
toetjes zonder suiker

dinsdag 22 december 2009 om 17:03
Honing mag wel?
Anders zou ik het zoeken in fruit om je gerechten te zoeten of hartige toetjes.
ander seizoen misschien: aardbeiensoepje
-appel of bananenflapjes
-kaasplankje met dadel en noten
-banaan uit de oven met een beetje creme fraiche
-gebakken appel met kaneel
- opgeklopte yoghurt (lekkerder met suiker) met vruchtjes
Anders zou ik het zoeken in fruit om je gerechten te zoeten of hartige toetjes.
ander seizoen misschien: aardbeiensoepje
-appel of bananenflapjes
-kaasplankje met dadel en noten
-banaan uit de oven met een beetje creme fraiche
-gebakken appel met kaneel
- opgeklopte yoghurt (lekkerder met suiker) met vruchtjes
Dat zeg ik....
dinsdag 22 december 2009 om 17:09
Yoghurt of kwark met fruit.
http://recepten.voedingscentrum.nl/scripts/zoek.php
Toch niet....diabetes geeft recepten met zowel basterd als vanillesuiker.
Er zijn wel sites waar je ingrediënten kunt uitsluiten.
Kost wel veel tijd. Ik zou gewoon af en toe zoeken en een speciale map aanleggen met dergelijke recepten. Telkens als je er eentje gevonden hebt.
http://recepten.voedingscentrum.nl/scripts/zoek.php
Toch niet....diabetes geeft recepten met zowel basterd als vanillesuiker.
Er zijn wel sites waar je ingrediënten kunt uitsluiten.
Kost wel veel tijd. Ik zou gewoon af en toe zoeken en een speciale map aanleggen met dergelijke recepten. Telkens als je er eentje gevonden hebt.
anoniem_93340 wijzigde dit bericht op 22-12-2009 17:13
Reden: Toch niet.....
Reden: Toch niet.....
% gewijzigd

dinsdag 22 december 2009 om 17:25
Die conclusie had ik zelf al getrokken, maar ik dacht dat er meer suikervrije recepten bij zou zitten.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaar waar zijn jullie recepten?????????????????
----------------------------------------------------hier nog een paar tips----------
Als ik me niet vergis dan is er kans dat sorbetijs op basis van alleen vruchten is. Je kunt het wel zelf op die manier maken.
Dan zelf smoothies maken.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaar waar zijn jullie recepten?????????????????
----------------------------------------------------hier nog een paar tips----------
Als ik me niet vergis dan is er kans dat sorbetijs op basis van alleen vruchten is. Je kunt het wel zelf op die manier maken.
Dan zelf smoothies maken.

dinsdag 22 december 2009 om 17:26
Ik neem aan dat je een zoete toet wilt? Anders zou ik gaan voor kaas. Met port.
Mogen natuurlijke suikervervangers wel? Maismoutstroop oid? Zo ja, dan zou ik even bij de reformwinkel gaan kijken.
Gebakken appel met kaneel, ongezoete zure room erbij serveren.
Dronken fruit (fruit een nacht laten weken in sterke drank, grand marnier is lekker)
Hangop maken en dat met tutti frutti of stoofpeertjes. Als je die wil zoeten, kies dan voor vruchtensap.
Mogen natuurlijke suikervervangers wel? Maismoutstroop oid? Zo ja, dan zou ik even bij de reformwinkel gaan kijken.
Gebakken appel met kaneel, ongezoete zure room erbij serveren.
Dronken fruit (fruit een nacht laten weken in sterke drank, grand marnier is lekker)
Hangop maken en dat met tutti frutti of stoofpeertjes. Als je die wil zoeten, kies dan voor vruchtensap.

dinsdag 22 december 2009 om 17:28
quote:Dating_vrouw schreef op 22 december 2009 @ 17:25:
Als ik me niet vergis dan is er kans dat sorbetijs op basis van vruchten is. Je kunt het wel zelf op die manier maken.
.Het is niet zo lekker hoor, vruchtensorbetijs maken zonder zoet erin. Ect zou je van dat mierzoete multivruchtensap kunnen gebruiken in de ijsmachine, maar ik ben er zelf niet dol op. En ik heb echt geen weet tooth.
Als ik me niet vergis dan is er kans dat sorbetijs op basis van vruchten is. Je kunt het wel zelf op die manier maken.
.Het is niet zo lekker hoor, vruchtensorbetijs maken zonder zoet erin. Ect zou je van dat mierzoete multivruchtensap kunnen gebruiken in de ijsmachine, maar ik ben er zelf niet dol op. En ik heb echt geen weet tooth.
dinsdag 22 december 2009 om 18:05
In een wijnglas gesorteerd rood fruit(aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen, rode bessen) scheppen. Van dezelfde vruchten pureer je er ook wat fijn en deze saus schep je eroverheen. Dan doe je er nog een toef lobbig geklopte, ongezoete slagroom overheen. Takje munt op de room. Voor diegene die wel suiker mogen, suiker in de room en in de gepureerde vruchten doen.
...
dinsdag 22 december 2009 om 19:31
of je gebruikt fructose (vruchtensuiker) in plaats van suiker. Is iets minder zoet dan met echte suiker, en kan niet overal in (bepaalde soorten koekjes of zo kan het niet), maar voor de rest een prima (en gezonde) vervanger.
Een andere gezonde alternatief is oersuiker (eerste extract van de suikerriet). Nadeel van deze is dat het een bruine kleur heeft en een beetje apart ruikt (ik vind het zelf smerig ruiken) maar als je het opwarmt (in cake, gebak, oid) gaat de geur verloren. Deze is wel veel zoeter dan echte suiker, dus minder gebruiken.
Andere zoetstoffen (aspartam, canderel, e.d.) zou ik zelf niet gebruiken maar met fructose en oersuiker heb ik wel goede ervaringen. Maar goed, alles met mate dus, net als met gewone suiker.
ze zijn trouwens te koop bij reformzaken.
Een andere gezonde alternatief is oersuiker (eerste extract van de suikerriet). Nadeel van deze is dat het een bruine kleur heeft en een beetje apart ruikt (ik vind het zelf smerig ruiken) maar als je het opwarmt (in cake, gebak, oid) gaat de geur verloren. Deze is wel veel zoeter dan echte suiker, dus minder gebruiken.
Andere zoetstoffen (aspartam, canderel, e.d.) zou ik zelf niet gebruiken maar met fructose en oersuiker heb ik wel goede ervaringen. Maar goed, alles met mate dus, net als met gewone suiker.
ze zijn trouwens te koop bij reformzaken.

dinsdag 22 december 2009 om 20:07
quote:Tama schreef op 22 december 2009 @ 19:31:
of je gebruikt fructose (vruchtensuiker) in plaats van suiker. Is iets minder zoet dan met echte suiker, en kan niet overal in (bepaalde soorten koekjes of zo kan het niet), maar voor de rest een prima (en gezonde) vervanger.
Een andere gezonde alternatief is oersuiker (eerste extract van de suikerriet). Nadeel van deze is dat het een bruine kleur heeft en een beetje apart ruikt (ik vind het zelf smerig ruiken) maar als je het opwarmt (in cake, gebak, oid) gaat de geur verloren. Deze is wel veel zoeter dan echte suiker, dus minder gebruiken.
Andere zoetstoffen (aspartam, canderel, e.d.) zou ik zelf niet gebruiken maar met fructose en oersuiker heb ik wel goede ervaringen. Maar goed, alles met mate dus, net als met gewone suiker.
ze zijn trouwens te koop bij reformzaken.
Ligt er maar net aan waarom ze geen suiker/zoetstoffen wil gebruiken.
Ik kan zelf niet tegen geraffineerde suikers, maar ook niet tegen fructose. Knallende migraine is het resultaat. Chemische nepsuiker kan ik weer wel heel goed tegen
of je gebruikt fructose (vruchtensuiker) in plaats van suiker. Is iets minder zoet dan met echte suiker, en kan niet overal in (bepaalde soorten koekjes of zo kan het niet), maar voor de rest een prima (en gezonde) vervanger.
Een andere gezonde alternatief is oersuiker (eerste extract van de suikerriet). Nadeel van deze is dat het een bruine kleur heeft en een beetje apart ruikt (ik vind het zelf smerig ruiken) maar als je het opwarmt (in cake, gebak, oid) gaat de geur verloren. Deze is wel veel zoeter dan echte suiker, dus minder gebruiken.
Andere zoetstoffen (aspartam, canderel, e.d.) zou ik zelf niet gebruiken maar met fructose en oersuiker heb ik wel goede ervaringen. Maar goed, alles met mate dus, net als met gewone suiker.
ze zijn trouwens te koop bij reformzaken.
Ligt er maar net aan waarom ze geen suiker/zoetstoffen wil gebruiken.
Ik kan zelf niet tegen geraffineerde suikers, maar ook niet tegen fructose. Knallende migraine is het resultaat. Chemische nepsuiker kan ik weer wel heel goed tegen
dinsdag 22 december 2009 om 21:58
http://www.smulweb.nl/zoe ... sorteer=relevantie&tpp=15
Wel controleren of de zoekresultaten wel kloppen met de opgegeven selectie. Dat is suikervrij en zonder zoetstof.
Wel controleren of de zoekresultaten wel kloppen met de opgegeven selectie. Dat is suikervrij en zonder zoetstof.