Zwanger worden na miskramen...

29-04-2015 18:25 1468 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik schrijf hier vaker en open soms een nieuw topic omdat oudere topics uitsterven.

Mijn situatie: Ik probeer zwanger te raken vanaf januari 2014. Daarvoor al een jaar gestopt met de pil.. In september 2014 deed ik na een menstruatie een test omdat ik pijnlijke borsten hield. Deze bleek positief te zijn.. Na een echo in het ziekenhuis bleek ik een hele vroege miskraam te hebben gehad.. Afgelopen februari had ik weer een positieve test.. Helaas, na een paar dagen een bloeding en twee weken later weer een bloeding. De laatste bloeding is de miskraam geweest.. Heb hiervoor nog verschillende echo's gemaakt en alles was verder goed! Nu weer twee maanden verder.. Ik zoek vooral hulp in de alternatieve wereld.. Acupunctuur en ben nu ook twee keer bij een osteopaat geweest! Ik wil vooral meer rust in mijn lijf en hoofd krijgen.. Ik ben soms bang dat het nooit gaat lukken en dat de volgende keer weer een miskraam is.. Ik ken in mijn omgeving maar weinig mensen die dit hebben gehad. Wel vriendinnen die in de medische molen terecht zijn gekomen, vanwege slecht zaad van hun man.. Beide zijn nu moeder :)! Ik heb eerder een gesprek gehad met een gynaecoloog en deze geeft aan dat ik gewoon zwanger kan raken en het dus gewoon zelf kan proberen (en dat wil ik ook het liefste natuurlijk...)! Het is dus vooral een kwestie van geduld! Voor wie is deze situatie herkenbaar en wie is alsnog succesvol zwanger geraakt??
Jeetje Bloem, wat naar dat je in zo'n onzekere periode zit! Heb je meteen maandag de echo? Veel sterkte!



Anniez en missglitch, nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindjes! Hoe gaag het met ze?



Sophie, fijn dat je al over de helft bent en dat het zo goed gaat!



Laura, spannend dat jullie voor een tweede gaan! Hopelijk is het snel raak en gaat het goed!



Ik ben nu 27 weken zwanger van een eeneiige tweeling. Tot vorige week ging alles goed. Afgelopen week veel buikpijn (waarschijnlijk harde buiken) gehad dus donderdag voor extra controle naar het ziekenhuis gegaan. Hier is ctg, urineonderzoek en echo gedaan. Eigenlijk zagen alle waardes/uitslagen er goed uit behalve 1. Het zou kunnen dat de baby's TAPS hebben. De ene baby heeft dan bloedarme terwijl de andere baby te dik bloed heeft. Dit meten ze met de bloeddoorstroming in de hersenen. Omdat dit lastig te meten is, is het niet zeker dat ze TAPS hebben. Maandag heb ik opnieuw een echo. Mocht het dan opnieuw uit de uitslag komen dat er sprake kan zijn van TAPS dan worden we doorverwezen naar het LUMC omdat ze er daar het meest van afweten en evt kunnen behandelen dmv bloedtransfusie of laser.

Dus nog 2 dagen in spanning afwachten voordat we meer weten.
Alle reacties Link kopieren
Bloem, hoe is het met je? Nog n paar nachtjes, dan hebben jullie hopelijk meer (positieve) duidelijkheid... Trek je t n beetje? Kan me voorstellen dat je het liefst in n soort winterslaap blijft tot juli volgend jaar..



Madeliefje, spannend weekje ook bij jullie, hoewel de situatie helemaal anders is.. Succes met de echo morgen en hopen op goed nieuws!!
Alle reacties Link kopieren
Lieve dames,



Ik trok het niet, wachten tot aankomende woensdag, helemaal niet omdat ik weer voelde dat het niet goed is. Dus ik heb gebeld met een praktijk en kon gistermiddag terecht. En mijn vermoeden werd bevestigd, het is weer niet goed, hartje klopte niet en niet meer gegroeid sinds dinsdag. Ik voel me zoooo klote. Vier keer achter elkaar, hoe moet ik dit gaan volhouden? Waar ligt het aan?

Heb net het boek: Is your body baby friendly, besteld, hopelijk brengt dat mij nog iets. En gelukkig mag ik naar Gent begin februari, want zowel mijn man als ik hebben er weinig vertrouwen meer in dat dit 'gewoon' pech is. Het gaat ook (op de vroege mk na) elke keer mis in dezelfde periode (tussen de 6 en 7 weken). Nu dan wel geen bloedverlies, maar wel weer het hartje dat niet goed opstart of er al snel mee stopt.



