Eten
alle pijlers
Inspiratie: taartjes! (fototopic)
vrijdag 10 juni 2011 21:08
vrijdag 10 juni 2011 22:05
zaterdag 11 juni 2011 15:50
Ja het was wel heel leuk! Vooral de bloemetjes enzo maken. Mijn handen zijn nog steeds groen en oranje, maar ach, gaat wel weer over.
De cake bekleden met fondant was wel lastig. Het scheurde een beetje bij de rand bovenaan.
Misschien morgen cupcakes of zo!
En dan rol ik het fondant wel uit op het aanrecht. Zo zonde dat ik het nu weg moest gooien.
De cake bekleden met fondant was wel lastig. Het scheurde een beetje bij de rand bovenaan.
Misschien morgen cupcakes of zo!
En dan rol ik het fondant wel uit op het aanrecht. Zo zonde dat ik het nu weg moest gooien.
zaterdag 11 juni 2011 20:29
Je hebt de fondant weggegooid? Ik dacht dat je je tafelkleed bedoelde
Als het scheurde was het misschien net te dun uitgerold...? Je figuurtjes zouden ietsje dunner kunnen juist, al is dat ook een kwestie van smaak natuurlijk! Ik gebruik een stuk bakpapier om de marsepein (fondant in jouw geval) op uit te rollen zodat het niet (op het aanrecht) blijft plakken. Maar er zijn waarschijnlijk nog wel handigere manieren. (Dames?)
Je hebt wel de smaak te pakken in ieder geval; morgen cupcakes! Wie gaat het allemaal opeten?
Als het scheurde was het misschien net te dun uitgerold...? Je figuurtjes zouden ietsje dunner kunnen juist, al is dat ook een kwestie van smaak natuurlijk! Ik gebruik een stuk bakpapier om de marsepein (fondant in jouw geval) op uit te rollen zodat het niet (op het aanrecht) blijft plakken. Maar er zijn waarschijnlijk nog wel handigere manieren. (Dames?)
Je hebt wel de smaak te pakken in ieder geval; morgen cupcakes! Wie gaat het allemaal opeten?
zaterdag 11 juni 2011 20:53
Vraagje: weet iemand hoe je zo'n Impression Mat of Roller gebruikt? Ik snap hoe je je print in je marsepein krijgt, maar hoe krijg je je uitgerolde geprinte marsepein over je taart? Want als je je handen (zoals ik) of smoothner gebruikt, dan wrijf je het patroon er toch weer uit? Ik wil er misschien één gaan aanschaffen, maar ik snap er niks van...
zaterdag 11 juni 2011 21:06
Geen idee Kareltje. Ik ga er eens over nadenken.
Figuurtjes moeten idd dunner. En ik heb de hele cake weggegooid ja. Het tafelkleed gebruik ik voor de creatieve buien van de Hooligan.
De cupcakes staan nu in de oven. Ik geef vriend er wat mee naar z'n werk. Alleen komen daar andere figuurtjes op. En bakpapier voor het uitrollen! Ik wist dat ik wat vergat!
Figuurtjes moeten idd dunner. En ik heb de hele cake weggegooid ja. Het tafelkleed gebruik ik voor de creatieve buien van de Hooligan.
De cupcakes staan nu in de oven. Ik geef vriend er wat mee naar z'n werk. Alleen komen daar andere figuurtjes op. En bakpapier voor het uitrollen! Ik wist dat ik wat vergat!
zondag 12 juni 2011 09:54
quote:kareltje79 schreef op 11 juni 2011 @ 20:53:
Vraagje: weet iemand hoe je zo'n Impression Mat of Roller gebruikt? Ik snap hoe je je print in je marsepein krijgt, maar hoe krijg je je uitgerolde geprinte marsepein over je taart? Want als je je handen (zoals ik) of smoothner gebruikt, dan wrijf je het patroon er toch weer uit? Ik wil er misschien één gaan aanschaffen, maar ik snap er niks van... Fondant uitrollen, mat erop leggen, met je roller erover heen gaan. Dan de fondant over je taart drapperen, niet teveel meer wrijven en al helemaal geen smoothers gebruiken.
Vraagje: weet iemand hoe je zo'n Impression Mat of Roller gebruikt? Ik snap hoe je je print in je marsepein krijgt, maar hoe krijg je je uitgerolde geprinte marsepein over je taart? Want als je je handen (zoals ik) of smoothner gebruikt, dan wrijf je het patroon er toch weer uit? Ik wil er misschien één gaan aanschaffen, maar ik snap er niks van... Fondant uitrollen, mat erop leggen, met je roller erover heen gaan. Dan de fondant over je taart drapperen, niet teveel meer wrijven en al helemaal geen smoothers gebruiken.
zondag 12 juni 2011 23:12
quote:Blackdress schreef op 12 juni 2011 @ 09:54:
[...]
Fondant uitrollen, mat erop leggen, met je roller erover heen gaan. Dan de fondant over je taart drapperen, niet teveel meer wrijven en al helemaal geen smoothers gebruiken.Hoi Blackdress, als ik de marsepein over m'n taart drapeer dan heb ik eerst nog zoveel plooien (als een tafelkleed). Hoe krijg ik dat dan mooi glad om het taartje heen zonder (teveel) te wrijven?
[...]
Fondant uitrollen, mat erop leggen, met je roller erover heen gaan. Dan de fondant over je taart drapperen, niet teveel meer wrijven en al helemaal geen smoothers gebruiken.Hoi Blackdress, als ik de marsepein over m'n taart drapeer dan heb ik eerst nog zoveel plooien (als een tafelkleed). Hoe krijg ik dat dan mooi glad om het taartje heen zonder (teveel) te wrijven?
dinsdag 14 juni 2011 10:16
kareltje: dit voorkom je door een grotere hoeveelheid marsepein uit te rollen en niet te dun uit te rollen. Door de zwaarte van je uitgerolde marsepein trekt deze zich makkelijker strak en doordat het wat langer is, valen je plooien lager. Daarna is het een kwestie van voorzichtig optillen en drapperen. Tip voor de mat, leg je matje er op vlak voor je de gewenste dikte hebt en rol hem er dan over. dan blijft je print wat mooier op je marsepein/fondant zitten.
dinsdag 14 juni 2011 13:04
quote:Flowerfield schreef op 08 juni 2011 @ 23:11:
Ah oké! Ja, ik snap dat 20 euro dan veel geld is! Als er mensen bij je in de buurt wonen kun je zo nu en dan eens wat ruilen. Als je het voorzichtig opbergt kun je weer even vooruit.
Ik heb idd de kleuren van Wilton besteld. Dat witte fondant dat ik heb besteld zou iets dikker zijn. Leek me handiger met de decoraties. Mijn vriendin vroeg ook al of ik spierballen had.
Verkleuren je handen er niet van?
Eind van het jaar kun je los gaan toch met wensen? Sinterklaas en kerst!
Mijn moeder neemt deze zomer uit Frankrijk ook vormpjes mee. Ze vertelde me dat ze daar veel meer hadden. Ben benieuwd.
Ach, mijn moeder vindt het allang leuk dat ik op creatief vlak gelukt ben.
Ze is zelf ook creatief.
Persephone, bedankt voor je bisquitrecept. Zal ik ook proberen. Ik heb twee uurtjes de tijd om die taart te bakken en de dag daarna twee uurtjes om te decoreren. Als ik mazzel heb. Gaat nog leuk worden.
Jaaa! Je handen verkleuren enorm!
Het werkt om latex handschoentjes aan te schaffen. Zo'n hele doos..
Ik vind je taartje en je cupcakes trouwens erg schattig! Supergoed gedaan voor de 1ex!
