Eten
alle pijlers
Welk gebak is dit?
zondag 20 mei 2018 10:38
Ik at gisteren een taartpunt op een locatie waar ik nooit kom in een stad waar ik nooit kom. Kan het aldaar dus niet navragen en richt mij tot jullie.
Het was een abrikozenvulling met bovenop een laag die er uit zag als slagroom echter gemaakt was van een soort schuim met bovenop bruinige strepen zoals wanneer je met een brander de bovenste laag van crème brulee bewerkt. Niet hard, maar beetje zacht.
Iemand enig idee!
Het was een abrikozenvulling met bovenop een laag die er uit zag als slagroom echter gemaakt was van een soort schuim met bovenop bruinige strepen zoals wanneer je met een brander de bovenste laag van crème brulee bewerkt. Niet hard, maar beetje zacht.
Iemand enig idee!
maandag 21 mei 2018 09:12
Nou, ik ook. Eerst maar eens een paar boterhammen eten
nounou
maandag 21 mei 2018 11:31
maandag 21 mei 2018 11:56
Kan het anders een abrikozen mousse taart zijn?
maandag 21 mei 2018 13:21
Weet je wel nog in welke buurt de brasserie lag? Straat ofzo? Dan kun je misschien proberen om de naam via Google (maps) te achterhalen.Troeteltje schreef: ↑21-05-2018 12:01Ook niet Bobby. Toch bedankt voor het meedenken.
Het plaatjekwam inmiddels reeds voorbij, had daarop gereageerd dat het er zo uitzag. Naam nog steeds onbekend vooralsnog.
Of je zet de stad en buurt hier neer, misschien herkent iemand het.
Zoals al eerder is gezegd, is er geen "standaard" voor de naam van een vlaai of taart. Bij elke bakker kunnen de ingrediënten en het uiterlijk verschillen.
maandag 21 mei 2018 17:51
Daar ben ik inmiddels wijzer over geworden, klopt.
Ik ben, na lekker gemaakt door alle plaatjes hier, vanmiddag overstag gegaan met een gebaksstuk eveneens met abrikozen (halve) op een banketbakkersroomlaag op een zachte bodem. Heerlijk. Heel anders. Ook weer in eigen stad. Naam niet gevraagd, zag het in gebaksvitrine staan.
Heerlijk om je zo te verwennen.
Ik ben, na lekker gemaakt door alle plaatjes hier, vanmiddag overstag gegaan met een gebaksstuk eveneens met abrikozen (halve) op een banketbakkersroomlaag op een zachte bodem. Heerlijk. Heel anders. Ook weer in eigen stad. Naam niet gevraagd, zag het in gebaksvitrine staan.
Heerlijk om je zo te verwennen.
dinsdag 22 mei 2018 07:28
Volgensmij heeft het schuim kleine stukjes hazelnoot erin zitten