Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Geen zelfbevrediging ervaren als vrouw

28-10-2020 02:42 21 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
(OP aangepast. Was een nogal emotioneel bericht, waarbij de de nodige context ontbrak..)

Hoiii,

Hier een topic over mijn seksualiteit als vrouw die niet naar behoren functioneert. In enige hoop op iets van herkenning, sinds het een nogal onklassiek verhaal is.

Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik een mezelf een gewoonte aangeleerd die het dichtst in de buurt komt van masturberen. Maar ik was zo jong dat ik totaal nog geen besef had van seksualiteit. Later weet ik dat ik me ervoor ging schamen en het stiekem deed. De eerste keer dat ik met een vriendin praatte over ons geslachtsdeel, en zij vertelde dat ze er ook een gevoel bij kreeg dacht ik even dat het normaal was wat ik deed. Maar zij kreeg dan een heel lekker gevoel en kon stoppen, en ik wist niet hoe ik van het gevoel dan nog af kon komen.

Het is een gevoel, waar dus geen woorden voor zijn en het is me ook nog nooit gelukt om het goed uit te leggen. Ik kan heel simpel wat handelingen zeggen die ik deed. Dat heeft gevarieerd, van mijn ene zij op mn andere, naar, een deken of een knuffel tussen mn benen, naar gewoon alleen wrijven met mijn benen over elkaar, met m’n vinger tegen mijn clit.
Maar ik kan er nooit mee klaarkomen, ik krijg er achteraf juist klachten van..
Afscheiding, veel lucht, buikpijn etc.

Vroeger deed ik dat dus heel veel, omdat dat gevoel maar steeds bleef knagen. Inmiddels doe ik het allang niet meer, omdat ik weet dat het uiteindelijk niks oplevert, behalve een kut gevoel. Soms neem ik dat wel voor lief, als ik bijvoorbeeld echt moet slapen voor een belangrijke dag maar dat niet lukt. Als noodoplossing. Want ik kan er dus door in slaap vallen.

Maar dat gevoel, die manier van aanspannen, lichamelijke impuls ofzo, heb ik altijd als ik seks wil hebben. In alle vormen. Het is me dus nog nooit gelukt om op een bevredigende manier seks te ervaren. Zelf niet, met speeltjes niet, met verschillende partners niet..

Ik ben naar een seksuoloog gegaan en haar advies was dat ik een nieuwe, volwassen, manier van masturberen moest aanleren, i.t.t. wat ik als kind had geleerd.

Omdat ik twijfelde aan mijn lichaam, het voelt niet goed, heb ik ook allerlei onderzoeken gehad. Vanwege mijn klachten dachten ze dat het misschien een urinebuis vernauwing kon zijn maar dat was het niet. Ook naar een bekkenbodemtherapeut geweest en ook dat was allemaal goed..

Ik heb therapie gevolgd. En een relatie gehad waar ik een hele fijne seksuele klik mee had en ik ook nieuwe, prettige gevoelens in mezelf kon ontdekken. Ik heb tantra geprobeerd. En het verrijkt allemaal enorm, maar ik blijf hier tegen aanlopen.

Ik heb het gevoel dat ik mijn seksualiteit niet kwijt kan, terwijl die wel heel erg aanwezig is. Misschien juist hierdoor.
Verder functioneert alles ook gewoon goed. Ik word nat, opgewonden, gezond libido en ik heb dus gewoon een clit. En een vagina. Alleen het werkt niet.
En dat maakt me best verdrietig soms.
skyhigh_ wijzigde dit bericht op 27-11-2020 21:50
78.24% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Bizar.
schatkaart wijzigde dit bericht op 28-10-2020 09:53
91.30% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat de f...
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien langs een seksuologe?
Alle reacties Link kopieren Quote
yourlocalhero schreef:
28-10-2020 05:30
Misschien langs een seksuologe psychologe?
Onder welke steen heb jij geleefd?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk ook dat dit topic thuishoort op de psyche pijler. Je hebt behoefte aan een ritueel waarin je jezelf beschadigt en je wil hiervan af. Eerder had je veel baat bij codependance. Heb je nog steeds een vorm van therapie? Dan zou ik dit daar bespreekbaar maken.
Alle reacties Link kopieren Quote
TO ik zou hier hulp bij zoeken. Ik zou toch beginnen bij een seksuoloog. Goed dat je het bespreekbaar maakt dat is het begin van de oplossing
Alle reacties Link kopieren Quote
TO dit klinkt inderdaad als iets waar je hulp bij nodig hebt, het klinkt alsof je zeer gefrustreerd bent en totaal geen gezonde uiting voor je seksualiteit kan vinden.
Heb je een idee waar dit door komt? Ooit een traumatische ervaring gehad?
Hoe dan ook sterkte en zoek zeker hulp <3 je verdient het om jezelf veel veel veel beter dan dit te behandelen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dus als ik het goed begrijp is dit je vorm van masturberen? Eindigt dat dan in een orgasme of blijft dat onbevredigde gevoel?
Ik zou eens aan de slag gaan met een andere masturbatietechniek.
Gewoon eens een paar dagen niks en dan e.u. met een klein vibrerend speeltje, je clitoris stimuleren. Eens kijken wat dat voor je doet.
Probeer iets anders te verzinnen.
Een sexuoloog kan je ook hulp/ tips geven.
thanx wijzigde dit bericht op 28-10-2020 15:13
Reden: Lekker belangrijk, schrijffouten, blijkbaar vinden mensen dit belangrijker dan de inhoud.
0.50% gewijzigd
de wereld wacht om ontdekt te worden
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt heel naar...
ik zou echt hulp gaan zoeken want dit klinkt behoorlijk obsessief. Je moet leren om andere manieren te vinden om te kunnen slapen en je vagina te zien als een lustobject om te kunnen genieten van seks.

Sterkte.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het doet me wat denken aan een dwangmatige handeling. Mensen bijten op hun nagels, draaien strengetjes in hun haar, krabben op hun hoofd of krabben elders hun huid kapot zonder jeuk te hebben, trekken haren uit, knijpen dwangmatig puistjes uit, kauwen potloden kapot, eten rare dingen als sponzen...het kan van alles zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kom je ervan klaar? Of squirt je?
Alle reacties Link kopieren Quote
thanx schreef:
28-10-2020 08:59
Dus als ik het goed begrijp is dit je vorm van mastruberen? Eindigt dat dan in een orgasme of blijft dat onbevredigde gevoel?
Ik zou eens aan de slag gaan met een andere mastrubatietechniek.
Jeetje, dat een enkeling het in een trolltopic vervormt oké, jij lijkt niet eens meer te weten hoe je het werkelijk schrijft :sarcastic:
There's sugar on your soul, You're like no one I know,
You're the life of another world
Alle reacties Link kopieren Quote
Och vrouw toch, wat een verdriet spreekt er uit je OP....

Ik herken wel iets, denk ik. En ik wil proberen je wat te vertellen en uit te leggen over hoe sommige mensen dingen ervaren. Ik zeg heel nadrukkelijk NIET dat het is wat jij voelt, want ik weet niet zeker of ik jou goed begrijp en ik ben geen gediplomeerd hulpverlener. Maar ik herken dus iets, en misschien helpt wat ik je wil vertellen je in je zoektocht naar een manier om hier mee om te gaan.

Disclaimer: ik wil TO absoluut niet aanmoedigen om door te gaan met zelfverminking, ik claim niet de wijsheid in pacht te hebben en ik wil zeer zeker niet beweren dat wat ik ga vertellen goed en gezond is voor iedereen. Maar het is (ook volgens de laatste DSM) ook niet per definitie ongezond en verkeerd en fout.

Waar ik aan moest denken bij het lezen van je OP is een endorfine-rush. Sommige mensen kennen de term runners-high wel. Door inspanning en opzoeken van je lichamelijke grenzen maakt het lichaam endorfine en adrenaline aan, en als je daar gevoelig voor bent kun je daar high van worden. Niet knetter-stoned, maar een lekkere buzz waardoor je ontspant en bijvoorbeeld makkelijker in slaap valt. Hardlopers die zeggen "verslaafd" te zijn aan hardlopen, hebben vaak te maken met die runners-high.

Zo'n endorfine-rush kan ook op andere manieren opgewekt worden. En het is voor de mensen met een gezonde voorkeur voor masochisme vaak de onderliggende oorzaak van hun verlangen. Een subcategorie van masochisme is algolagnie. Waar bij masochisme vernedering en onmacht ook een grote rol spelen, draait het bij algolagnie grotendeels om het ontstaan van seksuele opwinding door middel van pijn. En die pijn zorgt dus voor endorfine en adrenaline waardoor je die high bereikt en uiteindelijk ontspant/in slaap valt.

Zoals je verhaal op mij overkomt, heb je ooit als klein kind zo'n endorfine-rush ervaren, waarschijnlijk geheel per ongeluk, en ben je daarna dat gevoel blijven najagen. Je hebt jezelf manieren aangeleerd om die rush op te wekken, en daarom doe je wat je nu doet.

Het rotgevoel komt niet zozeer door de rush zelf, maar door het gevoel van schaamte over de handelingen en fysieke gevolgen daarvan. Je beschadigt jezelf, en dat is vast hartstikke ontzettend fout en verkeerd en gestoord. En je kunt niet of nauwelijks slapen als je het niet doet, dat moet ook compleet koekoek zijn. En sex is ook niet zo lekker als je ergens denkt dat het kan zijn, da's vast ook totaal van lotje getikt. Maar er over praten met iemand? Ja doei, dan denkt iedereen straks dat je rijp bent voor een inrichting.

Maar weet je... De reden waarom je doet wat je doet, die endorfine-rush, is op zichzelf helemaal niet raar of gestoord of ongezond. Echt niet. De manier waarop je die rush oproept, en de invloed die dat heeft op je mentale gesteldheid en je sexleven, dat is wel schadelijk. Dat weet je inmiddels zelf ook, vandaar je topic.

Je bent niet de enige endorfine-junkie op de wereld. Je bent waarschijnlijk niet eens de enige endorfine-junkie in je straat. We are many... ;-) En het overgrote deel is prima in staat een lichamelijk en geestelijk gezond leven te leiden, en die endorfine-fix op een gezonde en verantwoorde manier te krijgen.

Voor sommigen is hardlopen inderdaad de manier om die fix te krijgen. Of zichzelf maximaal pushen in de sportschool. Houthakken tot de hele wijk de komende 3 winters de open haard brandend kan houden. Er zijn veel niet-sexuele manieren om die endorfine-rush te bereiken, en veel mensen zijn zich er niet eens van bewust dat het ze om die fix te doen is. En dat hoeft ook niet, want er is helemaal niks mis met zo'n endorfine-rush.

En dan zijn er dus ook mensen voor wie pijn en sexueel genot heel nauw samenhangen. En ook daar is niets mis mee! Vroeger vond men van wel, en er zijn heel wat -logen en -peuten afgestudeerd op het verhelpen van dat "probleem".
Maar ook in de psychiatrie en psychologie kent men voortschrijdend inzicht, en inmiddels is zelfs hun "bijbel" (de DSM, waarin aandoeningen, afwijkingen en geestesgesteldheden worden omschreven en gecategoriseerd) aangepast. Masochisme (en daarmee ook algolagnie) kàn een signaal zijn van onderliggende problematiek, een symptoom zijn dat er iets mis is. Maar dat hoeft niet! Masochisme op zichzelf is niet iets dat verholpen moet worden, is op zichzelf geen afwijking, geen gebrek. Masochisten kunnen heel goed op een lichamelijk en geestelijk gezonde manier aan hun behoeften voldoen. Zonder zelfverminking, zonder schaamte, zonder rotgevoel er aan over te houden.

Goed, wat moet jij nou met die informatie? Ik denk in ieder geval niet dat voor jou de oplossing zit in je door een in zwart leer gekleed figuur met een zweep af te laten rossen terwijl je naakt over de grond kruipt. Dat is het beeld dat veel mensen bij masochisme hebben, en dat is een erg eenzijdig (en overwegend onjuist) beeld.
Masochisme kent heel veel verschillende vormen, en de meesten zijn eigenlijk heel mild, vriendelijk, respectvol en zelfs ook nog liefdevol. Veel masochisten vertellen verhalen over hoe ze, toen ze hun schaamte voorbij waren en hun voorkeuren en behoeften konden delen met gelijkgestemden en konden beleven met mensen die hen begrepen en bovenal respecteerden, groeiden en sterker werden. Meer zelfvertrouwen kregen.

Want er is niks mis met jou. Er is niks mis met die behoefte aan endorfine. Er is niks mis met die voorkeur voor pijn. Je moet alleen een manier vinden om dat vorm te geven, om die endorfine op te roepen, om die link tussen pijn en opwinding te beleven zonder jezelf te beschadigen. En dat kan heus!

Hoe vind je die manier? Ja, da's lastig, dat geef ik eerlijk toe.
Jezelf blind in de wereld van kink storten is geen goed idee. Hals over kop een winkel met sm-artikelen leegkopen ook niet. Google is in dit geval ook niet zomaar je vriend. Want masochisme is oververtegenwoordigd in porno en de (commerciële) sexbranche. En ik denk dat jij daarvoor op dit moment te kwetsbaar bent.
Er zijn kink-vriendelijke psychologen, en ook seksuologen die masochisme niet veroordelen, niet zien als iets dat verholpen moet worden. Ik denk dat dat een goed beginpunt voor jou zou zijn. Want nogmaals: er is niks mis met jou, je moet alleen een manier vinden om om te gaan met jouw verlangens op een manier die je niet beschadigt. En dat is geen gemakkelijke weg, maar het kan echt.
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Alle reacties Link kopieren Quote
Sorry, ik heb geen inhoudelijke reactie - weet hier te weinig vanaf om er een advies te kunnen over geven. Wens je wel veel sterkte TO en veroordeel jezelf niet zo - je eerste stap is gezet: het hier bespreekbaar maken.
Ik wilde eigenlijk enkel even posten dat ik de post hierboven van sweet concubine erg behulpzaam en steunend vind. Hopelijk kan TO er wat mee.
Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.”
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je de stap naar de huisarts te zwaar vindt, is dan starten bekken bodem therapie Een idee? Die ballon doet me ergens aan denken (mag niet diagnostiseren dus ik houd het hier bij). Ik heb me bij d ebekkenbodemtherapie heel veilig gevoeld. Het is toch heel kwetsbaar, met klachten in dat gebied letterlijk met de billen bloot gaan en iemand laten kijken. Maar het was heel veilig en de therapeut was heel professioneel. Zij kan dan in elk geval kijken naar de fysieke schade en Met je meedenken hoe je in dat gebied wel ontspanning kan vinden.

Daarnaast lijkt een psycholoog mij ook helpend.
Alle reacties Link kopieren Quote
thanx schreef:
28-10-2020 08:59
Dus als ik het goed begrijp is dit je vorm van mastruberenmasturberen? Eindigt dat dan in een orgasme of blijft dat onbevredigde gevoel?
Ik zou eens aan de slag gaan met een andere mastrubatietechniekmasturbatietechniek.
Alle reacties Link kopieren Quote
Liebeskind² schreef:
28-10-2020 11:36

Goeie reactie!
Lekker inhoudelijk ook.
Ach, het is crisis, mensen hebben tijd over he
de wereld wacht om ontdekt te worden
Alle reacties Link kopieren Quote
belgali schreef:
28-10-2020 11:17
Sorry, ik heb geen inhoudelijke reactie - weet hier te weinig vanaf om er een advies te kunnen over geven. Wens je wel veel sterkte TO en veroordeel jezelf niet zo - je eerste stap is gezet: het hier bespreekbaar maken.
Ik wilde eigenlijk enkel even posten dat ik de post hierboven van sweet concubine erg behulpzaam en steunend vind. Hopelijk kan TO er wat mee.
Dank je wel :$ en ik hoop ook dat TO er wat mee kan. De OP raakte me, ik hoop oprecht dat ze haar weg vindt, welke weg dat dan ook moge zijn.
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Alle reacties Link kopieren Quote
griezelig verhaal
hoe dan ook, je moet naar de specialist gaan en geen forumantwoorden van mensen lezen
Alle reacties Link kopieren Quote
Lijkt me heel naar, als je zo geil bent maar jezelf niet tot een hoogtepunt kan brengen.
Heb je wel eens seks gehad met een man/vrouw? Zo ja, lukt het dan wel om klaar te komen of dan ook niet?
Misschien is het een goed idee om hulp te zoeken bij een seksuoloog?
De manier waarop jij de handelingen omschrijft met adem inhouden en zo hard drukken dat je jezelf beschadigt klinkt niet echt prettig en gezond.
En die buikpijn? Misschien een infectie door de beschadigingen?
Snap dat het geen makkelijk onderwerp is maar ik zou daar echt even mee naar de huisarts gaan. Buikpijn is geen goed teken.
Kun je je gelijk ook laten doorverwijzen naar een seksuoloog om je te helpen op een fijne manier te masturberen zonder jezelf te beschadigen.
Veel succes en sterkte meid, laat je nog eens weten hoe het met je gaat?

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven