Wat doe ji, behalve vaat, in de vaatwasser?
maandag 23 augustus 2010 om 12:02
Ik bracht het net in een ander topic al even ter sprake, ik doe wel eens slippers (flipflops) in de vaatwasser.
Eens in de zoveel tijd gooi ik er allerlei huisraad in. De reguliere vaat laat ik er dan wel eventjes uit.
Een paar van de dingen die ik er nog meer in stop: roosters van de afzuigkap, de branders van mijn kooktoestel, kaarsenhouders, vazen, beeldjes en nog een paar dingen.
Ideaal vind ik, het ding is voor mij aan het werk (ben gek op dat ding) en alles word brandschoon zonder geschrob.
Rijst bij mij de vraag.... Wat kan er nog meer in de vaatwasser? Wat doen jullie erin?
Eens in de zoveel tijd gooi ik er allerlei huisraad in. De reguliere vaat laat ik er dan wel eventjes uit.
Een paar van de dingen die ik er nog meer in stop: roosters van de afzuigkap, de branders van mijn kooktoestel, kaarsenhouders, vazen, beeldjes en nog een paar dingen.
Ideaal vind ik, het ding is voor mij aan het werk (ben gek op dat ding) en alles word brandschoon zonder geschrob.
Rijst bij mij de vraag.... Wat kan er nog meer in de vaatwasser? Wat doen jullie erin?
anoniem_58562 wijzigde dit bericht op 23-08-2010 12:20
Reden: reizende vraag is gerezen
Reden: reizende vraag is gerezen
% gewijzigd
maandag 23 augustus 2010 om 12:26
quote:pantalaimon schreef op 23 augustus 2010 @ 12:22:
[...]
Hoezo vies? Je stop tandenborstels in je mond, net als je bestek. Wat is er viezer aan het een dan het ander?Bestek is glad en niet poreus, er kan toch van alles tussen de haren blijven zitten van wat de vaatwasser doorgaat? Ik vind het ook niet echt fris, eigenlijk.
[...]
Hoezo vies? Je stop tandenborstels in je mond, net als je bestek. Wat is er viezer aan het een dan het ander?Bestek is glad en niet poreus, er kan toch van alles tussen de haren blijven zitten van wat de vaatwasser doorgaat? Ik vind het ook niet echt fris, eigenlijk.
maandag 23 augustus 2010 om 12:26
koffieapparaatonderdelen
Het schijnt dat je ook kan koken in de vaatwasser
Misschien een aardig en makkelijk recept om je familie, vrienden met Pasen mee te verrassen?
ZALMFILETS UIT DE VAATWASSER
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets
4 eetlepels lime- of citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Takjes verse dille
Aluminiumfolie
Neem een stuk aluminiumfolie van circa 25 cm
Bestrijk de glimmende kant van de folie met olijfolie
Plaats de zalmfilets naast elkaar op de folie en vouw de zijkanten naar boven
Schep een eetlepel lime- of citroensap over de filets, kruid ze met zout en peper en leg de dille erop
Vouw het aluminiumfolie pakketje dicht en knijp stevig in de randen. Druk op het pakketje met je hand: er mag geen lucht ontsnappen
Leg het pakketje in het bovenste rek van de vaatwasser. Draai een volledig was- en droogprogramma
Programma klaar? Haal de pakketjes eruit (lekker theatraal: laat je eetgast(en) ongelovig toekijken). Gooi de folie weg, serveer de zalm op een bord met knoflooktagliatelle
Wijntip: California Pinot Noir
Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.
http://forum.fok.nl/topic/1277841
Het schijnt dat je ook kan koken in de vaatwasser
Misschien een aardig en makkelijk recept om je familie, vrienden met Pasen mee te verrassen?
ZALMFILETS UIT DE VAATWASSER
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets
4 eetlepels lime- of citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Takjes verse dille
Aluminiumfolie
Neem een stuk aluminiumfolie van circa 25 cm
Bestrijk de glimmende kant van de folie met olijfolie
Plaats de zalmfilets naast elkaar op de folie en vouw de zijkanten naar boven
Schep een eetlepel lime- of citroensap over de filets, kruid ze met zout en peper en leg de dille erop
Vouw het aluminiumfolie pakketje dicht en knijp stevig in de randen. Druk op het pakketje met je hand: er mag geen lucht ontsnappen
Leg het pakketje in het bovenste rek van de vaatwasser. Draai een volledig was- en droogprogramma
Programma klaar? Haal de pakketjes eruit (lekker theatraal: laat je eetgast(en) ongelovig toekijken). Gooi de folie weg, serveer de zalm op een bord met knoflooktagliatelle
Wijntip: California Pinot Noir
Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.
http://forum.fok.nl/topic/1277841
maandag 23 augustus 2010 om 12:28
quote:Francisca_ schreef op 23 augustus 2010 @ 12:26:
koffieapparaatonderdelen
Het schijnt dat je ook kan koken in de vaatwasser
Misschien een aardig en makkelijk recept om je familie, vrienden met Pasen mee te verrassen?
ZALMFILETS UIT DE VAATWASSER
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets
4 eetlepels lime- of citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Takjes verse dille
Aluminiumfolie
Neem een stuk aluminiumfolie van circa 25 cm
Bestrijk de glimmende kant van de folie met olijfolie
Plaats de zalmfilets naast elkaar op de folie en vouw de zijkanten naar boven
Schep een eetlepel lime- of citroensap over de filets, kruid ze met zout en peper en leg de dille erop
Vouw het aluminiumfolie pakketje dicht en knijp stevig in de randen. Druk op het pakketje met je hand: er mag geen lucht ontsnappen
Leg het pakketje in het bovenste rek van de vaatwasser. Draai een volledig was- en droogprogramma
Programma klaar? Haal de pakketjes eruit (lekker theatraal: laat je eetgast(en) ongelovig toekijken). Gooi de folie weg, serveer de zalm op een bord met knoflooktagliatelle
Wijntip: California Pinot Noir
Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.
http://forum.fok.nl/topic/1277841
Ik zie het gezicht van mijn vriend al voor me als ik dat zou doen!
koffieapparaatonderdelen
Het schijnt dat je ook kan koken in de vaatwasser
Misschien een aardig en makkelijk recept om je familie, vrienden met Pasen mee te verrassen?
ZALMFILETS UIT DE VAATWASSER
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
2 zalmfilets
4 eetlepels lime- of citroensap
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Takjes verse dille
Aluminiumfolie
Neem een stuk aluminiumfolie van circa 25 cm
Bestrijk de glimmende kant van de folie met olijfolie
Plaats de zalmfilets naast elkaar op de folie en vouw de zijkanten naar boven
Schep een eetlepel lime- of citroensap over de filets, kruid ze met zout en peper en leg de dille erop
Vouw het aluminiumfolie pakketje dicht en knijp stevig in de randen. Druk op het pakketje met je hand: er mag geen lucht ontsnappen
Leg het pakketje in het bovenste rek van de vaatwasser. Draai een volledig was- en droogprogramma
Programma klaar? Haal de pakketjes eruit (lekker theatraal: laat je eetgast(en) ongelovig toekijken). Gooi de folie weg, serveer de zalm op een bord met knoflooktagliatelle
Wijntip: California Pinot Noir
Dit is géén grap: door de temperatuur van de vaatwasser wordt de vis perfect geblancheerd.
http://forum.fok.nl/topic/1277841
Ik zie het gezicht van mijn vriend al voor me als ik dat zou doen!
maandag 23 augustus 2010 om 12:30
quote:Bagheera schreef op 23 augustus 2010 @ 12:26:
[...]
Bestek is glad en niet poreus, er kan toch van alles tussen de haren blijven zitten van wat de vaatwasser doorgaat? Ik vind het ook niet echt fris, eigenlijk.Heb jij geen boterkwastjes die je in de vaatwasser doet? Ik zie echt het verschil niet.
[...]
Bestek is glad en niet poreus, er kan toch van alles tussen de haren blijven zitten van wat de vaatwasser doorgaat? Ik vind het ook niet echt fris, eigenlijk.Heb jij geen boterkwastjes die je in de vaatwasser doet? Ik zie echt het verschil niet.
maandag 23 augustus 2010 om 12:36
quote:ingmagh schreef op 23 augustus 2010 @ 12:28:
Fransisca, heb je het zelf al eens geprobeerd?Nee, nog niet, maar zou het best wel willen proberen. Al lijkt me het wel een beetje te lang... Vaatwasser hier doet 5 kwartier over een programma en als ik zalm uit de oven eet, is het binnen een halfuur klaar.
Fransisca, heb je het zelf al eens geprobeerd?Nee, nog niet, maar zou het best wel willen proberen. Al lijkt me het wel een beetje te lang... Vaatwasser hier doet 5 kwartier over een programma en als ik zalm uit de oven eet, is het binnen een halfuur klaar.
maandag 23 augustus 2010 om 12:38
quote:Bagheera schreef op 23 augustus 2010 @ 12:25:
[...]
Hoe krijg je die er in?
Ik doe alleen plastick lamellen en dan gewoon oprollen en ering doen. Beetje door de rand weven zodat ze blijven zitten. Je moet ze er wel uithalen als de machine net klaar is en dan "heet" ophangen, anders blijf je met gebogen lamellen zitten. (Zijn ze nog gebogen dan kan je ze nog een keer in de vaatwasser te gooien en ze nu wel meteen eruit te halen weer recht krijgen.)
Zijn wel lamellen van de goeikoopste soort, die je zelf op maat moet knippen. Met "echte" van de gordijnenwinkel zou ik het niet durven
[...]
Hoe krijg je die er in?
Ik doe alleen plastick lamellen en dan gewoon oprollen en ering doen. Beetje door de rand weven zodat ze blijven zitten. Je moet ze er wel uithalen als de machine net klaar is en dan "heet" ophangen, anders blijf je met gebogen lamellen zitten. (Zijn ze nog gebogen dan kan je ze nog een keer in de vaatwasser te gooien en ze nu wel meteen eruit te halen weer recht krijgen.)
Zijn wel lamellen van de goeikoopste soort, die je zelf op maat moet knippen. Met "echte" van de gordijnenwinkel zou ik het niet durven
Nope
maandag 23 augustus 2010 om 12:38
quote:Wintermuts schreef op 23 augustus 2010 @ 12:12:
Soms mijn prullenbakken, niet gecombineerd met andere vaat uiteraard en van te voren schoongespoeld.
Ik doe ook al mijn pannen en houten spatels erin, dat zou mijn moeder nooooooit doen.
Dan heb je òf hele kleine prullenbakken, òf een lel van een afwasmachine...
Houten spatels schijnen idd ook te kunnen, daarna eventueel weer even invetten met (olijf)olie (je gebruikt ze toch om te bakken neem ik aan, en zo barsten ze minder snel)
Soms mijn prullenbakken, niet gecombineerd met andere vaat uiteraard en van te voren schoongespoeld.
Ik doe ook al mijn pannen en houten spatels erin, dat zou mijn moeder nooooooit doen.
Dan heb je òf hele kleine prullenbakken, òf een lel van een afwasmachine...
Houten spatels schijnen idd ook te kunnen, daarna eventueel weer even invetten met (olijf)olie (je gebruikt ze toch om te bakken neem ik aan, en zo barsten ze minder snel)
Alle dieren -behalve de mens- weten dat het leven in de eerste plaats bedoeld is om ervan te genieten. ~Samuel Butler~
maandag 23 augustus 2010 om 12:39
quote:Machutookunbietjemeerzijn schreef op 23 augustus 2010 @ 12:38:
[...]
Ik doe alleen plastick lamellen en dan gewoon oprollen en ering doen. Beetje door de rand weven zodat ze blijven zitten. Je moet ze er wel uithalen als de machine net klaar is en dan "heet" ophangen, anders blijf je met gebogen lamellen zitten. (Zijn ze nog gebogen dan kan je ze nog een keer in de vaatwasser te gooien en ze nu wel meteen eruit te halen weer recht krijgen.)
Zijn wel lamellen van de goeikoopste soort, die je zelf op maat moet knippen. Met "echte" van de gordijnenwinkel zou ik het niet durven Goeie tip! Maar hoeveel krijg je er per keer in dan? Lijkt me niet dat je er tien tegelijk ingepropt krijgt, dan worden ze denk ik niet meer schoon?
[...]
Ik doe alleen plastick lamellen en dan gewoon oprollen en ering doen. Beetje door de rand weven zodat ze blijven zitten. Je moet ze er wel uithalen als de machine net klaar is en dan "heet" ophangen, anders blijf je met gebogen lamellen zitten. (Zijn ze nog gebogen dan kan je ze nog een keer in de vaatwasser te gooien en ze nu wel meteen eruit te halen weer recht krijgen.)
Zijn wel lamellen van de goeikoopste soort, die je zelf op maat moet knippen. Met "echte" van de gordijnenwinkel zou ik het niet durven Goeie tip! Maar hoeveel krijg je er per keer in dan? Lijkt me niet dat je er tien tegelijk ingepropt krijgt, dan worden ze denk ik niet meer schoon?
Alle dieren -behalve de mens- weten dat het leven in de eerste plaats bedoeld is om ervan te genieten. ~Samuel Butler~
maandag 23 augustus 2010 om 12:41
quote:pantalaimon schreef op 23 augustus 2010 @ 12:04:
ik doe er ook de roosters van mijn oven en de gietijzeren roosters van mijn fornuis in.Oh echt? Mij is altijd verteld dat gietijzeren roosters er absoluut niet in mogen omdat ze dan gaan roesten. Jij doet ze er dus wel in en hebt geen last van roest? Dat scheelt een hoop geschrob....
ik doe er ook de roosters van mijn oven en de gietijzeren roosters van mijn fornuis in.Oh echt? Mij is altijd verteld dat gietijzeren roosters er absoluut niet in mogen omdat ze dan gaan roesten. Jij doet ze er dus wel in en hebt geen last van roest? Dat scheelt een hoop geschrob....
maandag 23 augustus 2010 om 12:42
quote:Soezie81 schreef op 23 augustus 2010 @ 12:38:
[...]
Dan heb je òf hele kleine prullenbakken, òf een lel van een afwasmachine...
Houten spatels schijnen idd ook te kunnen, daarna eventueel weer even invetten met (olijf)olie (je gebruikt ze toch om te bakken neem ik aan, en zo barsten ze minder snel)Ik heb kleintjes, die in mijn gootsteenkastje staan.
[...]
Dan heb je òf hele kleine prullenbakken, òf een lel van een afwasmachine...
Houten spatels schijnen idd ook te kunnen, daarna eventueel weer even invetten met (olijf)olie (je gebruikt ze toch om te bakken neem ik aan, en zo barsten ze minder snel)Ik heb kleintjes, die in mijn gootsteenkastje staan.
maandag 23 augustus 2010 om 12:45
quote:TheEmpress schreef op 23 augustus 2010 @ 12:41:
[...]
Oh echt? Mij is altijd verteld dat gietijzeren roosters er absoluut niet in mogen omdat ze dan gaan roesten. Jij doet ze er dus wel in en hebt geen last van roest? Dat scheelt een hoop geschrob....Nee geen last van roest. Maar heel schoon worden ze ook niet
[...]
Oh echt? Mij is altijd verteld dat gietijzeren roosters er absoluut niet in mogen omdat ze dan gaan roesten. Jij doet ze er dus wel in en hebt geen last van roest? Dat scheelt een hoop geschrob....Nee geen last van roest. Maar heel schoon worden ze ook niet
maandag 23 augustus 2010 om 12:50