
Speklaponduidelijkheden, wie heeft tips?
zaterdag 3 juli 2010 om 17:43
Ik hou niet van koken, maar vanavond wilde ik eens een keer mijn best doen. Hier heb ik alleen nog wat tips voor nodig.
Het gaat over mijn speklapjes die nu in de koelkast staan met een marinade van knoflook, sambal, mosterd en basterdsuiker. Op de bbq zijn ze heerlijk, in de pan bakken ze te snel aan en dan mik ik ze halverwege de rit de vuilnisbak in, maar hoe zit dat met de oven/grill ?
Wij hebben een combinatie oven/grill. Nu heb ik op internet gelezen dat ze
- 20 minuten in een ovenschaal kunnen (oven 180 graden) of
- 20 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 180 graden) of
- 30 minuten op een rooster kunnen (oven 200 graden) of
- 30 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 180 graden) of
- 30 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 200 graden)
- 20 minuten onder de grill kunnen of
- 30 minuten onder de grill kunnen of
- 16 minuten onder de grill kunnen of
Nouja, een legio aan mogelijkheden, maar hóe krijg ik die speklapjes lekker? Wij houden van niet te vet, een beetje knapperig, maar zwart is weer te. We eten ze met opgebakken aardappelen en gekookte wortelen.
Heeft iemand tips over de bereidingstijd en de keuze; oven of grill? Zodat we uiteindelijk voor 22 uur vanavond lekkere speklapjes kunnen verorberen?
Wat ik het liefst zou weten is;
Wat te gebruiken; Oven of grill. Rooster of ovenschaal?
Hoeveel graden?
Hoelang?
Heel erg bedankt voor degenen die mee willen denken.
Het gaat over mijn speklapjes die nu in de koelkast staan met een marinade van knoflook, sambal, mosterd en basterdsuiker. Op de bbq zijn ze heerlijk, in de pan bakken ze te snel aan en dan mik ik ze halverwege de rit de vuilnisbak in, maar hoe zit dat met de oven/grill ?
Wij hebben een combinatie oven/grill. Nu heb ik op internet gelezen dat ze
- 20 minuten in een ovenschaal kunnen (oven 180 graden) of
- 20 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 180 graden) of
- 30 minuten op een rooster kunnen (oven 200 graden) of
- 30 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 180 graden) of
- 30 minuten op aluminiumfolie kunnen (oven 200 graden)
- 20 minuten onder de grill kunnen of
- 30 minuten onder de grill kunnen of
- 16 minuten onder de grill kunnen of
Nouja, een legio aan mogelijkheden, maar hóe krijg ik die speklapjes lekker? Wij houden van niet te vet, een beetje knapperig, maar zwart is weer te. We eten ze met opgebakken aardappelen en gekookte wortelen.
Heeft iemand tips over de bereidingstijd en de keuze; oven of grill? Zodat we uiteindelijk voor 22 uur vanavond lekkere speklapjes kunnen verorberen?
Wat ik het liefst zou weten is;
Wat te gebruiken; Oven of grill. Rooster of ovenschaal?
Hoeveel graden?
Hoelang?
Heel erg bedankt voor degenen die mee willen denken.
zondag 4 juli 2010 om 17:24
quote:delphicat schreef op 04 juli 2010 @ 15:10:
Ik zou geen basterdsuiker gebruiken, maar ketjap. Dan zijn ze een stuk minder kleverig. En dan kun je ze gewoon in de koekenpan bakken. Vanaf het begin op een heel laag vuur, dan smelt het vet eruit en dan liggen ze in hun eigen vet te bakken.
En dan ongeveer 10 minuten per kant. Als je ze te licht vindt, kun je het vuur ietsje hoger zetten.
Ik heb het idee dat ik overkom als een domme muts die wilde weten hoe ze speklappen moet bereiden. Eigenlijk wilde ik gewoon weten hoe een oven/ grill op een speklap werkt. Ik heb namelijk werkelijk waar nog nooit gegrillt, wist niet eens of dat ding het wel deed bijvoorbeeld. En daarnaast had ik nog nooit gehoord van speklappen uit de oven.
Ik had juist speklappen gehaald om ze met die marinade te eten, omdat ik dat zo lekker vind. Ze lagen dus ook al een tijd gemarineerd te wachten in de koelkast.
Normaal eet ik ze met die marinade alleen van de bbq, maar nu wilde ik ze dus maken met de oven of grill dus. Dat had ik nog nooit gedaan, vandaar dat ik maar een topic opende, want ineens was ik halverwege en wist ik het niet meer.
Standaard speklappen bereiden lukt zelfs een koe nog, maar dat was mijn vraag dus niet
Ik zou geen basterdsuiker gebruiken, maar ketjap. Dan zijn ze een stuk minder kleverig. En dan kun je ze gewoon in de koekenpan bakken. Vanaf het begin op een heel laag vuur, dan smelt het vet eruit en dan liggen ze in hun eigen vet te bakken.
En dan ongeveer 10 minuten per kant. Als je ze te licht vindt, kun je het vuur ietsje hoger zetten.
Ik heb het idee dat ik overkom als een domme muts die wilde weten hoe ze speklappen moet bereiden. Eigenlijk wilde ik gewoon weten hoe een oven/ grill op een speklap werkt. Ik heb namelijk werkelijk waar nog nooit gegrillt, wist niet eens of dat ding het wel deed bijvoorbeeld. En daarnaast had ik nog nooit gehoord van speklappen uit de oven.
Ik had juist speklappen gehaald om ze met die marinade te eten, omdat ik dat zo lekker vind. Ze lagen dus ook al een tijd gemarineerd te wachten in de koelkast.
Normaal eet ik ze met die marinade alleen van de bbq, maar nu wilde ik ze dus maken met de oven of grill dus. Dat had ik nog nooit gedaan, vandaar dat ik maar een topic opende, want ineens was ik halverwege en wist ik het niet meer.
Standaard speklappen bereiden lukt zelfs een koe nog, maar dat was mijn vraag dus niet
zondag 4 juli 2010 om 17:26
quote:delphicat schreef op 04 juli 2010 @ 15:10:
Ik zou geen basterdsuiker gebruiken, maar ketjap. Dan zijn ze een stuk minder kleverig. En dan kun je ze gewoon in de koekenpan bakken. Vanaf het begin op een heel laag vuur, dan smelt het vet eruit en dan liggen ze in hun eigen vet te bakken.
En dan ongeveer 10 minuten per kant. Als je ze te licht vindt, kun je het vuur ietsje hoger zetten.Helemaal eens, die ketjap is de lekkerste marinade die je je kunt voorstellen.
Ik zou geen basterdsuiker gebruiken, maar ketjap. Dan zijn ze een stuk minder kleverig. En dan kun je ze gewoon in de koekenpan bakken. Vanaf het begin op een heel laag vuur, dan smelt het vet eruit en dan liggen ze in hun eigen vet te bakken.
En dan ongeveer 10 minuten per kant. Als je ze te licht vindt, kun je het vuur ietsje hoger zetten.Helemaal eens, die ketjap is de lekkerste marinade die je je kunt voorstellen.
Those dresses and skirts make you look so gloriously girlie, my darlings.
zondag 4 juli 2010 om 18:03
quote:Madhe schreef op 04 juli 2010 @ 17:24:
Standaard speklappen bereiden lukt zelfs een koe nog, maar dat was mijn vraag dus niet
Gemene kutbeesten zijn het toch ook, die koeien. Beetje varkensvlees eten, puh!
Maar dan had ik je inderdaad verkeerd begrepen. Jouw speklapjes smaken dan zeker een beetje zoals spareribs? Dat zoetige? Ik vind dat zelf ook helemaal niet lekker, zoete marinade, vandaar. De ketjap die ik gebruik is dus ook altijd Asin en niet Manis
Standaard speklappen bereiden lukt zelfs een koe nog, maar dat was mijn vraag dus niet
Gemene kutbeesten zijn het toch ook, die koeien. Beetje varkensvlees eten, puh!
Maar dan had ik je inderdaad verkeerd begrepen. Jouw speklapjes smaken dan zeker een beetje zoals spareribs? Dat zoetige? Ik vind dat zelf ook helemaal niet lekker, zoete marinade, vandaar. De ketjap die ik gebruik is dus ook altijd Asin en niet Manis

zondag 4 juli 2010 om 22:43
Ik vind het niet vergelijkbaar met spareribs Delphicat, en ik kan het ook geen zoete marinade noemen. De combinatie doet het hem, het voelt scherp op je tong, maar heeft een enorm zachte nasmaak.
De basterdsuiker heft het scherpe van de mosterd en sambal dus een beetje op, maar maakt het dus niet zoetig (dan zou je meer basterdsuiker moeten gebruiken). Nouja, ik kan het niet omschrijven, maar je mag me er voor wakker maken.
De basterdsuiker heft het scherpe van de mosterd en sambal dus een beetje op, maar maakt het dus niet zoetig (dan zou je meer basterdsuiker moeten gebruiken). Nouja, ik kan het niet omschrijven, maar je mag me er voor wakker maken.
maandag 5 juli 2010 om 21:33
Het enige varkensvlees dat ik af en toe eet, is een speklapje.
En die bak ik het liefst goed hard en knapperig in de pan.
Nav dit topic toch maar eens de oven geprobeerd, maar ik ga volgende keer toch weer voor de pan hoor!
Of zijn er tips om ze net zo knapperig te krijgen in de oven zonder ze aan te branden?
En die bak ik het liefst goed hard en knapperig in de pan.
Nav dit topic toch maar eens de oven geprobeerd, maar ik ga volgende keer toch weer voor de pan hoor!
Of zijn er tips om ze net zo knapperig te krijgen in de oven zonder ze aan te branden?