Nog nooit een relatie gehad als volwassene

22-05-2024 09:00 34 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
-
ella-333 wijzigde dit bericht op 16-06-2024 09:47
99.88% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat een psycholoog zegt dat je in een luxe positie zit maakt hem/haar een slechte psycholoog, een psycholoog mag niet op die manier oordelen. Ik zou wel op zoek gaan naar een nieuwe psycholoog, want het lijkt alsof je te veel problemen hebt met bepaalde dingen in het leven. Dit maakt je niet zozeer anders, iedereen heeft wel iets wat afwijkt van de norm. Door erachter te komen wat jou negatief beïnvloedt helpt jou alleen verder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Er zijn zat mensen die op hun 26e nog nooit een relatie hebben gehad. Dat op zich lijkt me geen reden voor paniek.
Je wil niet de rest van je leven alleen blijven en wil ook kinderen. Aan de andere kant heb je geen behoefte aan intimiteit en voel je niks bij geen enkele date.
Niet lullig bedoeld, maar misschien dat een psycholoog je verder kan helpen om voor jou in kaart te brengen wat er precies aan de hand is, wat je kan doen en wat je zal moeten accepteren.
Een beetje doelloos blijven daten en niks voelen lijkt me een doodlopende weg.
Alle reacties Link kopieren Quote
MysteriousLight schreef:
22-05-2024 11:15
Dat een psycholoog zegt dat je in een luxe positie zit maakt hem/haar een slechte psycholoog, een psycholoog mag niet op die manier oordelen.
Precies! Dankbaarheid voor wat je wél hebt is mooi, maar dat moet je dan ook echt zo voelen. Maar heel eerlijk gezegd heeft het mij nooit heel erg vooruit geholpen, terwijl er echt wel dingen wél heel goed gaan in mijn leven. Je bent daar om het te hebben over wat niet lekker loopt, en door te zeggen dat je eigenlijk in een luxepositie zit, zegt hij in feite dat je niet mag nadenken over je problemen, maar ze maar moet negeren. Dat heeft nog nooit iemand geholpen. Je loopt duidelijk ergens tegenaan, en het beste is om het negatieve wél aandacht te geven, zodat je er niet de rest van je leven mee rond blijft lopen.

Ik liep ooit helemaal vast op werk en had me ziek gemeld. Ik ging toen al naar een psycholoog, en die zei dat ik "een schop onder mijn kont nodig had". Heel eerlijk? Die had ik al genoeg gehad. Wat ik nodig had was een luisterend oor, empathie en iemand die me begreep (of dat in ieder geval probeerde). Ik heb een andere psycholoog gezocht, en die heeft me uiteindelijk een stuk verder geholpen.

Soms klikt het gewoon niet, of tref je iemand die misschien niet zo goed is. Of niet goed voor jou iig. Of iemand die niet zo bekend is met jouw problematiek. Er is niks mis mee dat je het opnieuw probeert bij een ander. Zoek van tevoren goed uit waar de psycholoog die je op het oog hebt in is gespecialiseerd en kijk of dat bij jouw problemen past. Lees Google reviews, of laat je adviseren door je huisarts.
Alle reacties Link kopieren Quote
Pelle schreef:
22-05-2024 09:09
Ook hier wist ik weer wie de TO zou zijn.
Ben je er al uit qua studie?
Maar echt, dat hier nog geen perma is gevallen vanwege trollen is me een raadsel.
Honey, you should see me in a crown
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik las je laatste bericht net nog even TO, volgens mij ben je veel bezig met wat er van je verwacht wordt. Door de samenleving: een relatie en kinderen, maar ook door je date: op de derde date moet er iets gebeuren.
Je bent er altijd zelf bij, als je op derde date niets wilt, dan gebeurt er ook niets. Gewoon eens proberen wat je voelt als iemand je kust kan echter ook. Je mag hierin proberen (of niet!) fouten maken, klungelen, dat is helemaal ok.
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbinder schreef:
22-05-2024 09:43
Ik heb even alle posts van TO doorgenomen. En baseer het niet alleen op deze openingspost.
Verder zeg ik: waarschijnlijk.
TO heeft erg de behoefte aan wat richting aangevingen
Dat TS dat wil, wil nog niet zeggen dat het oké is. Ook niet als je het over "waarschijnlijk" hebt.

Gezien de patronen uit haar andere posts vrees ik namelijk dat ze het zeer goede advies om een dergelijk traject in te gaan niet opvolgt maar misschien wel helemaal aan de haal gaat met deze mogelijke diagnoses, daar topics over opent etc.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moest even opzoeken wat trollen precies is. Dat is dus wanneer mensen hier info plaatsen die niet waar is. Ok. Lastig te beoordelen. Ik vind de inhoud best te volgen. Maar wel gek om dit topic weer voorbij te zien komen. Bijna exacte kopie van de vorige posts. Trol of niet. In beide gevallen kan ik me vinden in de eerdere adviezen. Hulp zoeken. En ondertussen misschien alvast een paar podcasts luisteren over daten/ liefde/ relaties. Dit thema lijkt nogal vast te lopen in je leven, mogelijk ligt er iets onder. Je wilt een relatie maar dat vraagt uiteraard wel enige zelfkennis en wederkerigheid. In feite heb je je laatste date ordinair geghost, en dat is echt niet tof voor een ander. De vraag is wat jij daarbij voelt, als je er al iets bij voelde dan. Om dan zo iemand 10 maanden na dato weer mee te sleuren in jouw issues vind ik eigenlijk niet echt ok. Ik zou eerst eens voor mezelf uitzoeken waarom het zo liep en jij er zo mee omging. Het verhaal klonk/ klinkt nl alsof jij helemaal niet zoveel behoefte hebt aan een relatie maar dat je vanuit een soort fomo het burgerlijke plaatje voor jezelf moet creëren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk eigenlijk niet dat TO een trol is eigenlijk. Ik denk gewoon dat dit iemand is die met zichzelf in de knoop zit, en steeds maar weer blijft zitten malen over het feit dat ze al 26 is en nog nooit een relatie heeft gehad.

Maar ik kan het mis hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
We kunnen wel van alles vinden van wat de psycholoog zou hebben gezegd, maar het is wel wat de psycholoog volgens TO zou hebben gezegd. Wij weten niet wat er precies is gezegd. Gelet op het gedrag van TO sluit ik niet uit dat zij een andere weergave heeft van de werkelijkheid.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven