
chocola smelten en weer stollen???
dinsdag 11 mei 2010 om 10:35
Ik zou graag chocolaadjes in leuke vormpjes willen hebben.
Kan ik een reep chocola smelten en dan in vormpjes gieten en weer laten stollen, of verandert de smaak van de chocola dan?
Zag namelijk hele leuke chocolaadjes bij jamin overgoten met geboortemuisjes dus ik dacht dat ik die ook wel zelf kon maken
iemand een idee?
Kan ik een reep chocola smelten en dan in vormpjes gieten en weer laten stollen, of verandert de smaak van de chocola dan?
Zag namelijk hele leuke chocolaadjes bij jamin overgoten met geboortemuisjes dus ik dacht dat ik die ook wel zelf kon maken
iemand een idee?
woensdag 12 mei 2010 om 11:33
woensdag 12 mei 2010 om 12:54
@gelukkigmeisje
Dat heeft toch echt met het tempereren te maken helaas. Opzich is het niet zo moeilijk, alleen moet je de temperatuur van de chocola goed in de gaten kunnen houden. Als k me goed herrinner voor melkchocolade, opwarmen tot 40graden dan koude chocola erbij (bijv. callets van die kleine halve bolletjes, zag ze laatste bij de la place v&d) om af te laten koelen naar 28 graden en verwerke bij 32 graden.
Moet gewoon kunnen met de au bain marie...
Als het goed is krijg je dan geen witte aanslag etc.
Dat heeft toch echt met het tempereren te maken helaas. Opzich is het niet zo moeilijk, alleen moet je de temperatuur van de chocola goed in de gaten kunnen houden. Als k me goed herrinner voor melkchocolade, opwarmen tot 40graden dan koude chocola erbij (bijv. callets van die kleine halve bolletjes, zag ze laatste bij de la place v&d) om af te laten koelen naar 28 graden en verwerke bij 32 graden.
Moet gewoon kunnen met de au bain marie...
Als het goed is krijg je dan geen witte aanslag etc.
woensdag 12 mei 2010 om 16:32
ok dan probeer ik het met pure chocola...zou het met witte chocola ook niet gebeuren?
anders moet ik maar even een kook-thermometer kopen zodat ik temperaturen kan meten
ik had nu de chocolade net laten smelten...misschien had ik het iets heter moeten laten worden?
queenie, weet je toevallig ook waar ik wit/blauwe spikkels kan kopen? (die leken me wel erg leuk voor flikken....)
anders google ik nog wel ff
anders moet ik maar even een kook-thermometer kopen zodat ik temperaturen kan meten
ik had nu de chocolade net laten smelten...misschien had ik het iets heter moeten laten worden?
queenie, weet je toevallig ook waar ik wit/blauwe spikkels kan kopen? (die leken me wel erg leuk voor flikken....)
anders google ik nog wel ff
woensdag 12 mei 2010 om 16:36
woensdag 12 mei 2010 om 16:38
Hier kun je blauwe en witte spikkels kopen, moet je zelf even mengen.
http://www.deleukstetaart ... ath=3_95&products_id=1611
http://www.deleukstetaart ... ath=3_95&products_id=1611
...