Ik ga nu afwachten of het komt. Woensdag dus weer gesprek in het ziekenhuis. Weet niet hoe lang ik het de kans geef om te komen of dat ik toch wel weer snel overstap op medicatie om het op te wekken. Het liefst heb ik dat mijn lijf het zelf doet, maarja, als dat weken duurt, zie ik dat ook niet zitten. Nog even over nadenken dus.
Alle reacties Link kopieren
@Bloem, heb het boek van Lisa gekregen, en geef het met liefde aan je door. Dus als je de bestelling nog kunt annuleren, dan stuur ik het asap aan je door.

Laat je even horen?

Ondertussen veel sterkte, snap je radeloze gevoel maar al te goed.



Hier ook niet een al te beste week achter de rug. De 20wkn echo gaf aanleiding tot een GUO. Daar zijn 2 bijzonderheden aan t hartje geconstateerd. Deze week terug voor nogmaals onderzoek met cardioloog. Spannend wel...
Alle reacties Link kopieren
@Bloem: wat naar voor je! En ik weet hoe het voelt, dat de moed je in je schoenen zakt. Ook ik heb vier miskramen (eigenlijk zelfs vijf: maar eentje tel ik eigenlijk niet mee omdat het al een paar dagen na de positieve test mis ging) gehad en het is naar, rot, oneerlijk en vreselijk onzeker. Maar de vijfde keer is het toch gelukt.



@Sophie: wat ontzettend spannend en vast ook wel even schrikken. Wat is een GUO eigenlijk?



@Madelief: ook jij in spanning dus. Hopelijk is alles gewoon goed en komen de harde buiken door groei, of drukte. Bij jou gaat alles natuurlijk extra hard.
Alle reacties Link kopieren
@Lisa, een geavanceerd ultrageluid onderzoek. Dus een meer gedetailleerde echo in academisch zkh. Nu proberen zo nuchter mogelijk te blijven tot donderdag. Druk maken om dingen die we niet weten of die niet zeker zijn proberen we zo min mogelijk.
Alle reacties Link kopieren
Super lief van je Sophie, ik heb even gekeken en kan niet meer annuleren (bol.com is super snel), maar wel retourneren. Maar denk dat ik zo graag wil lezen dat ik het fijn vind dat hij er morgen is en het boek was niet super duur.



Jeetje wat spannend zeg, op zo'n uitslag zit je niet te wachten. Hopelijk is alles goed met de kleine uk!



Lisa dat biedt hoop. Bij mij ook drie miskramen met (7-9 weken) en een vroege (5 weken). Ik ga heeeeel hard hopen dat het nu eens een keer goed zal gaan een volgende keer.
Alle reacties Link kopieren
Hey lieve Bloem!

Een hele dikke knuffel voor jou!!! Ik vind het echt zo oneerlijk voor je..

Bij mij was het ook de 5e keer een goede plakker! Ik hoop intens voor jou ook.. Wat ik de 5e keer wel heb gedaan is kinderaspirine geslikt.. (Tot aan 32 weken zelfs!). Dit zou bijdragen aan een betere innesteling en doorbloeding in de baarmoeder.. Na heeeeeeel veel lezen over herhaalde miskramen vond ik dat ik dat maar eens moest proberen.. Verder ook bakken met geld uitgegeven aan accupunctuur en osteopathie maar of dat gewerkt heeft?! Geen idee.. Ik wens jou iig enorm veel sterkte! Na de 4e x was ik er echt helemaal klaar mee en ben ik gaan duiken in wat mindfullness oefeningen om me te storten op het 'nu', zodat ik toch nog een beetje kon genieten van m'n leven op dat moment..



Sophietje.. Wat schrikken van die 20 weken echo.. Je bent toch meteen ongerust! Toch hoor je vaak dat het uiteindelijk niks is.. Ik had ook een verhoogd risico op Down! Dan denk je: Ben ik eindelijk zwanger.. Krijg ik hier nog mee te maken! Good luck iig!!!



Hoe is het met de rest???
Alle reacties Link kopieren
Ach Bloem.. Wat een kl*te ontwikkeling.. Weer dat ellendige traject in van afwachten en het kindje verliezen waar je zo naar verlangt.. Alles is al gezegd, ik word hier eigenlijk alleen maar stil van..



Zelf 2x dat hele gedoe moeten meemaken en vond dat al bijna niet te doen, ik kan me niet voorstellen hoe dat een 4e keer voelt.. Weer met lege handen en die angst of het ooit wel goed mag gaan... Hopelijk geeft dat boek je wat houvast.. En 'fijn' dat jullie binnenkort naar Gent gaan, daar heb ik veel goede verhalen over gehoord.. In NL gaan ze er toch vaak langer vanuit dat het gewoon pech is he..



Een hele dikke knuffel voor jou in ieder geval. Zou willen dat ik meer voor je kan doen, maar er is helaas maar één ding dat dit verdriet echt kan verzachten.. Pff hopelijk heb je veel steun van de mensen om je heen..



Sophie, voor jullie ook spannende weken! Hopelijk snel verlossend nieuws!
Alle reacties Link kopieren
Bloem: ik heb bij mijn laatste zwangerschap silicium geslikt. Is gewoon een voedingssuplement en schijnt goed te zijn voor celopbouw. Geen idee of dat gewerkt heeft, maar het is echt zo'n ding 'baat het niet, dan schaadt het niet'.
Alle reacties Link kopieren
Durf niet te zeggen of het dé reden is, maar ben in het voorjaar begonnen met eten volgens Hormoonfactor. Niet superstreng, 80/20 regel gehanteerd. Maar wilde weten wat het zou doen. In eerste instantie vlogen de kilo's eraf. Wat fijn was aangezien ik lekker aan t uitdijen was door hormonen en de korte zwangerschappen. Maar vooral, voelde me super. Meer energie, fitter, geen opgeblazen gevoel. Men zegt, maar ben er nog niet over uit of ik het geloof, dat een lijf met een betere hormoonbalans beter klaar is voor een zwangerschap....Of ik heb gewoon veel mazzel gehad na 3 miskramen.
Vreselijk Bloem dat het weer mis is gegaan! Heel veel sterkte gewenst!



En voor jou is het ook een onzekere tijd Sophie. Hopelijk valt het bij de guo mee. Ze kunnen dan echt al veel zien!



HIer helaas slecht nieuws.

Gisteren hadden we een afspraak in het LUMC in Leiden. Hier is vastgesteld dat de baby's TAPS hebben. Dit betekent dat de ene baby bloedarmoede heeft en de andere juist te dik bloed. Dit kan ontstaan bij eeneiige tweelingen met een gedeelde placenta omdat zij een bloedverbinding hebben. 



Om hersenletsel of zelfs overlijden tegen te gaan moet er ingegrepen worden.



Donderdag wordt er daarom een laseroperatie gedaan waarbij ze de bloedverbindingen in de placenta doorlaseren. Daarnaast wordt er aan de baby met bloedarmoede een bloedtransfusie gegeven. Dit zou de beste optie zijn omdat dan het probleem wordt opgelost, maar het is niet zeker of de laseroperatie toegepast kan worden.



Mocht de laseroperatie niet lukken dan wordt alleen een bloedtransfusie gedaan bij beide baby's. Maar dit lost het probleem niet op en het is niet zeker hoe lang de transfusie werkt (uren, dagen of misschien een week). Hiermee kan een vroeggeboorte iets uitgesteld worden, maar dit kunnen ze niet nog ruim 9 weken rekken (ben nu 27.4 week).

Daarom heb ik voor de zekerheid een prik met corticosteroïden gehad voor de longrijping van de baby's voor als ze al geboren worden.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie lieve woorden meiden, dat doet mij elke keer zo goed.



Ik heb waarschijnlijk een baarmoeder afwijking werd vastgesteld bij de echo. Ze kunnen het niet goed vaststellen tijdens zwangerschap dus rond januari gaan ze er goed naar kijken (of nou ja goed? Alleen met een echo, ik las dat je het daar niet goed mee kan zien). Ga het ook zeker in Gent aangeven. Er leek bovenin een verdeling zijn (hartvormige/tweehoornige baarmoeder). Iemand ervaring? Lees wisselende verhalen over herhaalde miskramen, vroeg geboortes, stuitliggingen en wel/geen operatie.



Ik doe ook al aan acupunctuur en osteopathie, dat laatste sinds kort. Ik doe ook aan yoga en heb in periodes op mn voeding groet. Sofie wat adviseert dat boek qua voeding? Heb deze zwangerschap kinderaspirine en utrogestan gebruikt, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

Laura van welk merk, vanaf wanneer en hoeveel silicium slikte je per dag?



Madelief jeetje wat een bericht zeg...wat zal je geschrokken zijn en wat spannend allemaal na alles wat je hebt meegemaakt. Donderdag als in morgen? Heeeel veel succes vrouw, ik hoop zo dat alkes goed verloopt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bloempje300 schreef op 14 december 2016 @ 19:38:

Bedankt voor jullie lieve woorden meiden, dat doet mij elke keer zo goed.



Ik heb waarschijnlijk een baarmoeder afwijking werd vastgesteld bij de echo. Ze kunnen het niet goed vaststellen tijdens zwangerschap dus rond januari gaan ze er goed naar kijken (of nou ja goed? Alleen met een echo, ik las dat je het daar niet goed mee kan zien). Ga het ook zeker in Gent aangeven. Er leek bovenin een verdeling zijn (hartvormige/tweehoornige baarmoeder). Iemand ervaring? Lees wisselende verhalen over herhaalde miskramen, vroeg geboortes, stuitliggingen en wel/geen operatie.



Ik doe ook al aan acupunctuur en osteopathie, dat laatste sinds kort. Ik doe ook aan yoga en heb in periodes op mn voeding groet. Sofie wat adviseert dat boek qua voeding? Heb deze zwangerschap kinderaspirine en utrogestan gebruikt, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

Laura van welk merk, vanaf wanneer en hoeveel silicium slikte je per dag?



Madelief jeetje wat een bericht zeg...wat zal je geschrokken zijn en wat spannend allemaal na alles wat je hebt meegemaakt. Donderdag als in morgen? Heeeel veel succes vrouw, ik hoop zo dat alkes goed verloopt.

Bloem, ik heb ook een baarmoederafwijking! Een uterus unicornis.. Een gedeelte van mijn baarmoeder is niet ontwikkeld en daarop sloot wel een eileider aan! De derde keet dat ik zwanger werd ontwikkelde zich daar een zwangerschap wat dus betekende een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een gescheurde eileider en een acute operatie waarbij de eileider werd verwijderd! Hierna functioneerde alleen mijn rechterkant nog.. Hierna heb ik nog 1 hele vroege miskraam gehad en daarna dus de blijvende.. In de rechterholte! Ik heb heel de zwangerschap onder strenge controle gestaan van het zkh! Enige complicatie was een volkomen stuitligging en een geplande keizersnede! Ik heb een hysteroscopie gehad om dit te onderzoeken.. Schijnt ook dat je hierna een iets grotere kans hebt op een zwangerschap! Daarna was ik idd blijvend zwanger! Ik hoop echt dat ze je in Gent verder kunnen helpen!! <3

Hoe oud ben je eigenlijk? En rest hier? Ben gewoon benieuwd! Ik ben 33
Alle reacties Link kopieren
quote:madeliefje83 schreef op 14 december 2016 @ 09:26:

Vreselijk Bloem dat het weer mis is gegaan! Heel veel sterkte gewenst!



En voor jou is het ook een onzekere tijd Sophie. Hopelijk valt het bij de guo mee. Ze kunnen dan echt al veel zien!



HIer helaas slecht nieuws.

Gisteren hadden we een afspraak in het LUMC in Leiden. Hier is vastgesteld dat de baby's TAPS hebben. Dit betekent dat de ene baby bloedarmoede heeft en de andere juist te dik bloed. Dit kan ontstaan bij eeneiige tweelingen met een gedeelde placenta omdat zij een bloedverbinding hebben. 



Om hersenletsel of zelfs overlijden tegen te gaan moet er ingegrepen worden.



Donderdag wordt er daarom een laseroperatie gedaan waarbij ze de bloedverbindingen in de placenta doorlaseren. Daarnaast wordt er aan de baby met bloedarmoede een bloedtransfusie gegeven. Dit zou de beste optie zijn omdat dan het probleem wordt opgelost, maar het is niet zeker of de laseroperatie toegepast kan worden.



Mocht de laseroperatie niet lukken dan wordt alleen een bloedtransfusie gedaan bij beide baby's. Maar dit lost het probleem niet op en het is niet zeker hoe lang de transfusie werkt (uren, dagen of misschien een week). Hiermee kan een vroeggeboorte iets uitgesteld worden, maar dit kunnen ze niet nog ruim 9 weken rekken (ben nu 27.4 week).

Daarom heb ik voor de zekerheid een prik met corticosteroïden gehad voor de longrijping van de baby's voor als ze al geboren worden.Jezus meid!! Wat heftig allemaal!! Dikke knuffel!! Hoop dat ze het nog wel zeker 6 of 7 kunnen rekken.. Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
@Madelief: heftig zeg! Ik hoop ook voor je dat ze de ingreep kunnen doen en dat ze in ieder geval nog tot een week of 32 kunnen blijven zitten. Wat spannend allemaal.



@Bloem: ik ga even kijken of ik het potje nog heb; weet het niet meer uit mijn hoofd.



Ik ben overigens 39.
Alle reacties Link kopieren
Bloem: Berthelsen.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Madelief, wat een spannende dagen voor jullie.. Hopelijk gaat de operatie lukken morgen, houd je ons op de hoogte? Sterkte!



En Bloem, wat gek dat ze dat nu pas zien dan he? Je zou toch denken dat dat eerder opgevallen zou zijn met al die echo's die je gehad hebt.. Maar goed, toen was je altijd zwanger natuurlijk.. Bij mij hebben ze redelijk kort na tweede missed abortion hier ook naar gekeken met een echo, was echt onderdeel van het hele onderzoek.. Zo gek hoe dat ook per ziekenhuis verschilt! Misschien ergens ook wel 'fijn' als er een mogelijke oorzaak is? En idd Door is het levende bewijs dat het dan ook kan lukken



Hoe is t verder met je? Worden het weer pillen of kies je voor een andere methode? Sorry voor de plastische vraag..



Ik ben ook 33 Door!!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 29. Mijn man is 39, waardoor ik de tijd soms wat harder voel tikken.



Laura thanks, er staat 1-4 per dag, hoeveel nam jij er en deed je dat alle dagen?



Ik ga weer voor de pillen Rosa, hebben vorige keren ook prima gewerkt en dan heb ik de risico's van een curretage niet. Ik word aankomende dinsdag opgenomen (bij ons doen ze deze procedure in het ziekenhuis, wat ik zelf erg fijn vind).
Hee lieve Bloem, ik denk dat je me verwart met Lisa. Ik leef met je mee!
Alle reacties Link kopieren
Klopt! Volgens mij nam ik er drie per dag.
Alle reacties Link kopieren
@madelief, jeetje wat schrikken! Is de operatie goed gegaan vandaag? Hoop dat je 2 kleintjes net zo dapper zijn als jij bent, dan houden ze t nog wel even uit bij je daarbinnen. Hou je taai



@bloem, gaat voornamelijk om onbewerkt eten. Dus niets uit pakjes, zakjes en potjes. Zo min mogelijk suiker, koezuivel en gluten. Viel eigenlijk reuze mee, en heb echt lekker gegeten. Mijn lijf was door alle behandelingen en medicijnen in het zkh behoorlijk van slag hormoontechnisch. Tenminste..zo voelde ik het.



Ohja, ben de oudste hier vrees ik. Met mn 41. Cardio vond de 'bijzonderheden' aan het hartje eerder varianten op normaal. We gaan geen punctie doen en hopen dat alles uiteindelijk meevalt straks.
O jeetje Madelief, had helemaal over je post heen gelezen. Hoe is het gegaan?



Ik hoop ook dat alles meevalt Sophietje. Het klinkt in ieder geval geruststellend, al snap ik dat je je er druk over maakt.



Ik ben 31, trouwens
Alle reacties Link kopieren
Ja sorry, ik bedoelde natuurlijk Lisa! Thanks voor de info.



hoe gaat het nu met jou Laura? Jullie zijn ook weer bezig toch?



Thanks sophie, ja dat heb ik ook een tijdje gedaan. Alleen de suiker laten staan vind ik erg moeilijk, maar wel alles zelf vers maken (ben ik sowieso wel van) en ook zoveel mogelijk biologisch (in ieder geval het vlees).



Hier nog niets aan het rommelen...ik denk dat het toch echt weer de pillen worden helaas, maar daar had ik mij ook op ingesteld dus het is niet een grote domper ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Fijn Sophie! De cardioloog is tenslotte de specialist.



@Bloem: sterkte!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven