Last minute zwanger groepje - uitgerekend sept-okt

19-08-2016 21:38 329 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoii!!



Ben jij ook iemand die her en der wat meeleest of gewoon niet eerder aan gedacht en heb je daardoor de boot gemist? Alle groepjes vol? En wil je toch nog even kletsen met andere zwangeren die bijna zijn uitgerekend? Ik ook!



Ben je in september of oktober uitgerekend, reageer dan en we maken gezellig ons eigen last minute groepje!
Alle reacties Link kopieren
Hello Sunny girls!

In een bad bevallen is echt super fijn! Heb zelf ook de eerste weeën opgevangen in een bad. Uiteindelijk toch overgestapt naar zo'n infuuspompje.

Zo mogelijk nog fijner Heb nog twee uur kunnen slapen dankzij dat pompje.



Schaapje, helaas zelfde verhaal hier Net bij VK geweest en die begon te voelen en jawel, de baby zou volgens haar mogelijk te klein zijn maar om dat zeker te weten heb ik nog een echo volgende week. Kan ook zijn dat de baby al diep in mijn bekken zit of gewoon op een lompe manier ligt, maar "ik hoef me er geen zorgen over te maken" wat ik dus wel doe. Over dat indalen zou ik me echt geen zorgen maken, dat komt vanzelf en kan zelfs nog tijdens de bevalling gebeuren (heb ik me laten vertellen toen ik van nr 1 zwanger was die ook aan de late kant was).

Klopt helemaal Nici, geboortegewicht zegt niets. Mijn zoon had een hoog geboortegewicht en is nu een lange magere spriet (en eet bijna volwassen porties en is dol op koolhydraten, aardappels en brood en zo). Fijn dat je dochter toch gezond is! Nou ja, het blijft giswerk want je kunt het kindje niet letterlijk op een weegschaal leggen of zien zo in de buik.
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden,

Vandaag liggingsecho gehad en jawel hoor mevrouw ligt nog steeds in stuit. Ivm mijn conditie en het hebben van (te) weinig vruchtwater ook geen versie is t advies. Dus wordt maandag gebeld voor een afspraak in t ziekenhuis om de keizersnede te bespreken... Ontzettend balen... Had stiekem de hoop dat ze gedraaid was!





Fijne avond iedereen
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat balen Lys!



Ik heb maandag de liggingsecho. Ik vind dat toch wel een beetje spannend na jullie verhalen hoor....
Alle reacties Link kopieren
quote:Leonie1983 schreef op 27 augustus 2016 @ 21:15:

Jeetje wat balen Lys!



Ik heb maandag de liggingsecho. Ik vind dat toch wel een beetje spannend na jullie verhalen hoor....Succes!!!!
Alle reacties Link kopieren
quote:Oph schreef op 25 augustus 2016 @ 20:47:

Mijn eerste was 3,7 kilo en was er in no time uit Denk niet dat gewicht er mee te maken heeft hoe snel het gaat. Hoofdomvang lijkt me logischer dat moet als eerste en daarna glibbert de rest er achteraan De bevalling vond ik het mooiste wat er is.

Ik verheug me al op de bevalling, jullie ook? Of zien jullie er tegen op?

Helemaal gelijk, hoofdje is hier ook klein. Ga er al helemaal vanuit dat lichte kindjes ook een klein hoofdje hebben, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.



Ik zie niet op tegen de bevalling, maar heb er ook nog geen zin in. Ik zie erg op tegen het onverwachte. Het zou zo fijn zijn als iemand mij kon vertellen: op die dag komt ze....



Lys vervelend! Is een vaginale stuitbevalling nog een optie?
Alle reacties Link kopieren
Lys, vervelend dat ze nog steeds in stuit ligt! Had je al nagedacht wat je dan qua bevalling zou willen? Stuitbevalling of liever gelijk een keizersnede? Ik denk dat zo'n gesprek met gynacoloog hierin wel fijn kan zijn, omdat die alle voor en nadelen met je kan bespreken



Leonie, succes maandag! Hopelijk ligt de kleine gewoon goed!! Bij mij dachten ze telkens stuit, maar bleek heupje te zijn wat ze voelden, ik voelde de hik namelijk al vanaf week 32 helemaal onderin (daarvoor wel bovenin). En daaraan kun je soms dus voelen hoe de kleine ligt!



Nici, hier zie ik niet op tegen bevalling, vanaf 37 weken mag hij van mij echt wel komen. Maar dat onverwachte, niet weten wanneer en hoe, dat vind ik ook zeer frustrerend, wil graag altijd alles controleren!



Ik ga zelf trouwens nirt voor een bevalling in een bevalbad hoor! Ik hoor er goede verhalen over, maar is niets voor mij! Heel vaak en snel eczeem, dus lang in water is dan juist niet rustgevend maar leidt tot jeuk!
Alle reacties Link kopieren
Nog even een vraag: vrijdag had ik echt een helse dag... Enorm zeurende/stekende pijn in rechterzijde, heeft urenlang aangehouden. Pas tegen de avond werd het minder. Van de pijn zelfs moeten overgeven enzo... Iemand die dit herkent qua pijn? Sindsdien weinig last meer van trouwens! Zou dit ook bandenpijn kunnen zijn? Voorweeen lijkt me niet, want die blijven toch niet urenlang in heftigheid aanhouden?
Alle reacties Link kopieren
Ik zou in ieder geval even je verloskundige bellen Sunshine, zeker als het ter hoogte van je nieren is. Bandenpijn zou je vooral aan de onderkant van je buik moeten voelen.



Ik hoop vandaag op een koeler dagje. Ben echt helemaal klaar met die hitte en het vocht vasthouden
Alle reacties Link kopieren
Eigenlijk werd door mijn HG gisteren al gelijk gezegd dat conditioneel gezien een ks de beste optie zou zijn.. En ik ook niet echt veel vruchtwater en grote buik heb. Maar eerst een gesprek met de gynaecoloog ook nog dus dat is wel fijn!
Alle reacties Link kopieren
Hoe was het gisteren Lys?

En Leonie, jij had de liggingsecho toch?
Alle reacties Link kopieren
Ben ook wel benieuwd naar hoe het nog met alle beebjes en mama's is (Lys je bent toch niet stiekem al begonnen met bevallen?)

Ik heb morgen de liggingsecho.
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Alle reacties Link kopieren
Hihi nee niet stiekem begonnen... Morgenmiddag is t gesprek was verplaatst...



Helaas vannacht ziek geworden dus buiten de misselijkheid en overgeven nu ook koorts en hoofdpijn... Griepje dus denk ik... Bleeeeeghhhh



Gaat t goed met iedereen? Of zijn we t stiekem een beetje zat dat wachten?
Alle reacties Link kopieren
Ja, ik had de liggingsecho. Beeb is nog niet ingedaald, maar ligt wel netjes met het koppie naar beneden. Schatting is dat het een flinke knul gaat worden, boven de 8 pond.... Oeps... Ik ben nu 37 weken zwanger, maar ben het nog niet zat hoor. Ik vind het nog wel prima zo om eerlijk te zijn.



Lys; oei, dat is ook geen lekkere timing! Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Ha allemaal!!

Hebben jullie de warmte overleefd? Pff, ik vond het pittig hoor.. Ben alleen maar binnen geweest, maar toch dikke handen en voeten. Met rust en een koud bad trok het gelukkig weer weg, maar aangezien de nesteldrang behoorlijk begint op te spelen heb ik niet altijd tijd voor rust ;)



Lys, wat balen dat de baby nog in stuit ligt. Is er nog een kansje dat ie zelf gaat draaien? Succes morgen met het gesprek!



Morgen ben ik 35 weken, begint op te schieten! Volgende week krijg ik de liggingsecho, maar onze meid ligt eigenlijk al weken goed. Ben wel benieuwd hoe zwaar ze nu is, ze lag iedere echo op de bovenste groeicurve. Ben ook bang voor een grote dame dus!

Ik heb eigenlijk wel zin in de bevalling, om ons meisje te zien, maar ik vind het wel spannend dat ik niet weet wat te verwachten. Ik zie het wel, laat het lekker over me heen komen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik, dat wij vrouwen, het kan; een kind op de wereld zetten! Verder voel ik me prima, beter dan een paar weken geleden, toen ik behoorlijke bekkenpijn had. Ja, het wordt wel wat zwaarder, maar ik ben het nog niet zat. Ik ben nog druk met wasjes, Wikkeldoeken en dekentjes naaien en lekker rommelen in huis. Ik vermaak me wel!! Hoe komen jullie je verlof door?
Alle reacties Link kopieren
Vandaag 37 weken zwanger. Weer een mijlpaal en omdat dit mijn laatste zwangerschap is wil ik er volop van genieten maar dat gaat helaas niet. Alles doet zeer en ik ben zo moe. Ook eerg misselijk, continu harde buiken. Gisteravond zelfs echt even weeen die helaas niet hebben doorgezet.



Morgen controle en dan ga ik dit bespreken. Hopelijk willen ze kijken of ik al wat ontsluiting heb. Wil weer de fitte mama zijn die ik voorheen was.



Sorry voor het geklaag dames maar zit er echt even doorheen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu 3 weken verlof en ik ben vooral heeeeeel druk bezig in onze (enorme) tuin. Tuinieren is echt mijn hobby, dus ik vind het heerlijk. Het gaat niet zo snel nu, maar dat maakt niet uit. Tussen de middag lig ik dan even een paar uurtjes op de bank want anders krijg ik wel harde buiken, dus ik doe het lekker op mijn dooie akkertje. De warmte kan ik wel goed handelen, behalve 's nachts, dan heb ik er meer last van.

Nesteldrang heb ik absoluut nog niet, in huis heb ik nog heel wat kasten enzo op te ruimen, maar dat komt wel een keertje hoor. En anders maar niet....



Kitty; klinkt heftig, ik ben benieuwd wat ze morgen op de controle zeggen.
Gister voor het eerst op NPO2 het programma Birth day gekeken.. wat boffen wij met de zorg hier in Nederland zeg!



Het wordt mijn eerste kindje dus vind het best eng allemaal.. maar als ik dan zie hoe het er in andere landen aantoe gaat, dat de vrouwen in hun eentje op een oud matras bevallen, zonder enige zorg, mogen wij echt niet klagen! Heftig programma hoor..
Alle reacties Link kopieren
Oh ik ken dat programma niet, maar het klinkt interessant... Ik ga eens kijken op uitzendinggemist.



De laatste week erg veel last van harde buiken en kramp. Als ik al opsta heb ik meteen een harde buik. Volgens de vk is de kramp te verklaren naar indalingsweeen. Ik merk dat deze krampen en harde buiken me wel een beetje beperken in wat ik wil doen. Ik zwem heel graag, maar ben bang dat ik kramp krijg en daarom ga ik maar niet meer. Soms kan ik namelijk tijdens de kramp echt niet meer bewegen en me alleen focussen op mijn ademhaling waardoor de kramp minder wordt. Daar baal ik wel van..



Wat ik me afvroeg is of wie van jullie een zwangerschapscursus/yoga of i.d. Heeft gevolgd en of het een aanrader is (voor zo ver je nu kan bepalen of het een aanrader is) Zelf heb ik er niet veel behoefte aan gehad, maar me vooral ingelezen... Toch vraag ik me af of het echt van toegevoegde waarde is tijdens je zwangerschap
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben de cursus van SamenBevallen gedaan, maar dat vond ik écht een enorme afrader. Dat lag misschien ook aan degene die de cursus gaf hoor. Totaal geen duidelijke uitleg en ik vond het echt geen toegevoegde waarde. Er werden zelfs dingen verteld die algemeen bekend staan als 'fabel' en niet waar. Enorme tegenvaller en zonde van het geld vonden wij.

We hadden wél een erg gezellig groepje, maar je betaald natuurlijk niet voor de gezellige theekransjes.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben cursus hypnobirthing gedaan. Was op zich wel interessant, maar heb vooral wat gehad aan uitleg en dergelijke. Het voelde steeds of de betreffende cursusleider ziekenhuis en geboortecentrum afraadde, omdat je alleen thuis geheel ontspannen kunt zijn.. Hier ben ik het niet mee eens, voor mij leidt het zien van alle apparaten in het ziekenhuis juist tot ontspanning, omdat ik dan weet dat als het nodig is, die zorg ook geleverd kan worden...



Verder vond ik het ook wat zweverig, wat ik misschien van te voren al had kunnen weten.



Wel veel tips gekregen en ook hier wel een gezellig groepje. Zou het eerlijk gezegd niet nog een keer doen
Alle reacties Link kopieren
Hoii,



Lees al een tijdje mee, niet zo'n actieve schrijfster.. maar ben 38 weken zwanger en half september uitgerekend: ). Ben nu héél erg aan het wachten,van mij mag ze komen! Bij elk dingetje dat ik voel denk ik.. zou t beginnen



Wij hebben een Haptonomie cursus gedaan en dat vind ik wel een aanrader (daarom reageer ik ook ;) ).

Wij vonden het heel fijn dat de focus niet alleen op de vrouw lag, maar ook op wat de man kan doen tijdens de bevalling. Daarnaast leer je samen een aantal technieken om te ontspannen. Ook leert je partner hoe hij een band kan krijgen met de baby in jouw buik, bepaalde manier van handen op je buik enz.

Niet intensief en veel bruikbare tips.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben geen cursus oid gedaan. Bij oudste zoontje wel maar viel toen al wat tegen.



Vandaag controle gehad en de weeen die ik eerder voelde waren indalingsweeen. Hij ligt er nu helemaal klaar voor. Oudste is geboren met 38.5, hopelijk laat dit meneertje zich ook rond die periode zien
Alle reacties Link kopieren
Joepie, september is begonnen! Van mij mag ze ook wel komen.



Bij beide zwangerschappen niets van een cursus. Domweg geen tijd voor, met fulltime baan, huishouden en de zorg voor mijn nichtje bij eerste zwangerschap en nu mijn eigen zoontje er bij had ik daar echt geen zin / tijd voor.

Daarnaast ging ik er van uit dat mijn lichaam, gemaakt om te baren, precies wist wat het zou moeten doen en verloskundige me er wel door heen zou loodsen. Bleek ook zo te zijn



Had gisteren de liggingsecho en alles zag er gewoon goed uit. Al bijna 2800 gram met 36 weken, lengte was wat moeilijk te meten omdat ze met haar hoofd tegen de baarmoederwand lag (nog niet ingedaald). Daarvoor moeten we komende week terug komen.

Hoe is jouw gesprek gegaan Lys? Heb niks meer van je gehoord :( Hoop dat het geen heel slecht nieuws is :(



De1989, dat programma klinkt al als iets wat ik vooral niet wil zien Echt vreselijk ja, dat in sommige landen dat als een 'vrouwenaangelegenheid' wordt gezien, als iets wat vies is en ze zich zelf maar uit moet zoeken.



Things got real... Er is werkelijk waar niet één naam die we allebei leuk vinden :'( Die ene naam waar hij mee akkoord ging toen hij dronken was en de dag er na toch niet leuk vond, had ik al naar mijn moeder door geappt. Zij vind de naam prachtig en heeft een emotionele betekenis voor haar. Heeft ze nu al aan allemaal bekenden doorgebrieft dat de baby zo komt te heten en heeft al iemand gevraagd de naam op een dekentje te borduren... En vriendlief houdt vast aan een pornonaam.
The rain wil eventually stop and if not, we will learn to row.
Alle reacties Link kopieren
Oph, gesprek is goed gegaan! Hele vriendelijke gynaecoloog. Hij liet wel weten een ks de beste keus te vinden.

Besloten dit dan ook te doen. Hij stond erg open voor onze vragen en onze mening! Echt heel fijn.

Zie er nog steeds wel een beetje tegenop maar denk dat dat ook vooral komt doordat t toch een operatie is. (Ben nog nooit geopereerd hihi)



Balen van de naam zeg!!! En nu??
Lys,



Je hoort altijd enge verhalen over ks,

Maar het kan ook heel anders hoor!

Mijn moeder kreeg haar 4de ook mbv een ks en weet je wat ze zegt?

"Had ik ze alle 4 maar zo gehad!"



Ze zat meteen alweer overeind en voelde zich goed, stukken beter dan na de zware bevalling van nummer 3..



Ik snap dat het eng is, maar een positief verhaal is ook wel eens fijn om te horen



Weet je al een datum?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven