Eten
alle pijlers
Hoe maak jij curry?
dinsdag 25 maart 2014 17:38
Ik zie de laatste tijd diverse foto's voorbij komen op diverse social media van de heerlijkste curry's (ze zien er in elk geval heerlijk uit). Nu wil ik het zelf ook weleens proberen te maken, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende manieren om een curry te maken, ik weet niet waar ik nou moet beginnen! Ik zie recepten met enkel groenten en vlees door elkaar gemengd, en recepten met een saus erbij. Met currypasta, of met tientallen kruiden. De grootst mogelijke keur een groenten en kruiden...
Als ik al eens 'aziatisch' kookte (lees: iets met rijst) dan was dat met behulp van een pak kip madras of een pot chicken tonight . Ik weet nu dus niet zo goed wat ik nou precies moet doen. Welke groenten zijn lekker, welke kruiden? Met of zonder currypasta?
Ik houd niet van curry met zo'n groene saus, wel van geel en rood is ook wel oke. Liefst iets met kip, en zonder vieze kikkererwten.
Hoe maken jullie curry? Hebben jullie tips voor mij, wat lekker bij elkaar smaakt bijvoorbeeld?
Als ik al eens 'aziatisch' kookte (lees: iets met rijst) dan was dat met behulp van een pak kip madras of een pot chicken tonight . Ik weet nu dus niet zo goed wat ik nou precies moet doen. Welke groenten zijn lekker, welke kruiden? Met of zonder currypasta?
Ik houd niet van curry met zo'n groene saus, wel van geel en rood is ook wel oke. Liefst iets met kip, en zonder vieze kikkererwten.
Hoe maken jullie curry? Hebben jullie tips voor mij, wat lekker bij elkaar smaakt bijvoorbeeld?
dinsdag 25 maart 2014 20:02
Ik gebruik droge kruiden van Jonnie Boer: Thai green curry of Thai red curry. Met een zak wokgroenten, restjes groenten of broccoli, sperziebonen en erwtjes. Vlees, kip of garnalen erbij.
Afblussen met kokosmelk (ik heb nou van die zakjes pasta waar water bij moet, handig als de inhoud van de pan nat is.)
Smakelijk!
Afblussen met kokosmelk (ik heb nou van die zakjes pasta waar water bij moet, handig als de inhoud van de pan nat is.)
Smakelijk!
dinsdag 25 maart 2014 20:38
Overigens on te starten met Indiaanse curry is een pot rogan josh van pataks ook een heel goed (en eenvoudig) begin. Vlees, tomaten en (kokos)room erbij. Geloof ik... Misschien effe verpakking lezen
Serveren met komkommersalade, naanbroodje en chutney en u kunt mij wegdragen..!
Serveren met komkommersalade, naanbroodje en chutney en u kunt mij wegdragen..!
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
dinsdag 25 maart 2014 22:41
quote:betjebig schreef op 25 maart 2014 @ 20:10:
Is chicken tonight ook curry? Ik wist trouwens niet eens dat dat nog bestond, heb ik echt al 15 jaar niet meer gegeten
Zelf maak ik curry met zo'n kuipje rode of groene pasta, in combinatie met kokosmelk.Curry is een mengsel van kruiden en specerijen. Ik heb zo het idee dat de gemiddelde Thai, Indiër chicken tonight als curry ziet.
Is chicken tonight ook curry? Ik wist trouwens niet eens dat dat nog bestond, heb ik echt al 15 jaar niet meer gegeten
Zelf maak ik curry met zo'n kuipje rode of groene pasta, in combinatie met kokosmelk.Curry is een mengsel van kruiden en specerijen. Ik heb zo het idee dat de gemiddelde Thai, Indiër chicken tonight als curry ziet.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
dinsdag 25 maart 2014 22:49
dinsdag 25 maart 2014 23:01
Wat is het verschil tussen rode, groene en gele curry?
Ik heb het idee dat rood het meest pittig is, klopt dat? Ik hou niet zo van pittig, welke kan ik het beste gebruiken dan?
Ik ben ook echt een nitwit op dit gebied. Die chutney, hoe eet je dat erbij? Curry en chutney opdeppen/oppakken met naanbrood?
Ik heb het idee dat rood het meest pittig is, klopt dat? Ik hou niet zo van pittig, welke kan ik het beste gebruiken dan?
Ik ben ook echt een nitwit op dit gebied. Die chutney, hoe eet je dat erbij? Curry en chutney opdeppen/oppakken met naanbrood?
dinsdag 25 maart 2014 23:36
quote:pierot123 schreef op 25 maart 2014 @ 20:53:
Tof, ik heb het recept al hahaha Schijn ik gewoon het boek te hebben....ach...
Qua gember gebruik ik meestal een duimgroot stuk (hoe meer hoe lekkerder eigenlijk). Hoewel ik van scherp hou, doe ik met het chilipoeder voorzichtig, anders overheerst me dat te veel. Ik gooi er overigens ook wel eens een blikje tomatenpuree mee in, wordt het ietsje zoeter van. En zoals gezegd is het fijn om dit recept een dag tevoren te maken, dan trekt de boel lekker door.
Heel Nederlands gooi ik bij alle groenten ook graag wel eens een handvol rozijnen, of snij ik een klein blik perzikken in stukken en gooi dat ermee in. En dan met couscous, mmmm!
Tof, ik heb het recept al hahaha Schijn ik gewoon het boek te hebben....ach...
Qua gember gebruik ik meestal een duimgroot stuk (hoe meer hoe lekkerder eigenlijk). Hoewel ik van scherp hou, doe ik met het chilipoeder voorzichtig, anders overheerst me dat te veel. Ik gooi er overigens ook wel eens een blikje tomatenpuree mee in, wordt het ietsje zoeter van. En zoals gezegd is het fijn om dit recept een dag tevoren te maken, dan trekt de boel lekker door.
Heel Nederlands gooi ik bij alle groenten ook graag wel eens een handvol rozijnen, of snij ik een klein blik perzikken in stukken en gooi dat ermee in. En dan met couscous, mmmm!
woensdag 26 maart 2014 07:39
Ik lees bij niemand het thaise recept? Uit Thais boek maakt mijn vriend het. En hij heeft wel ietsje meer nodig dan alleen AH currypasta en kokosmelk haha!
- Blue Elephant currypasta
- Kokosmelk light
- Bamboescheuten
- Vers Limoenblad (bij de toko een doos voor 1,49 uit diepvries, doe je een jaar mee)
- Kip
- Groentes (sugar snaps, groene paprika)
- groene peper (als je geen pasta gebruikt)
- knoflook 1-2 tenen
- Laos / gemberwortel (gewoon bij AH te koop in poedervorm als je het niet kan vinden)
- 2 sjalotten
- korianderzaadjes
- komijn
- Blue Elephant currypasta
- Kokosmelk light
- Bamboescheuten
- Vers Limoenblad (bij de toko een doos voor 1,49 uit diepvries, doe je een jaar mee)
- Kip
- Groentes (sugar snaps, groene paprika)
- groene peper (als je geen pasta gebruikt)
- knoflook 1-2 tenen
- Laos / gemberwortel (gewoon bij AH te koop in poedervorm als je het niet kan vinden)
- 2 sjalotten
- korianderzaadjes
- komijn
Geniet van elke dag!
woensdag 26 maart 2014 07:44
quote:pop1980 schreef op dinsdag 25 maart 2014 23:01 Wat is het verschil tussen rode, groene en gele curry?
Ik heb het idee dat rood het meest pittig is, klopt dat? Ik hou niet zo van pittig, welke kan ik het beste gebruiken dan?
Ik ben ook echt een nitwit op dit gebied. Die chutney, hoe eet je dat erbij? Curry en chutney opdeppen/oppakken met naanbrood?
Gaat om de pepers die erin gaan.. En de kleur die het gerecht krijgt.
Groen = groene pepers, etc.
Rood kan tot 20 rode pepers hebben in Thailand haha. Daar gaat ook oa kaneel bij en tomaten. Groen is groen door Limoenblad, groene peper.
Ik heb het idee dat rood het meest pittig is, klopt dat? Ik hou niet zo van pittig, welke kan ik het beste gebruiken dan?
Ik ben ook echt een nitwit op dit gebied. Die chutney, hoe eet je dat erbij? Curry en chutney opdeppen/oppakken met naanbrood?
Gaat om de pepers die erin gaan.. En de kleur die het gerecht krijgt.
Groen = groene pepers, etc.
Rood kan tot 20 rode pepers hebben in Thailand haha. Daar gaat ook oa kaneel bij en tomaten. Groen is groen door Limoenblad, groene peper.
Geniet van elke dag!
woensdag 26 maart 2014 07:51
woensdag 26 maart 2014 10:04
quote:mrsnem schreef op 26 maart 2014 @ 07:39:
Ik lees bij niemand het thaise recept? Uit Thais boek maakt mijn vriend het. En hij heeft wel ietsje meer nodig dan alleen AH currypasta en kokosmelk haha!
Dat snap ik, maar iemand die een paar dagen geleden Chicken Tonight at in het kader van Aziatisch eten, zou ik rustig beginnen met de recepten.
Ik lees bij niemand het thaise recept? Uit Thais boek maakt mijn vriend het. En hij heeft wel ietsje meer nodig dan alleen AH currypasta en kokosmelk haha!
Dat snap ik, maar iemand die een paar dagen geleden Chicken Tonight at in het kader van Aziatisch eten, zou ik rustig beginnen met de recepten.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
woensdag 26 maart 2014 10:09
quote:EvyBlissy schreef op woensdag 26 maart 2014 10:04 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="mrsnem in "Hoe maak jij curry?"" class="messagelink">mrsnem schreef op 26 maart 2014 @ 07:39</a>:</b>
Ik lees bij niemand het thaise recept? Uit Thais boek maakt mijn vriend het. En hij heeft wel ietsje meer nodig dan alleen AH currypasta en kokosmelk haha!
</div></blockquote>Dat snap ik, maar iemand die een paar dagen geleden Chicken Tonight at in het kader van Aziatisch eten, zou ik rustig beginnen met de recepten.
Ja dat klopt!
Ik denk dat TO gewoon een keertje Thais moet gaan eten en zo erachter komen welke smaakjes lekker zijn ?
Ik lees bij niemand het thaise recept? Uit Thais boek maakt mijn vriend het. En hij heeft wel ietsje meer nodig dan alleen AH currypasta en kokosmelk haha!
</div></blockquote>Dat snap ik, maar iemand die een paar dagen geleden Chicken Tonight at in het kader van Aziatisch eten, zou ik rustig beginnen met de recepten.
Ja dat klopt!
Ik denk dat TO gewoon een keertje Thais moet gaan eten en zo erachter komen welke smaakjes lekker zijn ?
Geniet van elke dag!