Ah oké! Ja, ik snap dat 20 euro dan veel geld is! Als er mensen bij je in de buurt wonen kun je zo nu en dan eens wat ruilen. Als je het voorzichtig opbergt kun je weer even vooruit.
Ik heb idd de kleuren van Wilton besteld. Dat witte fondant dat ik heb besteld zou iets dikker zijn. Leek me handiger met de decoraties. Mijn vriendin vroeg ook al of ik spierballen had.
Verkleuren je handen er niet van?
Eind van het jaar kun je los gaan toch met wensen? Sinterklaas en kerst!
Mijn moeder neemt deze zomer uit Frankrijk ook vormpjes mee. Ze vertelde me dat ze daar veel meer hadden. Ben benieuwd.
Ach, mijn moeder vindt het allang leuk dat ik op creatief vlak gelukt ben.
Ze is zelf ook creatief.
Persephone, bedankt voor je bisquitrecept. Zal ik ook proberen. Ik heb twee uurtjes de tijd om die taart te bakken en de dag daarna twee uurtjes om te decoreren. Als ik mazzel heb. Gaat nog leuk worden.
Jaaa! Je handen verkleuren enorm!
Het werkt om latex handschoentjes aan te schaffen. Zo'n hele doos..
Ik vind je taartje en je cupcakes trouwens erg schattig! Supergoed gedaan voor de 1ex!
dinsdag 14 juni 2011 13:07
quote:kareltje79 schreef op 11 juni 2011 @ 20:29:
Ik gebruik een stuk bakpapier om de marsepein (fondant in jouw geval) op uit te rollen zodat het niet (op het aanrecht) blijft plakken. Maar er zijn waarschijnlijk nog wel handigere manieren. (Dames?)
Als ik bij mn moeder ben (aanrechtblad van steen), dan smeer ik die in met margarine en strooi ik er een heeeeel klein beetje poedersuiker over.. Daar rol ik de fondant op uit...
Ben ik in mn studentenkamertje en gebruik ik de bovenkant van de wasmachine.. Dan smeer ik de wasmachine in met boter, leg ik dáár bakpapier op.. Ik klem het uiteinde tussen mijn buik en de wasmachine en rol dan alleen maar van me af.. Vervolgens til ik het hele papier op (ook handig als het warm is en je fondant steeds scheurt bij het oppakken) en drapeer ik de fondant met papier en al over de taart. Dan pas haal ik het er af en begin ik met smoothen.
De wasmachine heeft bovenop ribbeltjes waardoor de fondant meer blijft plakken ofzo ..
Ik gebruik een stuk bakpapier om de marsepein (fondant in jouw geval) op uit te rollen zodat het niet (op het aanrecht) blijft plakken. Maar er zijn waarschijnlijk nog wel handigere manieren. (Dames?)
Als ik bij mn moeder ben (aanrechtblad van steen), dan smeer ik die in met margarine en strooi ik er een heeeeel klein beetje poedersuiker over.. Daar rol ik de fondant op uit...
Ben ik in mn studentenkamertje en gebruik ik de bovenkant van de wasmachine.. Dan smeer ik de wasmachine in met boter, leg ik dáár bakpapier op.. Ik klem het uiteinde tussen mijn buik en de wasmachine en rol dan alleen maar van me af.. Vervolgens til ik het hele papier op (ook handig als het warm is en je fondant steeds scheurt bij het oppakken) en drapeer ik de fondant met papier en al over de taart. Dan pas haal ik het er af en begin ik met smoothen.
De wasmachine heeft bovenop ribbeltjes waardoor de fondant meer blijft plakken ofzo ..
dinsdag 14 juni 2011 13:14
Breek trouwens zo maar in op jullie topic.... Lees eigenlijk alleen mee om te kijken wat voor een moois er gemaakt wordt.
Perseph0ne: met royal icing op en stukje bakpapier zou je een heel eind moeten komen met die vlinders. Deze zijn wel heel fijn en mooi. Om een knikje voor de vleugels te krijgen zou je er een schuin afgeknipt keukensponsje onder kunnen leggen.
Perseph0ne: met royal icing op en stukje bakpapier zou je een heel eind moeten komen met die vlinders. Deze zijn wel heel fijn en mooi. Om een knikje voor de vleugels te krijgen zou je er een schuin afgeknipt keukensponsje onder kunnen leggen.
dinsdag 14 juni 2011 15:46
Dank jullie wel Jesje en BD! Ik denk dat ik het gewoon maar moet proberen. Als het me gelukt is zal ik 'ns een fotootje plaatsen, maar eerst nog aanschaffen (of afwachten of ik 'm ~na veel gehint~ op m'n verjaardag krijg binnenkort ).
Haha PP, ik zie je al helemaal gaan met je boter op je wasmachine. Wat word je toch inventief van sobere omstandigheden student zijn .
@Jesje: er is geen "ons topic" hoor, iedereen mag naar hartelust meelezen, -schrijven, -bakken! Graag zelfs!
Haha PP, ik zie je al helemaal gaan met je boter op je wasmachine. Wat word je toch inventief van sobere omstandigheden student zijn .
@Jesje: er is geen "ons topic" hoor, iedereen mag naar hartelust meelezen, -schrijven, -bakken! Graag zelfs!
donderdag 16 juni 2011 10:36
quote:jesje schreef op 14 juni 2011 @ 13:14:
Breek trouwens zo maar in op jullie topic.... Lees eigenlijk alleen mee om te kijken wat voor een moois er gemaakt wordt.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd ..
Perseph0ne: met royal icing op en stukje bakpapier zou je een heel eind moeten komen met die vlinders. Deze zijn wel heel fijn en mooi. Om een knikje voor de vleugels te krijgen zou je er een schuin afgeknipt keukensponsje onder kunnen leggen.Ach je hebt ook gelijk hoor! Maar ik vind déze zo mooi! Daarnaast heb ik royal icing spuiten nog niet echt onder de knie ..
Breek trouwens zo maar in op jullie topic.... Lees eigenlijk alleen mee om te kijken wat voor een moois er gemaakt wordt.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd ..
Perseph0ne: met royal icing op en stukje bakpapier zou je een heel eind moeten komen met die vlinders. Deze zijn wel heel fijn en mooi. Om een knikje voor de vleugels te krijgen zou je er een schuin afgeknipt keukensponsje onder kunnen leggen.Ach je hebt ook gelijk hoor! Maar ik vind déze zo mooi! Daarnaast heb ik royal icing spuiten nog niet echt onder de knie ..
vrijdag 17 juni 2011 08:58
Ben ik ook weer eens....
Dat drapperen van de marsepein lukt mij ook nog steeds niet goed. Ook al rol ik een groot stuk uit en trek ik het telkens omhoog bij de rimpels. Ik vind het een K klus. Gelukkig is de rest wel leuk om te doen!
Ik heb gisteren nog n taart gemaakt. Engelse vriend is over voor een 4daagse wandeltocht en hij werd gisteren 65 jaar. Heb n ronde taart gebakken, met bokkepootjesvulling gevuld. De ene helft bestaat uit de Nederlandse vlag, de andere helft uit de Engelse vlag en daar over heen zwarte voetstapen. Hij was erg leuk geworden!
Dat drapperen van de marsepein lukt mij ook nog steeds niet goed. Ook al rol ik een groot stuk uit en trek ik het telkens omhoog bij de rimpels. Ik vind het een K klus. Gelukkig is de rest wel leuk om te doen!
Ik heb gisteren nog n taart gemaakt. Engelse vriend is over voor een 4daagse wandeltocht en hij werd gisteren 65 jaar. Heb n ronde taart gebakken, met bokkepootjesvulling gevuld. De ene helft bestaat uit de Nederlandse vlag, de andere helft uit de Engelse vlag en daar over heen zwarte voetstapen. Hij was erg leuk geworden!