
Mijn lievelingseten
zaterdag 6 maart 2010 om 10:35
quote:ColeTurner schreef op 06 maart 2010 @ 10:31:
Ik ben wel nieuwsgierig naar sushi, heb onlangs rijstazijn gehaald om er een frisse salade mee te maken, maar heb nog nooit sushi gehaald of gemaakt.
Gewoon eens maken. Nori-vellen, wasabipasta en een rol matje kun je bij de toko (of appi) vinden en op youtube staan hele goede filmpjes over hoe je sushirijst en de rollen kunt maken. Mijn favoriet is met tonijn, avocado, mayo en wasabi, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Of laat gewoon eens goede sushi bezorgen!
Ik ben wel nieuwsgierig naar sushi, heb onlangs rijstazijn gehaald om er een frisse salade mee te maken, maar heb nog nooit sushi gehaald of gemaakt.
Gewoon eens maken. Nori-vellen, wasabipasta en een rol matje kun je bij de toko (of appi) vinden en op youtube staan hele goede filmpjes over hoe je sushirijst en de rollen kunt maken. Mijn favoriet is met tonijn, avocado, mayo en wasabi, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Of laat gewoon eens goede sushi bezorgen!
Dat zeg ik....
zaterdag 6 maart 2010 om 10:42
Websje: het idee van rauwe vis eten, stond mij gewoon niet aan. Hoewel ik vaak genoeg rauwe tonijn uit olijfolie door mijn salades gooi. De kunst is om een goede bezorgservice te vinden in de regio Den Haag voor sushi. Ik denk dat het eerder gaat gebeuren dat ik er zelf mee aan de slag ga, al vraag ik me af of Zwieber dit zou waarderen.
zaterdag 6 maart 2010 om 11:06
quote:ColeTurner schreef op 06 maart 2010 @ 10:42:
Websje: het idee van rauwe vis eten, stond mij gewoon niet aan. Hoewel ik vaak genoeg rauwe tonijn uit olijfolie door mijn salades gooi. De kunst is om een goede bezorgservice te vinden in de regio Den Haag voor sushi. Ik denk dat het eerder gaat gebeuren dat ik er zelf mee aan de slag ga, al vraag ik me af of Zwieber dit zou waarderen.Gewoon proberen, de rauwe tonijn is als het goed is heel vers en smaakt absoluut niet anders dan een tonijntartaartje in een restaurant. Er bestaat overigens ook vegetarische sushi (vind ik dan weer niets )
Websje: het idee van rauwe vis eten, stond mij gewoon niet aan. Hoewel ik vaak genoeg rauwe tonijn uit olijfolie door mijn salades gooi. De kunst is om een goede bezorgservice te vinden in de regio Den Haag voor sushi. Ik denk dat het eerder gaat gebeuren dat ik er zelf mee aan de slag ga, al vraag ik me af of Zwieber dit zou waarderen.Gewoon proberen, de rauwe tonijn is als het goed is heel vers en smaakt absoluut niet anders dan een tonijntartaartje in een restaurant. Er bestaat overigens ook vegetarische sushi (vind ik dan weer niets )
Dat zeg ik....
zaterdag 6 maart 2010 om 11:34
zaterdag 6 maart 2010 om 11:42
Jummie, zelfgemaakte roti kip massala, ovenschotel met puree, gehakt en perzik, mijn eigen vissoep met room, tomaat, vis en schaaldieren en groenten, zelfgemaakte tja sieuw met rijst en mijn lievelingsontbijt is een gewone verse bruine zonnebloempittenboterham (leuk scrabbelwoord) met extra belegen kaas en een warm zachtgekookt eitje.
Oh ja, pizza met gorgonzola, ui en artisjokken!!
Oh ja, pizza met gorgonzola, ui en artisjokken!!
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.


zaterdag 6 maart 2010 om 11:48
zaterdag 6 maart 2010 om 11:53
quote:ColeTurner schreef op 06 maart 2010 @ 11:45:
gebakkie: Zwieber is ook helemaal gek op mijn vissoep met tomaat, witvis en schaaldieren, maar dan zonder room.Zonder room is het ook erg lekker maar met room vind ik hem net iets smaakvoller. Het haalt de scherpte van de tomaat er af en ik bind hem achteraf nog een beetje zodat je een volle romige soep krijgt. Heerlijk! Mijn ouders kijken er altijd naar uit als ik het maak en ik nodig ze uit voor een kop soep.
gebakkie: Zwieber is ook helemaal gek op mijn vissoep met tomaat, witvis en schaaldieren, maar dan zonder room.Zonder room is het ook erg lekker maar met room vind ik hem net iets smaakvoller. Het haalt de scherpte van de tomaat er af en ik bind hem achteraf nog een beetje zodat je een volle romige soep krijgt. Heerlijk! Mijn ouders kijken er altijd naar uit als ik het maak en ik nodig ze uit voor een kop soep.
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.

