
Zelf 'zongedroogde' tomaat maken?
dinsdag 13 juli 2010 om 10:37
Hoi
Wie weet hoe ik zelf 'zongedroogde' tomaatjes kan maken in de oven? Ik heb een hoop tomaten over en het lijkt me leuk om dat voor mijn tomaten spinazie risotto zelf te maken. Ik heb in het eten pijler gekeken maar kon daar niets vinden.
wie o wie weet hoe ik dat dus kan doen (ik ben in het bezit van een crispplaat in de oven dus misschien dat het daar op kan?)
Groetjes Lotte
Wie weet hoe ik zelf 'zongedroogde' tomaatjes kan maken in de oven? Ik heb een hoop tomaten over en het lijkt me leuk om dat voor mijn tomaten spinazie risotto zelf te maken. Ik heb in het eten pijler gekeken maar kon daar niets vinden.
wie o wie weet hoe ik dat dus kan doen (ik ben in het bezit van een crispplaat in de oven dus misschien dat het daar op kan?)
Groetjes Lotte
dinsdag 13 juli 2010 om 11:01
Kun je niet gewoon een lekkere tomatensaus maken?
Dat doe ik wel en dan vries ik het in.
Al snap ik heel goed dat je nu iets anders wilt maken
Ik zit met hetzelfde 'probleem' met kersen.
Niet dat ik het erg vind, maar heb nog 3 kg die ik moet weg eten binnen nu en 4 dagen haha. (zolang blijven ze echt lekker, daarna worden ze zacht.. iew).
Dat doe ik wel en dan vries ik het in.
Al snap ik heel goed dat je nu iets anders wilt maken

Ik zit met hetzelfde 'probleem' met kersen.
Niet dat ik het erg vind, maar heb nog 3 kg die ik moet weg eten binnen nu en 4 dagen haha. (zolang blijven ze echt lekker, daarna worden ze zacht.. iew).
Poelepoelepoelepoes!

dinsdag 13 juli 2010 om 11:48
Als de tomaten goed droog zijn, kun je ze inmaken in olie. Ik maak ze dan al vaak binnen 2 maanden op. Ingelegd in olie kunnen ze wel een hele tijd mee, denk ik.
Er zijn ook droogapparaten te koop: http://www.brouwmarkt.nl/ ... ststof-ziften-p-1434.html
(maar dat kost nogal wat )
Er zijn ook droogapparaten te koop: http://www.brouwmarkt.nl/ ... ststof-ziften-p-1434.html
(maar dat kost nogal wat )
dinsdag 13 juli 2010 om 11:49
dinsdag 13 juli 2010 om 11:50
ja hoor, komt gewoon van de ah site!
is de eerste keer dat ik hem maak dus weet niet of het lekker is!
Ingrediënten
3 el olijfolie 1 ui gesnipperd 400 g risottorijst (zak 500 g) 1 1/2 liter groentebouillon (van 2 tabletten) 10 zongedroogde tomaten (potje 295 ml), fijngesneden 2 zakken verse spinazie (a 300 g) 125 g jongbelegen kaas 50+ (biologisch), geraspt
Bereiden
1. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olie. Fruit de ui. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen. 2. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg vervolgens telkens een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar. Voeg na 10 min. de tomaten toe. 3. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen. 4. Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden.
is de eerste keer dat ik hem maak dus weet niet of het lekker is!
Ingrediënten
3 el olijfolie 1 ui gesnipperd 400 g risottorijst (zak 500 g) 1 1/2 liter groentebouillon (van 2 tabletten) 10 zongedroogde tomaten (potje 295 ml), fijngesneden 2 zakken verse spinazie (a 300 g) 125 g jongbelegen kaas 50+ (biologisch), geraspt
Bereiden
1. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olie. Fruit de ui. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen. 2. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder staat. Laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg vervolgens telkens een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht weer opnemen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar. Voeg na 10 min. de tomaten toe. 3. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat de blaadjes steeds al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen. 4. Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden.
woensdag 14 juli 2010 om 00:07
eerder dit jaar heb ik zelf zongedroogde tomaatjes gemaakt, dat filmpje wat hier eerder gepost is heb ik toen ook bekeken.
Daarnaast als je op youtube, zoekt op dried tomatoes of oven dried tomatoes, of oven roasted tomatoes, vind je ook veel filmpjes!
Volgens mij heb ik ze zo'n 4 uur in de ovengehad op een lage stand. Ze waren heerlijk!
en waren binnen een halve week op (en het waren er toch best veel). Dus hoe lang je ze kunt bewaren weet ik niet, op olie denk ik best een poosje.
Daarnaast als je op youtube, zoekt op dried tomatoes of oven dried tomatoes, of oven roasted tomatoes, vind je ook veel filmpjes!
Volgens mij heb ik ze zo'n 4 uur in de ovengehad op een lage stand. Ze waren heerlijk!
en waren binnen een halve week op (en het waren er toch best veel). Dus hoe lang je ze kunt bewaren weet ik niet, op olie denk ik best een poosje.