
Morgen feestje, vandaag taarten maken?
vrijdag 23 oktober 2009 om 10:24
Appeltaart kan je sowieso beter een paar dagen van te voren maken en dan in de vriezer doen. Waarom? Dan kan je 'm licht bevroren snijden en valt de taart niet zo uit elkaar.
Ik heb bij verschillende bakkerijen en bij een patisserie gewerkt en daar werd dat overal gedaan.
Kwarktaart kan ook geen kwaad, alleen kan wel de bodem iets 'sompig' worden...
Ik heb bij verschillende bakkerijen en bij een patisserie gewerkt en daar werd dat overal gedaan.
Kwarktaart kan ook geen kwaad, alleen kan wel de bodem iets 'sompig' worden...



vrijdag 23 oktober 2009 om 10:28
quote:saartjekoekjes schreef op 23 oktober 2009 @ 10:24:
Appeltaart kan je sowieso beter een paar dagen van te voren maken en dan in de vriezer doen. Waarom? Dan kan je 'm licht bevroren snijden en valt de taart niet zo uit elkaar.
Ik heb bij verschillende bakkerijen en bij een patisserie gewerkt en daar werd dat overal gedaan.
Kwarktaart kan ook geen kwaad, alleen kan wel de bodem iets 'sompig' worden...Is dat de reden dat je in café's altijd van die veels te vreselijk koude taart krijgt?
Appeltaart kan je sowieso beter een paar dagen van te voren maken en dan in de vriezer doen. Waarom? Dan kan je 'm licht bevroren snijden en valt de taart niet zo uit elkaar.
Ik heb bij verschillende bakkerijen en bij een patisserie gewerkt en daar werd dat overal gedaan.
Kwarktaart kan ook geen kwaad, alleen kan wel de bodem iets 'sompig' worden...Is dat de reden dat je in café's altijd van die veels te vreselijk koude taart krijgt?
vrijdag 23 oktober 2009 om 10:54
iemand zegt dat je hem eerst moet invriezen??? Nee nee nee!!!
appeltaart wordt zompig en minder krokant als ie koud is. Je kan het deeg van te voren gewoon maken (rollen in plasticfolie en in de koelkast bewaren) , en zet de appeltaart 2 uur van te voren in de oven, dan is ie ovenvers voor je visite en wordt iedereen ook nog eens blij van de baklucht in huis
appeltaart wordt zompig en minder krokant als ie koud is. Je kan het deeg van te voren gewoon maken (rollen in plasticfolie en in de koelkast bewaren) , en zet de appeltaart 2 uur van te voren in de oven, dan is ie ovenvers voor je visite en wordt iedereen ook nog eens blij van de baklucht in huis
vrijdag 23 oktober 2009 om 11:24
Hahhaah, ik zou een mix van wat hierboven wordt geadviseerd adviseren. Dus dag vantevoren maken maakt appeltaart juist lekkerder. En idd niet in de koelkast bewaren, maar gewoon op een koele plaats buiten de koelkast.
Kwarktaart een dag vantevoren maken doet volgens mij ook niet veel af aan kwaliteit. En je hebt het morgen wat relaxter. Een verjaardag is voor de organisator een stuk leuker met een goede en tijdige voorbereiding!
Kwarktaart een dag vantevoren maken doet volgens mij ook niet veel af aan kwaliteit. En je hebt het morgen wat relaxter. Een verjaardag is voor de organisator een stuk leuker met een goede en tijdige voorbereiding!
vrijdag 23 oktober 2009 om 15:08
De appeltaart pas op de dag zelf, vind ik lekkerder maar ik zie al dat de meningen daarover verdeeld zijn. Kwarktaart kan ook een dag van te voren, als zou ik die pas 's avonds maken.
Ik vind die die Dr. Oetker pakjes ook prima. Ik neem wel altijd de naturel en dan doe ik er kwark naar smaak in, citroen is bijvoorbeeld erg lekker.
Ik vind die die Dr. Oetker pakjes ook prima. Ik neem wel altijd de naturel en dan doe ik er kwark naar smaak in, citroen is bijvoorbeeld erg lekker.