zaterdag 6 maart 2010 om 12:23

zaterdag 6 maart 2010 om 12:30
Hier ook sushi op één, en yakatori, en rijst met Japanse saus.
Ook vis en vlees op Japanse wijze met mijn eigen limoen/knoflook/sojasaus hoort bij de favorieten.
Kroketten. Het liefst saté kroketten, OMG! Zo lekker. En dan op vers wit brood met zoete mosterd.
Oude kaas, die nog net niet brokkelt op brood, vers, met sesamzaad.
En Kip van Koning David, een Israëlisch ragoutgerecht met kerrie en boter.
Op de bank, kommetje Chicken King David er bij, beentjes opgetrokken. Troost in een kom, ik maak het áltijd als iemand verdriet heeft of er even doorheen zit. Gegarandeerd succes!
Ik ga eten, ik heb hongerrrrrrr!!!!
Ook vis en vlees op Japanse wijze met mijn eigen limoen/knoflook/sojasaus hoort bij de favorieten.
Kroketten. Het liefst saté kroketten, OMG! Zo lekker. En dan op vers wit brood met zoete mosterd.
Oude kaas, die nog net niet brokkelt op brood, vers, met sesamzaad.
En Kip van Koning David, een Israëlisch ragoutgerecht met kerrie en boter.
Op de bank, kommetje Chicken King David er bij, beentjes opgetrokken. Troost in een kom, ik maak het áltijd als iemand verdriet heeft of er even doorheen zit. Gegarandeerd succes!
Ik ga eten, ik heb hongerrrrrrr!!!!
zaterdag 6 maart 2010 om 12:42
Mag ik alsjeblieft het recept voor verse cha sieuw en de vissoep?
Hmm...lekker!
Hier als favoriet:
Roti kipfilet, lasagne, garnalen met knoflookolie, garnalenkroket crabcakes, viskoekjes, sushi, suddervlees, etc. Wat lust ik niet!
Zit ondertussen aan lekker broodje met truffelmayo, rosbief, parmezaanse kaas en rucola...
Hmm...lekker!
Hier als favoriet:
Roti kipfilet, lasagne, garnalen met knoflookolie, garnalenkroket crabcakes, viskoekjes, sushi, suddervlees, etc. Wat lust ik niet!
Zit ondertussen aan lekker broodje met truffelmayo, rosbief, parmezaanse kaas en rucola...

zaterdag 6 maart 2010 om 12:51
zaterdag 6 maart 2010 om 12:55
zaterdag 6 maart 2010 om 13:23
quote:vrolijk schreef op 06 maart 2010 @ 12:42:
Mag ik alsjeblieft het recept voor verse cha sieuw en de vissoep?
Hmm...lekker!
Hier als favoriet:
Roti kipfilet, lasagne, garnalen met knoflookolie, garnalenkroket crabcakes, viskoekjes, sushi, suddervlees, etc. Wat lust ik niet!
Zit ondertussen aan lekker broodje met truffelmayo, rosbief, parmezaanse kaas en rucola...
Oei, ik ga het proberen alleen heb ik nu geen tijd, ik moet zo naar een verjaardag toe dus ik kom hierop terug. Ik moet ook zeggen dat ik deze gerechten zelf zonder recept uit de losse pols maak dus ik met even nadenken over de juiste hoeveelheden van de ingredienten.
Wordt vervolgd!
Mag ik alsjeblieft het recept voor verse cha sieuw en de vissoep?
Hmm...lekker!
Hier als favoriet:
Roti kipfilet, lasagne, garnalen met knoflookolie, garnalenkroket crabcakes, viskoekjes, sushi, suddervlees, etc. Wat lust ik niet!
Zit ondertussen aan lekker broodje met truffelmayo, rosbief, parmezaanse kaas en rucola...
Oei, ik ga het proberen alleen heb ik nu geen tijd, ik moet zo naar een verjaardag toe dus ik kom hierop terug. Ik moet ook zeggen dat ik deze gerechten zelf zonder recept uit de losse pols maak dus ik met even nadenken over de juiste hoeveelheden van de ingredienten.
Wordt vervolgd!
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
zaterdag 6 maart 2010 om 13:55
Ik vind zo ontzettend veel lekker dat ik niet kan kiezen
*kaasfondue
*broccoli met farfalle
*lasagne met witte wijnsaus
*wij zijn dol op asperges, dus zodra het seizoen weer aanbreekt eten we die minstens elke week, verwerkt in plaattaartjes, klassiek of met zalm.
*risotto en met de restjes risottoballetjes maken en frituren, heerlijk!
*gewokte bonen met veel tauge en uit met krieltjes
*en verder heel veel pasta. M.n. met klassieke bolognese saus en wokgroentes met zalm.
Maar wij zijn hele makkelijke eters dus heb niet specifiek iets wat ik het lekkerst vind. Verder dol op chocola, dus als toetjes zijn chocolademousse, soufle's en taart favoriet!
*kaasfondue
*broccoli met farfalle
*lasagne met witte wijnsaus
*wij zijn dol op asperges, dus zodra het seizoen weer aanbreekt eten we die minstens elke week, verwerkt in plaattaartjes, klassiek of met zalm.
*risotto en met de restjes risottoballetjes maken en frituren, heerlijk!
*gewokte bonen met veel tauge en uit met krieltjes
*en verder heel veel pasta. M.n. met klassieke bolognese saus en wokgroentes met zalm.
Maar wij zijn hele makkelijke eters dus heb niet specifiek iets wat ik het lekkerst vind. Verder dol op chocola, dus als toetjes zijn chocolademousse, soufle's en taart favoriet!
...