Vertaling van het engelstalige ingrediënt "hing"

11-05-2019 10:37 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Help??

Ik wil een linzenprutje maken, maar weet iemand wat "hing" is? Google Translate werkte niet mee.

Ingredients
1 can - brown lentils
1 - Garlic clove, minced
1/2 tsp - chopped Green chillies
1 - chopped onion, in medium size
1/2 tsp - Cumin seeds
A pinch of Hing
2 tsp - Lemon juice
1 tsp - cumin powder
1 tsp - Pomegranate powder
Salt to taste
2 tsp - cooking oil
How to Make Afghani Dal
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
https://www.tjinstoko.eu/nl/vandevi-hin ... OIQAvD_BwE
Alle reacties Link kopieren
volgens mij is dat asafoetida... past ook wel bij de rest van het recept
te krijgen bij de toko
Alle reacties Link kopieren
Of het Schotse slang voor 'thing' :) (Het is wat Star postte)
"I'm just an animal looking for a home and.... share the same space for a minute or two...”
Alle reacties Link kopieren
Als ik naar asafoetida (nooit van gehoord, Indonesische roots) kijk, dan kom ik uit bij koenjit/kurkuma. Dat zal het wezen. Meteen ook de vertaling van turmeric.

Bedankt voor de snelle service!
:cheer:
snoesje666 wijzigde dit bericht op 11-05-2019 10:45
0.25% gewijzigd
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
nee, asafoetida is echt wat anders dan kurkuma hoor!
het heet ook wel 'duivelsdrek' omdat het zo sterk ruikt...
Alle reacties Link kopieren
https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld ... rid=260111

Vervanger van knoflook en ui? Maar dat zit er toch al in? Is het dan een soort smaakversterker?
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
https://www.tjinstoko.eu/nl/vandevi-hin ... r-50g.html
Snoesje666 schreef:
11-05-2019 10:42
Als ik naar asafoetida (nooit van gehoord, Indonesische roots) kijk, dan kom ik uit bij koenjit/kurkuma. Dat zal het wezen. Meteen ook de vertaling van turmeric.

Bedankt voor de snelle service!
:cheer:

Het is geen kurkuma, asfoertida is echt iets anders. Je kunt het trouwens weglaten, mijn ervaring is dat je het niet echt merkt. Zou helpen tegen gasvorming door linzen, dus minder winderigheid, maar eerlijk gezegd merkte ik daar ook geen verschil ik.n
https://www.tjinstoko.eu/nl/vandevi-hin ... r-50g.html
Duivelsdrek
Alle reacties Link kopieren
https://www.aziatische-ingredienten.nl/asafoetida/
Snoesje666 schreef:
11-05-2019 10:48
https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld ... rid=260111

Vervanger van knoflook en ui? Maar dat zit er toch al in? Is het dan een soort smaakversterker?
Sommige hindoeistische stromingen verbieden het gebruik van ui en knoflook (hare krishna's mogen volgens mij ook geen ui en knoflook bijvoorbeeld)
Als vervanger gebruikt men dan gedroogde hing/asafoetida, dat smaakt een beetje naar prei, vind ik zelf.
Wel opletten dat je het potje tamelijk snel opmaakt, naar mijn ervaring gaat het heel vies smaken als het potje langer dan een paar maanden open is.
Alle reacties Link kopieren
Interessant gegeven, bedankt! :)
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Het prutje (dal) smaakte prima, ondanks het weglaten van de hing.

Wederom bleek dat ik echt slecht ben in Engels. Een "can" is geen maataanduiding, maar een BLIKJE linzen. Twee theelepels vocht, daar kon ik toch nooit die linzen in koken? Oh, wacht eens...

Gelukkig was ik hiermee op tijd begonnen, en waren ze toch gaar geworden. Gewoon een kop rode splitlinzen op anderhalve kop water gebruikt.

Die gebakken komijn rook heerlijk in de keuken.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven