Werk & Studie alle pijlers

Leeftijd/baan/salaris; vergelijk hier met je medeforummer!

13-01-2014 12:39 2378 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Vragen over salarissen bij leeftijdsgenoten of juist branchegenoten? Vraag het hier!



Het oude deel is hier te vinden; Leeftijd/baan/salaris; vergelijk hier met je medeforummer!
Alle reacties Link kopieren Quote
Geen overhead. De enige kosten die ik maak zijn auto, laptop en bedrijfsverzekering.



Ik heb ook nog wel wat aftrekposten waardoor ik meer over hou dan waar ik rekening mee hou.



Waarom doe je het niet? Voor jezelf beginnen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Trouwens,

Ik vraag me af in hoeverre je hetzelfde binnen gaat halen in 29 uur wanneer je voor jezelf begint. Dan praat je over een behoorlijk uurtarief maar weet helemaal niet wat je doet dus ik kan er helemaal naast zitten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Vrouw

30 jaar

MBO

4 jaar werkervaring

40 uur p/w

¤ 3000 bruto

Excl 8% vakantiegeld, auto met tankpas, telefoon en laptop (beide ook voor privé)
Alle reacties Link kopieren Quote
Administratief medewerkster

Bruto ¤1950 Netto ¤ 1550

Leeftijd 50 jaar

34 uur pw



Is dit een laag salaris?
Alle reacties Link kopieren Quote
Sow Jonientje, ik vind 3000 bruto voor een MBO best wel veel. Goed voor mekaar!
.
Alle reacties Link kopieren Quote
V, 24 jaar.

Client service associate bij multinational

Via uitzendbureau

HBO opleiding.

2000 bruto, 1800 netto(ik ontvang 300 netto aan reiskosten, maar ik carpool dus houd daar veel aan over, ook geen eigen auto).

13e maand+8% vakantiegeld
Alle reacties Link kopieren Quote
Vrouw

WO gezondheidszorg

35 jaar

5 jaar ervaring

7100 euro bruto, excl. vakantiegeld en eindejaarstoeslag, reiskosten

40 werken per week
Alle reacties Link kopieren Quote
quote:3wieler schreef op 24 januari 2014 @ 22:32:

Ik vind jouw salaris trouwens ook niet misselijk voor 29 uur tjjjjjemig.

Good for you!Ja, dat vind ik ook:-) Jarenlang voor gestudeerd en me hard ingezet ( no offence voor mensen die zich ook jarenlang inzetten en minder krijgen per maand, het is maar net in welke branche je werkt en welke verantwoordelijkheden je hebt). I.v.m. mijn privacy noem ik liever niet wat mijn beroep is. In een eigen bedrijf in mijn specialisatie zou het zelfs nog iets meer zijn (ervaring anderen in mijn branche en als je naar de markt kijkt) maar ik vind het hier nu nog te vroeg voor w.b.t. carrière en vind mijn collega's ook nog te leuk en belangrijk om deze stap te wagen. Ik heb ook niet als eerste prioriteit "het grote geld", dus voor nu is het helemaal prima.
Ik voel me zo moedellooos
Alle reacties Link kopieren Quote
quote:fasjon schreef op 24 januari 2014 @ 20:56:

Miszlady:



Jij verdient ook veel zeg welke functie heb je binnen het ggz?



Ik ben gezinscoach, maar hoort ook bij dat ik 24 uur per dag bereikbaar ben voor als het misgaat bij clienten. Krijg wel vakantiegeld, maar geen eindejaarsuitkering, bonus.
Alle reacties Link kopieren Quote
quote:2live2love schreef op 25 januari 2014 @ 19:03:

Vrouw

WO gezondheidszorg

35 jaar

5 jaar ervaring

7100 euro bruto, excl. vakantiegeld en eindejaarstoeslag, reiskosten

40 werken per week



Kassa!

Fijn te lezen dat er ondanks de crisis nog heel wat vrouwen zijn die zeer goed verdienen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik werk ook in de gezondheidszorg. Vraag me serieus af hoe je aan zo een salaris komt..... niet dat ik het iemand misgun, maar ik ken de salarisschalen. Welke functie heb je 2live2love als ik vragen mag?
Alle reacties Link kopieren Quote
Anesthesist

Een Anesthesist is werkzaam in de operatiekamer. Hij zorgt ervoor dat de patiënt op de juiste manier wordt verdoofd, en houdt de lichaamsfuncties van de patiënt in de gaten tijdens de ingreep. Een Anesthesist verdient tussen de ¤6.000 en ¤11.000 bruto per maand. Om Anesthesist te worden dien je eerst de opleiding geneeskunde op Universitair niveau af te ronden. Deze opleiding duurt 6 jaar. Om vervolgens Anesthesist te worden moet je je hierin specialiseren. Deze specialisatie duurt nog eens 5 jaar.



Cardioloog

Een cardioloog is een arts die gespecialiseerd is in hart- en vaatziekten. Het salaris van een Cardioloog ligt tussen de ¤5.800 en ¤10.800 bruto per maand. Iemand die zelfstandig als Cardioloog werkt, kan zelf rond de ¤200.000 per jaar verdienen! Om Cardioloog te worden dien je de opleiding geneeskunde te volgen op de Universiteit. Deze opleiding duurt 6 jaar. Vervolgens moet je nog 6 jaar doorstuderen in een Academisch ziekenhuis op de afdeling Cardiologie. In totaal duurt de opleiding tot Cardioloog dus 12 jaar.



Longarts

Een Longarts houdt zich bezig met patiënten die problemen hebben met de longen. Een afgestudeerde Longarts kan tot ¤10.834 bruto per maand verdienen. Een zelfstandig Longarts kan zelfs tot ¤20.000 bruto per maand verdienen. Eerst moet de opleiding geneeskunde aan de Universiteit worden afgerond, en vervolgens moet een longarts nog 6 jaar lang meedraaien op de afdeling Longgeneeskunde. Tijdens deze interne opleiding verdient de toekomstige Longarts al zo'n ¤3.000 bruto per maand.



Hematoloog

Een Hematoloog doet onderzoek naar ziekten bij mensen. Wanneer er uitslagen van onderzoeken binnenkomen, van onder andere bloed en lymfeklieren, zal de Hematoloog een plan van aanpak opstellen voor genezing van de patiënt. Een Hematoloog in een Academisch ziekenhuis verdient tot wel ¤20.000 bruto per maand. Een Hematoloog moet eerst een medicijnenstudie afronden. Vervolgens zal de toekomstig Hematoloog eerst een tijdje meelopen als assistent op deze afdeling, voordat hij zich Hematoloog mag noemen.



Internist

Een Internist is een medisch specialist op het gebied van de inwendige organen. Een Internist moet eerst de Universitaire opleiding Geneeskunde afronden. Daarna moet er nog een opleiding interne geneeskunde worden gevolgd in een Academisch ziekenhuis. Deze opleiding duurt 6 jaar. De laatste 2 jaar van deze interne opleiding dient de Internist zich te specialiseren in bijvoorbeeld nefrologie (nierziekten) of oncologie (kanker). Het salaris van een Internist die nog in opleiding is, ligt rond de ¤3.000 bruto per maand. Een afgestudeerde Internist, kan tot wel ¤11.000 bruto per maand verdienen.



Kaakchirurg

Een Kaakchirurg is gespecialiseerd in tandheelkunde. Maar ook andere aandoeningen binnen de mond, zoals ontstekingen of gezwellen kunnen worden behandeld door een Kaakchirurg. Een Kaakchirurg in opleiding verdient rond de ¤3.000 per maand. Een afgestudeerde Kaakchirurg kan tot ¤10.000 bruto per maand verdienen. Een Kaakchirurg dient de opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde op Universitair niveau af te ronden. Vervolgens moet een Kaakchirurg zich binnen een Universitair medisch centrum nog 4 jaar specialiseren.



Orthodontist

Een Orthodontist is een specialist in het corrigeren van tanden en kiezen, die niet goed staan in verband met scheefgroei. Wanneer dit het geval is, kan een Orthodontist bepalen of je een beugel nodig hebt. Een Orthodontist moet de opleiding tandheelkunde aan de Universiteit hebben afgerond. Deze opleiding duurt 6 jaar. Daarna moet hij zich specialiseren in het vak Orthodontist door middel van een specialisatietraject. Dit traject duurt nog eens 4 jaar. Het salaris dat een Orthodontist met een eigen praktijk, ligt tussen de ¤9.000 en ¤12.000 bruto per maand.
Alle reacties Link kopieren Quote
Man

MBO

Functioneel Beheer (HBO+)

43 jaar

12 jaar ervaring

3600 euro bruto, excl. vakantiegeld, 8,33% eindejaarstoeslag, reiskosten, internetvergoeding

iPad

40 uur

41 snipperdagen
Alle reacties Link kopieren Quote
Jacey, zeg het maar. Met zo'n 85.000 bruto heb je weinig recht op subsidies en dergelijke. Drie kinderen kost handen vol geld. Geen schulden, alleen hypotheek van netto 800,- . Een keer per jaar een weekje in Nederland op vakantie, klein belastingvrij autootje en weinig andere luxe. Veel geld kwijt aan boodschappen en vaste lasten. Sporten kids vind ik belangrijk, 200 EUR per maand. Blijft verder niks over om te sparen, dus wat al zei, krap aan elke maand...
Alle reacties Link kopieren Quote
Tsja zeg het maar. Met zo'n 85.000 bruto heb je weinig recht op subsidies en dergelijke. Drie kinderen kost handen vol geld. Geen schulden, alleen hypotheek van netto 800,- . Een keer per jaar een weekje in Nederland op vakantie, klein belastingvrij autootje en weinig andere luxe. Veel geld kwijt aan boodschappen en vaste lasten. Sporten kids vind ik belangrijk, 200 EUR per maand. Blijft verder niks over om te sparen, dus wat al zei, krap aan elke maand...
Alle reacties Link kopieren Quote
Vrouw

34 jaar

WO Rechten

Ruim 7 jaar relevante werkervaring in huidig beroep

Bruto ¤ 3.500 p/m bij 32 uur (plus 13e maand, vakantietoeslag, ¤ 50 netto onkostenvergoeding p/m en evt. bonus bij behalen van targets).

Auto van de zaak t.w.v. ¤ 40.000 incl. tankpas

Laptop en telefoon vd zaak
Alle reacties Link kopieren Quote
Vrouw, 40 jaar, WO

4 jaar ervaring in huidig beroep (ICT)

32u p/w, 2200 bruto.



Dat is op papier minder dan toen ik nog voor de klas stond, maar in de praktijk meer omdat ik als lerares veel meer werkte dan de 32u die ik betaald kreeg en omdat ik nu dingen vergoed krijg (reiskosten, telefoonkosten, overwerkmaaltijden) die je in het onderwijs maar deels vergoed krijgt.



Ik ben dus wel tevreden, met vier jaar ervaring in een HBO-functie meer verdienen dan ik met twaalf jaar ervaring in een WO-functie deed
Alle reacties Link kopieren Quote
@driewieler, dan hebben we het over artsen. Deze werken meestal in een maatschap en niet in loondienst. Ik heb daar met mijn mss te impulsieve reactie geen rekening mee gehouden .
Alle reacties Link kopieren Quote
Leraar, wat ik mij afvraag.. Hoeveel houd je netto over van die 2200¤ bruto?
Ik ben 26 en verdien netto maar 2,008 euro per maand, werkweek van 40 pw



Exc vakantiegeld, bonussen, reiskosten, toeslagen en telefoonkosten.



Extra kleding elke maand nieuwe set.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben 24 jaar

Ik heb MLO 3 studie afgerond

Ik werk nu 2 jaar in het vakgebied waar ik voor geleerd heb.

Ik verdien 1900 netto.



Hier zit een shift toeslag van 24% bij inbegrepen.



Ik is wel een royaal salarisje dacht ik zo!

Voor iemand met een niveau 3 opleiding:)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zie dit topic vaker voorbij komen en altijd aarzel om te posten. Woon inmiddels niet meer in Nederland en mijn salaris is dus ook gebaseerd op andere standaarden en andere levens omstandigheden (USA). Vind het geen probleem om te posten maar realiseer me dat het eigenlijk niet te vergelijken is...ik hoor het wel mocht iemand het willen weten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi,



Echt net en nieuwe baan, dus mooie gelegenheid iets te posten :-)



31 jaar

Kunstacademie (hbo)

Copywriter, 40 uur

2300 netto exclusief alles (bonus, vakgeld en kortingen op verzekerinen)

Freelancetarief (doe ik momenteel nog 1 week) 45-75 eu/uur



Ik ben in mijn nopjes :-)
Alle reacties Link kopieren Quote
quote:mondig schreef op 27 januari 2014 @ 22:00:

Leraar, wat ik mij afvraag.. Hoeveel houd je netto over van die 2200¤ bruto?



Dat weet ik niet zo goed, omdat er ook een reiskostenregeling is met een bepaald bruto bedrag en wat je daarvan niet 'verreist' krijg je netto uitgekeerd. Dat is elke maand anders, en het aantal uren dat ik maak is elke maand anders.



Meestal is het zo'n 2100 netto inclusief die reiskostenvergoeding dus, dus het is niet zo dat je 2100 netto overhoudt van 2200 bruto



Pensioenregeling is wel een stuk slechter dan in het onderwijs, maar alla, als je netto meer overhoudt per maand kun je daar ook makkelijker wat van sparen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sulliv, ik ben eerlijk gezegd benieuwd naar de lonen in Amerika :j

Hoe verhoudt zich dit met de vaste lasten t.o.v. NL?

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven