
knoflook in een pot van de Lidl
zaterdag 30 januari 2010 om 16:16
zaterdag 30 januari 2010 om 16:25
Maakt het uit of het van de Lidl is of van de Appie?
Ik doe altijd de snuffeltest. Als het nog goed ruikt, gebruik ik het. En je ziet ook snel genoeg of het is uitgedroogd, bruin geworden of dat er schimmel of rare plekjes op zitten.
Volgens mij kan het lang aan als de knoflook onder de olie staat en heeft gestaan.
Ik doe altijd de snuffeltest. Als het nog goed ruikt, gebruik ik het. En je ziet ook snel genoeg of het is uitgedroogd, bruin geworden of dat er schimmel of rare plekjes op zitten.
Volgens mij kan het lang aan als de knoflook onder de olie staat en heeft gestaan.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
zaterdag 30 januari 2010 om 17:53
quote:nlies schreef op 30 januari 2010 @ 17:33:
Er zijn hier genoeg forumsters die al griezene bij een pot augurken van een paar weken.
Is dat zo? Die dingen staan bij mij altijd maanden in de koelkast. Ze drijven in de azijn, dat is juist een conserveringsmiddel, dus waarom zou je daarvan griezelen?
Hetzelfde geldt voor die knoflook, die zou ik ook nog gewoon gebruiken na een aantal weken hoor.
Er zijn hier genoeg forumsters die al griezene bij een pot augurken van een paar weken.
Is dat zo? Die dingen staan bij mij altijd maanden in de koelkast. Ze drijven in de azijn, dat is juist een conserveringsmiddel, dus waarom zou je daarvan griezelen?
Hetzelfde geldt voor die knoflook, die zou ik ook nog gewoon gebruiken na een aantal weken hoor.
zaterdag 30 januari 2010 om 18:07
quote:Reverie schreef op 30 januari 2010 @ 17:59:
Gewoon tot de houdsbaarheid datum, goed afgesloten en in de koelkast. Je merkt vanzelf wel wanneer iets niet goed is. Hetzelfde geldt ook voor augurken. Als die ondergedompeld zitten dan is er toch niks aan de hand?Ik kijk niet eens naar de houdbaarheidsdatum van zulk soort dingen... ik zal wel een ontzettend ontaarde kok zijn.
Gewoon tot de houdsbaarheid datum, goed afgesloten en in de koelkast. Je merkt vanzelf wel wanneer iets niet goed is. Hetzelfde geldt ook voor augurken. Als die ondergedompeld zitten dan is er toch niks aan de hand?Ik kijk niet eens naar de houdbaarheidsdatum van zulk soort dingen... ik zal wel een ontzettend ontaarde kok zijn.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
zaterdag 30 januari 2010 om 18:24
quote:himalaya schreef op 30 januari 2010 @ 18:07:
[...]
Ik kijk niet eens naar de houdbaarheidsdatum van zulk soort dingen... ik zal wel een ontzettend ontaarde kok zijn.Nee hoor. Dit is voor mij best een grappig onderwerp want ik heb toevallig mijn potje knoflook vandaag vervangen. Hij was 3 maanden over datum. Mijn nieuwe potje is tot ergens in 2011 houdbaar en zolang houd ik hem ook als het niet langer zal zijn.
[...]
Ik kijk niet eens naar de houdbaarheidsdatum van zulk soort dingen... ik zal wel een ontzettend ontaarde kok zijn.Nee hoor. Dit is voor mij best een grappig onderwerp want ik heb toevallig mijn potje knoflook vandaag vervangen. Hij was 3 maanden over datum. Mijn nieuwe potje is tot ergens in 2011 houdbaar en zolang houd ik hem ook als het niet langer zal zijn.
zaterdag 30 januari 2010 om 18:25
quote:Capibara schreef op 30 januari 2010 @ 17:53:
[...]
Is dat zo? Die dingen staan bij mij altijd maanden in de koelkast. Ze drijven in de azijn, dat is juist een conserveringsmiddel, dus waarom zou je daarvan griezelen?
Hetzelfde geldt voor die knoflook, die zou ik ook nog gewoon gebruiken na een aantal weken hoor.Geen idee waarom ze dat doen, maar lees er de topics over: "Hellup kan ik dat nog eten," maar eens op na
[...]
Is dat zo? Die dingen staan bij mij altijd maanden in de koelkast. Ze drijven in de azijn, dat is juist een conserveringsmiddel, dus waarom zou je daarvan griezelen?
Hetzelfde geldt voor die knoflook, die zou ik ook nog gewoon gebruiken na een aantal weken hoor.Geen idee waarom ze dat doen, maar lees er de topics over: "Hellup kan ik dat nog eten," maar eens op na
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
zaterdag 30 januari 2010 om 18:28
zondag 31 januari 2010 om 11:51