Thuis
alle pijlers
Makkelijk recept appeltaart
woensdag 11 september 2019 15:15
Gewoon lekker dicht
Benodigdheden deeg:
400 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram basterdsuiker
250 gram Roomboter
1 mespunt zout
2 eieren
100 gram amandelen
paneermeel
springvorm met een middellijn van +- 24 cm
Inhoud van de taart:
1,5 kg goudrenetten
100 gram basterdsuiker 3 a 4 eetlepels kaneel 50 gram rozijnen
Beboter de vorm
Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout, boter en één ei in
een kom
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van
Rol het deeg op de met bakmeel bestoven aanrecht uit tot één lap
van circa 3⁄4 cm dik
Steek tweemaal de bodem van de springvorm uit het deeg en bedek
de bodem van de vorm met één deeglap
Druk het resterende deeg gelijkmatig tegen de zijwand van de
springvorm uit
Verwarm de oven op 175 ̊C
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de appelen in
dunne schijfjes
Breng een dun laagje paneermeel aan op de deegbodem van de
springvorm
Vul de springvorm: doe een laagje van 2 cm appelschijfjes in de
springvorm en bestrooi deze met rozijnen en een laagje suiker en
kaneel, herhaal deze handeling totdat de springvorm vol zit.
Bedek het appelmengsel met de deegplak en druk deze op de
opstaande deegrand.
Verdeel de amandelen op de deksel van de taart
Klop het eiwit los en bestrijk hier de bovenkant mee
Prik met een brijnaald of vork enkele gaatjes in het deegdeksel
Plaats de vorm op het rooster en bak de appeltaart op 175 ̊C in circa
1 uur gaar en goudbruin
Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot ze
stevig aan voelt, alvorens de vorm te verwijderen
Benodigdheden deeg:
400 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram basterdsuiker
250 gram Roomboter
1 mespunt zout
2 eieren
100 gram amandelen
paneermeel
springvorm met een middellijn van +- 24 cm
Inhoud van de taart:
1,5 kg goudrenetten
100 gram basterdsuiker 3 a 4 eetlepels kaneel 50 gram rozijnen
Beboter de vorm
Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout, boter en één ei in
een kom
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van
Rol het deeg op de met bakmeel bestoven aanrecht uit tot één lap
van circa 3⁄4 cm dik
Steek tweemaal de bodem van de springvorm uit het deeg en bedek
de bodem van de vorm met één deeglap
Druk het resterende deeg gelijkmatig tegen de zijwand van de
springvorm uit
Verwarm de oven op 175 ̊C
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de appelen in
dunne schijfjes
Breng een dun laagje paneermeel aan op de deegbodem van de
springvorm
Vul de springvorm: doe een laagje van 2 cm appelschijfjes in de
springvorm en bestrooi deze met rozijnen en een laagje suiker en
kaneel, herhaal deze handeling totdat de springvorm vol zit.
Bedek het appelmengsel met de deegplak en druk deze op de
opstaande deegrand.
Verdeel de amandelen op de deksel van de taart
Klop het eiwit los en bestrijk hier de bovenkant mee
Prik met een brijnaald of vork enkele gaatjes in het deegdeksel
Plaats de vorm op het rooster en bak de appeltaart op 175 ̊C in circa
1 uur gaar en goudbruin
Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot ze
stevig aan voelt, alvorens de vorm te verwijderen
woensdag 11 september 2019 15:38
Dankjewel.ieneminnie schreef: ↑11-09-2019 15:15Gewoon lekker dicht
Benodigdheden deeg:
400 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram basterdsuiker
250 gram Roomboter
1 mespunt zout
2 eieren
100 gram amandelen
paneermeel
springvorm met een middellijn van +- 24 cm
Inhoud van de taart:
1,5 kg goudrenetten
100 gram basterdsuiker 3 a 4 eetlepels kaneel 50 gram rozijnen
Beboter de vorm
Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout, boter en één ei in
een kom
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van
Rol het deeg op de met bakmeel bestoven aanrecht uit tot één lap
van circa 3⁄4 cm dik
Steek tweemaal de bodem van de springvorm uit het deeg en bedek
de bodem van de vorm met één deeglap
Druk het resterende deeg gelijkmatig tegen de zijwand van de
springvorm uit
Verwarm de oven op 175 ̊C
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd de appelen in
dunne schijfjes
Breng een dun laagje paneermeel aan op de deegbodem van de
springvorm
Vul de springvorm: doe een laagje van 2 cm appelschijfjes in de
springvorm en bestrooi deze met rozijnen en een laagje suiker en
kaneel, herhaal deze handeling totdat de springvorm vol zit.
Bedek het appelmengsel met de deegplak en druk deze op de
opstaande deegrand.
Verdeel de amandelen op de deksel van de taart
Klop het eiwit los en bestrijk hier de bovenkant mee
Prik met een brijnaald of vork enkele gaatjes in het deegdeksel
Plaats de vorm op het rooster en bak de appeltaart op 175 ̊C in circa
1 uur gaar en goudbruin
Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot ze
stevig aan voelt, alvorens de vorm te verwijderen
Moet nog een deegroller kopen, zie ik.
woensdag 11 september 2019 15:44
zoiets?
https://www.seriouseats.com/recipes/201 ... ecipe.html
(lijkt op wat mijn Engelse oma maakte. Appeltaart met vanille-ijs.. is voor mij ultieme jeugdsentiment)
https://www.seriouseats.com/recipes/201 ... ecipe.html
(lijkt op wat mijn Engelse oma maakte. Appeltaart met vanille-ijs.. is voor mij ultieme jeugdsentiment)
woensdag 11 september 2019 16:46
Ik maak ook altijd kruimels.cowandchicken schreef: ↑11-09-2019 16:06Ik verkruimel het deeg voor de bovenkant altijd en strooi dat er overheen.
Gelijke hoeveelheden suiker, bloem en harde boter. Net zolang tussen je vingers wrijven tot je kruimels krijgt.
woensdag 11 september 2019 17:02
woensdag 11 september 2019 18:44
Mijn Engels is niet zo goed, maar deze ziet er niet makkelijk uitlilalinda schreef: ↑11-09-2019 15:44zoiets?
https://www.seriouseats.com/recipes/201 ... ecipe.html
(lijkt op wat mijn Engelse oma maakte. Appeltaart met vanille-ijs.. is voor mij ultieme jeugdsentiment)
woensdag 11 september 2019 18:47
Ik gebruik paneermeel op de bodem en een eetlepel custardpoeder door de appels.
Dat maakt dat het vocht omgezet wordt in een vanille laagje.