Eten
alle pijlers
bindtouw voor vlees
donderdag 24 december 2009 12:57
donderdag 24 december 2009 13:15
quote:HoiPippiLangkous schreef op 24 december 2009 @ 13:02:
Spek: allebei. Het voorkomt uitdroging en geeft extra smaak.
Bindtouw haal je bij de slager of de kookwinkel, is vand at rood-witte touw.
Eet ze!Tegenwoordig ook al in het wit te krijgen.
Spek: allebei. Het voorkomt uitdroging en geeft extra smaak.
Bindtouw haal je bij de slager of de kookwinkel, is vand at rood-witte touw.
Eet ze!Tegenwoordig ook al in het wit te krijgen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
donderdag 24 december 2009 14:37
donderdag 24 december 2009 14:37
als touw niet lukt kan je het ook met sateprikkers proberen. Wel dan het spek aan elkaar prikken (beetje horizontaal rijgen dus) en niet verticaal in het malse vlees prikken. Anders wordt die een stuk minder lekker.
Mijn man had laatst per ongeluk een blauw elastiekje mee gebakken. Dat elastiekje hield de kruiden uit elkaar en hij was vergeten het te verwijderen. Vlees stonk verschrikkelijk. Hij heeft het weg moeten gooien.
Mijn man had laatst per ongeluk een blauw elastiekje mee gebakken. Dat elastiekje hield de kruiden uit elkaar en hij was vergeten het te verwijderen. Vlees stonk verschrikkelijk. Hij heeft het weg moeten gooien.
donderdag 24 december 2009 15:35
quote:schuddebuikje schreef op 24 december 2009 @ 14:31:
oh jee, bij onze AH hebben ze het niet. Heb nu van dat bruine bindtouw meegenomen maar krijg rare visioenen van vreemde chemische stofjes die in de oven mijn haasje gaan binnendringen
Nog even verder kijken, wat een stress..
Mocht je vlak bij mij wonen mag je van mij wel keukentouw hebben hoor. Ik woon 10 min van adam af.
En de slager bij jou in de buurt, heeft die het niet?
oh jee, bij onze AH hebben ze het niet. Heb nu van dat bruine bindtouw meegenomen maar krijg rare visioenen van vreemde chemische stofjes die in de oven mijn haasje gaan binnendringen
Nog even verder kijken, wat een stress..
Mocht je vlak bij mij wonen mag je van mij wel keukentouw hebben hoor. Ik woon 10 min van adam af.
En de slager bij jou in de buurt, heeft die het niet?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
donderdag 24 december 2009 17:27
quote:schuddebuikje schreef op 24 december 2009 @ 14:31:
oh jee, bij onze AH hebben ze het niet. Heb nu van dat bruine bindtouw meegenomen maar krijg rare visioenen van vreemde chemische stofjes die in de oven mijn haasje gaan binnendringen
Nog even verder kijken, wat een stress.. Hahaha, wij hadden gisteren precies hetzelfde! Touw bij de slager was op, dus ook gewoon van de AH een bolletje van-alles-en-nog-wat-touw genomen. Ook wel getwijfeld of er niet iets chemisch op zou zitten en we allemaal de rest van de kerst boven de wc zouden beëindigen, maar alles is goed gegaan. Het eten was heerlijk en we leven allemaal nog dus je touw van de AH kan prima!
oh jee, bij onze AH hebben ze het niet. Heb nu van dat bruine bindtouw meegenomen maar krijg rare visioenen van vreemde chemische stofjes die in de oven mijn haasje gaan binnendringen
Nog even verder kijken, wat een stress.. Hahaha, wij hadden gisteren precies hetzelfde! Touw bij de slager was op, dus ook gewoon van de AH een bolletje van-alles-en-nog-wat-touw genomen. Ook wel getwijfeld of er niet iets chemisch op zou zitten en we allemaal de rest van de kerst boven de wc zouden beëindigen, maar alles is goed gegaan. Het eten was heerlijk en we leven allemaal nog dus je touw van de AH kan prima!
donderdag 24 december 2009 17:48
quote:mylenevalerie schreef op 24 december 2009 @ 15:35:
[...]
Mocht je vlak bij mij wonen mag je van mij wel keukentouw hebben hoor. Ik woon 10 min van adam af.
En de slager bij jou in de buurt, heeft die het niet?
(ben opeens helemaal in de kerststemming ben ik bang)
MV: wat een superlief aanbod! (ja, ik weet dat het niet veel kost etc. etc. maar jij biedt dit soort dingen toch maar weer aan! )
[...]
Mocht je vlak bij mij wonen mag je van mij wel keukentouw hebben hoor. Ik woon 10 min van adam af.
En de slager bij jou in de buurt, heeft die het niet?
(ben opeens helemaal in de kerststemming ben ik bang)
MV: wat een superlief aanbod! (ja, ik weet dat het niet veel kost etc. etc. maar jij biedt dit soort dingen toch maar weer aan! )
Dat zeg ik....
dinsdag 9 februari 2010 19:56
Ik wil binnenkort een gemarineerde rollade maken. Volgens het recept moet ik dan het rollade-netje van de rollade afhalen, dan marineren / kruiden erop, dan weer zelf de rollade binden en dan pas in de oven.
Ik heb al bij wat supermarkten gekeken naar keukentouw, maar nog niet gevonden. Lang leve het viva-forum, want hier lees ik direct dat het bij de AH XL te krijgen is. Komt vast goed met mijn rollade!
Ik heb al bij wat supermarkten gekeken naar keukentouw, maar nog niet gevonden. Lang leve het viva-forum, want hier lees ik direct dat het bij de AH XL te krijgen is. Komt vast goed met mijn rollade!
woensdag 10 februari 2010 10:27
Teigera, ik heb laatst 2x echt zelf rollade gemaakt, dus niet kant en klaar gekocht. Ik heb keukentouw maar dat is niet echt het meest ideaal bij een rollade. Waar ik het vlees had besteld bij de Keurslager heb ik een netje gevraagd. Vonden ze geen probleem.
Ik heb sinds kort een braadtermometer en dat is toch wel super hoor, bij de slager vragen hoeveel graden het van binnen moet zijn dat het net nog een beetje rose is maar niet te.
Bij de Gevulde lamsrollade was het dacht ik uit mijn hoofd 84 graden. En de varkenshaasrollade 64 graden.
En vraag aan je slager, je kan het op 2 manieren garen. Snel of slowcooking in de oven.
Ik had tijd dus voor slowcooking gekozen omdat de smaken dan lekkerder zijn van de kruiden. Afhankelijk van het stuk vlees praat je dan over op 150 of 125 graden, zeker een uur maar voor mij goed te zien hoe lang nog met die braadthermometer.
Ik heb sinds kort een braadtermometer en dat is toch wel super hoor, bij de slager vragen hoeveel graden het van binnen moet zijn dat het net nog een beetje rose is maar niet te.
Bij de Gevulde lamsrollade was het dacht ik uit mijn hoofd 84 graden. En de varkenshaasrollade 64 graden.
En vraag aan je slager, je kan het op 2 manieren garen. Snel of slowcooking in de oven.
Ik had tijd dus voor slowcooking gekozen omdat de smaken dan lekkerder zijn van de kruiden. Afhankelijk van het stuk vlees praat je dan over op 150 of 125 graden, zeker een uur maar voor mij goed te zien hoe lang nog met die braadthermometer.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.