Zwembad(je)/bubbelbad in de tuin?

24-04-2011 21:25 17 berichten
Alle reacties Link kopieren
Met dit mooie weer komt bij ons elk jaar weer de wens op om een eigen zwembad(je) te maken in de tuin. Iets wat je dus in de grond bouwt, want anders vinden we het niet mooi.

Of zo'n spa/hottub/bubbelbad of hoe die dingen ook heten. Vast wel lekker, maar o zo lelijk (vinden wij dan he).

Wie heeft er een inbouwbad(je) en heeft tips waar te kopen/laten bouwen? En wat kostte het bij jou ongeveer?
Alle reacties Link kopieren
Opblaasbadje van 2 euro bij Action, maar dat bedoel je niet... VErder geen idee.
Ik krijg er een punthoofd van!
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt mij echt een toestand om schoon te maken en onderhouden. Hier geen ervaring.
Alle reacties Link kopieren
google eens op time 2 spa of op lay z spa... en als je echt geld wilt neerleggen is de softub misschien iets voor jullie
Alle reacties Link kopieren
dubbel
Alle reacties Link kopieren
Mijn ouders hebben er eerder een bij ons in de tuin gebouwd en we hebben er echt ontzettend veel plezier van gehad! Ik had extreme watervrees (ooit als 3-jarige een keer bijna verdronken), maar heb leren zwemmen in ons eigen zwembad. Uiteindelijk heb ik als 11-jarige, een zomer nadat mijn ouders het zwembad hadden gebouwd, toch mijn A-diploma gehaald. Mijn vader heeft me ook nog leren duiken enz., dus ik was echt compleet over mijn vrees heen.Het was veel werk, kan ik me nog herinneren. En we zijn eens naar zo'n zaak geweest waar ze zulke materialen kochten. Wij hadden dus echt dit werk. Hoeveel het gekost heeft, weet ik niet. Ik was toen nog maar 10 jaar. Maar verder nooit spijt van gehad! (zowel mijn ouders als mijn zus en ik).
Alle reacties Link kopieren
Hoe groot is jullie tuin? Want voor een zwembad heb je wel wat ruimte nodig... bovendien moet je kijken of het bouwvergunningsplichtig is, en kunnen je buren bezwaar aantekenen vanwege de te verwachten geluidsoverlast bijvoorbeeld.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Tuin is groot genoeg voor een zwembad(je), maar we zijn ook behoorlijke tuiniers, dus we willen niet alle ruimte hiervoor opofferen. Buren geen probleem, die zitten op voldoende afstand. Ik las ergens op een website dat je vanaf oktober 2010 geen vergunning meer nodig hebt.

Vooralsnog denk ik dat een bubbelbad/dompelbad de beste optie is (qua ruimte dan). Of toch zo'n houten tobbe. Maar die moet je weer op hout stoken en dat vind ik teveel gedoe. Dan maak je er te weinig gebruik van lijkt mij.

Maar hatseklats, wat een geweldig zwembad hadden jullie thuis! Ik ben jaloers!
Alle reacties Link kopieren
Onze directe buren hebben zo'n houtgestookte hottub. Een vies goor stinkding vind ik het. Eerst moeten ze 5 uur stoken voordat ze het water warm hebben en dan zitten ze er nog 2 uur in en dan is het water weer koud. Of je moet natuurlijk om de haverklap nieuw hout in de ieniemienie stookruimte gooien, dan blijft het water wel warm.Een maand geleden wat hij nog lek, maar helaas heeft de buurmaan de lekken succesvol weten te dichten met kit. Nou maar hopen dat die rommel niet watervast is..... dan hoef ik aankomende zomer niet weer bij 38 graden alle ramen en deuren dicht te doen tegen de stank. Klereding.
Laat het los, heb vertrouwen, het komt goed.....
Alle reacties Link kopieren
Een zwembad is ook een hoop gedoe. Dus als je dat niet wil, zou ik geen zwembad nemen.
Alle reacties Link kopieren
quote:himalaya schreef op 24 april 2011 @ 22:14:en kunnen je buren bezwaar aantekenen vanwege de te verwachten geluidsoverlast bijvoorbeeld.Ik zou daar als buur zijnde idd echt niet blij mee zijn.
Alle reacties Link kopieren
setter, waar stinkt zo'n hottub dan naar? Ik kan me er niks bij voorstellen, die dingen werken toch zonder chloor enzo?

Buren zouden er hier geen last van hebben, die zitten niet heel dichtbij. Ik denk inderdaad dat het hele idee van 'water' in de tuin een hoop gedoe is. Maar het lijkt ook zo leuk, dus ik hoop op wat ervaringen van forummers.
Alle reacties Link kopieren
Je moet goed nadenken over een aantal zaken. Als je een hottub/bubbelbad aanschaft geeft dat inderdaad lawaai. Bij ons in de buurt heeft iemand hierdoor toch behoorlijk wat problemen gekregen met de buren (en de gemeente, politie etc). De motor van zo'n ding moet namelijk 24/7 aanblijven. De winkel heeft er toen een geluidsdempende ondergrond (lees erg duur) onder geplaatst maar dat hielp maar gedeeltelijk. Vanwege de kwaliteit van het water moet alles blijven circuleren. Dit kost heel erg veel energie!.Vrienden hebben echt een zwembad. Maar die wonen ook erg afgelegen met genoeg ruimte en geen buren. Het zwembad is neit verwarmd en gebruiken ze dus alleen in de zomer. Bedenk bij de plaatsing van een zwembad(je) goed dat hij niet onder bomen moet komen te staan (ivm vuil in het water). Jullie moeten dus een open plek in de tuin hebben. Het bad moet minstens 2x per jaar goed worden schoongemaakt (zonder water). Je hebt een goed filter en waterreinigingssysteem nodig. En vraag jezelf af waar je al dat water laat (gooi je niet even in de gootsteen).Je hebt dus naast de kosten voor het aanleggen van een bad ook blijvende kosten aan onderhoud, energie. Je hebt aan en afvoerpunten nodig voor het water. Volgens mij hebben vrienden een onderhoudscontract bij een zwembadenspecialist.Bijkomende voordeel (of nadeel) je hebt veel aanloop van andere mensen. Vrienden hadden op warme dagen de halve klas van hun kinderen in hun zwembad zitten.....
Alle reacties Link kopieren
of je een vergunning nodig hebt ligt aan je gemeente. Verder is een zwembad in NL niet efficient want je hebt maar een korte periode dat je hem kan gebruiken, tenzij je hem verwarmd, maar dan praat je over hele andere bedragen. Dan is nog de vraag; wat wil je er mee, want wil je zwemmen dan heb je toch al gauw 10 meter nodig en een jetstream. De pompen/filters moeten altijd aan zijn daardoor drukt het behoorlijk op de energierekening.

Je hebt baden die gestort zijn, prefab en met folie, kosten kunnen daardoor varieren van 8000 tot 20.000 eurie
Alle reacties Link kopieren
Ik was vorig jaar ook even bezig met zo'n buitenspa. Alleen offertes gehad voor van die 'buitenbakken', dus niet iets dat in je in de grond kon laten verzinken. Volgens mij waren die ergens tussen de 6-12K ofzo. Niet heel mooi, wel aangenaam
Clowns to the left of me..
Alle reacties Link kopieren
Ach, ik vrees dat het gewoon bij een leuk idee blijft....

Als we: het huis geschilderd hebben, een nieuw bed hebben, een deel van de hypotheek hebben afgelost en dan nog geld over hebben......dan kunnen we eens aan dit soort dingen gaan denken.

Ik zag net iets van een zwemvijver op internet...dat is moooooooiiii! Maar ook erg duur en ik ben zo'n miep die niet tussen de plantjes wil zwemmen....

Voorlopig nog maar in het opblaasbadje met mooi weer.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven