
En wat eten we vandaag?
vrijdag 6 november 2009 om 16:25
dinsdag 10 november 2009 om 11:42
Ik heb alles over van gister dus ga het weer proberen. Een van de recepten is met filodeeg. Nou werk ik daar al niet graag mee. Maar waar ik het kan kopen, vouwen ze het in 3e en dan in een pak de diepvries in. Maar na ontdooien en uitvouwen breekt het filodeeg bij de naden. Maar ik heb hele bladen nodig. Heel frustrerend. De vulling is heerlijk hoor. Hoop er straks toch een goeie foto van te kunnen maken dat het gelukt is.
Jullie horen het nog.
Jullie horen het nog.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 10 november 2009 om 15:05
dinsdag 10 november 2009 om 15:30
quote:jasmine schreef op 10 november 2009 @ 15:21:
Gebakken aardappelen en ik heb nog geen idee wat erbij.
Misschien broccoli of spinazie, vegetarische balletjes?
Of iets met kip?
kipfilet evt. wat plat slaan, beetje kruidenroomkaas (die goedkoopste van circa 55 cent) erop smeren met wat mosterd, plakje rauwe ham of ontbijtspek, dubbelvouwen, prikkertje erin en bakken.
Zou er broccoli bij doen, maar dat is meer omdat ik spinazie 'te nat' vind voor gebakken aardappels. Eet dat meestal met gekookte aardappels en rundvlees of gehaktbal enzo.
Gebakken aardappelen en ik heb nog geen idee wat erbij.
Misschien broccoli of spinazie, vegetarische balletjes?
Of iets met kip?
kipfilet evt. wat plat slaan, beetje kruidenroomkaas (die goedkoopste van circa 55 cent) erop smeren met wat mosterd, plakje rauwe ham of ontbijtspek, dubbelvouwen, prikkertje erin en bakken.
Zou er broccoli bij doen, maar dat is meer omdat ik spinazie 'te nat' vind voor gebakken aardappels. Eet dat meestal met gekookte aardappels en rundvlees of gehaktbal enzo.
dinsdag 10 november 2009 om 15:42
quote:Cherise1981 schreef op 10 november 2009 @ 14:49:
Het word de pasta met blauwe kaassaus van La Vie vanavond! Heb er nu al trek ik!!!
La Vie; hoeveel crème fraiche gebruik je? Van zo'n groot kuipje de helft ofzo? Ben niet zo'n kookwonder...
Ik maak een redelijke hoeveelheid, en gebruik twee grote kuipjes crème fraîche. Als je het alleen voor jezelf maakt, zou ik gewoon 1 groot kuipje gebruiken.
Nog een leuke tip trouwens. Om de crème fraîche er in één keer uit te krijgen in zijn geheel, zonder gebruik van lepel en gedoe:
Je trekt het foliepapiertje van het kuipje af, houdt hem op z'n kop boven de pan, prikt met een mes een gaatje in de bodem en dan glijdt alles zo 'floep' er heel smooth uit!
Very handy!
Eet smakelijk, laat even weten wat je er van vond!
Het word de pasta met blauwe kaassaus van La Vie vanavond! Heb er nu al trek ik!!!
La Vie; hoeveel crème fraiche gebruik je? Van zo'n groot kuipje de helft ofzo? Ben niet zo'n kookwonder...
Ik maak een redelijke hoeveelheid, en gebruik twee grote kuipjes crème fraîche. Als je het alleen voor jezelf maakt, zou ik gewoon 1 groot kuipje gebruiken.
Nog een leuke tip trouwens. Om de crème fraîche er in één keer uit te krijgen in zijn geheel, zonder gebruik van lepel en gedoe:
Je trekt het foliepapiertje van het kuipje af, houdt hem op z'n kop boven de pan, prikt met een mes een gaatje in de bodem en dan glijdt alles zo 'floep' er heel smooth uit!
Very handy!
Eet smakelijk, laat even weten wat je er van vond!
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
dinsdag 10 november 2009 om 15:47
Die lamsrack klinkt inderdaad vreselijk lekker, daar heb ik ook echt zin in. De rest van wat Bloemetje zegt ook trouwens.
Maar de karbonaadjes met roquefortsaus zijn ook jummie!! Zou je daar eigenlijk niet liever biefstuk bij eten, Robo?
Wat ik eet weet ik nog niet, ik ga zo boodschappen doen en kies ter plekke wat.
Maar de karbonaadjes met roquefortsaus zijn ook jummie!! Zou je daar eigenlijk niet liever biefstuk bij eten, Robo?
Wat ik eet weet ik nog niet, ik ga zo boodschappen doen en kies ter plekke wat.
I`ve learned so much from my mistakes.. I`m thinking of making a few more.
dinsdag 10 november 2009 om 15:48
quote:mylenevalerie schreef op 10 november 2009 @ 11:42:
Ik heb alles over van gister dus ga het weer proberen. Een van de recepten is met filodeeg. Nou werk ik daar al niet graag mee. Maar waar ik het kan kopen, vouwen ze het in 3e en dan in een pak de diepvries in. Maar na ontdooien en uitvouwen breekt het filodeeg bij de naden. Maar ik heb hele bladen nodig. Heel frustrerend. De vulling is heerlijk hoor. Hoop er straks toch een goeie foto van te kunnen maken dat het gelukt is.
Jullie horen het nog.Ik heb ook altijd dat mijn filodeeg breekt, maar ik heb ontdekt dat je het met een klein beetje water vrij makkelijk weer aan elkaar plakt. Randje beetje natmaken, de ander helft met een cm overlap erover heen leggen en dan aandrukken. Merk je niets van als het klaar is!
Ik heb alles over van gister dus ga het weer proberen. Een van de recepten is met filodeeg. Nou werk ik daar al niet graag mee. Maar waar ik het kan kopen, vouwen ze het in 3e en dan in een pak de diepvries in. Maar na ontdooien en uitvouwen breekt het filodeeg bij de naden. Maar ik heb hele bladen nodig. Heel frustrerend. De vulling is heerlijk hoor. Hoop er straks toch een goeie foto van te kunnen maken dat het gelukt is.
Jullie horen het nog.Ik heb ook altijd dat mijn filodeeg breekt, maar ik heb ontdekt dat je het met een klein beetje water vrij makkelijk weer aan elkaar plakt. Randje beetje natmaken, de ander helft met een cm overlap erover heen leggen en dan aandrukken. Merk je niets van als het klaar is!
dinsdag 10 november 2009 om 17:14
Volgens mijn 'weekmenu' zou ik vandaag tilapia, worteltjes en aardappelpuree eten. Had ik geen zin in.
Portie boerenkool uit de vriezer gehaald.
Verder staat er indisch draadjesvlees te sudderen voor donderdag en morgenochtend maak ik een ovenschotel van spitskoolstamppot met o.a. chorizo, appel, rookworst.
Portie boerenkool uit de vriezer gehaald.
Verder staat er indisch draadjesvlees te sudderen voor donderdag en morgenochtend maak ik een ovenschotel van spitskoolstamppot met o.a. chorizo, appel, rookworst.
dinsdag 10 november 2009 om 19:37
Nouhou, ik weet dat ik niet goed pannenkoeken kan bakken maar ik had een recept wat moest lukken -NOT- . Het was gekaramelliseerde perzikkenpannenkoek. Die ik dronken had gemaakt. Ik heb het 3x in 3 verschillende koekenpannen gemaakt maar ik stop ermee. Ik geef het op.
Ik heb wel een toetje een flensje met kersen gemaakt, die is wel gelukt maar batterij van camera is op dus die kan ik morgen pas uploaden.
Wat ik vandaag heb gemaakt is opzich een voorgerecht. Maar ik had gister wat moeite met het filodeeg. Vandaag ging het goed. Ipv 2 bladen op elkaar van 15 x15 cm had ik er nu niet in gesneden dus de bladen waren eigenlijk te groot. Je moest de bovenkant een slag draaien maar dan braken alle punten van het filodeeg. Bij elkaar houden viel het uit elkaar in de oven.
Dus gister keukentouw gekocht, 3 bladen gebruikt ipv 2. Met boter ipv olie volgens het recept. Touwtje eromheen, na de oven touwtje doorknippen en weghalen.
Nou vooruit, dit is het geworden;
Ik heb wel een toetje een flensje met kersen gemaakt, die is wel gelukt maar batterij van camera is op dus die kan ik morgen pas uploaden.
Wat ik vandaag heb gemaakt is opzich een voorgerecht. Maar ik had gister wat moeite met het filodeeg. Vandaag ging het goed. Ipv 2 bladen op elkaar van 15 x15 cm had ik er nu niet in gesneden dus de bladen waren eigenlijk te groot. Je moest de bovenkant een slag draaien maar dan braken alle punten van het filodeeg. Bij elkaar houden viel het uit elkaar in de oven.
Dus gister keukentouw gekocht, 3 bladen gebruikt ipv 2. Met boter ipv olie volgens het recept. Touwtje eromheen, na de oven touwtje doorknippen en weghalen.
Nou vooruit, dit is het geworden;
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
dinsdag 10 november 2009 om 19:41
vanmiddag een aanschuiver bij de lunch,had lekker vers broodje gebakken,eisalade en champignonsoep gemaakt.vanavond ff simpel met een bordje uit de plinggg; bloemkool,aardappeltjes en worstje.morgen weer 2 aanschuivers.
dan maken we de soep,brood en salade op op en savonds verse pasta met tomatengehaktsaus en wat groenvoer erbij.
voor bij de koffie maak ik morgenochtend appelcake.jummiejummie
dan maken we de soep,brood en salade op op en savonds verse pasta met tomatengehaktsaus en wat groenvoer erbij.
voor bij de koffie maak ik morgenochtend appelcake.jummiejummie
dinsdag 10 november 2009 om 19:55

dinsdag 10 november 2009 om 22:01
Mv, wat zit er in die filodeeg? Vind je foto's op het nieuwe tafelkleedje wel mooi!
Wij hebben vandaag een simpele en snelle pasta gehad, want moesten sporten. Met een tomatensaus met gehakt, roerbakgroenten, champs en ui. Geraspte kaas erover.
Morgen komen er eters en zet ik een schaal tortilla's neer met heel veel schaaltjes met vullingen, zodat iedereen z'n tortilla zelf kan vullen. Schaaltjes met: kip, champs, ui, paprika, tomaat, ijsbergsla, feta, mais, kidneybonen, zure room, guacemole, komkommer.... (mist er nog iets??? )
Wij hebben vandaag een simpele en snelle pasta gehad, want moesten sporten. Met een tomatensaus met gehakt, roerbakgroenten, champs en ui. Geraspte kaas erover.
Morgen komen er eters en zet ik een schaal tortilla's neer met heel veel schaaltjes met vullingen, zodat iedereen z'n tortilla zelf kan vullen. Schaaltjes met: kip, champs, ui, paprika, tomaat, ijsbergsla, feta, mais, kidneybonen, zure room, guacemole, komkommer.... (mist er nog iets??? )
dinsdag 10 november 2009 om 22:29
quote:Marriss schreef op 10 november 2009 @ 22:01:
Mv, wat zit er in die filodeeg? Vind je foto's op het nieuwe tafelkleedje wel mooi!
==? )Ik zal het even overschrijven. Is heel makkelijk te maken. Alleen heb ik altijd ruzie met filodeeg. Zal mijn manier erbij schrijven dat het heel bleef. Want zie de dat ervoor, was heerlijk maar hield die buideltjes niet heel. Vandaag anders gemaakt en nu blijven ze heel. Zal zo het allemaal opschrijven. Even aan mijn staart trekken als ik het vergeet..
Mv, wat zit er in die filodeeg? Vind je foto's op het nieuwe tafelkleedje wel mooi!
==? )Ik zal het even overschrijven. Is heel makkelijk te maken. Alleen heb ik altijd ruzie met filodeeg. Zal mijn manier erbij schrijven dat het heel bleef. Want zie de dat ervoor, was heerlijk maar hield die buideltjes niet heel. Vandaag anders gemaakt en nu blijven ze heel. Zal zo het allemaal opschrijven. Even aan mijn staart trekken als ik het vergeet..
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
