welke saus bij varkenshaas

18-12-2009 13:06 23 berichten
Alle reacties Link kopieren
wie kan mij helpen. Ik eet varkenshaas met kerst, omdat iedereen dat lust. Ik wil er een saus apart bij serveren. Ik wil alleen geen standaard champignonroomsaus. heeft iemand een suggestie voor een lekkere saus?
Alle reacties Link kopieren
tja saai, maar toch het lekkerste: champignonsaus!!!



Ikzelf maak varkenshaasjes op een andere manier:

In smeren met mosterd..flink laten intrekken, dan spek eromheen doen en in de oven!
Alle reacties Link kopieren
Mosterdsaus of portsaus (erg lekker, vind ik zelf, bij varkensvlees)
cranberrie saus???



Kerrie saus?



portsaus?



uhhhhh er kan zoveel bij varkenshaas.



volgens mij staat er in de alerhande van de AH wel wat lekkers.



Je kan ook voor een paar verschillende gaan zodat iedereen kan kiezen.
Alle reacties Link kopieren
zelf vind ik mostersaus altijd erg lekker, of een blauwe kaassaus. Stroganoffsaus anders ook nog een idee.
Alle reacties Link kopieren
satesaus
Champignon-roomsaus, stroganoffsaus, pepersaus, zoiets?
Alle reacties Link kopieren
K maak vaak varkenshaas met appeltjes. Varkenshaas afblussen met appelsap en een beetje in laten koken.

Appelschijfjes er bij bakken. Jus maken van het vocht wat nog in de pan van de varkenshaas zit.



Jummie
Alle reacties Link kopieren
Ik hou wel van klassieke dingen die erbij passen dus cranberriesaus of portsaus. Evt. een pepersaus.

Laatst heb ik van een forumster een heerlijke sausrecept gehad. Die had ik gemaakt bij hert, dat was een kersen-rode wijnsaus. Echt heerlijk was die.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Rode wijn - roomsaus



varkenshaas uit de pan nemen en laten rusten in folie

Overgebleven jus afblussen met rode wijn, peper/zout erbij, losroeren met room.

Vlees nog even terug in de pan
Computer says nooooo
offe maynaise..........



waarom moeilijk doen..........



flauw, maar staan alwel lekkere bij vind ik.
Alle reacties Link kopieren
Calvados-appeltjessaus

Geitenkaassaus
Alle reacties Link kopieren
Yummie, lekker aan een stokje rijgen en een flinke smak pindasaus erop! Een hand frietje erbij, heeeeerlijk!



Maar iets culinairder..pepersaus of een lekkere romige champignonsaus!
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
satesaus!
Alle reacties Link kopieren
pepersaus pepersaus, over de varkenshaas.

eventjes in de magnetron en poeder is de baas!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Ik maak deze saus wel eens:



Stuk of 10 sjalotjes pellen, de grote door midden doen. Die sjalotjes fruiten in wat boter, als ze een beetje glazig worden een grote schep suiker erbij doen, dan karameliseren ze.

Vervolgens wat bessengelei, port en wildfond toevoegen en een eetlepel rode peperbessen (potje Royal Mail). Dit een beetje laten inkoken, zodat ook dat sjalotjes zacht zijn, en afmaken met wat room culinair.



Ik vervang de bessengelei meestal door jam zonder stukjes, goedkope bramenjam is er heel geschikt voor.
Ik zou bij varkensvlees voor pruimensaus gaan, maar je hebt zeker geen pruimen in je vriezer?
zet er 'n aantal op tafel dan kunnen de gasten zelf kiezen (wedden dat de satesaus het hardst gaat? )
Alle reacties Link kopieren
Zooo saai maar zelf gemaakte room saus met gebakken champignons, zo lekkerrrr.
Alle reacties Link kopieren
bedankt allemaal ik denk dat ik de rodewijnroomsaus en de sjalottensaus ga maken!!!!!
Alle reacties Link kopieren
ja, sowieso saté-saus, smaakt overal bij!
Alle reacties Link kopieren
oh wacht, je hebt al een keuze gemaakt, klinkt ook erg goed! Eet smakelijk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit in een restaurant bitterkoekjessaus gegeten bij de varkenshaas. Echt heerlijk! Helaas heb ik er geen recept van. Maar sindsdien heb ik een sterke voorkeur voor een zoete saus bij varkenshaas.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven