady-Voldemort schreef op 17 oktober 2013 @ 14:55:

[...]

Beetje een overdreven vergelijking. Ik zou niet weten waarom de ANWB hier geen autotips zou mogen geven, geef het een kans joh.



Precies. Lid worden van de Wielrijdersbond, dit is immers de bedoeling van dit topic, kan hier



Alle reacties Link kopieren
@quattro35 Het is prima om te vergelijken wat je voor je geld krijgt. De Wegenwacht kan bijvoorbeeld 90% van de met pech gestrande auto's op eigen kracht rijdend maken. Dat doet niemand ons na. Maar we laten ook graag zien dat je met je lidmaatschap zoveel meer kan. Op dit forum helpen we jullie op weg met advies en antwoord op jullie vragen. ^EJ
Alle reacties Link kopieren
@nomennescio: Als het lampje alleen in die situatie brandt (zwaar beladen, hellingen, hogere buitentemperatuur) dan kan het te maken hebben met temperatuur en motorbelasting. Als de auto moeite heeft om de berg op te komen, zoals je schrijft, dan is het belangrijk om in ieder geval de motor op toeren te houden. Als je volgas rijdt (dus de motor zwaar belast) en de auto wil niet versnellen of verliest zelfs snelheid, dan is het écht tijd om terug te schakelen. Ook kan je bergopwaarts de motor en koeling een handje helpen door de airco even uit te schakelen. Die vraagt vermogen en produceert veel wamte onder de kap. ^EJ
Alle reacties Link kopieren
Zo'n reparatieset scheelt ruimte, kosten en gewicht. Dat is de reden dat veel fabrikanten standaard geen reservewiel meer leveren. Maar met een reparatieset kan je een lekke band niet altijd repareren, laat staan een kapotgereden band. De Wegenwacht kan je altijd helpen maar een pechklant die over een reservewiel beschikt is gewoon sneller weer op weg. Een reservewiel is wat ons betreft dus een aanrader. Soms kan je bij de optielijst een reservewiel aanvinken, ook kan je er eentje los aanschaffen. ^EJ

http://www.anwb.nl/auto/n ... reservewiel-in-auto-terugquote:quattro35 schreef op 21 oktober 2013 @ 00:09:



[...]







Handig dat veel autofabrikanten geen reservewiel meer monteren en soms zelfs geen thuiskomer meer...alleen zo'n lullig spuitbusje...
Alle reacties Link kopieren
Heren,



Mijn citroen C3 (diesel) heeft af en toe kuren. Als het erg mistig is of vochtig weer is, dan gaat het motormanagement lampje wel eens branden en heb ik amper vermogen. Het is dan echt lastig om snelheid te pakken. Hij trekt dan pas weer goed op als de motor warm is.

Als hij binnen heeft gestaan heb ik hier geen last van. Ik heb hem al eens langs een garage gebracht. Daar hebben ze dure reparaties uitgevoerd die niets uithaalde. Dat heb ik dus opgegeven. Hij is dit jaar wel door de APK gekomen. Die is namelijk in april. En in de mooi weer maanden heb ik namelijk geen problemen. Nu het weer mistiger en kouder word vrees ik het ergste. Ik heb nog niets gemerkt, maar het zou zo weer kunnen gebeuren.

Hebben jullie enig idee wat het kan zijn?
Alle reacties Link kopieren
Beste Liselotte4,



Het is geen bekend probleem (met dito oplossing) dat je omschrijft. Maar het lijkt er op, gezien het feit dat het probleem zich alleen voordoet bij vochtig weer, dat er 'water-intreding' plaatsvindt in een stekkerverbinding. Omdat de storing weer verdwijnt als de motor op temperatuur is, gaat onze aandacht uit naar stekkers van temperatuursensoren. Daar heeft je auto er een aantal van, zelfs in het uitlaatsysteem.

Op het moment dat de storing zich voordoet kan de Wegenwacht ter plaatse e.e.a. onderzoeken. Het is goed mogelijk dat hij/zij de storing ter plaatse kan lokaliseren en verhelpen. Mocht dat toch ingewikkelder zijn, kunnen er in ieder geval oorzaken worden uitgesloten, waardoor zoeken naar de boosdoener gerichter kan. ^PP
Alle reacties Link kopieren
Hoi Pieter,



Dank voor het antwoord. Dan bel ik gewoon als het weer voorkomt.



groet,
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een vraag.



Ik heb Citro"en C1. Met koud weer of vochtig weer is het raam heel snel beslagen. Je kan dan niet meer VEILIG rijden. In de handleiding staat dat je dan de voorste ventilators moet gaan blokkeren. Immers dan komt al het lucht geconcentreerd op de ramen terecht. Echter dat werkt niet.Het duurt zeer lang voordat alles weg is. Ik kan de beslagen ruit alleen vrij krijgen door het aanzetten van de aico en dan duurt het nog een poos. Citro"en is bekend met deze klacht. Hoort dit nu zo? Hiervoor had ik een goedkope auto van circa 500 euro. Als ik daar de ventilators ging aanzetten was de beslagen ruit zo weer vrij!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven