
dijonmosterd. Kan ik ook de standaard franse mosterd nemen?
donderdag 10 december 2009 om 19:55
Voor een gerecht dat ik zaterdag wil gaan maken moet ik dijonmosterd gebruiken. Het gaat om krieltjes me paprika en hier moet een salsa overheen. In de salsa gaat: Citroensap, olijfolie, peterselie, zout en peper, teentje knoflook en dus de dijonmosterd. Ik ben niet zo'n geweldige keukenprinses, dus wie kan mij helpen?
Kan ik ''gewone'' mosterd gebruiken of is dijonmoster toch beter?
Waar kan ik dijonmosterd kopen? Ook gewoon in de supermarkt?
Kan ik ''gewone'' mosterd gebruiken of is dijonmoster toch beter?
Waar kan ik dijonmosterd kopen? Ook gewoon in de supermarkt?
donderdag 10 december 2009 om 19:59
Hoi Heupje,
Ik heb effe gewikipediaat (nieuw woord) voor je:
Franse Dijonmosterd (Moutarde de Dijon) heeft een bereidingsmethode die, volgens Franse wetgeving, alleen in Dijon mag worden toegepast. De mosterdzaadjes van zwarte mosterd worden in water geweekt tot ze opzwellen (mouten). De vliesjes die om de zaadjes heen zitten barsten. De vliesjes worden verwijderd door het geheel te zeven, waarna de zaadkerntjes met nog niet vergist druivensap (most) tot een gladde pasta worden gemalen.
Dus je antwoord op de vraag; franse mosterd volstaat dus.
Dijonmosterd, komt dus uit Dijon (Frankrijk).
Succes!
Groetjes MDF
Ik heb effe gewikipediaat (nieuw woord) voor je:
Franse Dijonmosterd (Moutarde de Dijon) heeft een bereidingsmethode die, volgens Franse wetgeving, alleen in Dijon mag worden toegepast. De mosterdzaadjes van zwarte mosterd worden in water geweekt tot ze opzwellen (mouten). De vliesjes die om de zaadjes heen zitten barsten. De vliesjes worden verwijderd door het geheel te zeven, waarna de zaadkerntjes met nog niet vergist druivensap (most) tot een gladde pasta worden gemalen.
Dus je antwoord op de vraag; franse mosterd volstaat dus.
Dijonmosterd, komt dus uit Dijon (Frankrijk).
Succes!
Groetjes MDF
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!


donderdag 10 december 2009 om 21:38
Ik vind Dijon mosterd wel echt een andere smaak hebben, inderdaad veel scherper. Mijn lief lust het bijvoorbeeld niet (ik vind het heerlijk ) en is gek op `gewone`. Ik zou denk ik voor gewone gaan als je nog nooit Dijon geproefd hebt, zou zomaar je salsa kunnen verpesten.
Het zit trouwens in gele flesjes, of is er meer dan 1 merk?
Het zit trouwens in gele flesjes, of is er meer dan 1 merk?