Vega trassi is dat wat?

19-07-2025 12:39 10 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor een recept heb ik trassi nodig. Ik heb het niet in huis en houd niet van die scherpe visgeur. Nu zag ik vega trassi, o.a. van https://www.fajalobi.nl/faja-lobi-vega- ... asie-50-gr (geen aandelen) kent iemand het? Is dat een serieuze vervanger of toch gewoon trassi gebruiken, omdat de geur/smaak zich vermengt met de andere ingrediënten. Of is er een andere vervanger?
Alle reacties Link kopieren Quote
Lijkt mij gezien de ingrediënten geen serieuze vervanger.
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor 1,95 zou ik de gok wel aandurven
Alle reacties Link kopieren Quote
Lila-Linda schreef:
19-07-2025 16:17
Voor 1,95 zou ik de gok wel aandurven
Niet als het de rest van je ingrediënten verpest.
Alle reacties Link kopieren Quote
Geen idee of dit bij jouw recept past (voor Aziatische gerechten lukt dat wel ipv vissaus) , maar misschien mushroom sauce voor de hartige smaak?
Alle reacties Link kopieren Quote
girasole3 schreef:
19-07-2025 16:25
Niet als het de rest van je ingrediënten verpest.
Duh
Ik zou het even door een omelet kloppen of restje rijst.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tja-Tja schreef:
19-07-2025 16:27
Geen idee of dit bij jouw recept past (voor Aziatische gerechten lukt dat wel ipv vissaus) , maar misschien mushroom sauce voor de hartige smaak?

Het is een Aziatisch recept, mushroom lijkt me er niet bij passen. Maar bedankt voor het meedenken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ssamjang zou een optie kunnen zijn en is vegan. De smaak van trassi komt door de fermentatie, dat is bij ssamjang net zo. Al is ssamjang niet zo sterk qua smaak.
When the missionaries came to Africa they had the Bible and we had the land. They said "Let us pray." We closed our eyes. When we opened them we had the Bible and they had the land.
Desmond Tutu
Alle reacties Link kopieren Quote
Tnx @quaintrelle, ga ik opzoeken!
Alle reacties Link kopieren Quote
Gryla schreef:
19-07-2025 18:48
Het is een Aziatisch recept, mushroom lijkt me er niet bij passen. Maar bedankt voor het meedenken.
Echt de saus, bedoel ik. Die is heel hartig (en doet mij echt niet aan champignons denken). Tip gekregen van een Thai trouwens. ;) Met het idee om daarmee vissaus te vervangen. Of het de specifieke smaak van trassi vervangt weet ik niet.

Zoiets was het geloof ik: https://www.aziatische-ingredienten.nl/ ... ian-sauce/

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven